Fiziksel/ Ruhsal Bakım/Sağlıklı Beslenme

İnsan uykuya dalınca ruh bedenden ayrılır.Uyanmadan önce de geri gelir.Ne ayrıldığından haberimiz olur ne de döndüğünden.Her gece uyumadan önce;

"Ya Rabbi,ruhum sana geldiğinde ona bilmediklerini öğret.Eğer geri göndereceksen o bilgilerle gönder.Göndermeyeceksen iyilerin ruhlarına dahil et." diye dua edin.

Mustafa Kaya

Son düzenleme:
"Dua edip olmasını istediklerin ile başına gelenler arasında büyük bir orantısızlık varsa, bunu değiştirmek ve düzeltmek için dua ederken kullandığın kelimeleri değiştirmelisin."

Mustafa Kaya

Mustafa Kaya'nın "Size Bir Sır Vereceğim" ve "Hızır Dokunsun Dualarına" kitabını tavsiye etmek istiyorum.Yazarın "Su Kanunu" adında bir kitabı daha var ama henüz okumadığım için şimdilik tavsiyem arasında değil.Mustafa Kaya'nın üslubu edebi açıdan biraz vasatın altında olsa da, kitaplarında bahsettiği şeyler, gerçekten öğrenilmesi ve tatbik edilmesi gereken şeylerdir.Mutlaka okuyun...

"Sağlıklı bir insan beyni 72-90 MHZ titreşir.Normal bir insan 62-68 MHZ bir frekans aralığına sahiptir.Hastalıklar 58 MHZ düştüğünde yaşanır.

Sinirliyken,moraliniz bozulduğunda üç dakika kadar lavanta koklayın.Lavantanın kokusu beyne ulaştığında stres hormonlarında düşüş gözlenir.Lavanta kokusu,sizi kısa süreliğine 118 MHZ titreşime yükseltir.Titreşimlerin ve frekansların sırrını çözen kainatın sırrını çözer."

Mustafa Kaya

Bu yazıyı yeni gördüm.Ben on beş gündür lavanta sabunu ve lavanta suyundan oluşan buz kalıbını kullanıyorum.Lavantanın hiç bu özelliğini bilmiyordum.Acaba diyorum,o yüzden mi enerjim bu kadar yüksek ve ben kendimi mutlu hissediyorum? :))

"Dua ederken asla hızlı hızlı konuşmamalısın.Gayet sakin,kelimeleri tane tane,ağırca söylemelisin.Çünkü her harfin bir titreşimi vardır ve senin bütün vücudundan bu titreşim açığa çıkar.Hızlı hızlı isteklerini söylersen bu titreşimler birbirine girer.İstenilen sonuca ulaşamazsın.Söylediğin kelimelere vücudun eşlik etmeli,yani vücudunun yüzde yetmişinden fazlasını oluşturan SU,beyninden,aklından çıkan sözlerin titreşimiyle değişik hendesi şekillere dönüşmeli.Kelimelerin titreşimi sayesinde vücudundaki SU etkilendiği anda,SU molekülleri tüm vücudunu tamamen o isteğe büründürür.Sen o anda sadece o arzu kesilirsin.İşte o vakitten sonra olmaması imkansızdır."

Mustafa Kaya

Mutlu pazarlar:)

Bugünkü niyetim, bir haftadir yaptıklarımı pekiştirmek olacak...

merhaba;

bahsettiğiniz yazarı mustafa kaya hiç duymamıştım tavsiy edermisiniz?

Bende şuan Muhammed Bozdağ okuyorum ve çok istifade ettim.

Süreciniz çok çok güzel masallah...yazın ki bizde örnek alalım,ilham alalım..Belki okuyan birileride nasiplenir...

bende en çok günlük tutmayı seviyorum.Yani tüm duygularımı herşeyi yazıyorum..

Dualarımı uzun etmeyi,herkese ismen dua etmeyide seviyorum.

