• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba çocuğum olmayacak

6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum
Bir kadın doğum uzmanın gidip detaylıca muayene olun. Aynı zamanda eşiniz de gidip kontrol ettirmeli kendinizi.
Bir sağlık problemi varsa sadece sizden kaynaklı olmaz bazen erkekten de sebep olmuyor.
İkincisi stresten ötürü genelde hiç bir engel olmasa da bazen gebelik gerçekleşmiyor
Sakin olmalısınız

Market tavuğu ve markete yumurtası yemekten hormonlarımız bozuldu artık insanlar doğal yollardan hamile kalamıyor
O kadar çok ki sebepsiz infertile
Beslenmenize dikkat edin bir süre

6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum
6 ay mi ? Durun daha ya ohoo
Hem daha kadin doguma bile gitmemissiniz.
Biz 14 aydir deniyoruz. Hormon, usg, rahim filmi, sperm testi hersey temiz. Asilama oldum o da tutmadi.
Ama sizin kadar boyle karalar baglamadim.
1 yil dolunca hsg yaptirin. 1 yila kadar normal zaten.
Ayrica stres olmamasindaki en buyuk etken.

Bir yıldan önce dr lar çocuğu olmuyor gözüyle bile bakmiyorlar.
Sıkıntı olup olmadığınıda siz bilemezsiniz.

Ohoooo 6 ayda çocuğum olmuyor demek ne kadar doğru, millet 5 yıl, 10 yıl bekliyor...

Günaydın .
Kadın doğuma gidip çocuğunuz olmadığını söylüceksiniz adetinizin ikinci günü giderseniz sürekli git gel içinde kalmadan hemen hormon testinizi yaparlar .
Eşiniz de 3 ila 5 gun perhiz uygulasın ilişki olmucak özel hastanede 2 saate kalmadan spermıogram testi sonucunu alırsınız
Devlette üroloji bölümüne gidecek süreç uzuyor bilginize .
Sebebsız infertilite binlerce insan var . Bizde sorun yok diyip 2 sene otur diyen aile hekimini dinlemek çok yanlış

Bebek isteyen birinin 3 ay öncesi folikasit kullanması öneriliyor mesela sadece sevişmek yetmiyor bazı vücutlar için yıl .

2025 elinizdeki telefon dünyanın bütün bilgilerini istisnasız önünüze seriyor .

Esin üroloji ye sen infertilite bölümüne gittiniz mi canim 2 yıl dedikleri sey tup bebek icin bekleme süresi sonra tup bebeğe yolluyolar tabi önden aşılama yaptirman gerekiyor en son iki aşılama sarti vardi yerinde olsam söylediğim bolumlere gidip sperm testi senin ve esinin hormonlarina bakilmasini vede senin kistin vs varmi bakilsin yok hersey normal ise bi seneyi doldur sonra basla tedaviye zaten uzun suruyor arastirip seni rahim filmine sokuyolar snra iki asilama en son tup bebek ki o zamana bi yil doluyo bence iyice arastir ve devam et dogal yollada istiyosan kontrole gidin yasimiz kucuk değil buyuzden diorum bilgi istersen yardımcı olabilirim elimden geldikce bende 31 yasindayim

Stresten olmuyordur. Ama bu kadar stres yapana kadar aile hekimine değil kadın doğum doktoruna gitmelisiniz.

