Çocuk Hastalıkları Fmf hastalığı olanlar??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Edamustafatgra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
213
46
35
Merhaba, 4 yasında bir oğlum var ve ayda bir ateşleniyor. Atesli hastalıklarda hep akla fmf mi gelmeli. Fmf nasıl bir hastalık bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba, 4 yasında bir oğlum var ve ayda bir ateşleniyor. Atesli hastalıklarda hep akla fmf mi gelmeli. Fmf nasıl bir hastalık bilgilendirirseniz sevinirim
11 yaşında bir oğlum var. 1 yaşından 5 6 yaşına kadar her ay ama her ay bazeb daha sık ateşlendi. Ankara da görürmediğim hastane bolüm kalmadı. Hep boğazı şişerdi. Ateş sendromu diye kortizon bile kullandık ama en son ateş kulak zarını zedelediği için bademcik geniz etini aldırdık o gün bu gün bitti çok şükür. Sen de testlerini ihmal etme ama her ateş fmf değildir.

Genetik test yapılıyor bununla ilgili. Benimde senede bir defa şiddetli karın, göğüs ve eklem ağrısıyla birlikte düşmeyen ateşimde fmf den şüphelendiler fakat değilmiş. Araştırılması gerekiyor.

11 yaşında bir oğlum var. 1 yaşından 5 6 yaşına kadar her ay ama her ay bazeb daha sık ateşlendi. Ankara da görürmediğim hastane bolüm kalmadı. Hep boğazı şişerdi. Ateş sendromu diye kortizon bile kullandık ama en son ateş kulak zarını zedelediği için bademcik geniz etini aldırdık o gün bu gün bitti çok şükür. Sen de testlerini ihmal etme ama her ateş fmf değildir.
bizde doktora gidiyoruz kbb doktoru Boğaz'ı kızarmış diyor. Bir kbb doktoru bademcik ve geniz eti alınmalı diyor. Diğer kbb uzmanı bademciği küçük niye alalım diyor. Ateşe baska birşey sebep oluyordur diyor. Sizin Boğaz'ınız sisiyormus bu bademcik şişmesi miydi

Canım 8 senelik fmf hastasiyim sanmam oglunda o hastalık olsun bu hastalık şiddetli karın yada eklem ağrısı da yapar yüksek ateşle beraber çünkü

Merhabalar, geçmiş olsun. Mutlaka doktora gotureceksinizdir ama bazen doktorlara sizin bir şeyleri hatırlatmaniz gerekebiliyor. Oğlum 2 yaşındayken başladı. Her ay aynı tarihte aniden ortaya çıkan 40 derece ateşi vardı. Her götürdüğümüz doktor bademcik diyordu, 10 günlük antibiyotik tedavisi veriyordu. Malesef yaklaşık 3 yaşına kadar aynı şey sürüp gitti. Sonra bir çocuk doktoruna ve aynı gün KBB doktoruna gittik. Önce KBB gördü boğaz kültürü aldılar. Sonra çocuk doktoru gördü o da bademcik dedi ve bende ipler koptu. Her ay nasıl bademcik şişer, çocuğa çok iyi bakıyorum, ayrıca boğazı bir kez bile agrimiyor bu çocuğun sadece karın ağrısı çekiyor dedim. O zaman işler değişir dedi ve PFAPA dan şüphelendi. Teşhisi yok, bir igne yapacağız ve ateş tekrar çıkmazsa buna yogunlasacagiz dedi, tamam dedik. Bu arada iğneden 10 gün sonra çocuk tam saglikliyken tekrar boğaz kültürü istedi. Eğer o kültürde bakteri ürerse bademcik, uremezse PFAPA deriz dedi. Tabi bu arada bizi genetik testler için üni Hastanesi'ne yönlendirdi çünkü fmf de olabilirmiş. Kültür testlerinin sonucuna baktığında sağlıklı dönemdeki kültürde üreme yoktu hatta hasta olduğu bademcikleri sistigi dönemdeki kültür bile temizdi, o yüzden bademcik olmadığına karar verildi. Genetik testler sonucu fmf de değildi. Şu an 7 yaşında, ateş atağı geldiğinde hala kortizon iğnesi kullanıyoruz ama atakların arası çok arttti. Aylarca ateşlenmiyor. Tek doz iğneyle birkaç ayı rahat geçiriyoruz. Her ay aldığı bir sürü antibiyoyikten daha az zararlı olduğunu düşünüyoruz. Bu arada çok antibiyotik kullandığımız için böbrek fonksiyon testleri de yapıldı çok şükür sıkıntı çıkmadı.

Tüm bunları anlatmamin sebebi izleyeceğiniz yolu bilirseniz doktoru da yönlendirebilirsiniz çünkü doktorlar bu hastalığı pek akıllarına getirmiyorlar. Hatta bazı çocuk doktorları bilmiyor bile. Çok geçmiş olsun, umarım ne olduğunu bulup uygun tedaviyi alırsınız. Bu arada PFAPA nin tedavisi yok. 10 yaşından sonra kendiliğinden gecme olasılığı var. Sorunuz varsa cevaplarım.

