Galiba ilişkim bitiyor. Pire mi yoksa gerçekten deve mi?

Evet bozmak zorundaymış öyle diyorlar.
Sanki anahtarı unutanın kendi hatası değilmiş gibi ceremesini karşı taraf çeksin istiyorlar. Bende şaşkınım. Benim sorumsuzluğumun bedelini neden karşı taraf ödüyor? Neden bir şey yapmak durumunda? Yok güven yok bilmem ne. Yıllardır şahit olduğum şeye bir kez daha şahit oldum bu konuda. Acayip çifte standart var bu forumda. Bazı üyelerin işine yarıyorsan iyisin ama yardımcı olmadığın zaman senden kötüsü yok. Sonrada sevgiden aşktan bahsediyorlar. Trajikomik. 🤷🏻‍♀️
Biz ilişki içindeyken “birlikte” olmuyor muyuz? Bir birliktelik içinde karşı tarafın hatasını “yapmasaymış banane” diye mi karşılıyoruz? Ben bunu bilmiyordum.

Biz ilişki içindeyken “birlikte” olmuyor muyuz? Bir birliktelik içinde karşı tarafın hatasını “yapmasaymış banane” diye mi karşılıyoruz? Ben bunu bilmiyordum.
Birliktelik demek sadece ben demek değildir ama. Siz ve sizi haklı bulanlar bunu karıştırıyor.
İnsanlar ilişki içerisinde herşeyi kabul etmek her koşulda yardımcı olmak zorunda değiller. Hele ki yardım edilmedi diye trip atılması saçmalık bana göre.

Sen haklisin tabiki!. Ayrica bu olayla sehirden gitmenin baglantisi nedir. Pekala sensiz arkadaşlarıyla gomlek almaya giden adam sensiz de yapabiliyordur. Vicdan yaptirmaya calisio düşme buna. Gel yanimiza anahtarini al git deseydi ne vardi da aramiyor saatlerce? Bunun sakladigi biseyler olabilir. Cok manipulatif bi adam bu dikkat et sadece senin icin gelmemis bile olabilir.

Ben güçlü kadınlığa da inanmıyorum ya. Feminizme de mesafeliyim. Yani her şeyi biz yapalım her yükü biz sırtlanalım. İlk işimiz düştüğünde adamlar reddetsin bir de haklı olsunlar. Seyit Onbaşı'ya döndüm ben mesela dayanamıyorum artık. Yani anahtarı getiremedi belki insan bir arar nasılsın, ne yaptın diye sorar merak eder değil mi adam bunu bile yapmamış 🙄
Kadınlara en cok zarar veren bu feminizm naralari zaten. Hicbir seyin bu kadar fanatiği olmaya gerek yok. Yalnizken cok iyiysek zaten niye sevgili yapiyoruz. Sevgililik hayati paylasmaktir yardimlasmaktir bi yerde. Adamda yedek anahtar varken niye cilingiri cagirayim. Illa adam getirmeli diyen yok zaten. Konusahibi gider alırdı veya oyalan bi yerde aksam buluşuruz derdi, iletisim kurmamis adam bi merak etmemis yardim isteyen komşun olsa daha fazla ugrasirsin. Kendi basima yetiosam da elin bensiz ayakta duramayani gitsin suda dursun. Benim de bu şehirde sana ihtiyacim var ama sen aslinda yoksun de kız.

Ama olur mu öyle şey adam bütün planını bozup, anahtarı getirmesi gerekirdi bunu yapmadığı için sevmiyor istemiyor hatta nefret ediyor bile olabilir(!)

Kendimden örnekle bazen yapabileceğim şeyleri yapmıyorum ama bu istemediğim veya sevmediğim için değil bazen konfor alanımı bozmamak, bazen gerçekten bazı şeyleri denk getirememek, bazen de plansızlıktan...

Geçen gün beni aradı bir arkadaşıyla oturuyordu bir mekanda, ben de başka bir yerdeydim. Yakın mesafeydik birbirimize, beni çağırdı arkadaşıyla tanıştırmak istedi o an gitmek istemedim, oturduğum yerden kalkmaya açıkçası üşendim içimden gelmedi yani. O da şey düşünsün o zaman beni sevse gelirdi, arkadaşımla tanışmak istemedi mahcup etti gibi gibi.... her zaman karşımızdaki insana uyacağız diye bir şey yok. Şu cevabı kimse kabul etmek istemiyor ' istemediğim için yapmadım'... İstemek gibi bir hakkım var ise ilişki içinde istememek gibi de hakkım olmalı.

