• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba çocuğum olmayacak

Bir kadın doğum uzmanın gidip detaylıca muayene olun. Aynı zamanda eşiniz de gidip kontrol ettirmeli kendinizi.
Bir sağlık problemi varsa sadece sizden kaynaklı olmaz bazen erkekten de sebep olmuyor.
İkincisi stresten ötürü genelde hiç bir engel olmasa da bazen gebelik gerçekleşmiyor
Sakin olmalısınız
35 yaşından önce zaten 1 yıl denemeniz gerekiyo. Eğer o zaman olmazsa doktora gidilir. Ben 35 den sonra anne oldum 6 ay deneme zamanım vardı doktorum öyle söyledi. Kafanıza takmayın stres yaparsanız olacağı varsa da olmuyo.

6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum
Daha çok yeni evlisiniz gençsiniz üzülmeyin. 1 sene sonrası denemelerde olmayınca doktora gidiliyor genelde. Hormon değerlerine baktırdınız mı?

Mutlaka jinekolojiye gidin enfeksiyon kist vb bir şey var mı belli olsun. İleriki zamanlarda yine çocuk sahibi olmazsanız eşiniz sperm testi verir, siz de yumurtalık rezervine kalitesine baktırırsınız.

35 yaşından önce zaten 1 yıl denemeniz gerekiyo. Eğer o zaman olmazsa doktora gidilir. Ben 35 den sonra anne oldum 6 ay deneme zamanım vardı doktorum öyle söyledi. Kafanıza takmayın stres yaparsanız olacağı varsa da olmuyo.
Konuyu açan ben değilim yanlış alıntı yaptınız sanırım. Normal olarak da bir kadını zaten 6 ayda bir kadın doğumda muayene olması gerekiyor rutin kontrol için. Doktora gitmesinde bir sakınca yok. İyiyse kontrol edilmiş olur. Değilse tedavi başlar

Fakir ülkeler çok daha doğal besleniyor yetersiz de beslense en azından bizim gibi horman ilaç yüklü paketli gıdaları bulamıyorlar
Marketten yenilen tavuk 40 günde hormon ilaçları antibiyotiklerle büyütülüp kesime hazır hale getiriliyor veya paketli gıdalar binbir türlü katkı maddesi Palm yağı vs
Pazardan sağlıklı diye aldığımız meyve sebzeler bile tarım ilaçları zehirlerle dolu
Kısırlığın en önemli sebebi maalesef beslenme
Bence benim teorimde de doğruluk payı var.bir diğer teorim de doğada her zaman kaliteli bireyler ortaya çıkartmak zordur.canlı ne kadar gelişkinse üreme hızı o kadar düşük oluyor.şu an çok fazla çocuğu olan eğitim seviyesi düşük aileler de var.yine bizim yediklerimizi yiyorlardır yani.afrikada değiliz sonuçta.keza gelişmiş ülkelerde de durum böyle.tamamen korunmaya bağlı olduğunu düşünmüyorum bu durumun.daha geçen 17 defa hamile kalip kendi çocuklarını gömen bir aile vardı mesela.çocukları öldürüp gömerse cennete gideceğine inanıyormuş.zeka seviyesi bu ve 17 defa hamilelik.şimdi kolay hamile kalan arkadaşlar da vardır yanlış anlamasınlar her zaman farklılıklar oluyor tabi.

6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum
Öncelikle bunu düşünmeniz için çok erken her ay gebe kalma şansımız yüzde 0. İlk bir sene içinde olur. Eğer bir sene korunmasız düzenli ilişkiye rağmen olmuyorsa ileri tetkik tedavi alınır infertilite tanisi alırsınız. Ama çocuğum olmayacak düşüncesi de sürekli aklınızın bu durumda olduğunun ve stresin göstergesi. Stres kaynaklı da olmaz. Bu düşünceleri kenara bırakıp hiç beklemediginiz anda gebe kalacaksınız 🌸

Başlığı görünce dr'dogal yollardan olmaz' demiş sandım.Çaresiz değilsiniz tüp bebek yaparsınız diyecektim ki daha 6 aylık evlisiniz.Simdiye kadar olmaması sıkıntı olduğu anlamına gelmiyor.Daha zamanınız var, endişe etmeyin.Yeni evlisiniz yani tadını çıkarın,bir bakmışsınız hamilesiniz.

