Fiziksel/ Ruhsal Bakım/Sağlıklı Beslenme

Bakıcı ablam gibi olabilmem mümkün değil. Bazen onda eleştirdiği eşim yapabiliyor, o zaman şükür ediyorum ve normal karşılayabiliyorum. Zor..

Saraçoğlu evde lavanta yetiştirmenin faydalı olduğunu, havadaki mikrobu kırdığını söylemişti. Saksıda ekmek için lavantayı geçen bahar aldım. Balkon da, büyük saksıda şimdilik, hurma çekirdeklerini toprağa atıkça yeşerdiler, onlarda kardeş kardeş büyüyordu en son bıraktığımda. Ama su vermeyi unutuyorum,havalarda ısındı bak hatırladığım iyi oldu.
Sabunu nereden aldın acaba? Bende bazı değişikliklere gideceğim.
Sabunu organik bir marketten aldım. Saksıda lavanta yetiştirme işini ben de düşüneyim.:) Siz tohum olarak mi yoksa fidan olarak mı ektiniz?

Çok ilginç ve güzel. Hobi olarak mı okçuluk yapıyorsun? Üç gündür bende hobim ne olabilir arayışındayım. Her şeyden bir parmak banmışım, beni rahatlatan sürekli yapmayı sevdiğim ne bulamadım henüz. Bir çok şeyle meşgülüm ama çok isteyerek ne yapıyorum sorusunun yanıtını arıyorum.
Fiziksel anlamda yaptıklarım bu 3-4 gündür, dişlerimi daha düzenli fırçalıyorum, sporuma daha dikkat ediyorum. Başıma gelen olayları fırsata çevirmeye çalışıyorum, dün yemekhaneye yürüdüm böylece günlük yürüşümü yaptım mesela. Bugün yemeğimi evden getirdim, öğleden sonra yoğunum çünkü, dünkü yemekten dolayı karbonhidrat ağırlıklı oldu, akşama dengeleyeceğim.
Geçen aylarda bacaklarıma aşırı sıcak su ve kahve karışımı döküldü, ikinci derece yanık oldu. Kendi kendimi tedavi ettim. :sus:Şimdi yanık izi var, ona düzenli evde bulunan kremimi sürüyorum, bazen unuttuğum oluyor. Öğleden sonra iki aydır ertelediğim lazer randevume gideceğim, bacaklar için. Özel bölge için kendim evde cihazımla halledeceğim. Bir kaç aydır ipl cihaz kullanıyorum, şimdilik memnunum. Kadının kendine en iyi yatırımı istenmeyen tüylerden kurtarması bence. Yüz bölgesi için ufak çaplı çalışmalarım var. Daha derinlemesi bu gün araştıracağım...

Sabunu organik bir marketten aldım. Saksıda lavanta yetiştirme işini ben de düşüneyim.:) Siz tohum olarak mi yoksa fidan olarak mı ektiniz?
Bağ bahçe için satanlardan adım. Tam fidan denemez, küçük bitki topluluğu olarak. Saksıyla beraber de alınabilir.

Çok ilginç ve güzel. Hobi olarak mı okçuluk yapıyorsun? Üç gündür bende hobim ne olabilir arayışındayım. Her şeyden bir parmak banmışım, beni rahatlatan sürekli yapmayı sevdiğim ne bulamadım henüz. Bir çok şeyle meşgülüm ama çok isteyerek ne yapıyorum sorusunun yanıtını arıyorum.
Fiziksel anlamda yaptıklarım bu 3-4 gündür, dişlerimi daha düzenli fırçalıyorum, sporuma daha dikkat ediyorum. Başıma gelen olayları fırsata çevirmeye çalışıyorum, dün yemekhaneye yürüdüm böylece günlük yürüşümü yaptım mesela. Bugün yemeğimi evden getirdim, öğleden sonra yoğunum çünkü, dünkü yemekten dolayı karbonhidrat ağırlıklı oldu, akşama dengeleyeceğim.
Geçen aylarda bacaklarıma aşırı sıcak su ve kahve karışımı döküldü, ikinci derece yanık oldu. Kendi kendimi tedavi ettim. :sus:Şimdi yanık izi var, ona düzenli evde bulunan kremimi sürüyorum, bazen unuttuğum oluyor. Öğleden sonra iki aydır ertelediğim lazer randevume gideceğim, bacaklar için. Özel bölge için kendim evde cihazımla halledeceğim. Bir kaç aydır ipl cihaz kullanıyorum, şimdilik memnunum. Kadının kendine en iyi yatırımı istenmeyen tüylerden kurtarması bence. Yüz bölgesi için ufak çaplı çalışmalarım var. Daha derinlemesi bu gün araştıracağım...
Oooo harika valla:) Bayağı bir şeyler yapmışsınız. Inanin, insanın kendine yatırım yapması harika bir şey. Kendimize ne kadar odaklanirsak, bizim dışımizda kalan şeylere o kadar az ihtiyaç hissediyoruz.

