Merhaba. Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Bilgilerimi size aktarmaya çalışayım. Benim kızım sürekli ateşlenirdi. Ateş ve bozulmuş kan değerleri sebebiyle yıllarca antibiyotik kullandı. Hayatımız sağlıklı günler,ateş,antiblyotik kullanımı,iyileşme tekrar ateş şeklinde yıllarca sürdü. Ben bu durumu normal sanıyordum. Meğerse normal değilmiş. Ateşi çıktığı her seferinde de hastaneye götürmüştük. Ta ki o karın ağrılı atağı yaşayana kadar. Hastanede yattığımız gün doktorlar gene kesin bir teşhis koyamamışlardı. Karın ağrısını bile aldığı antibiyotiğe bağlamışlardı. Ama ertesi gün hiç bir sorunu kalmayınca durumu şüpheli buldum ve doktoruna ısrarla başka bir şey olabilir diye söyledim. O zaman nöbetçi doktor ki ilk kez görüyorduk kendisini testlere fibronejen i de ekledi bir bakalım dedi. Test sonucu çok az yüksek hatta sınırlar içindeydi ama gene de fmf olabilir bir uzman görsün dedi ve bizi Prof. Ayşe Öner’e sevk etti. O gördüğünde kızımda hiç bir şikayet yoktu. Tamamen iyileşmişti.Ben durumu anlatınca fmf atağı geçirmiş belli dedi ve genetik taramada çıkmamasına rağmen tedavimizi başlattı. Allah razı olsun. Meğer o ateşler kaderimiz değilmiş. Yıllarca boşu boşuna şişelerce antibiyotik kullanmışız. Mutlaka araştırmanızı öneririm. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız Ayşe Hanımı da tek geçerim. Mükemmel bir doktor. Geçirlen her atağın hasta için kötü dönüşü oluyor. Amilioid maddesi birikiyormuş. Bir arkadaşımızın eşine 30 yaşındayken teşhis konmuş.yıllarca kabus yaşamışım 30 yaşından sonra kabustan uyandım demişti. Düşünün hasta için ne kadar eziyetli bir süreç. Allah yardımcınız olsun.