Ritmik ateş sendromu- tekrarlayan ateş sendromu- ve PFAPA diye aratın benim kızımda vardı 5 yaşında çok çok azaldı artık ama 1,5-3,5 yaş arası çok sık oluyordu atakları
Pfapa da boynunda lenf bezi şişliği oluyor muydu. Benim oğlumun boynunda lenf bezi şişliği var. Zatürre oldu onun peşine şişlikler oldu. Tamamen kaybolmadılar ama küçüldüler ama ateşlenince büyüyorlar.

Merhabalar, geçmiş olsun. Mutlaka doktora gotureceksinizdir ama bazen doktorlara sizin bir şeyleri hatırlatmaniz gerekebiliyor. Oğlum 2 yaşındayken başladı. Her ay aynı tarihte aniden ortaya çıkan 40 derece ateşi vardı. Her götürdüğümüz doktor bademcik diyordu, 10 günlük antibiyotik tedavisi veriyordu. Malesef yaklaşık 3 yaşına kadar aynı şey sürüp gitti. Sonra bir çocuk doktoruna ve aynı gün KBB doktoruna gittik. Önce KBB gördü boğaz kültürü aldılar. Sonra çocuk doktoru gördü o da bademcik dedi ve bende ipler koptu. Her ay nasıl bademcik şişer, çocuğa çok iyi bakıyorum, ayrıca boğazı bir kez bile agrimiyor bu çocuğun sadece karın ağrısı çekiyor dedim. O zaman işler değişir dedi ve PFAPA dan şüphelendi. Teşhisi yok, bir igne yapacağız ve ateş tekrar çıkmazsa buna yogunlasacagiz dedi, tamam dedik. Bu arada iğneden 10 gün sonra çocuk tam saglikliyken tekrar boğaz kültürü istedi. Eğer o kültürde bakteri ürerse bademcik, uremezse PFAPA deriz dedi. Tabi bu arada bizi genetik testler için üni Hastanesi'ne yönlendirdi çünkü fmf de olabilirmiş. Kültür testlerinin sonucuna baktığında sağlıklı dönemdeki kültürde üreme yoktu hatta hasta olduğu bademcikleri sistigi dönemdeki kültür bile temizdi, o yüzden bademcik olmadığına karar verildi. Genetik testler sonucu fmf de değildi. Şu an 7 yaşında, ateş atağı geldiğinde hala kortizon iğnesi kullanıyoruz ama atakların arası çok arttti. Aylarca ateşlenmiyor. Tek doz iğneyle birkaç ayı rahat geçiriyoruz. Her ay aldığı bir sürü antibiyoyikten daha az zararlı olduğunu düşünüyoruz. Bu arada çok antibiyotik kullandığımız için böbrek fonksiyon testleri de yapıldı çok şükür sıkıntı çıkmadı.

Tüm bunları anlatmamin sebebi izleyeceğiniz yolu bilirseniz doktoru da yönlendirebilirsiniz çünkü doktorlar bu hastalığı pek akıllarına getirmiyorlar. Hatta bazı çocuk doktorları bilmiyor bile. Çok geçmiş olsun, umarım ne olduğunu bulup uygun tedaviyi alırsınız. Bu arada PFAPA nin tedavisi yok. 10 yaşından sonra kendiliğinden gecme olasılığı var. Sorunuz varsa cevaplarım. Bizde sadece ateş oluyor ama ateşi çok çıkıyor. 39.5 oluyor. Antibiyotik en son augmentin kullandık hiç banamısın demedi. 5 gün sonunda ateş düştü. Bende çok dikkat ediyorum yemesine içmesine ateş gelecek korkusuyla yaşamaktan perisan oldum artık. Bi de oğlum subat ayında zatürre oldu Nisan ayında boynunda lenf bezi sisti mayıs ayından beri de ateşleniyor her ay. Lenf bezi şişliği tamamen kaybolmuyor boynunda ama atesli zamanda daha da büyüyor Ateş geçince küçülüyor Ancak dışardan bakınca da görünüyor lenf bezleri. Oğlum 4 yasında ateş basına bir iş açacak diye çok korkuyorum. Doktorun biri bademcik geniz eti alınacak diyor. Diğeri bademcik küçük Boğaz'ı kızarıyor diye bademcik mi alınır diyor. İki farklı Prof birbiriyle çelişiyor. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi😞