Yani değerlerimize baktırmadım çünkü aile hekimi 2 yıl dolmadan sorun olarak görmüyoruz dedi 2 yıl boyunca olmuyorsa bir sıkıntı olduğu anlamına geliyormuş
Tamam da buna kadın doğum doktoru karar verir. Aile hekimi genel geçer bilgiler verir.

31 yaşına gelmiş kadınsınız. Hiçbirşey bilmiyorsanız araştırmayı bilirsiniz. Zaten ilk cinsel birliktelikten sonra gitmeniz gerekirdi. Kontrol için. Aile hekiminde ultrason mu var baksın.

Yahu aile hekimi ne alaka? Ayrıca neden hemen en kötüyü düşünüyorsunuz. Önce gidin bi kadın doğuma testlerinizi yaptırın, genelde 1 sene boyunca hamilelik olmayınca alternatif tedavilere başlanıyor. Odağınızı değiştirin, stres yapmayın. Bunların hepsi olmasını zorlaştıran şeyler. Hayatta başka bir amaç edinip akışına bırakın. Hem ne güzel evliliğinizin de keyfini çıkarmış olursunuz, çocuk olunca bir sürü sorumluluk binecek üstünüze. Evlenir evlenmez daha evliliğin tadını çıkarmadan neden çocuk için uğraşıyorsunuz onu da anlamadım. Belki eşiniz ile sorunlarınız olacak birbirinizi tanıdıkça.

2 yıl bekleme için yaşınız büyük sakın beklemeyin doktora gidin testlerinizi yapın akıl veren çok olur sabır et diyen çok olur sürekli yazarlar benim 3 benim 5 yıl olmadı sabret diye kimse süreçte neler yaşadığını yazmaz yada unutur doktora gidin en fazla 1 yıl yıl bekleyin yani zaten 6 ay olmuş bir sorun yoksa 6 ay daha bekleyin olmazsa tedaviye başlayın

Kusura
Konuyu açan ben değilim yanlış alıntı yaptınız sanırım. Normal olarak da bir kadını zaten 6 ayda bir kadın doğumda muayene olması gerekiyor rutin kontrol için. Doktora gitmesinde bir sakınca yok. İyiyse kontrol edilmiş olur. Değilse tedavi başlar
Evet ya özür dilerim bebeğim kucağımdaydı yanlışlıkla oldu geri almaya çalıştım ama olmadı 🙂

6 ay deneyip o kadar denememize rağmen yazmak 🙄🙄 bu umutsuzlukla zor canım kolay gelsin sana

Yani değerlerimize baktırmadım çünkü aile hekimi 2 yıl dolmadan sorun olarak görmüyoruz dedi 2 yıl boyunca olmuyorsa bir sıkıntı olduğu anlamına geliyormuş
Bunu herkes söylüyor canım 6 aydır bizde deniyoruz doktorların üstten ve alttan muayene edip hiçbişey yok diyip yolluyorlar, en son zorla kendim hormonlarıma baktırmak istedim, ve prolaktin hormonumun yüksek oldugunu öğrendim şuan ilaç kullanıyorum bunu öğrenmesem 10 sene de denesem Allahın takdiri dışında asla çocuk sahibi olamazdım. Direk Hormonlarına baktırmanı öneririm.

Aile hekimliğinin üreme sağlığı anlamında danışmanlık yapması sorumluluğu var. Ama 6 ayda çocuk olmuyor diye karalar bağlayacak birinin jinekolojiye gitmesi gerekir. Yaşınız da 20 lerin başı değil madem bu kadar üzülüyorsunuz gidin doktora.

Siz normal hayatinizi nasil idame ettiriyorsunuz? 31 yasinda birinin aile hekimine danisarak verdigi cevaptan yola cikarak bunu dert edindiniz.hadi dinlediniz diyelim 2 sene beklediniz. E belki hakli cikti cocuk 2 sene sonra oldu o zaman ne diyecektinniz madem aile hekimine bu konuda guveniyosaniz bekleyin iki sene

Back