Galiba ilişkim bitiyor. Pire mi yoksa gerçekten deve mi?

Crazy-cat-lady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
196
320
34
Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Yani şuan aynı şehirdesiniz, sevgilinin anahtarı var, bile bile anahtarı getirmiyor olması tam bir pislik hareketi. Çok düşüncesiz birisi. O gömlek olayıda inandırıcı gelmedi. Seni görmek için bahanesi olduğu halde gömleği tercih etmiş.

Bence ona gömlek hediye edip, ayrıl.

Küçük küçük şeyler birikmiş patlaması olmuş bence tahammülde sevgide tükenmiş gibi. Normal arkadaşım bile yardım istese alışverişten daha önemli olurdu benim için. Tepkiniz de haklısınız bana yapılsa içim buz gibi olurdu ayrıl bence kendini de hiç suçlu hissetme.

Yani şuan aynı şehirdesiniz, sevgilinin anahtarı var, bile bile anahtarı getirmiyor olması tam bir pislik hareketi. Çok düşüncesiz birisi. O gömlek olayıda inandırıcı gelmedi. Seni görmek için bahanesi olduğu halde gömleği tercih etmiş.

Bence ona gömlek hediye edip, ayrıl.
Gömlek olayı aslında şu, perşembe günü şirketlerinin bir daveti var ve patronları da nasıl bir giyimle katılmaları gerektiğini belirtmişti, o yüzden alışveriş yapılacaktı. Ama ben bu durumdayken gömleğe 1 saat geç git ya da de ki “sen gel gömleği de beraber ikimiz alalım” Yani bu sıkıntıda olduğum anda hiç destek olamayacakmış gibi bu muhabbetin yapılması beni üzdü.

Gömlek olayı aslında şu, perşembe günü şirketlerinin bir daveti var ve patronları da nasıl bir giyimle katılmaları gerektiğini belirtmişti, o yüzden alışveriş yapılacaktı. Ama ben bu durumdayken gömleğe 1 saat geç git ya da de ki “sen gel gömleği de beraber ikimiz alalım” Yani bu sıkıntıda olduğum anda hiç destek olamayacakmış gibi bu muhabbetin yapılması beni üzdü.

Erkek reyonundan gömlek gibi seçimler yapıp, satın almak yarım saat sürer sürmez. Siyah, lacivert, beyaz 3 renkten kendi bedenine uygun olanı deneyecek alacak. Takım alsa, aynı durum geçerli. Seçenekler bedenler belli. Abiye diktirmeyecek.

Zaten aynı şehirdesiniz, en kötü bak en kötü incelik yapar kendi gelemiyor bir kurye vs ayarlar anahtarı sana ulaştırırdı.

Çok kırıcı yaptığı. Orda sadece gömlek almadılar. Goy goy muhabbetler, yeme içme hepsi oldu. Adam baya keyfine bakmış

Günün sonunda işlerindeki bi sıkıntıdan dolayı başka bir şantiyeye geçtiğini, o yüzden gömlek almaya gidilemediğini falan yazmış. Yani gerçek olduğunu kabul edersek. Açıkçası gitse bi fail, gitmese başka fail yani. Madem gitmeyebiliyordun niye gelmedin? :/

Teşekkür ederim destekleyen yorumlarınız için 🙏🏼 Benim sanırım biraz kolay manipule olan bir yapım var, o da “umarım düşündüğün kadar haklısındır ve pişman olmazsın” gibi şeyler söyleyince ulan yoksa değil miyim diye tereddüde düştüm ve gidişi üzdü haliyle. Yine de böyle yola çıkılmayacağını sizden de duymak iyi oldu, teşekkür ederim 🙏🏼

Sizi sevmiyor. Sevseydi kapıda kalacağınızı öğrendiği an ne yapıp eder eve geliş saatinizde ya o anahtarı size ulaştırmış olurdu ya da çilingir göndermiş olurdu. Erkekler sevince hiçbir şeye bahaneleri olmuyor, koşuyor ve gerekirse kanatlanıp uçuyorlar.
Sizi sokakta bırakmak kendisine normal geldiyse anahtarını elinden alın nereye giderse gitsin.

Kendinize her zaman bu şekilde değer verin ve değer görmeyi bekleyin. İyi yapmışsınız. Kırıldığımız zaman "abartıyorsun" diyip çekilen insanların tuzaklarına düşmeyin. Gitmek için bahane arıyor sanki, asıl olayı çarpıtan konuyu başka yerlere getiren kendisi. İlişkiniz sürecekse dikkatli olun. Çünkü manipülatif kişiler gıdım gıdım alıştırırlar bizi tuzaklarına.

Siz de o zaman bende bu umursamazlığına karşılık bende seni terkedeyim böylelikle gitmen için gerçekten bir sebep olur deyin, zira gitmek için sebep arıyorsa terkeden siz olun böylelikle en azından sebebini bulmuş olur , sizi öylece bırakıp kıyafet bakmaya giden adam yarın öbür gün doğum falan yaparsanız maç falan bakabilir , tabi bunlar sadece öngörü …
Kaba ve yanlış davranış kesinlikle sınırınızı çizin .

sen zaten ondan 1-1.5 saat daha erken çıkıyormuşsun işten, onun mesaisi devam ederken sen ondaki anahtarı almaya yanına gidebilirdin
yani kendisi bişey yapmayacaktı sen gidecektin onun yanına anahtar almaya
neden iş çıkış gömlek almaya gideceğim gibi bi mazeret sunup gelmene engel oldu ki ?
yanına gelmen için iş yerinde fazladan yarım saat 1 saat seni beklemesi mi gerekecekti? bu kısmı anlamadım tam

Beni kapida birakan adami deveyle birlikte yorgana sarar, pireye yak koçum derim. Ne bencilce ve merhametsiz bir hareket.

Diger taraftan gomlek olayinin sizin yaniniza gelmemek icin bahane olduğu da ortaya cikmis zaten. Ayrica kendi hatasını ortbas etmek icin, ozurdilemek yerine zaten alisamadim gidiyorum demek cok manipulatif ve cok amator bir tavir.

Eve nasıl girdiniz?

Bence çok haklısın

Ben sevgilinize hak verdim. Neticede kac yasina gelmis yetiskin kadinsiniz, kapi sorununuzu kendiniz cozebilmelisiniz. Oyle ya da boyle onun kendi plani olabilir ve bozmak istemeyebilir.
Kaldi ki zor bir surecte ve yeni basladigi ise kendinj kabul ettirmeye calisiyor, daha anlayisli olabilirdiniz. O gemideyken kapida kaldiginizda ne yapiyordunuz?

Ben sevgilinize hak verdim. Neticede kac yasina gelmis yetiskin kadinsiniz, kapi sorununuzu kendiniz cozebilmelisiniz. Oyle ya da boyle onun kendi plani olabilir ve bozmak istemeyebilir.
Kaldi ki zor bir surecte ve yeni basladigi ise kendinj kabul ettirmeye calisiyor, daha anlayisli olabilirdiniz. O gemideyken kapida kaldiginizda ne yapiyordunuz?
‘Ama’ gemide değil sorunda bu. Yokken yoktur. Asıl mesele varken yok olmasıdır asıl sorun bu zaten siz anlamamışsınız. Yetıskın olması demek destek beklememek midir demek? Sizde yetişkinsiniz hiç destek beklediğiniz noktalar olmuyor yani.

X