Türkiye' de ilişkiler hep yapışık ikiz gibi olmalı, herkes birbirini sonsuz düşünmeli, kendi zararına olsa dahi kendinden ödün verip kadını/adamı desteklemeli, erkek kadını sahiplenmeli kadın muhtaç bir varlıkmış gibi geneli böyle..

Bu arada konu sahibinin sadece açmış olduğu konu üzerinden yorum yaptım. Belki bu konu son damla olmuştur, ilişki içinde başka daha büyük sıkıntılar yaşamıştır vs. Adam geri dönmeye karar verdiğine göre ortada çok büyük anlaşmazlıklar var.

Aynen aynen. Ben erkek savunucusu değilim olaylara iki taraftan da bakarım ve kendi başıma gelseydi nasıl tepki verirdimi baz alarak yorum yaparım.
Yok yani bence konu sahibi haklı değil. Daha önceki yorumlarımda da söyledim konu sağlık ya da vb önemli ve özel bir durumsa zaten lafı bile olmaz ama bu konuda kendi hatası yüzünden dışarda kalmış birisi var ve bu konuda bile sırf erkek diye karşı taraf suçlanıyor. Asla benim tarzım değil bu düşünce 🤷🏻‍♀️
mesela konu sahibi sevgilisinden, gel avm'ye gömleği biz ikimiz alalım gibi bi teklif beklemiş, alternatif olarak.
şimdi adamın yanında +2 erkek olacak
konu sahibini avm'ye çağırsaydı, anahtarı aldın hadi git ben arkadaşımla mağaza gezeyim diyemeyeceği için (derse daha saçma olur çünkü)
anahtarı almaya avm'ye gelen konu sahibi de +2 arkadaşla yapılan avm gömlek planına dahil olmuş olacaktı
Crazy-cat-lady Crazy-cat-lady siz bu 2 erkek iş arkadaşını tanıyor musunuz, aranızda beraber alışveriş yapacak bi samimiyetiniz var mı ?

Pireyi titan yapmışsınız. Gerçekten 33 yaşında mısınız, tepkileriniz hiç olgun değil.

Kaldığınız durum o kadar da zor değil. Zaten söylemişler; bir çilingir çağırmak zor değil veya en fazla, bir cafede oturursunuz, sevgiliniz işi bitince sizi aramış; buluşur, birlikte dönersiniz eve. Biriyle yaşamıyor olsanız ne yapacaktınız?

Adam sizin için şehir değiştirmiş ve adapte olma sürecinde zorluk yaşıyor. + olarak iş ortamında yer edinmeye çalışıyorken, 2 arkadaşıyla beraber yaptığı planı bozmaması anlaşılabilir.

Ki, adama "Önce kapıyı açmayı kendim denerim olmazsa gelip senden alabilir miyim?" demişsiniz ve kapıyı kendi başınıza açabilmişsiniz. E problem ne o zaman abla?

Sonra diyorsun ki, oraya zamanında gidecek imkanlarım yoktu zaten. Karmakarışık yazıyorsunuz. %90 ihtimalle, adamın yanına gelmesini istedin işi gücü bırakıp.
Karşı taraftan ilgi, anlayış bekliyorsunuz ama bakalım siz ilgi-anlayış veriyor musunuz?
İnsanlar birbiri için yapıcı olmalı ya, bu kadar yormayın.