Evet okçulukla hobi olarak ilgileniyorum.Insallah siz de, size iyi gelen bir hobi bulursunuz:)

Günün yorumu;

Bu sabah uyandığımda grip olmuşum. Çok direndim, enerjik olmaya çalıştım ama pek aktif olduğum söylenemez. O yüzden çok detaylı yorum yapamayacağım.Kisaca özet geçiyorum. Gune dua, olumlama ve niyet uclusuyle basladim.Fiziksel bakım rituellerimi gerceklestirdim. Yememe dikkat etmeye çalıştım. Hareketlerimi dua ve şükre dönüştürdüm. Değerlilik olumlamalarımı yaptım. Bugün çok fazla zihnimi toplayamadım maalesef.Spor da yapamadım, bu saatten sonra da yapabileceğimi zannetmiyorum. Diğer ruhsal rituellerime çok fazla odaklanamadim.Ne yapalım, bugün de nazar boncuğu olsun:)

Iyi geceler. ..

Gunaydin:)

Bugün biraz daha iyi gibiyim.Dunku niyetlerime bugün de niyet ediyorum inşallah. .

Günün yorumu;

Bugün devam eden gribin etkisiyle çok fazla enerjik olamadım:hasta: Ama yine de iyiydim:)

Güne,yine yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yaparak başladım.Kalktıktan sonra lavaboya gidip lavanta sabunuyla yüzümü yıkayıp,sıcak suyla duruladım.Tabii ki lavantalı buz kalıbını da yüzümde gezintiye çıkardım:KK45:Akabinde güneş kremimi sürdüm.İlerleyen vakitlerde Ya Hayy esmasını çekerek yüzüme hafif bir masaj yaptım.Saçlarımı tararken yine onlarla konuştum,sevdim,güzel sözler söyledim:KK200: Ya Bedii esmasını çekerek saçlarımı okşadım.Onlar da sağolsunlar,az dökülerek bana karşılık verdiler:KK71:

Limonlu maydanoz suyumun yokluğunu hissediyorum valla:KK70:Kahvaltıda sadece tereyağında yumurta pişirip yedim ve yeşil çay içtim.Öğlen rızkım boldu:) Brokoli çorbası,mantar,karnabakar,yoğurt,biraz da makarna vardı. Akşam şehriye çorbası ve patates kavurması vardı.Suyumu da içtim.Henüz spor yapmadım,saat de geç oldu ama yine kısacık da olsa spor yapacağım inşallah:KK6::spor:

Ruhsal akvitelerim de çok şükür aynen devam ediyor.Sadece çok az enerjimi düşük hissediyorum,onu da gribe bağlıyorumo_O Yine çoğu hareketimi dua ve şükre dönüştürdüm.Ayna terapimi,değerlilik olumlamamı,hayalimi defterime imajine etme eylemini gerçekleştirdim.Nefesime odaklanarak "An"ı hissetmeye çalıştım.Kilo verme hayalim vardı ya,akşam yemeğini sanki istediğim kilodaymış gibi yedim.Yani endişesiz ve rahat bir biçimde yedim.Konsantrasyon için yine yapacağım bir işi yapmadan evvel hayal edip öyle yaptım.Bulaşık makinesini boşaltmadan önce onu zihnimde boşalttım.Hatta tabakları,bardakları falan bir sıraya koyup öyle boşaltmıştım.Gerçekte de aynı şekilde boşalttım.Ben sevdim bu işi:super:

Günün sonuna geldik.İnşallah yarın daha iyi olurum.Allah, hasta olan herkese şifa versin inşallah:)

Merhaba:)

Fiziksel bakım aktivitelerim tam gaz devam:)) Bugünkü ruhsal niyetim, bilincimi uyanık tutmaya çalışmak olacak...

