• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba çocuğum olmayacak

misscakmak

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2024
299
349
18
31
6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum

6 aydır evliyim o kadar denememize rağmen çocuk olmuyor aile hekimine danıştım 2 yıl dolana kadar deneyin dedi ben 31 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum ama olmuyor ikimizde de sıkıntı yok niye böyle oluyor ya kendimi çok kötü hissediyorum
Sıkıntı olmadığını danışarak mı anladınız? Amh normal yunurta sayınız fazla pknuz yok eşinizin de sperm sayısı yeterli yani de mi

20 yil cocugu olmayip bi anda kendiliğinden yada tedavi ile hamile kalan insanlar var sizin 6 aycik denemenizde olmamasi normal dr da demis 2 yil bekle diye kendinize stres yapip iyice zorlastirmayin..benim 3 yil olmadi sonra tedavisiz supriz sekilde hamile olduğumu öğrendim bunun ornekleri çok..sabir lutfen

Sıkıntı olmadığını danışarak mı anladınız? Amh normal yunurta sayınız fazla pknuz yok eşinizin de sperm sayısı yeterli yani de mi
Yani değerlerimize baktırmadım çünkü aile hekimi 2 yıl dolmadan sorun olarak görmüyoruz dedi 2 yıl boyunca olmuyorsa bir sıkıntı olduğu anlamına geliyormuş

20 yil cocugu olmayip bi anda kendiliğinden yada tedavi ile hamile kalan insanlar var sizin 6 aycik denemenizde olmamasi normal dr da demis 2 yil bekle diye kendinize stres yapip iyice zorlastirmayin..benim 3 yil olmadi sonra tedavisiz supriz sekilde hamile olduğumu öğrendim bunun ornekleri çok..sabir lutfen
Evet biliyorum tekte hamile kalanlar da var işte insanın morali bozuluyor ister istemez

Yani değerlerimize baktırmadım çünkü aile hekimi 2 yıl dolmadan sorun olarak görmüyoruz dedi 2 yıl boyunca olmuyorsa bir sıkıntı olduğu anlamına geliyormuş
Bu bi yorum olmayacak demeniz için bunlardan biri birkaçı olsa bile hatta oluyor . Kadın doğuma gidip testleri yaptırın hiç sorun yoksa psikolojiniz rahatlar varsa hemen tedaviye başlarsınız yaşınız 31 2 sene manasız beklemeye

Aynı şekilde benim de bi kaç aksilik vardı ilaç kullandım olmadı tüp bebeğe başlayacağımız ay oldu

Bu bi yorum olmayacak demeniz için bunlardan biri birkaçı olsa bile hatta oluyor . Kadın doğuma gidip testleri yaptırın hiç sorun yoksa psikolojiniz rahatlar varsa hemen tedaviye başlarsınız yaşınız 31 2 sene manasız beklemeye
Haklısın

Öncelikle bir kdın doğum uzmanına gidin gerekl tahlilleri yaptırın sizi doğru yönlendirecek doğum uzmanıdır

5 yıl sonra çocuk sahibi oldum yolun çok başındasınız umutsuzluk için çooook erken kadın doğuma gidin 2 yıl beklemeyin

6 ayda çocuk olmuyor diye neden anne olamayacağınızı düşünüyorsunuz ki bu normal gayet.5-6 sene olmaması anormal bir durum.

Aile hekimine değil jinekoloğa gitmeniz gerekiyor

Belki jinekoloğun muayenede görebileceği çok basit bir sorun vardır. İki yıl boyunca uzmana gitmeyecek misiniz aile hekimi öyle dedi diye?
Bu arada cidden sorun olmayabilir ve birkaç ay içinde olabilir de ama zaten düzenli cinsel hayatı olan bir kaıdnın doktora gitmesi gerekiyor.
Kaldı ki 2 yıl uzun bir süre. Ve hemen çocuk sahibi olmak istiyorsanız da vakit kaybı.. doktora gidin uzmanında öğrenin konuyu

Aile hekimine değil jinekoloğa gitmeniz gerekiyor

Belki jinekoloğun muayenede görebileceği çok basit bir sorun vardır. İki yıl boyunca uzmana gitmeyecek misiniz aile hekimi öyle dedi diye?
Bu arada cidden sorun olmayabilir ve birkaç ay içinde olabilir de ama zaten düzenli cinsel hayatı olan bir kaıdnın doktora gitmesi gerekiyor.
Kaldı ki 2 yıl uzun bir süre. Ve hemen çocuk sahibi olmak istiyorsanız da vakit kaybı.. doktora gidin uzmanında öğrenin konuyu
Jinekoloğa gidip tam olarak ne söylemem gerekiyor daha önce hiç gitmedim

Jinekoloğa gidip tam olarak ne söylemem gerekiyor daha önce hiç gitmedim

Rutin muayene olmaya geldim. 6 aydır evliyim ve korunmuyoruz. Çocuk istiyoruz henüz olmadı. Kontrollerimi yaptırmak istiyorum diyeceksiniz. Doktor muayene eder. Bir şey göremezse 6 ay daha böyle devam et 6 ay sonra tekrar gel der. Belki enfeksiyon vs vardır tedavi eder. Vitamin değerlerine bakar.

Doktora gitmeden bilemezsiniz zaten çocuk düşünmeden önce gitmeniz lazım. 6 ay önce gittim prolaktin yüksek çıktı ben de o da gebeliğe engel mesela. Sizde de belki kist var belki başka bir şey belki de sebepsiz olmuyor her şey olabilir. Folik asitte başlatması gerek doktorun.

Back
X