Fotoğraflarda Güzel Çıkmıyorum !

konuya bir fotoğrafçı olarak cevap vermek istedim bu sefer =)
kızlar öncelikle fotojenik olmak ya da olmamak diye bir mesele yok öncelikle birincisi özgüven. ikincisi de doğru pozu keşfetmek yani aynaya bakınca en çok nerenizi beğeniyosunuz hangi bakışınızı bikaç karakteri aynı anda olabiliyor musunuz. doğru pozu bulmaktan kastım bi gülüşü bulup her fotoğrafta öyle durmak değil de daha çok kendii nasıl daha iyi ifade etmeyi keşfetmek. üçüncüsü fotoğrafı çeken kişi ile aranızdaki pozitif iletişim ki ben bunu her seferinde çok farkediyorum. bi kişinin fotoğrafını çekerken onu ne olursa olsun en güzel halini yakalayacağım güvenini vermeye çalışıyorum ki o da kendine güvensin. fotoğraf insanın güzel taraflarını ön planda tutmalı bence buna inanarak kendinize güvenin =) sevgilerimle:KK1:

bana da bi arkadaşım hiç fotojenik değilsin normalde fotodan güzelsin demişti
kendimi kasınca çok tip görünüyorum
ama habersiz çekilenlerde daha güzel çıkıyorum
çok beğendiğim pozlar oluyo
demek ki neymişşş
rahat olmak lazımmış :KK53:

aynı sorun bende de var fıstık gibi gacıyım:nazar: ama fotoğrafta güzel çıkmıyorum özellikle de burnum çok büyük çıkıyor:KK37:

:KK9: süpersin :KK52: bende normalde çok güzel olduğumu söylerler ama fotoda çok komik çıkıyorum daha çirkin çıkıyorum beni önceden kuzenimdeki resimlerde fotomdan görüpte sonradan yakından gören bir arkadaşım çok şaşırmıştı
bu sebeple buraya resim atamıyorum çirkin çıkıyorum diye korkuyorum :18: dermişim

bu arada burun hoşa gitmiyorsa onun için özel çekim açıları ve ışıkları kullanabiliyoruz çok fenayız =)

konuya bir fotoğrafçı olarak cevap vermek istedim bu sefer =)
kızlar öncelikle fotojenik olmak ya da olmamak diye bir mesele yok öncelikle birincisi özgüven. ikincisi de doğru pozu keşfetmek yani aynaya bakınca en çok nerenizi beğeniyosunuz hangi bakışınızı bikaç karakteri aynı anda olabiliyor musunuz. doğru pozu bulmaktan kastım bi gülüşü bulup her fotoğrafta öyle durmak değil de daha çok kendii nasıl daha iyi ifade etmeyi keşfetmek. üçüncüsü fotoğrafı çeken kişi ile aranızdaki pozitif iletişim ki ben bunu her seferinde çok farkediyorum. bi kişinin fotoğrafını çekerken onu ne olursa olsun en güzel halini yakalayacağım güvenini vermeye çalışıyorum ki o da kendine güvensin. fotoğraf insanın güzel taraflarını ön planda tutmalı bence buna inanarak kendinize güvenin =) sevgilerimle:KK1:

Bu söylediğinizin tam tersini söyleyen bir fotoğrafçının yazısını okumuştum.Hatta yazısını saklamıştım.Kendi çekiminde yaşadığı bir olay üzerinden anlatmıştı fotojenik olma olmama durumunu.

fotoğrafçıdan fotoğrafçıya göre değişir ben hep pozitif yaklaşarak çözmeye çalıştım olayları kendim çekerken ne görüyosam onlarında öyle hissetmersini istedim tek seferde olcak şey değil

Söylediklerinize katılıyorum.Anlatıklarınız fotoğrafı çekilecek biri için gerçekten rahatlatıcı şeyler.Şahsen ben özellikle şu cümlenizi okuduktan sonra keşke benim de fotoğrafımı çekse dedim=)

bi kişinin fotoğrafını çekerken onu ne olursa olsun en güzel halini yakalayacağım güvenini vermeye çalışıyorum ki o da kendine güvensin.

