Haklısın da nasıl olacak o iş?Eğer insanları eleştirmeyi bırakmak istiyorsanız önce kendinizi eleştirmeyi bırakmalısınız. Sadece ders çıkarın, eleştirmeyin kendinizi.Kendimizi bu zamana kadar elestirdigimiz yeter, biraz da sevelim değil mi:)
İyi yapmışsınız:)Haklısın da nasıl olacak o iş?
Bir anda sigara içmeyi bırakmak gibi bırakmak lazım.
Bu gün saçlarımı taradım, dişlerimi fırçaladım.
Lavabo bir kadın arkadaş iç kapıya not bırakıp asmış. Güya lavabo kenarına peçe atan her kimse diyerek terbiye etmeye çalışmış, .
Ben doğum izninde iken lavabo tıkalı idi geçmişte. Döndüğümde söyleyip açtırıp temizlettim. Hatta dedim 8-9 ay hiç lavaboyu kullanan olmadı da beni bekledi diye.
Bir aydır üst kattan alaturkaya pis su damlıyor, kloset ise aylardır hiç temizlenmemiş, artık bar bağlamış derler ya öyle afedersin, arada peçete bitiyor felan. Hanım hiçbiriyle ilgilenmiyor, ben söyleyip, mail atıp düzenletirken, hiç sesi çıkmamış, görevliye özellikle sordum çünkü. Şimdi benim yapmadığım bir şey için ima ederek not yazıyor, altına da ünvanı ve adını yazıyor. Tek derdi yere düşen peçenin neden çöpe atılmamasıymış.Tepesine inen pis damlalar hiç rahatsız etmemiş herhalde.
Notu üzerime alındım, çünkü aynı katta iki kadınız. Ama bilmediği anahtarın başka kadınlarda da olduğu. Ben ortak bir anahtar kullanıldığını başkalarıyla karşılaşınca anladım.
Neyse, ben de ona okkalı not yazdım notunun altına.
Sonra dedim ki yiğit bir kadın olsaydın karşıma çıkar sorardın. Hatta bu kadar sahiplenseydin de sorunlarıyla sadece ben uğraşmasaydım de mi? Neyse onun seviyesine inmemeye karar verdim. Notu yırttım, aldım kapıdan, biri görse rezillik.
Alınganlık mı yapıyorum acaba?
Bak eleştirmeyeceğim dedim. Şimdi de bu çıktı,gel de eleştirme yani.Zor anacım zor bu huyu bırakmak. O kadar yazdım, yollayayım bari.
Ufak tefek şeylerle uğraşmama kararı aldım ruhum adına şüvan. İyi yapmış mıyım?
Ne guzel masallah bizede örnek oldu yazdıklarinizmerhaba.12 gündür bu konuyu sıkı takipteyim.
benim için de bir UYANIŞ olduğunuz için teşekkür ederim.
kendi hikayeme gelecek olursak pek içaçıcı değil.
12 gün önce işten çıkarılıp yerime erkek eleman alıncağını söylediler.daha önce çok kere pozıtif olma çabalarım vardı ama bu sefer zor geldi biraz.düğün yapmıştık ve biraz borçlarımız vardı.o bitene kadar çalışmak istiyordum
zorda olsa her akşam olumlamalarımı yapıp güne iyi başladım.patronlarım eşimin arkadaşı olduğu için içten içe kırılsamda kimseye belli etmedim.hatta bende işten çıkmak istiyormuş gibi davrandım.ara ara duygulansamda moralimi bozmadım.şimdi ayın 18.inde işten ayrılırıyorum.bazen tasalanma Allah daha hayırlısını çoktan yazmıştır alnına desemde biraz üzülüyorum işte.
ama sayende farkındalığım arttı ve bu krizi en az hasarla atlatacağıma inandım.
Günlük bakım konularına gelirsek.bakımla ilgili bildiğim ve faydalı olan birçok şey olmasına rağmen tembelliğime yeniliyorum.
