Bugün satış danışmanı dediğiniz emekçilerin arefe günü yorgunluğuna denk geldim, yüzleri çökmüş adeta bir canavar gibi elli tane kıyafet deneyip yere fırlatan görgüsüz pisliklerin arkasını topluyorlardı. Çok çok üzüldüm hallerine. Nefret ediyorum bencil, görgüsüz insanlardan. Üzerinden çıkardığı kıyafeti insan gibi askıya asmak çok zor olmamalı. Yere fırlatmak nedir ya. Kolunu bile düzeltmeye tenezzül etmiyorlar.
Neyse konu bu değildi ama giyim mağazalarında durum bu. Tazmanya canavarı gibi kabinlere saldıran kadınları terslemeden çalışabilirim diyorsanız yapın. Ama bence dünyanın en zor işlerinden biri. Ben bugün benden önce kabinden çıkan ve denediği kıyafetleri paçavra gibi yere fırlatan kadına, "hayır yani dışından da insana benziyor ama bildiğin yaratık bunlar. Buranın hali nedir ya" diye çemkirdim. Bir şey demeden uzaklaştı. Hani çalışan olsam muhtemelen o kıyafetleri kafasına fırlatır kovulurdum. Bana uygun bir iş değil, sizi bilmem.
Benim arkadasim Ko***n'da calisiyordu ogrenciyken. Ciddiyim hic abartmiyorum kesinlikle. Birisi deneme kabinine s.çmışti.
Yani boyle insanlarla beraber yaşıyoruz...
Garsonluk mu satis danismanligi mi dersen sanki garsonluk daha kolay gibi.
Eski sevgilim garsonluk yaparken tanismistik. O cok keyif alirdi. Sosyallesirdi calisirken :) ayni sekilde benim de devamli gittigim kafelerde sohbet ettiğim calisanlar var.
Ayrica garsonken arkadaslarin seni ziyarete kafeye gelebilir. Gozun gonlun acilir,günün cabuk gecer:))
bilindik ve cok zincirli bir magazada satis danismaniysan da en azindan saatlerin-şiftin belli olur. Kacta girdigin çıktığın...
Ayrica garsonken ne idüğu belirsiz insanlarla daha cok muhatap olursun...
Ote yandaan garsonken tipbox diye bir gercek var. Cogu insan bozukluk almaz da tip boxa atar. Hele araplarin bol oldugu bir kafede calisiyorsan tipboxun dolup maasini gecebilir :))
Cok yardimci olacak bir mesaj olmadi ama umarim yaptigin is sana zevk verir ve paran bereketli olur.
Ben ogrenciyken yüz boyama palyacosu olurdum genelde. Ya da dogumgunlerinde falan çalışırdım. Haftasonlari bir avm oyun odasinda boya yaptırır çizgi film izlerdim:) Hem saati az, hem parasi daha yuksek, hem de eglenceli. Onu da tavsiye ederim