Günaydınlar, geçmiş olsun.
Ben değişik olarak ne yaptım/ yapıyorum onu yazayım.
Dün güneş kremi aldım iş yerinde onu süreceğim, elime düzenli kremi sürüyorum zaten. Bilgisayarın ve flerosan lambanın ışığı bile etkileyebiliyormuş, cilt lekelerini.:KK57:
Evde ise cc krem süreceğim ya da dışarı çıkmayacağım.:KK66: Çıkarsam da olduğu kadar, olmadığı kader.:KK17:
Yaklaşık 6 gündür zayiflamak ve incelmek için korse takıyorum, terleme işine çözüm bulursam da süper olacak.
Dişimi fırçalayamadım,:KK61: ilk fırsatta yada akşama doğru ağız bakımı ve spor işini yapacağım.
İmajine işi süper bişey galiba da.:super:
ahh ahh bende uygulayabilsem. kızımdan drs mi alsam ki. hayal dünyaları çok geniş.
Geçmişi çok güzel imejine ediyorum, rüyalarımı gerçek üstü olarak görüp yaşıyorum. lakin anı yaşama ve geleceği hayal kısmı ben de nanay.
Sürekli geçmişe kayma olayı olduğu için zaten asıl işimde istediğim randımda değilim.:silah:
Kendime hayal panosu yaptım. ona baktığımda pek bir şey hissedemiyorum. Neden acaba?:KK56:
Eleştirme huyum çok fazla, bu huyumu törpüleyemiyorum. Gayret ediyorum.
Törpü deyince, iş yerine törpü getirdim, tırnak bakımı yapıyorum. Şu boy aynalarından da ayna mı getirsem yaw, burayı bmini bir bakım merkezine çevirmeye başladım sanırsam.:KK70:
kremler, bazı makyaj malzemeleri. Denemelerim burada oluyor.
Hiç makyaj yapmam aslında, yapınca da ambel çirkin oluyorum.:rolleyes: onu da öğrenecez artıkın, nedek..
Ayy vaktim bitti. kendime de copy paste yapayım.:ıslık:

Günaydınlar, geçmiş olsun.
Ben değişik olarak ne yaptım/ yapıyorum onu yazayım.
Dün güneş kremi aldım iş yerinde onu süreceğim, elime düzenli kremi sürüyorum zaten. Bilgisayarın ve flerosan lambanın ışığı bile etkileyebiliyormuş, cilt lekelerini.:KK57:
Evde ise cc krem süreceğim ya da dışarı çıkmayacağım.:KK66: Çıkarsam da olduğu kadar, olmadığı kader.:KK17:
Yaklaşık 6 gündür zayiflamak ve incelmek için korse takıyorum, terleme işine çözüm bulursam da süper olacak.
Dişimi fırçalayamadım,:KK61: ilk fırsatta yada akşama doğru ağız bakımı ve spor işini yapacağım.
İmajine işi süper bişey galiba da.:super:
ahh ahh bende uygulayabilsem. kızımdan drs mi alsam ki. hayal dünyaları çok geniş.
Geçmişi çok güzel imejine ediyorum, rüyalarımı gerçek üstü olarak görüp yaşıyorum. lakin anı yaşama ve geleceği hayal kısmı ben de nanay.
Sürekli geçmişe kayma olayı olduğu için zaten asıl işimde istediğim randımda değilim.:silah:
Kendime hayal panosu yaptım. ona baktığımda pek bir şey hissedemiyorum. Neden acaba?:KK56:
Eleştirme huyum çok fazla, bu huyumu törpüleyemiyorum. Gayret ediyorum.
Törpü deyince, iş yerine törpü getirdim, tırnak bakımı yapıyorum. Şu boy aynalarından da ayna mı getirsem yaw, burayı bmini bir bakım merkezine çevirmeye başladım sanırsam.:KK70:
kremler, bazı makyaj malzemeleri. Denemelerim burada oluyor.
Hiç makyaj yapmam aslında, yapınca da ambel çirkin oluyorum.:rolleyes: onu da öğrenecez artıkın, nedek..
Ayy vaktim bitti. kendime de copy paste yapayım.:ıslık:
Yaptiklariniz gayet iyi seyler.Yavas baslayip zamanla cogaltirsiniz:)

Merak ettim, kendinizi çok elestirir misiniz?

