- 18 Aralık 2015
- 98
- 114
- 47
Dün denedigim bir teknik var, mesajimda da yazmıştım.Onun üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Olumlamaya gelince,başkasından duyulan ya da hazır olumlamalardansa kendi kalbimizden geçen cümlelerle olumlama yapmak fikri çok daha faydalı geliyor bana.Ama size fikir olması açısından bir kaç olumlama cümlesi yazabilirim.Konsantrasyon olamama ve odaklanamma sıkıntım benim de var. Bununla ilgili olumlama ve çalışmalarını bekliyorum.
Bayıldım, bayıldım anlatımına.Günün yorumu;
Acaba bugün sondan başlayıp başa mı dönsem? Yok yok ben yine en baştan başlayayım:)
Efendim malumunuz sabah uyanınca daha yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yapıyorum.Bu sabah da aynen tekrar ettim bu hücre yenileyici muhteşem kürüSonra sabah bakımıma geçtim.Biliyorsunuz işte tekrar ettirmeyin canım Peki peki,sizi mi kıracağım,hadi yine yazayım ne yaptığımı.
Banyonun kapısını sanki yeni bir hayata kapı açıyormuşcasına bir hevesle açıp, soluğu lavabonun başında aldım.Aynaya güzelliği aksetmiş o fıstık gibi kıza bir öpücük yollayıverdim en kokulusundanLavanta aşkımla aşk tazeledik.Aşkımıza da Ya Hayy esması şahittir. Sevgili saçlarımı Ya Bedii esmasını çekerek tararken aynadaki yüzümün canlılığına bir kez daha hayran kaldım.
Limonlu maydanoz suyumla samimiyeti bayağı bir ilerlettik.Nasıl birbirimizden ayrılacağız bilmiyorum...ahhh...kader....Sabah kahvaltısında tereyağı,peynir,reçel ve yumurtaya trip attığımdan sadece menemen yiyip,vazgeçilmezim,uzatmalı aşkım yeşil çayımı içtim:) Öğlen yemeğinde mercimek çorbasını yudumlarken bana yandan çarklı bir gülüş atan ıspanaklı böreğe kayıtsız kalamadım.Her şey ıspanağın hatrınaydı ama. Bir garip,malzemesinden çalınmış mazlum,acıların çocuğu kısır da vardı. O kadar mazlumdu ki,iştahımı kaçırdı kerata Akşam, evimizin direği olan tarhana çorbasını ve "Gel ye beni,yeeeee" diye haykıran kıyma kavurmasını da sevindirdim bir güzel:)))
"Beni iki litreye çıkar." diye yalvaran suyumu içerken ona vaadlerde bulundum.Hele bir yaz gelsin bakarız çaresine:) Bu akşam spor yaparken plates bacı bana ricada bulundu." gulhilal bacı,bu gece beni mazur gör,yarın Ebru Şallı ablamla birlikte yine takılırız seninle." dedi. Onu mu kıracaktım,bu gece hoş gördüm kendisini ve dans/squat kankalarımla spor yapıverdim:)) Tam geceyi bitiriyordum ki, kirpiklerim boynunu bükmüş, bana bir Küçük Emrah bakışı atıyor,dedim "Merhametli günümdeyim,hadi sana da bir hint yağı süreyim.Ama bak bu iyiliğimi unutma." Bizimkine hint yağını sürünce birden kibirlenmez mi, o kirpikler havaya kalkmaz mı? "Kız neyine güveniyorsun?Sana ceza,yarın hint yağı falan yok" Yaa işte böyle eğrisi doğrusu...
Hadi azıcık ciddileşelim
En basit hareketlerimi bile dua ve şükre dönüştürme fiilim,ayna terapim,değerlilik olumlamalarımı gün içinde sürekli zikredişim,bir hayalimi,hayal defterime yazarak imajine edişim aynen devam ediyor.Bu sefer "An" ı yaşama deneyimimi nefes alışıma odaklanarak gerçekleştirmeye çalıştım. Konsantrasyon konusunda sıkıntım olduğu için "An" a odaklanayım derken dikkatim çabuk dağılıyor.Sanırım konsantrasyonumu kuvvetlendirmeme paralel olarak "An"ı hissetme hususunda başarılı olacağım.
Konsantrasyonumu güçlendirmek için bu sefer elime bir şişenin kutusunu aldım ve kutunun dışındaki desenleri hafızama kazımaya çalıştım.Tabii gözümü kapatıp desenleri hatırlamaya çalışınca ilk seferde pek bir görüntü gelmedi gözümün önüne ama, bir,iki sefer sonra görüntü biraz daha netleşti.Kolay değil arkadaşlar,devamlılık isteyen bir durum,o yüzden bu konsantrasyonu geliştirme olayını daha çok gündemime almalıyım.
Yine geldik bir gecenin sonuna...aslında başka değerlendirmelerim de olacaktı ama hem çok geç oldu hem de mesaj bayağı uzun oldu.Başka zaman inşallah
Teşekkür ederim:)Bayıldım, bayıldım anlatımına.
Kaç yaşındasın? bekarsın galiba?, yemek menün güzel, annen mi hazırlıyor?
Dün çok çalıştım, bayılmışım gece, ilaçla ancak az uyuyabiliyorum. dikkat ettim az uyumuşsun.
Bu günü güzel geçirmeliyim.
