Garsonluk mu Satış Danışmanlığı mı?

O kadar çektim ki kadın müşterilerden hiç unutmam bir keresinde üç gün üst üste aynı kadın geldi siparişini ben hiç almadım daha denk gelmedi falan son gün ben aldım neden adımla hitap etmiyorsun burda herkes beni tanır saygılı olucaksın vırt zırt bir sürü şey söyledi. Herkes tanır dediği de sadece patronlardan biri tanıyor o da kadın sürekli geldiği için ahbabı değil bir şeyi değil. O sinirle siparişini aldım aşçıya söyledim istediği şeyi yemek geldi önüne koydum bu sefer bu patatesler neden elma dilim ben julyen istiyordum diye bağırmaya başladı. Açtım menüyü gösterdim bakın altında açıklaması yazıyor patatesler elma dilimdir diye. Yine de özür diledim ona rağmen patrona şikayet etmiş. Daha bunun gibi bir sürü şey var. Çalıştığım yerde öyle aşırı elit lüks bir yer değildi öyle olsa kaprisli tipler işte der geçerdim.

İki meslekte zor tabi. Eşim de mağaza müdürü hala eve gelemedi kabinlerde sevişenmi ararsınız çocuğunun büyük çişini yaptıran mı denediği kıyafeti ters düz edip giden mi neler neler insan demeye bin şahit ister. Ben de son yıllarda popüler olan ev tekstili firmasında çalıştım. İnanılmaz zor yani gelen kişiler resmen enerji sömürerek çıkıyor mağazadan bardakların içlerine çöplerini sıkıştırıp giden hediye paketi ücretli dersin sanki parayı ben cebime alıyormuşum gibi kavga eden bi dünya ürün gelir yerleştirme cabası daha neler neler. Yani iş her türlü öğreniliyor psikolojik olarak çok yıpranıyorsun. Ne hikmetse mağazalara giren çalışanları robot filan zannediyor. 2 lafı bi araya getiremez sen reyon topluyorsun diye kendini üstün görüyor işte

Ben de toplarım,
önüme dökülen kırıntıları peçeteyle alırım,
iyi bir şey yapıyorum sanıyordum meğer görgüsüzlükmüş öyle mi?
İnsanlık ölmüş vallahi.

Bende bu konudan çok muzdarip’im.
T-shirt’ü açıp bakıyorum sonra katlıyorum sonra yanında 2-3 tane daha katılıyorum
Hallerine üzüleceğim diye, yakında 1 saatimi reyonlar da geçirmem umarım..

Konu sahibi arkadaşım,
Satış danışmanlığı yapacaksanız ucuzcu zincir mağazaları tercih etmeyin.
Orta ve üst düzey markalarda çalışabilirseniz bedenen daha az yorulursunuz.
Garsonluk için de kahve zincirleri daha iyi bir seçenek bence.

Ben hangi mağazada,markette olursa olsun kasadan ayrılırken,gülümseyerek;
Sizi yordum,sağolun
(hediye paketi yaptırdıysam)
Çok teşekkür ederim,
gününüz güzel geçsin,
hayırlı mesailer,vs,
artık hangisi olursa mutlaka
güzel bir iki cümle söylüyorum,
bunu adet edindim.
Ortam müsaitse;
işiniz çok zor,Allah yardımcınız olsun
diye kısacık sohbet ediyorum.
Görevli arkadaşların yüzündeki tebessüm bana kendimi iyi hissettiriyor.

Allah sizin de işinizi rastgetirsin,
iyi insanlarla karşılaştırsın,
bol kazançlarınız olsun.

Konuya dönecek olursam.
Garsonluğu nerede yapacağınıza bağlı.
Mesela bahşişi iyi olan bir yerse kaçırmayın derim.
Nasıl olsa öğrencisiniz.
Maksat para kazanmak.

Satış danışmanlığı hakkında pek diyebileceğim bişey yok.

Hay işte orada bir cengaver gelip aynı şekilde iki kere yanağına vurup, "insan oluyorsun, canımı sıkmıyorsun yoksa o anahtarı senin münasıp bir yerine monte ederim" dese mesela. Keşke dese. Böyle durumlarda şiddete meylim artıyor.

Ben de iftarda dışarıda yemeyi sevmiyorum. Eşimle gitmeyiz. Kalabalık, koşturma, gerginlik. Geriliyorum ben sıpa zaten durmuyor. Ama abim dışarıda iftar vermek isteyince gittik işte. Bir an evvel kalkıp eve gidelim diye tutturdum ben de. Anneme kalsa daha oturup çay içecekti :) geriliyorum ben fazlasıyla.

Ben de toplarım,
önüme dökülen kırıntıları peçeteyle alırım,
iyi bir şey yapıyorum sanıyordum meğer görgüsüzlükmüş öyle mi?
İnsanlık ölmüş vallahi.

Tabi ki görgüsüzlük ayol. Emekçi insanlara böcek gibi davranıp, bir yığın iş çıkarmak zenginlik ve asalet alameti birçok insana göre. Ben hamburger menüsü aldığımda bile her şeyi tepsiye topluyorum zahmet vermeyeyim diye. Bir arkadaşım "ahahah fakirlik alametleri hep bunlar işte" demişti mesela. Hani birinin bana hizmet etmesi fikri hoşuma gitmiyor ya, görgüsüzlük ve fakirlik imiş bu. Kafalar çok güzel ve ne yazık ki yeni nesil daha berbat durumda.

erkeklere bir +1 de eşlerine davranışlarından yazıyorum bu arada.
aslında bu bir zincir.
merhamet sahibi olmayan herkes bir altındakinden çıkarıyor sinirini.
adam valeye bunu yapıyor, vale gidiyor evde karısına sana para yetiştireceğim diye neler çekiyorum diye çemkiriyor, kadın da gidiyor yoktan yere çocuktan çıkarıyor... garip işte

Hayatım onlara sonradan görme deniyor, doğuştan görgülü olan biri trilyoner olsa mütevazılığından hiçbir şey kaybetmez.
Karşındakinin bir emekçi ve en mühimi eti, kanı, canıyla insan olduğunu, ölünce zenginin altın varaklı, jakuzili triplex mezara gömülmediğini, herkes gibi 2 metre kare yere gömüldüğünü unutmayan insanlar emeğe saygı gösterip rica etmeyi, teşekkür etmeyi, güleryüz göstermeyi bilir.

Bu vesileyle hepinizin bayramını kutlarım :)

Teşekkür ederiz abla senin de bayramın mübarek olsun. Mutlu mesut geçsin inşallah.

Tabi ki satış danışmanlığı.ikisinde de ayakta duruyorsun ama garsonluk biraz eziyet iş.Lise yıllarında yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…