Günün yorumu;

Bugün neler yaptım?Önceki günlerden çok da farkı yok galiba:) Ama istikrar var,önemli olan o:)

Sabah, her zamanki gibi yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yaptım.Kalktıktan sonra lavaboya gidip bakım ritüellerimi gerçekleştirdim.Ama bu aralar havalardan sanırım,cildim çok kuruyor.:KK61:Bolca krem sürmeliyim:super:Sevgili saçlarımı tararken hasbihal ettik yine.Ya Bedii esmasını çekerek saç diplerime masaj yaptım.

Kahvaltıyı tost ve yeşil çayla geçiştirdim.Öğlen domates çorbası,biber ve kabak dolması,patates salatası ve yoğurt vardı.Akşam ise,patates kavurması,kısır yedim.Pek iç açıcı değil:kızgın:Suyumu içip sporumu da yaptım çok şükür..

Bugünkü ruhsal niyetim,bilincimi uyanık tutmaktı.Bilinci sürekli uyanık tutmak zor bir şey arkadaşlar.Ben yaptığım hareketleri farkına vararak yapmaya çalıştım ama ha deyince bilinç uyanmıyor.Epey bir üzerinde durup çalışmak lazım.Ama devam edeceğim bu niyetime.Bugün de hareketlerimi dua ve şükre dönüştürmeye,değerlilik olumlamama,ayna terapime,hayalimi yazarak imajine etmeye,nefesime odaklanarak "An" ı hissetmeye çalışmaya ve konsantrasyonumu güçlendirmek için egzersizlerime devam ettim.Konsantrasyon için yapacağım eylemi,yapmadan önce hayal edip sonra yapıyorum.Konsantrasyon için şimdilik bu tekniği uyguluyorum.İleriki zamanlarda farklı teknikler deneyebilirim.

Önceki günlere göre daha iyi olduğumu hissediyorum.Bir de arkadaşlar,geçmişe ve geleceğe ne kadar az odaklanırsanız hayatınız o kadar kolay olur. En büyük kayıplardan biri de ne biliyor musunuz? "ŞİMDİ" yi kaçırmak."ŞİMDİ" yi yaşamazsanız geleceğiniz de olmaz.Geleceğe kafa yorup hayatı kaçırmayalım:super:diyip bir kamu spotu notu düşeyim şuraya:KK70:

İyi geceler herkese...:)

Yaptiklariniz gayet iyi seyler.Yavas baslayip zamanla cogaltirsiniz:)

Merak ettim, kendinizi çok elestirir misiniz?
Günaydınlar.
Evet eleştiririm, hatta bana yapılan yanlışlarda bile kendime pay çıkartırım. Ben müsade ettim de bana bunu yapabildi diye. Konunu baltalamayayım diye kendi konuma yazdım.

Hayırlı Cumalar...:)

Fiziksel bakım aktivitelerim tüm yönleriyle devam ediyor:)) Bugünkü ruhsal niyetim yine bilincimi uyanık tutmaya çalışmak olacak.Biraz üzerinde çalışmam gereken bir niyet kendileri:)))

Bol kazançlı, huzurlu, güzel bir gün diliyorum. ..:)

Günaydınlar.
Evet eleştiririm, hatta bana yapılan yanlışlarda bile kendime pay çıkartırım. Ben müsade ettim de bana bunu yapabildi diye. Konunu baltalamayayım diye kendi konuma yazdım.
Eğer insanları eleştirmeyi bırakmak istiyorsanız önce kendinizi eleştirmeyi bırakmalısınız. Sadece ders çıkarın, eleştirmeyin kendinizi.Kendimizi bu zamana kadar elestirdigimiz yeter, biraz da sevelim değil mi:)

X