Tüm bunları anlatmamin sebebi izleyeceğiniz yolu bilirseniz doktoru da yönlendirebilirsiniz çünkü doktorlar bu hastalığı pek akıllarına getirmiyorlar. Hatta bazı çocuk doktorları bilmiyor bile. Çok geçmiş olsun, umarım ne olduğunu bulup uygun tedaviyi alırsınız. Bu arada PFAPA nin tedavisi yok. 10 yaşından sonra kendiliğinden gecme olasılığı var. Sorunuz varsa cevaplarım.
Bizde sadece ateş oluyor ama ateşi çok çıkıyor. 39.5 oluyor. Antibiyotik en son augmentin kullandık hiç banamısın demedi. 5 gün sonunda ateş düştü. Bende çok dikkat ediyorum yemesine içmesine ateş gelecek korkusuyla yaşamaktan perisan oldum artık. Bi de oğlum subat ayında zatürre oldu Nisan ayında boynunda lenf bezi sisti mayıs ayından beri de ateşleniyor her ay. Lenf bezi şişliği tamamen kaybolmuyor boynunda ama atesli zamanda daha da büyüyor Ateş geçince küçülüyor Ancak dışardan bakınca da görünüyor lenf bezleri. Oğlum 4 yasında ateş basına bir iş açacak diye çok korkuyorum. Doktorun biri bademcik geniz eti alınacak diyor. Diğeri bademcik küçük Boğaz'ı kızarıyor diye bademcik mi alınır diyor. İki farklı Prof birbiriyle çelişiyor. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi😞

Canım 8 senelik fmf hastasiyim sanmam oglunda o hastalık olsun bu hastalık şiddetli karın yada eklem ağrısı da yapar yüksek ateşle beraber çünkü
Canım atesli Zamanda crp değerin kaç oluyor biliyor musun. Ateslendiginde gece acile götürmüştüm. Crp 2 çıkmıştı. Bi de ateş düşürücü ile 3 4 saat düşüyor tekrar yükseliyor ateş. Fmf de ateş ateş düşürücü ile düşebiliyor mu 3 4 saatliğine

Oğlunuzun lenf bezleri ne durumda..
@bendimm merhaba canım. Lenf bezleri tamamen kaybolmadı ama küçüldüler. Bana kalsa hala aynı görünüyorlar dışardan bakınca ama ultrason da çapları küçülmüş dediler takipten çıkardılar ama ateşlenince büyüyorlar hatta artık hasta olacağını o şişmelerden anlıyorum

@bendimm merhaba canım. Lenf bezleri tamamen kaybolmadı ama küçüldüler. Bana kalsa hala aynı görünüyorlar dışardan bakınca ama ultrason da çapları küçülmüş dediler takipten çıkardılar ama ateşlenince büyüyorlar hatta artık hasta olacağını o şişmelerden anlıyorum
Merhaba arkadaşım ☺
Şükür demek ki, korktuğun gibi birşey yokmuş.
Ben daha bugün kontrole götürdüm, 2 cm altında çıktı.
Bizde de ara ara şişiyor, büyüyor, küçülüyor..

Merhaba arkadaşım ☺
Şükür demek ki, korktuğun gibi birşey yokmuş.
Ben daha bugün kontrole götürdüm, 2 cm altında çıktı.
Bizde de ara ara şişiyor, büyüyor, küçülüyor..
Bizimki de dr demesine göre 1 cm Altına düşmüş ama hala ben bakınca görüyorum ilk günkü gibi. Artık lenfleri takmamaya çalışıyorum kafama ama yine gözüm herzaman ki gibi takılıyor boynuna artık oğlum bile öğrenmiş aynaya bakıyor bugün lenfim yine görünüyor diyor🤷‍♀️Çocuğu da kendime benzettim sonunda. Şimdi de ateş derdi çıktı. Biri bitmeden diğeri başlıyor acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum ben yeterince bakamıyor muyum oğluma diye düşünmeye başladım artık😔

Bizimki de dr demesine göre 1 cm Altına düşmüş ama hala ben bakınca görüyorum ilk günkü gibi. Artık lenfleri takmamaya çalışıyorum kafama ama yine gözüm herzaman ki gibi takılıyor boynuna artık oğlum bile öğrenmiş aynaya bakıyor bugün lenfim yine görünüyor diyor🤷‍♀️Çocuğu da kendime benzettim sonunda. Şimdi de ateş derdi çıktı. Biri bitmeden diğeri başlıyor acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum ben yeterince bakamıyor muyum oğluma diye düşünmeye başladım artık😔
Benim oğlumda geçen sene üst üste her ay aynı tarihte ateşlendi, ve ciddi sıkıntı yaşadık ateşin düşmesinde..
Çok şükür bu sene olmadı, ama bilirim nasıl berbat bir şey..
İnsan kendisine suç buluyor hep 😣😣
Bakamıyorum ben diyor..
Bizde de pfapa dan suphelenilmisti ama çıkmadı.
Sonra da geçti şükür.
Ama yine ateşi çıksa, 3 günden aşağı düşmez..

Benim oğlumda geçen sene üst üste her ay aynı tarihte ateşlendi, ve ciddi sıkıntı yaşadık ateşin düşmesinde..
Çok şükür bu sene olmadı, ama bilirim nasıl berbat bir şey..
İnsan kendisine suç buluyor hep 😣😣
Bakamıyorum ben diyor..
Bizde de pfapa dan suphelenilmisti ama çıkmadı.
Sonra da geçti şükür.
Ama yine ateşi çıksa, 3 günden aşağı düşmez..
İlaç falan kullandınız mı canım hiç. İnşallah bizim de artık hiç ateşimiz çıkmaz

X