Fransa Paylasim Alani (Tanisma)

elifcanim, sende benim gibi yenisin,dil bilmiyorsun ve araştırmacısın. tanışalım mı, birbirimize bildiklerimizi anlatırız, sıkıntı çekmemek açısından.

canim seni arkadas olarak ekleyebildimmi bilmiyorum.bu sitede yeniyim fazla bilgim yok.benim mail adresim yok kendime ait kardesimin var maili ben onu buraya yazmistim.oyle uye oldum.o da ist da canim burdan konusalim istersen.nerelisin ne kadar zamandir evlisin.ailen fransiz bir kisiyle evlenmene ne tepki verdi bunlari merak ettim acikcasi.ben 3 senedir burdayim.2 yasinda bir kizim var.ve daha yeni kismet oldu dil kursuna gitmek.turkbayragi

merhaba
ben istanbulluyum. 6-7 aydır fransadayım. alışmaya çalışıyorum işte. üniversiteye gitmek istiyorum, hemde çalışmak istiyorum parttime. ama önce fransızca bilmek gerekiyor. günlerim fransızca çalışmakla ve dışarı çıkıp gezmekle geçiyor. alışveriş merkezleri falan dolanıyorum. türkiyedeki hayatımı burada sürdürememenin burukluğu var içimde. türkiyede birsürü arkadaşım vardı, insanlar içinde belli bir statüm vardı, ünide asistandım. eşim için, sevdiğim için bıraktım herşeyi arkamda geldim. şimdi burada bir hiçim. en büyük sıkıntım maddiyat ve oturum izni. henüz oturum iznim yok. prefecture'e başvurduk ağustosta ama hala bir cevap yok. bugün tam 3 ay oldu. bugün yarın gelir herhalde bi cevap. eşim fransız asıllı olmasına rağmen hala bir cevap yok. bedava fransızca kursu buldum, oraya gidiyorum haftada 8 saat. evde de çalışıyorum epeyce, ayrıca eşimde yardımcı oluyor.
oturum iznimi alırsam üniversite başvurularını yapıcam. ve de iş arıcam. şu an fransızcam A2 seviyede, iş bulurmuyum bilemiyorum. bakalım artık, zaman herşeyin ilacı. seninde kızın varmış, allah analı babalı büyütsün. görüyorumki sende çabalıyorsun benim gibi, burada biryerlere gelebilmek için. gurur duydum gerçekten. biz bayanlar böyle olmalıyız. ben kocamın eline bakmak istemem ileride. öğrenimimi bitirip iş hayatına atılmak istiyorum. inşallah hakkımızda iyi şeyler olur. bol şans diliyorum arkadaşım.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende senin gibi dusunuyorum canim bende anadolu u.isletme bolumundeyim.burdan zor olmazmi u.nasl olucak.zor olmali.insallah basarirsin canim.bende istanbuldan geldim.sen neresindeydin.ben anadolu yakasi canim.bende isterim ilerde burda okumak o nasil olucak bana da aciklarmisin

Merhaba,
Ben de avrupa yakasındayım. Yani artık ailem orada ben burada :)
Üniversite olayına gelince, önce B2 seviyesinde Fransızca öğrenip, Delf B2 denen sınava giriyorsun. Sonra üniversiteye başvuru yapıyorsun, istersen online eğitim veren üniversitelere de başvurabilir, açık öğretim gibi okuyabilirsin. Genelde üniversiteler kabul ediyorlar başvuruyu. Ama buradaki üniversitelerin eğitim sistemi, elemeli. Yani bir üniversitede birinci sınıfta 500 kişi varsa, 2. sınıfta 300 kişi, 3. sınıfta 100 kişi falan oluyormuş. Yani üniversiteye giriş kolay ama sınavları geçmek zor. Ben de B2 sınavına girmeyi planlıyorum Haziran 2010da. Sınavı geçersem seneye üniye başlamak istiyorum inşallah.

turkbayragiBende senin gibi olacagım sanırım loulita. Ben henuz tam olarak yerleşmedim Fransaya. Türkiyede 3 üniversiteden diplomam var iyi bir işim ayrıca. Oraya geldğimde sıfırdan başlayacağım. Bu beni açıkcası korkutuyor ama aşılamayacak engel yoktur diye düşünüyorum. Sadece sabır meselesi.

