Erkek arkadaşım ürologa gittiğinde bu aşıdan bahsetmiş. Nişanlandığında nişanlını getir bu aşıyı yaptırın demiş. O da tutturdu mutlaka yaptıralım diye..
Ben ilk kez duydum bunu yaptırmak zorunlu mu? bir zararı, riski var mı?
Erkek arkadaşım ürologa gittiğinde bu aşıdan bahsetmiş. Nişanlandığında nişanlını getir bu aşıyı yaptırın demiş. O da tutturdu mutlaka yaptıralım diye..
Ben ilk kez duydum bunu yaptırmak zorunlu mu? bir zararı, riski var mı?
Arkadaşlar merhaba,
Ben 2 aylık gebeyken gebeliğimi sonlardırmak zorunda kaldım. Gebelik gelişimi durdu. Patolojiyeden çıkan sonuçta bebeğin enfeksiyon kaptığını öğrendik kürtajımdan sonra rahim kontrolü için dr gittiğimde rahimde yara olduğunu söyledi. 2-3 yıldır akıntımda koku vardı. Ama öyle böyle değil. Dr lar önceden hep idrar yolu enfeksiyonu falan diyorlardı. Kürtak sonrası iyi bir dr a gittim sağolsun çok babacan birisiydi. Psikolojik olarak beni bebeğimi kaybettiğimden dolayı ilgilendi. sonra koku ile ilgili sıkıntımı anlattım. Kültür testinden sonra bakteri enfeksiyon olduğunu söyledi. İlk önce fitil (biokadın) verdi. Enfeksiyonu azalttıktan sonra yara yakma işlemine geçeriz dedi. Ve ben bu enfeksiyonu virüsü (Hpv) GARDASİL aşısını vurulmamı söyledi. Yaşım 30 ama bana dr bu aşıyı önerdi. 9 - 26 yaş aralığı olmasının sebebi deneyin o yaş grubu aralığında yapılmış olmasıdır. Ben ilkini vuruldum 0 -2 -6 ay aralıkla 3 kere vurulacağım. 1. si bitti Allahtan hayırlısı. Sonuçta aşının yararı var. haa bu arada gebe kalma durumunda aşıyı ertelebileceğimi de söyledi. Bebişimi kaybettim Allah hayırlı zamanda inşallah bir daha nasip eder. Ve isteyen herkese...