Fransa Paylasim Alani (Tanisma)

Merhaba kislarrr...
Fransaya yeni gelin geldim. 7 Martta evlendik, taze gelin hehe
Esimle Montpellier'de ev bakiyoruz. Bu yuzden Montpellier'de olan arkadaslarla yuzyuze tanismak isterim. Ayrica Fransa'nin diger bolgelerindeki arkadaslarla da tanismak isterim. Fransizca ogrenmeye basladim, ogrenme asamasindaki tum arkadaslara sabirlar dilerim hehe :)

merhba aramiza hosgeldin .bende fransaya gelin geldim 3 sene oldu.umarim buralara alisirsin koyden yada ufak biryerden geldiysen alisman kolay olur.ama benim gibi antalya gibi bir yerden gelin gelirsen buralar senin ustune gelir.alisman zor olur.yanlizlik zor be gulum.neyse senin moralini bozmayim.sana burda mutlu bir yasam dilerim bu arada ben strassbourgdanim yani aramiz bayagi uzak.sana tavsiyem cocuk yapmadan once fransizca ni ogren ehliyetini al .haklarini alman icinde bbir sure calis.benden bukadar sana kolay gelsin

tavsiyelerin icin tesekkur ederim xyzv,
ben istanbul atakoyden geldim. ilk geldigimde lyondaydik. nereye geldim ben, diye aglamistim. ama dun esimle montpellierde ev tuttuk. cok begendim orayi. fransizca ogrenip universite egitimime devam etmeyi dusundugum icin, cocuk olayi 5-6 yil sonra ancak. fransiz karti almadan da cocuk yapmayi asla dusunmem. fransadaki butun gelinlere sabir diliyorum, cidden cok zor isimiz.

mrb kizlar anlamadigim birseyler var birbirinize sabir diliyorsunuz isimiz zor diyorsunuz ? neden fransada yasayan bir erkekle evlendiniz o zaman ? yanlis anlamayin ama yazilarinizi gorende savas alanina geldiniz sanir kaydirigubbakcemile3 rabsuni buralardan fransizca ogrenemezsin arkadasim yapman gereken sey dil kursuna gitmen ve cevrendeki arkadaslarini fransiz secmendir evde turkce kocanla turkce cocugunla turkce ve tabii evde fazla turk televizyona bakma fransiz tvlerini ac gunde 1 saat bile olsa

mrb kizlar anlamadigim birseyler var birbirinize sabir diliyorsunuz isimiz zor diyorsunuz ? neden fransada yasayan bir erkekle evlendiniz o zaman ? yanlis anlamayin ama yazilarinizi gorende savas alanina geldiniz sanir kaydirigubbakcemile3 rabsuni buralardan fransizca ogrenemezsin arkadasim yapman gereken sey dil kursuna gitmen ve cevrendeki arkadaslarini fransiz secmendir evde turkce kocanla turkce cocugunla turkce ve tabii evde fazla turk televizyona bakma fransiz tvlerini ac gunde 1 saat bile olsa

evet belki haklisin ama insan yasayamadan anlayamiyor bazi seyleri .ben asik oldum esime insanin gozu o an hicbir sey gormuyo.buralarinda boyle oldugunu onceden bilmiyorsun esimde bana bazi sozler verdi .sana is bulucam fransizca ogretecem gibi ama hicbirini yapmadi cevrede yok .yani beni buralara getirmek icin biraz beni kandirmis oldu.zannetmeki buralara camur atiyoruz .insanin ici yaniyo gurbette .gerci sen yasamassan bunu anlayamassin

buraya yeni uye oldum fransizca ogrenmek istiyorum ne yapmam lazim yardim edermisiniz

tavsiyelerin icin tesekkur ederim xyzv,
ben istanbul atakoyden geldim. ilk geldigimde lyondaydik. nereye geldim ben, diye aglamistim. ama dun esimle montpellierde ev tuttuk. cok begendim orayi. fransizca ogrenip universite egitimime devam etmeyi dusundugum icin, cocuk olayi 5-6 yil sonra ancak. fransiz karti almadan da cocuk yapmayi asla dusunmem. fransadaki butun gelinlere sabir diliyorum, cidden cok zor isimiz.