Hepimize başarılar diliyorum.

Ben 1 yil once geldim ve oturum iznimi dun alabildim. Calismak istiyorum, yasim 28. Turkiyede hic calismadim ve lise diplomam var. Burada herhangi bir iste calismak istiyorum, Mission Local diye bir yer duydum ama 25 yasina kadarmis sanirim. Fransizcam cok cok az. Is bulmak icin nereye basvurmaliyim, tecrubeli arkadaslar yardim edebilir mi

merhaba arkadaslar ...
araniza yeni katildim bende :)
7 senedir grenoble deyim, evlendim ve geldim...kendimize ait italyan restaurantimiz var ve bazi haftasonlari yada oglenleri bende calisiyorum esimle...1 kizim var 7 yasina giricek :) genelde kizimla ilgileniyorum.
aranizda varmi bana yakin olan ???
fransa da yasam cok zor geciyor, yorumlari okudum bikactane herkes benim gibi ozlem cekmekte ...
gerci cok sik araliklarla gidiyorum ben yinede cok sansliyim ...ama aile ozlemi cekmek, yalnizlik, sevdikleirnizden uzaklarda olmak gercekten cok yipratici...
sevgiler herkese...

merhaba
ben istanbulluyum. 6-7 aydır fransadayım. alışmaya çalışıyorum işte. üniversiteye gitmek istiyorum, hemde çalışmak istiyorum parttime. ama önce fransızca bilmek gerekiyor. günlerim fransızca çalışmakla ve dışarı çıkıp gezmekle geçiyor. alışveriş merkezleri falan dolanıyorum. türkiyedeki hayatımı burada sürdürememenin burukluğu var içimde. türkiyede birsürü arkadaşım vardı, insanlar içinde belli bir statüm vardı, ünide asistandım. eşim için, sevdiğim için bıraktım herşeyi arkamda geldim. şimdi burada bir hiçim. en büyük sıkıntım maddiyat ve oturum izni. henüz oturum iznim yok. prefecture'e başvurduk ağustosta ama hala bir cevap yok. bugün tam 3 ay oldu. bugün yarın gelir herhalde bi cevap. eşim fransız asıllı olmasına rağmen hala bir cevap yok. bedava fransızca kursu buldum, oraya gidiyorum haftada 8 saat. evde de çalışıyorum epeyce, ayrıca eşimde yardımcı oluyor.
oturum iznimi alırsam üniversite başvurularını yapıcam. ve de iş arıcam. şu an fransızcam A2 seviyede, iş bulurmuyum bilemiyorum. bakalım artık, zaman herşeyin ilacı. seninde kızın varmış, allah analı babalı büyütsün. görüyorumki sende çabalıyorsun benim gibi, burada biryerlere gelebilmek için. gurur duydum gerçekten. biz bayanlar böyle olmalıyız. ben kocamın eline bakmak istemem ileride. öğrenimimi bitirip iş hayatına atılmak istiyorum. inşallah hakkımızda iyi şeyler olur. bol şans diliyorum arkadaşım.

evet bende senin gibi geldim aynen .ask icin ama inan degmiyo bazi unsurlar herseyden cok once geliyo.ah ah icimi dokmek isterdim ama.................

merhaba hanimlar bende yeni uye oldum ilk isim fransadan samimi arkasalarla sohbet etmek cunku hic arkadasim yok iki yil olcak buraya geleli biraz ogrendim fransizca burda fazla turkde yok nette dertlesmek istiyorum opuyorumnanaktan

evet misyon lokal sana yardimci olur ama once seni bedava dil kursuna gonderir ama istersen parali kurslarada oldukca seni yonlendirir sureklide sana randovu verir git gel ugrastirir

selam bende 5 aydır Fransa'da yaşıyorum .alışma süreci hala bitmedi hala yabancılık çekiyorum malum dilde bilmeyince zor oluyor.. ama zamanla hepsi olacak inşallah :) herkese bol şans

X