Günlük neler yapıyorsanız onu yazabilirsiniz mesela:)Olabilir. Neleri yazalım mesela?
Benim günlük gibi kullanmaya çalıştığım konum var.Kendi kendimi gaza getirmeye çalışmaya çalışıyorum.
Fiziksel anlamda kendime daha çok bakmak istiyorum.
Benim istikrarli oluşumda sadece içinde bulunduğum güne odaklanmamin büyük rolü var. Ben de hep haftalik/ aylık planlar yaptım ama hiç birinde başarılı olamadim.Cunku nasıl olsa yarın var diye yarına güvendim ve günümü kaybederek hedeflerimi erteledim.Size tavsiyem, yarını boşverin, içinde bulunduğunuz günü size en uygun şekilde programlamaya çalışın. Bir de bakım rituellerinizi en azdan baslayarak zamanla arttırın. Mesela diş fırçalamak sizin sürekli yapmadığınız bir şeyse,o gün sadece dişinizi fircalayin veya dişinizi fircalamakla birlikte sadece saçınızı tarayın.Zamanla bakım rituellerinizi çoğaltabilirsiniz.Ayni gün pek çok şeyi yaparsanız bir anda bütün enerjiniz tukenebilir.Bu sabah dişimi fırçalayabildim, ona bile sevindim. İş yerine macun fırça getireceğim, bir ara getirdim yapamadım, erteleme huyum var.Sabah apor topar çocuğu okula yetiştirmeye çalışyoruz, diğeri eteğime yapışıyor. Saçımı bile taramıyorum bazı günler. yüzümde güneş lekelerim var. Bazen az makyaj yapıyorum, eşim olumsuz eleştiriyor. Geçen önce anlayamadı cc krem sürdüm güneş kremi niyetine, anlayınca fondoten olduğunu yine yenidfen "yakışmıyor yapma" dedi.
Bekarken kumral, sarışın bayandım. Söyleye söyleye adam için kendi saç rengine bayadım, halbuki sarı bülbül lakabı koymuşlar arkadaş ekibiyle bana, öylede beğenmişken sonra hep olumsuz baktı ,şimdide kısa kestir diye baskı yapıyor. Aldrış etmesem de kırkıncı da artık yapayım da kurtulayım oluyor insan.
Offf bende ne dertliymişim ayol.
Hee işte senin yaptklarını günlük rutin yapmalı, lüks gibi görülmemeli, mecburiyet gibi yapmalı..
Çok haklısın.Benim istikrarli oluşumda sadece içinde bulunduğum güne odaklanmamin büyük rolü var. Ben de hep haftalik/ aylık planlar yaptım ama hiç birinde başarılı olamadim.Cunku nasıl olsa yarın var diye yarına güvendim ve günümü kaybederek hedeflerimi erteledim.Size tavsiyem, yarını boşverin, içinde bulunduğunuz günü size en uygun şekilde programlamaya çalışın. Bir de bakım rituellerinizi en azdan baslayarak zamanla arttırın. Mesela diş fırçalamak sizin sürekli yapmadığınız bir şeyse,o gün sadece dişinizi fircalayin veya dişinizi fircalamakla birlikte sadece saçınızı tarayın.Zamanla bakım rituellerinizi çoğaltabilirsiniz.Ayni gün pek çok şeyi yaparsanız bir anda bütün enerjiniz tukenebilir.
Esinizle olan münasebetinizi tam bilemem ama her şeyi eşinizden evvel kendiniz için yapın. Siz kendinize yatırım yapıp, kendinizi daha çok sevip değer verirseniz esinizle iliskileriniz daha naif bir hal alır fikrindeyim.
Kolay gelsin...:)
Olumsuz yorum yazmak istememe fikriniz güzel ama yine de şikayetler olmuş mesaj aralarinda:))Olumsuz da yazmak istemiyorum, bakalım ben ne yapmışım şu ana kadar, sabah yapmam gereken mesleki işlerimi yaptım, ayağıma kadar gelen ısmarlama yemeğimi yedim. Biraz karbonhidrat ağırlıklı oldu. Yanına salata istedim, sağolsunlar doldurmuşlar yeşil soğanı salataya.
Sonra çok rahat olmasa da iş yerinde biraz uyukladım.Hatta bir ara uyandım, nerdeyim, ne yapıyorum oldum.
Şimdi günü kurtarmaya bakacağım.
Diş fırçamı macunumu yanıma aldım. Bana bakıyorlar. Uzuun koridoru aşıp lavaboya uğrarsam fırçalayacağım, ben de bir kaç kere gitmeyeyeim diye lavabo ihtiyacı hissettiğimde gideyim diyorum. Sanırsam bu gün çok az su içmişim, henüz bir ihtiyaç hisetmiyorum.
Günlük bende karbonatlı su içiyorum bir kaç gündür, ev de denk gelirsem, hemen limonlu su yapıyorum. Geçen haftalarda detoks suları hazırladım. Sağolsun, sabah yanıma almayınca bakıcımız içiyor, güya oğlum çok seviyormuş.
Bir kere de kendi hazırlamış, bir litre suya iki limonu kesip koymuş, ev de başka limonda bırakmamış.
Ayy bak sinirleneyim diyorum sonra vazgeçiyorum. Görüldüğü üzere her olay da hop geçmişe kayıyorum. anı yaşayamıyorumuzun süre.
Her şey olacağına varır.