Ya burdaki anahtar işin metaforu olmus.
Bu adam kaypak. Konu sahibine olan aşkı azaldikca baska insanlarla plan yapacak. O planlar tutmadikca da konu sahibinden cikaracak hayata olan ofkesini senin yuzunden geldim buraya diye kendi tercihi degilmis gibi sucu kiza atacak. Yazdigi laflardan belli kaypak ve dönek oldugu. Anahtar bardaktaki son damla.

ben tek açıdan erkeği haklı bulabilirim.
şöyle ki; erkeklerden bazen çok şey bekliyoruz. erkekler bizim gibi komplike düşünen canlılar değil. kıyaslamak gerekirse
Eki Görüntüle 3437340
dolayısıyla erkekten herhangi bir beklenti içerisindeysek üstü kapalı söylemek, dolambaçlı söylemek, ima etmek, susup anlamasını beklemek gibi imalar hiçbir zaman yerini bulmamıştır. erkeğe tabir-i caizse kafasına tuğla atar gibi direkt söylemek lazım ondan ne beklediğinizi. bu anlamda susup triplenmek hiçbir zaman işe yaramadığı gibi belki de en haklı olduğunuz konuda "öf bu durduk yere yine surat asıyor be" düşüncesini uyandırıyoruz.
ama kaldı ki zaten konuyu açan hanım çözüm yolları ile iletişim kurmuş ve reddedilmiş. bu noktada herkes değer vermekten bahsediyor da adam da net şekilde değersiz hissettirecek yönde davranmış.
bi de ben kuyuya taş atan deli gibi olmak istemem ama adam, iş ve şehir değiştirmesinin altında hayatında genel olarak narin bir kuğu gibi davranıyor olması yatıyor olabilir. belki önceki hayatında ve işinde de çok şikayet eden bir insandı ve kaçış yolunu daha kolay olduğu için kız arkadaşına sığınmakta buldu. bu maalesef değer verdiği anlamına gelmiyor. :KK35:
Trip, hatasını bilene atılır. Bu herif de bal gibi hatasinin farkinda. Kendimi küçük hissediyorum demesi ondan, yarin cekip gidecegim diye blöfler atmasi da karaktersizligini sivamak icin uste çıkmaya çalışmasından. Arayip sormadigin insan sen aradiginda telefonu acmadi diye şehri terketmezsin yani normalde :)

gömlek alma planı bize göre önemsiz geliyor ama
adam için önemli olabilir yani ayda alemde bir gömlek alan alışverişe giren biriyse :KK70:
alışveriş biz kadınlar için çok sıradan
ama adam senede 2-3 kere gömlek almaya gidiyorsa büyük bi olay tabi :KK70:
perşembe akşamı davet varmış patron da direktif vermiş koca adamlara şöyle şöyle giyinin diye
cıbıldak mı gitsin adam napsın yazık :spor:
Nerden baksam, anahtarımı içeride unuttum diye kendisini arayan sevgilisine daha yardımcı olacak şekilde konuşabilirmis beyfendi. Alacağı bir gömlek, anahtarı verdikten sonra ya da bugün alabilirdi. Sürekli olmaz böyle şeyler. Zaten kendisine gerekte kalmamış ama hallederiz canım diyememiş iste. Benim için böyle şeyler önemli. Bazen yapabileceğim şeyi de eşime yaptırır uğraştırırım kendisini çünkü neden uğrastirmayayim 🙃 sevgiliyken de böyleydi.

İhtiyaci olabilecek bir zamanda ki çilingir bulmakta mesele gerçekten, yabaci biriymiş gibi neden konu sahibi icin planı bozsun diye yazılmasını anlamam asla mümkün değil o yüzden.

Haklısınız belki de bu iletişim tarzımda hatalıyım. Ama dediğim gibi ileriye dönük düşündüğümde “hay Allah ben kiminle yola çıkıyorum” hissine kapılıyorum yalnız kaldığımda, o yüzden de umutsuzluğa kapılıyorum açıklayasım mücadele edesim gelmiyor. Hep detaylıca talep edeceksem gözetilmeyeceksem, hep açıklayacaksam anlaşılmayacaksam aramızdaki özel bağın ne anlamı var diye düşünüyorum.
Sen böyle hissediyorsan zaten baskalarinin ne dediğinin bir önemi yok. Gönül işi hislerle olan bisey. Sen degerli hissedemedikten sonra biz yo yo adam super desek mantiken bi sure ikna olsan ne olur...Iliskinin çöküşünü izlemek ayrilmaktan daha cok koyar insana. Cogu zaman o hisler coktugunde koparip atmak en dogrusudur.

Pireyi titan yapmışsınız. Gerçekten 33 yaşında mısınız, tepkileriniz hiç olgun değil.