1-12 gündür YA HAY Y esmasıyla yüzümü yıkayıp kremliyorum.sadece ben değil çevremden de herkes farkında.SIRRIMIZI kimseye söylemiyorum ama.
2-saçlarımı YA BEDİ esmasıyla tarayıp şekillendiriyorum.daha çabuk uzadılar sanki.bide çok kolay şekil alıyolar artık. saatlerce uğraşmıyorum çok şükür.buklelelerim canlandı sanki.
3-yeme içme konusunda çok düzensiz besleniyorum.ama yeşil çay vazgeçilmezim.
4-bide 20 gündür düzenli polen yiyorum.bedenimdeki mükemmelleşmenin farkındayım.
5- ha bide unutuyorum. hint yağıyla kirpik bakım yağı yapmıştım 20 gündür kullanıyorum baya farketti kirpiklerim.hatta eşim takma kirpik taktım sandı akşam :) tabikide rimelliydi ama farketmesi güzeldi.
6- evimi sirkeli suyla siliyorum negatiflikler gidiyo.daha geç tozlanıyor.
bende durumlar böyle..
TEŞEKKÜR EDERİM HERŞEY İÇİN.
Eşim diyo ki böyle durumlarda sen yıkar kırar parçalardın (kalpten bahsediyo)canımı yakanın canını fena yakardım da.şimdi öyle değil.önce kendimden başlayıp sırasıyla AFFEDİYORUM herşeyi.nasipten ötesi gelmiyor başa.vee teslimiyet halinde herşeyi ALLAHA bırakıyorum.
(uzun olmuş kusuruma bkmayın )
merhaba.12 gündür bu konuyu sıkı takipteyim.
12 gün önce işten çıkarılıp yerime erkek eleman alıncağını söylediler.daha önce çok kere pozıtif olma çabalarım vardı ama bu sefer zor geldi biraz.düğün yapmıştık ve biraz borçlarımız vardı.o bitene kadar çalışmak istiyordum
zorda olsa her akşam olumlamalarımı yapıp güne iyi başladım.patronlarım eşimin arkadaşı olduğu için içten içe kırılsamda kimseye belli etmedim.hatta bende işten çıkmak istiyormuş gibi davrandım.ara ara duygulansamda moralimi bozmadım.şimdi ayın 18.inde işten ayrılırıyorum.bazen tasalanma Allah daha hayırlısını çoktan yazmıştır alnına desemde biraz üzülüyorum işte.
Günlük bakım konularına gelirsek.bakımla ilgili bildiğim ve faydalı olan birçok şey olmasına rağmen tembelliğime yeniliyorum.
1-12 gündür YA HAY Y esmasıyla yüzümü yıkayıp kremliyorum.sadece ben değil çevremden de herkes farkında.SIRRIMIZI kimseye söylemiyorum ama.
2-saçlarımı YA BEDİ esmasıyla tarayıp şekillendiriyorum.daha çabuk uzadılar sanki.bide çok kolay şekil alıyolar artık. saatlerce uğraşmıyorum çok şükür.buklelelerim canlandı sanki.
4-bide 20 gündür düzenli polen yiyorum.bedenimdeki mükemmelleşmenin farkındayım.
5- ha bide unutuyorum. hint yağıyla kirpik bakım yağı yapmıştım 20 gündür kullanıyorum baya farketti kirpiklerim.hatta eşim takma kirpik taktım sandı akşam :) tabikide rimelliydi ama farketmesi güzeldi.
bende durumlar böyle..
Eşim diyo ki böyle durumlarda sen yıkar kırar parçalardın (kalpten bahsediyo)canımı yakanın canını fena yakardım da.şimdi öyle değil.önce kendimden başlayıp sırasıyla AFFEDİYORUM herşeyi.nasipten ötesi gelmiyor başa.vee teslimiyet halinde herşeyi ALLAHA bırakıyorum.
Çok güzel bir uygulama olur.Giybet gerçekten duaların kabulünü geciktirici bir etken.Sizinle giybet yapmak isteyenlere "Kimsenin negatif enerjisini üzerime almak istemiyorum" diyebilirsiniz mesela:)Bende şöyle bir uygulama yapmalıyım diye düşünüyorum...
