Galiba evliliğim bitti

daire7

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
17
3
1
34
Herkese merhaba. İlkkez buraya girip derdimi anlatmaya ihtiyaç duydum belki bana fikir olarak yardımınız olur. 15 yıllık evliyim 35 yaşında iki çocuk sahibiyim. Eşimle severek evlendik aileler istemedi kendimizce nikah kıydık ne düğün ne takı gözüm birşeyi görmedi.. kimse de taşın altına elini koymadı zaten. Onemsemedim küçüktüm yuvam olsun yeter dedim Ama olmadı ailesi bana çok çektirdi ne yapsam olmadı.. ve çocuklarım buyuyesiye kadar saberettim ama artık hayatımın belkide yarısına geldim çok mutsuzum. Evliliğimi bitirmek istiyorum ama alışkanlıklar ve yeniden düzen nasıl kurarım bilemiyorm. Tüm yaşananlar bana yapılan haksızlıklar hep aklımda ve ben bunların üstüne oturup mutsuz yaşayıp bu hayata mutsuz devam etmek istemedigime karar verdim. Aslında bunu çoktandır yapmak istiyorum çok ayrılık esigine geldm ama eşim hep beni ikna etti duzelticm dedi ama hicbirsey duzelmedi. İçimde sevgide kalmadı saygida. O beni çok seviyor aslında çünkü gerçekten benim gibi onun her kahrını çeken bir salak daha bulamaz Sürekli bana hakaret eden beni asagilayan kısıtlayan bir kocaya sahibim. Paranoyak şekilde kıskanç benden başkasını gözü görmüyor. Kaç kere konuştum mutlu değilim ayrılalım dedim kabul etmiyor. Habersizce çocukları alıp terkedip gitmeyi de kendime yakıştıramıyorum. Sadece evliligimiz bitmesin diye ailesinin olduğu şehirden başka bir yere bile taşındık ama olmuyor. Bana yasatilanlardan sonra onu tekrar sevemiyorum polyannacilik oynamaktan insanlara mutluyuz imajı vermekten yoruldum. Ben artık gerçekten mutlu olmak istiyorum.Hayatımda başkası olsunda istemiyrm tek isteğim çocuklarımla huzurla yaşamak. Ama nerden baslicm nasıl yapicm bilmiyorum..

Kayınvalide problemleri değil de eşinizin size olan davranışları çok çok kötü.

Maddi manevi gücünüz nedir bilmiyorum da bir an önce yeni hayatınızı kurarsınız inşallah.
Kayinvalide problemlerini her ne kadar yaptıklarını unutamasamda şuan farklı bir sehirdeyim aştım. Ama anladım ki yaşattiklari benim yıllardır emek verdiğim evliliğimi bitirmiş. Arkamda bir ailem yok ve bunu bildikleri için hep beni ezdiler. Yıllardır sadece kendime güvenim olmasın diye çalışmama izin vermedi.. çocuklarım büyüdü biri 8 diğeri 10 yaşında. Kafam çok karışık. Sadece Allah'ıma bu mübarek ayda bana bir çıkış yolu göstersin diye dua ediyorum.

Amin inşallah arkadaşım.

Allahım yüreğinizi ferahlatsın güç kuvvet versin inşallah.

Merhaba konu sahibi,
İnşallah her şey gönlünüze göre olur. Maddi olarak kendinize bir hayat kurabilecek yeterliliğe sahip misiniz?

Önce çalışmaya baslasan. İzin vermedi demissin (ben bunun icin asla izin istemezdim ama herkesin hayati ayni olmuyor madem ona gore konusuyorum ) ortaya blöf at. çalışmama musade etmezsen boşanmak istiyorum de. Çalışırsam daha iyi olacağım, biz de daha mutlu olacağız vs gibi. Bunu da şunun için diyorum once çalışma hayatına girer biraz durumunu toparlarsan ondan sonra istediğin adımları atman kolay olur çocuklarınla. Daha ozguvenli olursun, bir kazancın olur buna güvenirsin. Bir sure birikim yaparsin biraz. Elini kuvvetlendirmeye çalış diyorum kısaca.

Eşiniz size ne gıbı sıkıntılar yaşattı

Konfor alanından çıkıp yeni bir düzen kurmak çok zor ama içinde bulunduğun yer de sana ait değilse,mutsuzsan kaybedecek çok şeyin yok. Allah yardımcın olsun

"Sürekli bana hakaret eden beni aşağılayan kısıtlayan bir kocaya sahibim. Paranoyak şekilde kıskanç benden başkasını gözü görmüyor" Eşiniz için yazmışsınız.
Sizi korkutmak istemem ama her gün medyada kadın şiddeti var.Bu eşle ayrılmaya kalktığınızda size zarar verir mi.
Tüm bunları düşünerek kendiniz için yol haritası çizmeniz lazım.
Geliriniz aileniz yok arkanızda bu anlaşılıyor.Ayrıldınız alacağınız nafaka sizi geçindirir mi.Çocuklar çok küçük değil.Çalışma konusunda ne düşünüyorsunuz.Çalışma imkanınız varsa bir işe başlayın.Çalışmaya başlayınca belki eşle beraber yaşamaya katlanabilir para biriktirirdiniz.Baktınız olmuyor boşanma konusunu ciddi önüne koyardınız.