Allah bu dünyada da ahirette de bize mutlluk versin...amin

Dualarınıza amin diyorum.Guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim:)

Insan kendini en güzel nasıl geliştirip ifade ediyorsa o şekilde hareket etmeli.Eger siz günlük tutarak ve uzun uzun dua ederek kendinizi iyi hissediyorsanız o şekilde devam edin.Ben hep şunu savunuyorum, Allah hepimizle (bireysel olarak diyorum) aynı şekilde konuşmuyor. Çünkü hepimizin ruh yapısı, bilincalti farklı. Allahü teâlânın bizimle nasıl konuştuğunu kesfedersek hayatımızin çok daha kolay olacağına inanıyorum.Mesela ben, artık uzun vadeli planlar yapmamam gerektiğini keşfettim. Çünkü ne zaman uzun emeller düşlesem asla isim gücüm rast gitmiyor. Anlamadigim bir biçimde hedeflerime karşı direnç göstermeye başlıyorum ve kilitleniyorum.Rakamlarla ciddi sıkıntım var:) Artik rakamları hayatımdan çıkardım ve sadece güne odaklı yaşıyorum. Ama günümü en güzel ve en dogru şekilde yaşamaya çalışıyorum. Boylece gelecegime yatirim yapıyorum. Tabii ki geleceğe dair hayallerim var.Ama plan yapmıyorum, çünkü benim ruhum "hedef" kelimesinden hoşlanmıyor. Benim ruhuma en uygun kelime "niyet" kelimesidir.:) Yalnız bu durum benim için geçerli. Başka biri de uzun vadeli planlar yapınca daha çok motive oluyordur ve ısı gücü rast gidiyordur.Cunku onun ruhu ve bilincalti benimkinden farklı bir durumdadır. Iste bu noktada siz de kendinizi keşfetmeye çalışın. Emin olun, kendinizi keşfettikce ve Allah'ın sizinle konuşma şeklini anladikca hayatınız çok daha iyi olacak:)

Evet Mustafa Kaya yeni keşfettigim bir yazar.Üslubu edebi açıdan zayıf olsa da anlattığı şeyler çok güzel. Gerçi bazı ufak tefek kabul etmediğim fikirleri var ama genele baktığımızda kesinlikle okunması gereken bir yazar.Muhammed Bozdağ'i ben de okudum.Cok beğenir ve mutlaka kitaplarini tavsiye ederim ama Istemenin Esrarı kitabından sonraki kitaplarini çok begendigimi soyleyemeyecegim.Cunku son kitaplarini tamamen teknikten uzak, deneme niyetine yazıyor adeta.Mesela en son çıkan kitabini almadım. Ama yine de Muhammed Bozdağ kitaplarını rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Günlük niyet programı bence de çok daha doğru...bugünü güzel yasayan geleceğine de katkı yapıyor...

ve hersey hayatta ufak ufak başlıyor,gelişiyor....ufak olan hiçbir eyleme,niyete kibirlenmemeli diye okumuştum...

Allah kendimizi keşfetmeyi bize nasip etsin...kennimizi anlayınca Rabbimize de yakınlaşacağız...

Fiziksel ruhsal bakım bir ömür sürmeli aslında..

Kesinlikle haklısınız, fiziksel ve ruhsal bakım daima sürmelidir.Nefes aldigimiz her an ümit var demektir.Bazen kibir yapıp, yapmayı reddettigimiz ufak şeyler hayatımızı tamamen degistirecektir de farkında degilizdir.Allah gönül gözümüzü acsin:)

Şunu da eklemek isterim.Ne zaman ben ruhsal ve fiziksel bakım niyetimi gerçekten "kendim" için istedim, işte o zaman bende bir şeyler degismeye başladı. Ne olursa olsun her şeyi önce kendiniz için yapın. Başkalari için hayat sürmeye ya da mutluluğu başkalarına bağlamaya hiiiç gerek yok. ..

Günün yorumu;

İkinci haftayı da bitirdik çok şükür:) Bugün hava ne kadar güzeldi,insan ayrı bir enerjiyle doluyor.Bahar gibisi var mı yaa:))

Güne yataktan kalkmadan dua,olumlama ve niyet üçlüsüyle başladım tabii ki Bazen merak ediyorum,günlerdir sahip olduğum enerjiye,güne bu üçlüyle başlamam mı sebep? Önceden iç sıkıntısıyla uyanan ben,maşallah enerji deposu gibi uyanıyorumSiz de maşallah diyin banaHatta üç İhlas bir Fatiha okuyup üfleyin

Lavaboya gidip günlük lavanta seansımı yaptım:) Ya Hayy esması artık hayatımın vazgeçilmezi oldu. Sevgili saçlarımla aşkımızı tazeledik Ya Bedii esmasıyla aşkımızı taçlandırmaya devam ediyoruzO kadar birbirimizi seviyoruz ki,saçlarımın yanakları olsa bir güzel sıkardım