Gıybetsiz bir ağız,gıybetsiz günler...
O kadar zor ki günümüz hayatında gıybetten kaçmak,ama basarırsak çok güzel olacak...iş yerinde gıybet,ailede gıybet,magazin gıybet,politika gıybet...
İçimiz temizlenecek belkide dualarımız daha hızlı kabul olacak...
Bu konuda kendimi eğitmeliyim ve egzersiz yapmalıyım bol bol...insallah basarırım insallah basarırız:)
Çok önemli gerçekten çok mühim bir konu günümüz hastalığı...akşama kadar bir sürü kişiyiyle ilgili olumlu olumsuz onlara yorum.ne gerek var, sonra bilmiyoruz ki o insnaın ruh halini,geçmişini neden yorum yaparız ki..ah ah çok bilmiş insanlarız..
Kısaca benim egzersizim de bu olsun gıybetten kaçınmak...insallah Rabbim yardım eder hepimize temiz bir ağızımız gönlümüz olur
Hoş geldiniz:)
Yazdığınız mesaja inanın çok memnun oldum.Kendinizde yaptığınız değişimlerin hemen sonuç vermesi harika bir şey bence.En önemlisi de eşiniz sizdeki güzelliğin artışının farkinda:) Yazdığınız her şey tek tek benim için çok kıymetli.
Evet şu an işinizden ayrılmak zorunda kalmışsınız.Patronlariniza borcunuz olduğu için çalışmanız gerektiğini söyleseydiniz tavırları ne olurdu merak ettim.Bunu neden söylüyorum, azinlikta bulunan ince fikirli insanlar dışında kimse kimsenin iç dünyasına bakmiyor.Kirildin mi, uzuldun mu kimse ilgilenmiyor.Bazen muhataplarımizin bazı seyleri tahmin etmesini beklemektense bizim içimizdekileri açıkça ifade etmemiz en doğrusu.
QUOTE]
Aslında biliyorlardı borcumuzu.eşimin tek başına düğün yaptığını,ben çalışmazsam geçimimizin zor olacağını benden daha iyi biliyorlardı. Ama kızgın kırgın değilim biliyormusun.Hamdolsun eşimin iyi bir işi var ayrıca ek iş te yapıyor.sadece bu zor zmanda çokta değil 5 ay kadar idare edebilirlerdi arkadaşlık hatrına.dediğin gibi incelik yokmuş demek.
Bunca şeyin üstüne içimde kelebekler var sanki.buda olumlu düşünmelerin etkisi herhalde.Ben Allah ın benim için en hayırlı olanı yazdığına eminim.HERŞEYE HAMDOLSUN :)
merhaba.12 gündür bu konuyu sıkı takipteyim.
bende durumlar böyle..
Ne güsseel bilgiler bunlar.Sen zengin olmak istiyorsun.Ama dualarında hep "Hayırlısı neyse o olsun.ALLAH' ım, hakkımda hayırlısını ver" diyorsun.Diyelim ki sen bu duayı ettiğin günlerde,fıtratın gereğince çok paraya sahip olunca değişecek,şımaracak insanın özelliklerini gösteriyorsun.Parayla neredeyse insanlıktan çıkacak,dinden çıkacak ve ahiretini mahvedeceksen bu hayırsız bir sonuç olduğu için duanda da "ALLAH' ım,hakkımda hayırlısını nasip eyle" dediğin için o anki durumun itibariyle senin için hayırlı olan dualarının kabul olmaması,sıkıntılarının devam etmesidir.Çünkü sen hayırlısını istedin,dolayısıyla fakir kalacaksın.Oysa sen bunun yerine "ALLAH' ım,beni zengin eyle,bana bol para kazanma fırsatları ver.Zengin olunca beni,kötülüğe düşmekten koru.Kalbimi de zenginleştir, imanımı da zenginleştir.Beni,zekatını veren,ibadetlerini eden bir kul eyle" diye dua etsen senin için daha iyi olacaktır.
Mustafa Kaya