Pireyi titan yapmışsınız. Gerçekten 33 yaşında mısınız, tepkileriniz hiç olgun değil.
Kaldığınız durum o kadar da zor değil. Zaten söylemişler; bir çilingir çağırmak zor değil veya en fazla, bir cafede oturursunuz, sevgiliniz işi bitince sizi aramış; buluşur, birlikte dönersiniz eve. Biriyle yaşamıyor olsanız ne yapacaktınız?
Adam sizin için şehir değiştirmiş ve adapte olma sürecinde zorluk yaşıyor. + olarak iş ortamında yer edinmeye çalışıyorken, 2 arkadaşıyla beraber yaptığı planı bozmaması anlaşılabilir.
Ki, adama "Önce kapıyı açmayı kendim denerim olmazsa gelip senden alabilir miyim?" demişsiniz ve kapıyı kendi başınıza açabilmişsiniz. E problem ne o zaman abla?
Sonra diyorsun ki, oraya zamanında gidecek imkanlarım yoktu zaten. Karmakarışık yazıyorsunuz. %90 ihtimalle, adamın yanına gelmesini istedin işi gücü bırakıp.
Karşı taraftan ilgi, anlayış bekliyorsunuz ama bakalım siz ilgi-anlayış veriyor musunuz?
İnsanlar birbiri için yapıcı olmalı ya, bu kadar yormayın.
adamın iş arkadaşlarıyla olan gömlek planı buradaki üyeler tarafından çok küçümsendi
sanırım birkaç sayfa önce bir üye şey demiş, belki iş ortamına uyum sürecinde olduğu için gömlek planına dahil oldu demiş
bazı iş ortamları, iş arkadaşlıkları; ekibe uyum gibi gibi sebeplere dayanarak bu tarz ara sıra yapılan iş sonraki aktiviteleri gereğinden fazla önemseyebiliyor
bence yorum yazan üyeler bu durumu hiç hesaba katmadan konuşuyor
tamam belki koca ekiple değil sadece 2 kişiyle yapıldı bu plan ama farketmez yine de.
mesela ben kaç senedir aynı şirkette çalışıyorum, yılbaşına çok yakın bi zamanda ekip iş çıkışı dışarıda buluşma planı yaptı
bu plan önceden haber verildi, katılım zorunlu değildi sadece müsait olanları bekleriz gibi bişey dendi
benim de canım hiç onlarla vakit geçirmek istemediği için o güne başka planım olduğunu söyledim ve katılmadım
2-3 arkadaş daha katılamamış, diğerleri katılmış
aradan zaman geçtikten sonra ben öğrendim ki benim o akşam o plana dahil olmamam büyük olay olmuş
bak asla haberim bile yok ki kaç senedir çalıştığım artık kaynaştığım insanlar
ona rağmen sino neden gelmedi, bizden uzaklaşmak mı istiyor , işten mi memnun değil gibi gibi düşünceler havada uçmuş meğer
ben bunu öğrendikten sonra çok şaşırdım
arkadaşlar planlarımıza mümkün mertebe dahil olmanızı istiyoruz, müsaitlik durumunuzu ayarlamanız için önceden haber veriyoruz gibi bi ayar yedim üstüne :)
e şimdi bunun üzerine ben bundan sonra pek içimden gelmese bile katılıyorum mecburen çünkü katılmayınca olan şey belli
iş yerlerinde bu tarz saçma sapan mecburiyet durumları olabiliyor kimse dillendirmese de, bunu da düşünmek lazım