Yeme-içme faslına yine limonlu maydanoz suyu içerek başladım.Kahvaltıda kaymak,bal,köy peyniri vs. vardı.Bir de peynirli yumurta ve yeşil çay vardı.Akşam çorba,yaprak sarması,sulu köfte vardı rızkımızda Suyumu içtim,sporumu yaptım ve geldim burada rahat rahat günün yorumu yazıyorum

Bugün yeni bir niyetim yoktu.Önceki niyetlerimi pekiştirmeye çalıştım sadece.Her hareketimi dua-şükür ritüeline dönüştürmem,bazı dualarımı evrenselleştirmem,ayna terapim,hayalimi yazarak imajine edişim ve değerlilik olumlamam dur durak bilmeden devam ediyor:) "An"ı hissetme hususunda nefesime odaklanma durumu yuvarlanıp gidiyor Konsantrasyon çalışmalarımda bugün biraz daha mesafe katettiğimi hissettim.Bu sefer mutfakta kahve içerken bir çalışma yaptım:) Gözlerimi kapadım,kahvemi içtim,sonra ayağa kalkıp mutfaktan çıktım,gidip bilgisayarı açtım.Sonra kendi odama geçip spor kıyaflerimi giydim.Tekrar bilgisayarın olduğu odaya geçtim ve bilgisayarın başına oturdum.Bu sefer biraz daha hayalin içine girmeyi başardım.Aynı hareketleri tekrar başa almama gerek kalmadı:) Hatta bilinçaltım yaptığım çalışmayı gerçekmiş gibi algılasın diye çalışmam bittiktikten sonra kalkıp tıpkı ne hayal ettiysem aynı şekilde davrandımBundan sonra çalışmamı bu şekilde sürdürmeyi düşünüyorum.

Hafta bitti,gün bitti...Bakalım yarına ne sürprizler bizleri bekliyor:)

Güzel bir bahar gününden merhaba:)

Fiziksel bakım aktivitelerim aynen devam ediyor.Bugünkü ruhsal niyetim özel dualarım kabul olmuş gibi davranmak şeklinde olacak...

Merhaba,bugunki ruhsal niyetini biraz daha acarmisin,mumkunse tabiki...yni kabulü derken nasl yapalim
Merhaba;
Mesela bir duanız var, o dua kabul olmuş olsaydı nasıl hissederdiniz, nasil davranırdınız? Mutlaka daha onceden olmasını çok istediğiniz bir duanız kabul olmuştur. O zaman hangi hisler içindeydiniz, duanız kabul olunca ne yaptınız? Bunları hatırlarsınız size örnek olabilir. Inşallah aciklayabilmisimdir:)

Günün yorumu;

Bugün evde olduğum için biraz geç kalktım.Yine de bütün işlerimi halledebildim.Tabii ki güne,yataktan kalkmadan dua,olumlama ve niyet üçlemesiyle başladım.Lavaboya gidip bir güzel yüzümü lavanta sabunuyla sabunlayıp,sıcak suyla duruladım.Sonrasında tabii ki lavantalı buz kalıbını yüzümde gezdirdim.Benim yüz gergef gibi gerildiKremimi sürdüm Ya Hayy esması eşliğinde.Saçlarımı sevgiyle taradım,Ya Bedii esmasını çektim bir güzel.Arkadaşlar,saçlarımdaki dökülme ciddi manada durdu.Bakalım bir-iki ay sonra ne olacak

Yeme içme menüme limonlu maydanoz suyu içerek başladım.Bugün maydanoz kürümde son günümdü.Şimdi bir on gün ara verip tekrar başlayacağım.Kahvaltıda tereyağı,köy peyniri,zeytin,bal,kaymak,yeşil çay vardı.Akşam ise çorba,ciğer kavurması ve dünden kalma yaprak sarma vardı nasibimdeGaliba iki litreye yakın su içtim,çünkü bugün olalı hep çok susadım.Sporum günün yorumundan sonra inşallah.