Kaldığınız durum o kadar da zor değil. Zaten söylemişler; bir çilingir çağırmak zor değil veya en fazla, bir cafede oturursunuz, sevgiliniz işi bitince sizi aramış; buluşur, birlikte dönersiniz eve. Biriyle yaşamıyor olsanız ne yapacaktınız?

Adam sizin için şehir değiştirmiş ve adapte olma sürecinde zorluk yaşıyor. + olarak iş ortamında yer edinmeye çalışıyorken, 2 arkadaşıyla beraber yaptığı planı bozmaması anlaşılabilir.

Ki, adama "Önce kapıyı açmayı kendim denerim olmazsa gelip senden alabilir miyim?" demişsiniz ve kapıyı kendi başınıza açabilmişsiniz. E problem ne o zaman abla?

Sonra diyorsun ki, oraya zamanında gidecek imkanlarım yoktu zaten. Karmakarışık yazıyorsunuz. %90 ihtimalle, adamın yanına gelmesini istedin işi gücü bırakıp.
Karşı taraftan ilgi, anlayış bekliyorsunuz ama bakalım siz ilgi-anlayış veriyor musunuz?
İnsanlar birbiri için yapıcı olmalı ya, bu kadar yormayın.
adamın iş arkadaşlarıyla olan gömlek planı buradaki üyeler tarafından çok küçümsendi
sanırım birkaç sayfa önce bir üye şey demiş, belki iş ortamına uyum sürecinde olduğu için gömlek planına dahil oldu demiş
bazı iş ortamları, iş arkadaşlıkları; ekibe uyum gibi gibi sebeplere dayanarak bu tarz ara sıra yapılan iş sonraki aktiviteleri gereğinden fazla önemseyebiliyor
bence yorum yazan üyeler bu durumu hiç hesaba katmadan konuşuyor
tamam belki koca ekiple değil sadece 2 kişiyle yapıldı bu plan ama farketmez yine de.

mesela ben kaç senedir aynı şirkette çalışıyorum, yılbaşına çok yakın bi zamanda ekip iş çıkışı dışarıda buluşma planı yaptı
bu plan önceden haber verildi, katılım zorunlu değildi sadece müsait olanları bekleriz gibi bişey dendi
benim de canım hiç onlarla vakit geçirmek istemediği için o güne başka planım olduğunu söyledim ve katılmadım
2-3 arkadaş daha katılamamış, diğerleri katılmış
aradan zaman geçtikten sonra ben öğrendim ki benim o akşam o plana dahil olmamam büyük olay olmuş
bak asla haberim bile yok ki kaç senedir çalıştığım artık kaynaştığım insanlar
ona rağmen sino neden gelmedi, bizden uzaklaşmak mı istiyor , işten mi memnun değil gibi gibi düşünceler havada uçmuş meğer
ben bunu öğrendikten sonra çok şaşırdım
arkadaşlar planlarımıza mümkün mertebe dahil olmanızı istiyoruz, müsaitlik durumunuzu ayarlamanız için önceden haber veriyoruz gibi bi ayar yedim üstüne :)
e şimdi bunun üzerine ben bundan sonra pek içimden gelmese bile katılıyorum mecburen çünkü katılmayınca olan şey belli
iş yerlerinde bu tarz saçma sapan mecburiyet durumları olabiliyor kimse dillendirmese de, bunu da düşünmek lazım

Anlamadım siz evden çıkarken erkek arkadaşınız mı kapıyı dötüyle kapattı da anahtar vs içerde kaldı. Ondan mı bu sinir
Ben ilişkilere bu kadar bireysel yaklaşmanıza şaşırıyorum gerçekten. Bunun kadın gücüyle de alakası yok, bundan 1 ay kadar önce de kendisi anahtarını çalıştığı şantiyede unutmuştu, eve gelince fark etti kapıda kaldı ve kapı kilitliydi. Ben o zaman kendisine direkt “bendeki anahtarımı getireyim mi, ister misin” diye teklifte bulundum. Sanki yaşadıklarımın üstüne anlatınca sıkıyomuşum gibi oldu ama vallahi böyle oldu :KK70: O da istemeyip çilingir çağırdı. O benden daha rahat harcar. Ama ben burada alakayı kadın olduğum için değil sevgili olduğumuz için bekliyorum. Gün içinde sormamasına ayrı alışverişini öncelikli tutmasına ayrı bozuldum ve kırıldım.0