Aile hekimine gidip hiç bir sorun yok demek yanlış kadın doğum doktoruna gidiceksin o sana gerekli tahlileri yapar ama 1 yıldan önce pek ilgilenmezler normal sayarlar.Ama ben diyebilirim hersey normal olmuyor diye biz her türlü kontrolden geçtik Rahim filmi, smar testi, Hormon testi, Sma testi, genetik kromozom testi, sperm testi ve çok şükür hepsi normal hiç bir sebeb yok üstelik bir Aşılama 1 tubbebek yaptık olmadı 3bucuk yıldır da bekliyoruz biz napalim o zaman ölelim heralde sen 6 ayda karalar bağladın

Market tavuğu ve markete yumurtası yemekten hormonlarımız bozuldu artık insanlar doğal yollardan hamile kalamıyor
O kadar çok ki sebepsiz infertile
Beslenmenize dikkat edin bir süre

Günaydın .
Kadın doğuma gidip çocuğunuz olmadığını söylüceksiniz adetinizin ikinci günü giderseniz sürekli git gel içinde kalmadan hemen hormon testinizi yaparlar .
Eşiniz de 3 ila 5 gun perhiz uygulasın ilişki olmucak özel hastanede 2 saate kalmadan spermıogram testi sonucunu alırsınız
Devlette üroloji bölümüne gidecek süreç uzuyor bilginize .
Sebebsız infertilite binlerce insan var . Bizde sorun yok diyip 2 sene otur diyen aile hekimini dinlemek çok yanlış

Bebek isteyen birinin 3 ay öncesi folikasit kullanması öneriliyor mesela sadece sevişmek yetmiyor bazı vücutlar için yıl .

2025 elinizdeki telefon dünyanın bütün bilgilerini istisnasız önünüze seriyor .
Folik asitin hamile kalmak üzerine bir etkisi yok bildiğim kadarıyla.hamile kalınca bir takim sağlık sorunları ortaya çıkmasın diye alınıyor diye biliyorum. Yani bebek için.

Aile hekimine gidip hiç bir sorun yok demek yanlış kadın doğum doktoruna gidiceksin o sana gerekli tahlileri yapar ama 1 yıldan önce pek ilgilenmezler normal sayarlar.Ama ben diyebilirim hersey normal olmuyor diye biz her türlü kontrolden geçtik Rahim filmi, smar testi, Hormon testi, Sma testi, genetik kromozom testi, sperm testi ve çok şükür hepsi normal hiç bir sebeb yok üstelik bir Aşılama 1 tubbebek yaptık olmadı 3bucuk yıldır da bekliyoruz biz napalim o zaman ölelim heralde sen 6 ayda karalar bağladın
Niye böyle oluyor hiç anlamıyorum.bir yanda bizim gibiler.bir yanda 12 defa doğum yapan, 3,5 tane de düşüren eski dönem kadınları.beslenmeye bağlı diyeceğim ama doğum oranlarının en yüksek olduğu ülkeler aşırı fakir ülkeler.adamlar bırak kötü beslenmeyi hiç beslenemiyor.nerede bir fakir, işsiz güçsüz adam var onların gırla.ya da dağda bayırda yaşayıp işle guçle ilgilenmeyen kadınlarin.bizim kafamız dolu heralde ben ona bağlıyorum.sadece üreme üzerine programlamıyoruz kendimizi.düşünüyoruz, okuyoruz, kendimizi geliştiriyoruz, çalışıyoruz.beyin de o şekilde kodlanıyor bence.benim bu dünyada yapacak daha önemli işlerim var diye.yani ben böyle bir çıkarım yaptım ne bileyim.

Folik asitin hamile kalmak üzerine bir etkisi yok bildiğim kadarıyla.hamile kalınca bir takim sağlık sorunları ortaya çıkmasın diye alınıyor diye biliyorum. Yani bebek için.
zaten bende çocuk işini kolaylaştırır demedim ki araştırın sadece sevişmeyin didim o küçük bi örneklemeydi .

Çocuk istiyoruz diyip aile hekiminden bilgi alıp çocuğum olmucak moduna girmesin araştırsın vücudunu hazırlasın die 😆

Ayrıca çocuk olacak kafasıyla ilişkide gebeliğe engel durumlar arasında yer alıyor stres oluşturduğu için

Eklentiler

• IMG_7938.jpeg
    IMG_7938.jpeg
    127,8 KB · Görüntüleme: 14
6 aydir olmamasi bir sorun oldugunu gostermiyor ama yine de senin yerinde olsam kadin doguma gider baktiririm en azindan sorun yok amh vs denemeye devam derim kafam rahat eder. Ayrica hamile kalmadan 3 ay once folik asit falan baslaniyor kadin doguma gitmelisin.