Yalnız fotojenik olmak yada olmamak diye bir şeyin de var olmadığını düşünmüyorum.

fotojenik diye bşi yoktur zaten bende fotoğrafla uğraşıyorum mesela bi kişi profilden güzel çıkar bi kişi ön profilden kimisi çene altından kimisi yukardan. önemli olan fotoğrafın nasıl çekildiği ve gerekli ışıklandırmalar ya da efektlerle ne hatunlar mis gibi çıkıyo görseniz kendinize haksızlık etmeyinn:KK3:

Son düzenleme:
Ben kendi cektigim resimlerde berbat cikarim, yakindan cektigim icin sanirim ya burnum ya alnim ya da cenem kocaman cikar. Ama bir baskasi cektiginde verdigim poza göre güzel cikabiliyorum. Benim genelde burnum problem cikariyor, günlük hayatta insanlarin gözüne batmayan burnum fotograflarda dikkat cekecek sekilde cikar. Cekilen resimlerle fazla oynanmasini sevmem, nasil cekildiyse öyle kalsin dogal olsun isterim o yüzden cok zor resim begenirim, 10 resim cektirdiysem ancak birini begenirim.
Bir de yüzüm renksiz ve soluk beyaz oldugu icin fotograflarda makyajsiz yasli cikiyorum.

şöyle bir şey var fotojenikliği bir tabu haline getirmek. tabiki kullanılan ve olan bir terim bu fakat ben fotojenik değilim deyip kestirip atmak da olmaz ki yani bu bi sınır değil hadi kızlar birazcık özgüven-özgüven-özgüven! hepiniz mükemmel değiliz ama gösterilmeyi bekleyen güzelliklerimiz var çok şükür ki =)):KK55:

Son düzenleme:
cnm güzelsen zaten fotoda güzel çıkarsın kendinle barışık olman lazım bi ara bende foto çektirmekten nefret ederdim sonra kendim deneye deneye çeker oldum insan birazda alışıyor kendinlede barışık olman lazım rahat ol çekerken kasma kendini acaba çirknimi çıkıcam diye bol bol çek kendini sonra nasıl güzel çıktığınıda bilirsin nasıl bakacanı nasıl durucağını öğrenirsin cnm

resimlerimizi:) ama tabi dışardan gelen herkes görebildiğindende gıcık bi olay keişke göremeseler:KK47:

cnm güzelsen zaten fotoda güzel çıkarsın kendinle barışık olman lazım bi ara bende foto çektirmekten nefret ederdim sonra kendim deneye deneye çeker oldum insan birazda alışıyor kendinlede barışık olman lazım rahat ol çekerken kasma kendini acaba çirknimi çıkıcam diye bol bol çek kendini sonra nasıl güzel çıktığınıda bilirsin nasıl bakacanı nasıl durucağını öğrenirsin cnm

çooooookkk katıldım buna =) kendini keşfediyosun çünkü zamanla şuram güzel bura görünsün buram kötü buram görünmesin makyajla kusurla<rımızı kapatıp güzelliklerimizi ön plana çıkartmamız gibi ah biz kızlar çok fenayız galiba =)

çooooookkk katıldım buna =) kendini keşfediyosun çünkü zamanla şuram güzel bura görünsün buram kötü buram görünmesin makyajla kusurla<rımızı kapatıp güzelliklerimizi ön plana çıkartmamız gibi ah biz kızlar çok fenayız galiba =)

ben işte onu yapmıyorm hiç makyajsız halimle bile kendimi çektiğimde güzel çıktığım oldu çünkü nasıl çekmem gerektiğini biliyorum yani nasıl durucağımı nasıl bakmam gerektiğini ama her seferinde kendimi çektim şimdi acayip seviyorum fotograf çekmeyi çeke çeke öğrendim ve aman kötü çıkıcam diye bi kaygımda olmadı insanın kendiyle barışık olması lazım hadi biz makyajla vs.le kapatıyoruz erkekler ne yapsın olduğu gibi çıkıyor :KK1::KK1::KK1::KK1:

X