adamın iş arkadaşlarıyla olan gömlek planı buradaki üyeler tarafından çok küçümsendi
sanırım birkaç sayfa önce bir üye şey demiş, belki iş ortamına uyum sürecinde olduğu için gömlek planına dahil oldu demiş
bazı iş ortamları, iş arkadaşlıkları; ekibe uyum gibi gibi sebeplere dayanarak bu tarz ara sıra yapılan iş sonraki aktiviteleri gereğinden fazla önemseyebiliyor
bence yorum yazan üyeler bu durumu hiç hesaba katmadan konuşuyor
tamam belki koca ekiple değil sadece 2 kişiyle yapıldı bu plan ama farketmez yine de.

mesela ben kaç senedir aynı şirkette çalışıyorum, yılbaşına çok yakın bi zamanda ekip iş çıkışı dışarıda buluşma planı yaptı
bu plan önceden haber verildi, katılım zorunlu değildi sadece müsait olanları bekleriz gibi bişey dendi
benim de canım hiç onlarla vakit geçirmek istemediği için o güne başka planım olduğunu söyledim ve katılmadım
2-3 arkadaş daha katılamamış, diğerleri katılmış
aradan zaman geçtikten sonra ben öğrendim ki benim o akşam o plana dahil olmamam büyük olay olmuş
bak asla haberim bile yok ki kaç senedir çalıştığım artık kaynaştığım insanlar
ona rağmen sino neden gelmedi, bizden uzaklaşmak mı istiyor , işten mi memnun değil gibi gibi düşünceler havada uçmuş meğer
ben bunu öğrendikten sonra çok şaşırdım
arkadaşlar planlarımıza mümkün mertebe dahil olmanızı istiyoruz, müsaitlik durumunuzu ayarlamanız için önceden haber veriyoruz gibi bi ayar yedim üstüne :)
e şimdi bunun üzerine ben bundan sonra pek içimden gelmese bile katılıyorum mecburen çünkü katılmayınca olan şey belli
iş yerlerinde bu tarz saçma sapan mecburiyet durumları olabiliyor kimse dillendirmese de, bunu da düşünmek lazım
Ayar yemenize üzüldüm. Ama gerçekten öyle iş ortamı. Kurtlar sofrası adeta, ben de yazın bu sıcağında, istemesem de iş kutlamasına katılacağım mecbur.

Yorumlarda küçümseyenler, ya iş-güç sahibi değil ya da gerçekten çok rahat bir ortamda çalışıyorlar sanırım. Hiçbiri olmasa da, her insan aynı değil ya. Ben önemsemem, karşı taraf önemseyebilir.

Okul zamanın dan yakın arkadaşım evlenmeden önce bana eşi için beni evi uzak olduğu halde arabası olmamasına rağmen metrobüsle otobüsle evime bırakıp geri dönerdi bu tarz davranışlara çok dikkat et diye beni uyarmıştı ve eşi gerçekten mükemmel bir eş ve baba ben çok seviyorum ölüyorum dediğim insan kredi kartımı verdim her işimi kendim gördüm sonun da terkedildim ve sonrasın da eşim çıktı karşıma ana gibi baba :) öyle diyorum ona yedin mi içtin mi sabah saçını kurutmadın hır hır dolan şimdi diye söylenen bir eşim var tabi ben de onla aynı şekilde ilgileniyorum ama kabul etmem gerekir ki ben bir tık daha fazla odunum konu sahibi daha önce de önemsenmediğini hissettiği bir çok olay yaşamış ki bu olay onda patlama etkisi yaratmış hislerinize güvenin konu sahibi cidden doğru çıkıyorlar kim hatalı kim değil önemli değil aşk varsa çözülür ama sevilmediğinizi hissettiğiniz için bu olay size bu kadar dokunduysa ciddi bir sorun var demektir ben olsam son kez karşıma alır ve buraya anlattığınız gibi onunla konuşur içimi dökerdim