Başlığa bakınca rahmi alınacak sandım 😤 hastaneye gidin belki eşinizde var sıkıntı eşiniz ürolojiye siz kadın doğuma gidip kontrolden geçeceksiniz sağlık ocağı ile olur mu bu ultrasonu var rahim filmi var bir sürü tetkik lazm

Bu yazıniz yıllarca çocuk sahibi olamamış insanlara resmen haksızlık etmiş olmak demek biryandan aile hekimliği ne alaka evlendikten sonra hicmi kontrole gitmediniz kadın doğuma rutin kontrole enazindan sorup sorusturun belki kocanizda sıkıntı var belki tuplerinizde sıkıntı veya yumurtalarınız sıkıntılı hicbirseyi bilmeden çocuğum olmayacak demek nekadar doğru he olabilirde belki çocuk sahibide olmayabilirsiniz herşey nasip ama araştırmadan soruşturmadan aile hekimliği tavsiyesiyle 2 yılda beklemeyin tek tavsiye verebilirim doktorlar genelde bir yıl deneyin der gidince madem bukadar istiyorsunuz 1 yıldır istiyorum diye beyaz bir yalan söyleyebilirsiniz çünkü 6 ay derseniz genelde 6 ay daha dene diyebilirler

Yani değerlerimize baktırmadım çünkü aile hekimi 2 yıl dolmadan sorun olarak görmüyoruz dedi 2 yıl boyunca olmuyorsa bir sıkıntı olduğu anlamına geliyormuş
Yok sallamış baya. O 2 yıl değil 1 yıl. Ama ben 1 yılı doldurmadan doktora gisip hormonlarıma baktırdım 1yıl dolduktan sonra eşim sperm testi baktırdık. Bu testlerin tamamına baktırmadan da bizde bir problem yok diyemezsiniz zaten. Bence baktırın sorun yoksa da içiniz rahat eder. Varsa da sorun odaklı yardım alır tedavi olursunuz
31 yaş beklemek için çok da uygun değil zaman kaybetmeyin..

Niye böyle oluyor hiç anlamıyorum.bir yanda bizim gibiler.bir yanda 12 defa doğum yapan, 3,5 tane de düşüren eski dönem kadınları.beslenmeye bağlı diyeceğim ama doğum oranlarının en yüksek olduğu ülkeler aşırı fakir ülkeler.adamlar bırak kötü beslenmeyi hiç beslenemiyor.nerede bir fakir, işsiz güçsüz adam var onların gırla.ya da dağda bayırda yaşayıp işle guçle ilgilenmeyen kadınlarin.bizim kafamız dolu heralde ben ona bağlıyorum.sadece üreme üzerine programlamıyoruz kendimizi.düşünüyoruz, okuyoruz, kendimizi geliştiriyoruz, çalışıyoruz.beyin de o şekilde kodlanıyor bence.benim bu dünyada yapacak daha önemli işlerim var diye.yani ben böyle bir çıkarım yaptım ne bileyim.
Fakir ülkeler çok daha doğal besleniyor yetersiz de beslense en azından bizim gibi horman ilaç yüklü paketli gıdaları bulamıyorlar
Marketten yenilen tavuk 40 günde hormon ilaçları antibiyotiklerle büyütülüp kesime hazır hale getiriliyor veya paketli gıdalar binbir türlü katkı maddesi Palm yağı vs
Pazardan sağlıklı diye aldığımız meyve sebzeler bile tarım ilaçları zehirlerle dolu
Kısırlığın en önemli sebebi maalesef beslenme

Back