pelitsi neden fransiz kart almadan cocuk yapmam dedin ne alaka anlamadim.montpellier ne amacla tasindiniz.ve burda unuversiteye nasil devam edeceksinki.bu arada yasin kacti

Fransiz karti almayi beklersen daha cook beklersin arkadasim, kanunlar degisiyor.. yabancilara vatandasligi, konusma, okuma ve yazmayi bilmedikten sonra vermiyorlar:nazar:

merhaba arkadaslar,
bu forumu gorunce nasil sevindim bilemezsiniz. Ben cok yeniyim. Daha Fransa'ya gelmedim bile hatta.
Bu hafta calisma ve oturma iznimiz icin gerekli onay buyukelcilikten cikti.
3 aylik bir vize verdiler. Bu vize calisma ve oturma izninin Fransa'daki prosedurlerini tamamlamak icinmis.
Once esim gidecek. Yaklasik iki ayda islemleri tamamalarsın diyorlar. Islemler tamamlanmadan ev tutmak da mumkun degilmis galiba.
O evi ayarladiktan sonra da ben gelicem. Ve benim ik aylik surecim baslayacak.
Ustelik 2 aylik da hamileyim :)
Bildigimiz kadariyla bu iki-uc ayda Fransa'ya bir kere giris yapinca tekrar cikis yapmamak gerekiyormus.
Benim dogal olarak doktorum burada ve aylık kontrollerim var. orada bir yabanci olarak saglik sektorune guvenebilir miyim hic bilmiyorum.
Orada dogum yapmakla ilgili bilmem gerekenler neler acaba? Insan hamile olunca hersey daha endise verici gorunuyormus.
Bebek haberini almadan once heyecanla ve buyuk bir hevesle buyukelcilikten cikacak haberi bekliyordum.
Simdi neredeyse Fransa'ya gelmek bile istemiyorum.
Deneyimlerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim.
Cok buyuk ihtimalle Paris'e yerlesecegız.
Ancak zorunluluktan degil baska bir yer bilmedigimizden.
Paris'te oturulası semtler nerelerdir?
Ya da Paris cok zor sehir size surayi tavsiye ederim diyeniniz var mi?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Tekrar gorusmek dilegiyle...

merhaba arkadaşlar ben çok yeniyim.
hatta daha tam olarak yerleşmedik bile
paris'te ev bakıyoruz
bu amaca uygun en iyi internet siteleri nelerdir
bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim
tanışmak dileğiyle,
herkese selam.

kizlar ya turkiyeye ucakla giderken altin bileziklerimi gumrukten cikarabilirmiyim yada nasil cikarabilirim bilginiz olan soylerse sevinirim.

kizlar ya turkiyeye ucakla giderken altin bileziklerimi gumrukten cikarabilirmiyim yada nasil cikarabilirim bilginiz olan soylerse sevinirim.
uzerinde tak , ben oyle yapiyorum ( tabii ogun 0 kol giyme ilgi cekersin kaydirigubbakcemile3

uzerinde tak , ben oyle yapiyorum ( tabii ogun 0 kol giyme ilgi cekersin kaydirigubbakcemile3

cevabin icin tesekkurler ama bileziklerim 12 tane var kolumda ilgi cekmezmi sence yada makinadan gecerken otuyormu.valizlerimin arasina serpsem nasil olur makinada otermi sence zaten geri gelirken getirmeyecegim sadece burdan cikmak benim icin onemli.bir fikrin varsa yazarsan sevinirim.

ev ariyormusun paris icinde ev tutmak biraz maliyeti yuksek olabilir bende onceden parisin icinde oturdum kiralar cok yuksek parisin disindaki semtlere bak fontenay sous bois ,rosny sous bois,neuilly plaisance ,villemomble sakin yasanabilir yerler paristen nekadar uzak olursan kira duser pariste yabancilar cok fazla gerci olmadigi yer yokda neyse birde belediyeye basvurun hem hamilesin hemde yeni evlisiniz belki verirler belediye evlerinin kiralari makul hic olmazsa kolay gelsin

X