Evet buna da çok katılıyorum.
Her gün aynı iş yerinde gördüğüm arkadaşlarım bir kez yaptıkları plana katılmadım diye bi sürü düşünceye kapılıyorlar. Bozulanı var dalga geçeni var kızanı var. Yani bunlar bir de benim en yakınlarım ve kız ortamı. Erkeklerde bu durum daha farklı işliyor. Bunu göz önüne almak lazım

Yani olay sadece trip, naz vs degil ayrica iki gram trip cekemeyen (kadin / erkek) iliski islerine girmesin yahu.
Diğer şeylerle ilgili tek bir yorumum yok ama ben iki gram trip çekemem. Karşımdaki mental retarde gibi gelir. Tiksinirim direkt trip atandan. Ağzı dili zekası yok da trip atıyor diye düşünürüm🥹

.

Bazi anlayamadigim yorumlar oldu soyle ki,

Dunya sizin cevrenizde donmuyor diye bir yorum var, katilmiyorum iliski yasadigim adamin dunyasi benim cevremde donsun bi zahmet zaten evlendikten sonra bu durum 180 derece degismiyor mu burada okuduklarimiza gore? Ben iliski evresindeyken sadece canim istiyor diye simaramayacaksam (evet simarmak) niye iliski yasiyorum elin herifiyle? O bana simaracak ben ona, iliskiler boyledir, birbirine nazlanir, cilvelenirsin, yeri gelir matkapla duvar delen kadin kavanoz kapagini acamaz, sevgilisine actirir, ben bilerek 10 seneden fazladir kavanoz kapagi acmiyorum (evet bunlar metafor) esim de cok hosnut bu durumdan.

Bazi yorumlarda erkeklere tek iq'lu ve detayci dusunmekten yoksun muamelesi cekilmis, sizin detayci dusunmekten yoksunlar diye kendinizi avuttugunuz erkekler ilgi alanlari soz konusu oldugunda fizik dahisine donusuyor, bilin isterim. Ee ben erkek arkadasimin ilgi alani degil miyim? Degilsem niye bu adam benim erkek arkadaşım, sevgilim, eşim???

Diğer şeylerle ilgili tek bir yorumum yok ama ben iki gram trip çekemem. Karşımdaki mental retarde gibi gelir. Tiksinirim direkt trip atandan. Ağzı dili zekası yok da trip atıyor diye düşünürüm🥹
Benim annem inanilmaz bir tripcandir, evlendim diye bile trip yemisligim var 🤣, ben de gereksiz trip yapandan kose bucak kacarim nau ama burada trip diye kastettigim sey acik, sevgililerin birbirine nazinin gecmesi.

Kafama takilan yorumlari unuttum ama haksiz bulan arkadaslarin genel ifadesi sanirim kendi cozebilecegi sey icin erkek arkadasi dunyayi kurtarirken ona engel olmamasi gerektiği yonunde, gercekten dusunceniz bu duzlemdeyse erkek arkadaslariniz, sevgiliniz, esiniz umarim kiymetinizi biliyordur, gayet relax iliski yasanacak kadinlarsiniz demek ki asla elestiri degil, icten, samimi bir takdir benimkisi. Ama bu hanim kizimizin da yaptigi guvenip anahtarini verdigi kisinin bir ihtiyac dahilinde sorununu cozmeye yardimci olmasini beklemekten fazlasi degil, tabiki bu olayin oncesi de vardir ama yine de ben erkek arkadasimdan akilci cozum beklerim, ornegin gelemiyorsa anahtari yollasin biriyle ama hicbir destegi olmamisken de donup ben senin icin geldim dayanamiyorum diye de aglamasin.
Karşımızdaki gemilerde calismis, koca yetiskin adam, kendi fikri yok mu da kiz arkadasini senin icin sehir değiştirdim diyerek zorbaliyor? Piremses sendromuna yakalanmış erkeklerden haz etmiyorum, eger tripse sorun, beyefendi tripnazin dik alasi.

Bu şeklide bir beklenti içinde olmanız çok normal. Üstelik daha cicim günlerindesiniz, anahtarı size vermeli, ne yaptığınızı merak edip aramalıydı. Ben eşimle 13 yıldır evliyim ve hala ilgilenmesini beklerim, normal olan budur. Onun başına aynı şey gelse ne yaptı diye merak ederim.

X