Bugün yine hareketlerimi dua ve şükre dönüştürme eylemime devam ettim.Hatta bugün bu eylemimin somut bir sonucunu aldım.Aslında konsatrasyonla da paralel bir durumdu bu.Şöyle gelişti olay,ata sporu okçulukla ilgileniyorum.Bu sporun belli pozisyonları var.Yayı gerdiğinizde belli bir bekleme süresi vardır.O süreyi tamamlamazsanız atışlarınız çoğu kez başarısız olur.Ben de biraz sabırsız davranıyorum ve o süreyi çoğu kez doldurmuyorum.Artık hocanın "bekle" demekten dilinde tüy bittiYalnız bugün oldukça başarılı atışlar yaptım.Çünkü bu sefer atışlarımı dua ve şükre dönüştürdüm.Bu da benim konsantrasyonumu yükseltti.Oku elime aldığımda başarılı atış yapmaya niyet ettim.Sonra oku yaya yerleştirdiğimde bekleyebilmek ve iyi atışlar yapabilmek için dua ettim.Sonra ne mi oldu dersiniz? Bekleyebildim ve çok başarılı atışlar yapabildimHer atış sonrası da şükrümü ettim.Hatta hoca atışlarımı çok beğendi Asıl benim için önemli olan şey ise,dua ve şükür eylemimin bilinçaltıma işlediğini farketmem oldu. Ki,çoğu kez sabit fikirli yapımdan dolayı bilinçaltımın zor değiştiğini düşünürüm Bu uygulama sadece beynimi değiştirmekle kalmıyor,hayatımı da değiştiriyor:) İşin ilginç tarafı,artık bilinçaltımı rüyalarımda görmeye başladım.Gördüğüm şeyler ise olumsuz düşüncelerim.Sanki rüyalarım bir işaret gibi.Bana neyin üzerinde çalışıp düzeltmem gerektiğini gösteriyor.

Diğer niyetlerim olan hayalimi defterime imajine etme,değerlilik olumlaması,dualarımı evrenselleştirme eylemlerimi de gerçekleştirdim çok şükür.Konsatrasyon için artık yapacağım şeyi önce hayal edip sonra yapıyorum.Hem böylece konsatre olduğuma kendimi inandırıyorum hem de hayalimin gerçek olduğunu bilinçaltıma işliyorum.Bugün yine bahar temizliği yapıyordum.Kapı silerken önce her hareketimi hayal ettim,sonra hayal ettiklerimin aynısını yaptım.Gittikçe daha da kolaylaşıyor :) Ayna terapimi henüz yapmadım ama yatmadan mutlaka yapacağım.

Bugünkü niyetim,olmasını istediğim bir duam kabul olmuş gibi davranmaktı.Ben buraya hiç yazmadım ama benim en büyük hayalimden biri de istediğim kiloya inmekti.Sırf diyet topiğine dönüşmesin diye hiç burada bahsetmedim.Ama zayıflamak için çaba gösteriyorum.Sadece 5-6 kilo fazlam var.Beşli rakamları görmeyeli uzun zaman oldu Çok şükür niyetime bayağı yakınım ama hala ulaşamadım.Şöyle bir şey yaptım,çok zayıf olduğum dönemlerde bir elbise almıştım.Elbiseyi toplasanız beş kere giyememişimdir.Çünkü elbiseyi aldıktan kısa bir süre sonra hızla kilo aldım.Hep niyetim,o elbiseyi eski kiloma inince giymekti.Yani 5-6 kilo versem çok rahat içine girerim.Ama bugün sanki eski kiloma dönmüşüm gibi elbiseyi giyip denedim. Elbise çok kötü durmadı ama mükemmel de değildi. Yine de duam kabul olmuş gibi davrandım

Çok şükür yine güzel bir günün sonuna geldim.Biliyor musunuz, her gün kendimle ilgilenmek harika bir şey.Bir ara sadece kendime odaklanmamın bana neler kattığını yazmak istiyorum ama şimdi değil

Huzurlu geceler...

Günaydın. ..:)

Ne güzel bahar geldi, içimiz neşe doldu

Fiziksel bakım rituellerim devam.Bugun ekstralarim olabilir.Ruhsal niyetim ise, dunku niyetim olan duam kabul olmuş gibi hareket etmek olacak.Bu niyetimin üzerine biraz daha yoğunlaşmayı istiyorum.

Huzurlu, bereketli günler herkese...:)

Bakıcı ablam gibi olabilmem mümkün değil. Bazen onda eleştirdiği eşim yapabiliyor, o zaman şükür ediyorum ve normal karşılayabiliyorum. Zor..
Saraçoğlu evde lavanta yetiştirmenin faydalı olduğunu, havadaki mikrobu kırdığını söylemişti. Saksıda ekmek için lavantayı geçen bahar aldım. Balkon da, büyük saksıda şimdilik, hurma çekirdeklerini toprağa atıkça yeşerdiler, onlarda kardeş kardeş büyüyordu en son bıraktığımda. Ama su vermeyi unutuyorum,havalarda ısındı bak hatırladığım iyi oldu.
Sabunu nereden aldın acaba? Bende bazı değişikliklere gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…