Ya bu erkeklerin sırf arkasında ailesi yok diye ezmeye calısmalarından gına geldi. Daha cok koruyup sizin arkanızda dağ olması gerekirken. Benden 9 yas büyüksünüz sizden kücügüm ama durumunuza üzüldüm. Maddi imkanlar yüzünden ve ailesi arkasında olmadıgı onun yanında sıgınamadıgı icin böyle heba olan nice kadınlar var. Ailenizle küs müsünüz? Annenizle konussanız belki size kıyamazlar. En azından cocuklarınız kücük onlarla ilgilenirler sizde calısırsınız

Bunu kocanız mı söylüyor yoksa sizin düşünceniz mi? 20 yaşınızda da sevgi sanmışsınız şimdi de aynı. Her kahrını çekmek çektirmek sevgi değil. Çalışmanızı kabul etmeyince de mi uyanmadınız? Amaç bu zaten, paranız geliriniz olmazsa gidemezsiniz ayrılamazsınız. Ailesi bana yıllarca şunu bunu yaptı demeyin, kocanız müsade ettiği için yapmışlar.

Elimiz ayağımız tuttuğu sürece hiç bir zaman geç değildir. Bu adamdan güzellikle ayrılamayacağınzı düşünüyorsanız belki bir iki cinnet geçirseniz korkar bunla mı uğraşıcam der. Yani yanlış bir şey yazmak istemiyorum çocukların velayeti tehlikeye girer mi girmez mi diye. Maddi durumunuz avukata danışmaya müsait mi? Ya ben artık korkuyorum bu psikopatlardan. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz

Sizinle aynı durumdayım tek farkı eşimin sevgisini ilgisini asla hissetmiyorum yokum gibi evde sadece uyumak duş almak yemek yemek için vakit geçiriyor.
iki çocukla ev ödev yemek okadar yorgunluktan ağlıyorum bazen 1 hafta duş alamıyorum 2 yaşındaki bebeğim banyo kapısında ağlıyor diye off off bende, Nereden nasıl başlayacağım bilmiyorum mutlu olmaya

Aşağılık duygusuna sahip erkekler işte.Yanlış yetiştirilme güvensiz.Buradan ders alıp erkek çocuklarına kadın erkek ilişkilerinde doğru eğitim verilmesi.Sonuçta kız çocuğu eğitilirse o da oğlunu eğitecek.Burada gördüğümüzde anneye bağımlı erkek eşler.

Allah yardımcın olsun bir çıkış yolu göstersin inşallah. Peki ayrılırsan bu adam seni bırakacak mı ondan da emin misin? Sonra dan uğraşmaz inşallah

Ya size vermeye kalkar mı boşanma olayı resmi hale getirilmeye çalışıldığında?
Ya da siz sonrasında nasıl bir plan yapıyorsunuz? Verilecek nafaka sizi tatmin etmeyecektir.
Ailenizle iletişiminiz hiç mi yok?

Bir yakınım 2 kız çocuğu ile boşandı .
Önce eşyalı bi ev tuttu .
Sonra da kendi işini yaptı . ( terzi )

Evde hem çocuklarına baktı hem elbise , pantolon dikti .

Şimdi kendi evi var.

Allah kulunu darda bırakmıyor .

Bismillah deyip başlayın .

Eşiniz size ne gıbı sıkıntılar yaşattı
Ailesini ve arkadaşlarını hep ön planda tuttu. Onlar yüzünden başını belaya soktu oğluma hamileyken
Allah yardımcın olsun bir çıkış yolu göstersin inşallah. Peki ayrılırsan bu adam seni bırakacak mı ondan da emin misin? Sonra dan uğraşmaz inşallah
Amin inşallah. Ayrılmayı asla kabul etmiyor. Ayrılırsam da beni bırakacağını düşünmüyorum çünkü bana karşı paranoyak bir sevgiye sahip. Bu sevgi değil bunun farkındayım..

Merhaba konu sahibi,
İnşallah her şey gönlünüze göre olur. Maddi olarak kendinize bir hayat kurabilecek yeterliliğe sahip misiniz?
İnşallah sadece üzerime araba var. Bir başlangıç için yeterli olacaktır mutlaka. Ama sorun para değil. Çalışır kazanırım gencim saglikliyim. Ama ya beni birakmazsa diye adım atamıyorum.

İzin istemek değil ki bu. Sonuçta aynı evdeyiz çocuklar var. Bu konu açıldığında kavga çıkarıyor. Hadi bakalım kim seni ise alabilir diye korkutuyor. Biliyorum ki ise başlasam gelip hır gür çıkarır beni herkesin içinde rezil eder.. çok daha kötü sonuçlar doğurur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…