Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Kapalı alan fobim var. Asansöre binmekten çok korkuyorum mesela. Sanki hep bozulacakmış ve ben içinde kalacakmışım gibi geliyor.
Bir de bazen, deprem olacakmış hissine kapılıyorum. Sanki deprem olacak herşey bir anda yerle bir olacakmış gibi geliyor.

Benim sanırım binlerce fobim vardı ve bunları karakterimle özdeşleştirmiştim. Ben de böyleyim napalım diyordum. Ancak son bir kaç yılda sardığım nöroloji ve psikoloji kitaplarının ardından bu sorunları geçiştirerek büyük hata yaptığımı farkettim ve bu işten kurtulmaya söz verdim.

Herhangi bir terapiste gitmedim ama aslında onların da kullandığı yöntemleri kendi kendime kullandım. Mesela sosyal fobiniz varsa, kalabalık ortamlarda kalp atışlarınız hızlanıyor ve rahatsız hissediyorsanız, bunun tek çözümü daha fazla bu ortamlara girmek aslında. Çivi çiviyi söker yani :)

Ancak tek yapmanız gereken bebek adımlarla fobilerinizden kurtulmak bunun için bir plan yapabilirsiniz. Örneğin ben böcek korkumu yendim ama benim için çooook büyük bir olay en küçük böceği dahi görsem vücuduma titreme geliyordu. Bu süreçte gidip bir tarantulayla baslamadım, önce çok çok küçük, evde çiçeğin üstünde buldugum bir böceği elime alıp inceledim. Sonra ne kadar küçük bir can olduğunu düşündüm ve aslında onu belki de korkuttuğumu. Yaşamak için savaşması bana hayatta nasıl kaldığımızı hatırlattı ve onu çiçeğin üzerine geri koydum. Bu şekilde karşılaştığım ufak cinslere yakından bakıp hayatları hakkında güzel düşünceler soktum kafama. Dünyadaki var oluş amaçları, doğanın dengesi ve yaşam döngüsünün güzelliği gibi. (Bunlar beni duygulandıran konular olduğu için)

6 aylık sürece yaydım bu fobimi ve günlük tutarak gelişmemi takip ettim. Şimdi zehirli olabilecekler dışında büyük böcekleri, peçeteyle alıp ortamdan uzaklaştırabiliyorum. Hamam böceği gibi büyük cinlere henüz elleyemiyorum ama ona da gerek yok sanırım. En azından artık çığlıklar atıp titreme nöbetlerine girmiyorum. Benim gibi onların da bu dünyada bir yeri olduğunu düşünüyorum ve rahatım bu konuda artık :)

öksürüğü, öksüren insasını kendim bile olsam .. sinirden çıldırcak gibi oluyorum.. hiç sevmiyorum

... ziyaret ederseniz memnun oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hem yükseklik korkum var hemde denizden korkuyorum. deniz korkumu biraz da olsun aştım fakat yükseklik korkusunu aşamıyorum.

BENİM patartesi korkum var sendromda denir.içim kasvet doluyor :)

ben de kapalı yer fobisi var. Bu yıl MR'ı sakinleştirici ilaç alıp çektirebildim, ilaç almadan sadece makinenin içinde birkaç saniye kalabildim. hiç çıkmayan tansiyonum çıkmış hemen sedyeye aldılar. eşim de yanımda yoktu bebeğin altını değiştirmeye gitmişti. bu fobi yüzünden yüzerken dalmaktan da çok korkarım. oğlumun teşfiğiyle sadece havuzda dalarak yüzebiliyorum

Pek çok şeyden korkarım: hastaneden, doktordan, yüksekten, uçakla seyahatten, depremden vs vs vs. Ve artık bir şeyden korkmaktan da korkuyorum..

dar ve kapalı yer

İğne fobim var.Kan değerlerimi merak ediyorum.Ancak şuan bunları yazarken bile tüylerim diken diken oluyor..Böcek bi de.Özellikle kara olanlar... Yok valla ben onlarla yaşayamam.

Apartman asansör gibi boşluklardan ,tuvaletlerin apartman boşluğuna bakan pencereleri açıksa giremem.Fare ve kara böcek en büyük fobim.

Böcek fobim var gerçekten bu bende fobi oluşturmuş evde minicik bile görsem moralim bozulur neden ben diye dolaşırım evin her yerinde raid böcek yemleri bulunur o yüzden.

Böcekler. Birde toplu taşıma araçlarında cam kenarına oturamam yanımda biri olursa hız olursa titremeye baslarım bayılcak gibi öleceğim diye korkarım ha de dar alan korkusu var tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…