Fiziksel/ Ruhsal Bakım/Sağlıklı Beslenme

Gunaydin:)

Fiziksel bakım aktivitelerim aynen devam ediyor. Ruhsal niyetim ise, konsantrasyonumu güçlendirmeye devam edeceğim.

Konsantrasyon olamama ve odaklanamma sıkıntım benim de var. Bununla ilgili olumlama ve çalışmalarını bekliyorum.

Konsantrasyon olamama ve odaklanamma sıkıntım benim de var. Bununla ilgili olumlama ve çalışmalarını bekliyorum.
Dün denedigim bir teknik var, mesajimda da yazmıştım.Onun üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Olumlamaya gelince,başkasından duyulan ya da hazır olumlamalardansa kendi kalbimizden geçen cümlelerle olumlama yapmak fikri çok daha faydalı geliyor bana.Ama size fikir olması açısından bir kaç olumlama cümlesi yazabilirim.

...
Yaptığım her işe en güzel şekilde konsantre oluyorum.
Istedigim an bütün dikkatimi toplayabiliyorum.
Baktığım her şeyin en ince detayını bile rahatça farkediyorum.

Günün yorumu;

Acaba bugün sondan başlayıp başa mı dönsem? Yok yok ben yine en baştan başlayayım:)

Efendim malumunuz sabah uyanınca daha yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yapıyorum.Bu sabah da aynen tekrar ettim bu hücre yenileyici muhteşem kürü:KK48::KK48: Sonra sabah bakımıma geçtim.Biliyorsunuz işte tekrar ettirmeyin canım:KK20: Peki peki,sizi mi kıracağım,hadi yine yazayım ne yaptığımı.:21:

Banyonun kapısını sanki yeni bir hayata kapı açıyormuşcasına bir hevesle açıp, soluğu lavabonun başında aldım.Aynaya güzelliği aksetmiş o fıstık gibi kıza bir öpücük yollayıverdim en kokulusundan:KK36: Lavanta aşkımla aşk tazeledik.Aşkımıza da Ya Hayy esması şahittir.:KK200: Sevgili saçlarımı Ya Bedii esmasını çekerek tararken aynadaki yüzümün canlılığına bir kez daha hayran kaldım.:KK70:

Limonlu maydanoz suyumla samimiyeti bayağı bir ilerlettik.Nasıl birbirimizden ayrılacağız bilmiyorum...ahhh...kader....:cry: Sabah kahvaltısında tereyağı,peynir,reçel ve yumurtaya trip attığımdan:KK12: sadece menemen yiyip,vazgeçilmezim,uzatmalı aşkım yeşil çayımı içtim:) Öğlen yemeğinde mercimek çorbasını yudumlarken bana yandan çarklı bir gülüş atan ıspanaklı böreğe kayıtsız kalamadım.Her şey ıspanağın hatrınaydı ama.:rapci: Bir garip,malzemesinden çalınmış mazlum,acıların çocuğu kısır da vardı. O kadar mazlumdu ki,iştahımı kaçırdı kerata:işsiz: Akşam, evimizin direği olan tarhana çorbasını ve "Gel ye beni,yeeeee" diye haykıran kıyma kavurmasını da sevindirdim bir güzel:)))

"Beni iki litreye çıkar." diye yalvaran suyumu içerken ona vaadlerde bulundum.Hele bir yaz gelsin bakarız çaresine:) Bu akşam spor yaparken plates bacı bana ricada bulundu." gulhilal bacı,bu gece beni mazur gör,yarın Ebru Şallı ablamla birlikte yine takılırız seninle." dedi. Onu mu kıracaktım,bu gece hoş gördüm kendisini ve dans/squat kankalarımla spor yapıverdim:)) Tam geceyi bitiriyordum ki, kirpiklerim boynunu bükmüş, bana bir Küçük Emrah bakışı atıyor,dedim "Merhametli günümdeyim,hadi sana da bir hint yağı süreyim.Ama bak bu iyiliğimi unutma." Bizimkine hint yağını sürünce birden kibirlenmez mi, o kirpikler havaya kalkmaz mı? "Kız neyine güveniyorsun?Sana ceza,yarın hint yağı falan yok:sinirli: " Yaa işte böyle eğrisi doğrusu...

:KK70::KK70::KK70:

Hadi azıcık ciddileşelim:duduk:

En basit hareketlerimi bile dua ve şükre dönüştürme fiilim,ayna terapim,değerlilik olumlamalarımı gün içinde sürekli zikredişim,bir hayalimi,hayal defterime yazarak imajine edişim aynen devam ediyor.Bu sefer "An" ı yaşama deneyimimi nefes alışıma odaklanarak gerçekleştirmeye çalıştım. Konsantrasyon konusunda sıkıntım olduğu için "An" a odaklanayım derken dikkatim çabuk dağılıyor.Sanırım konsantrasyonumu kuvvetlendirmeme paralel olarak "An"ı hissetme hususunda başarılı olacağım.

Konsantrasyonumu güçlendirmek için bu sefer elime bir şişenin kutusunu aldım ve kutunun dışındaki desenleri hafızama kazımaya çalıştım.Tabii gözümü kapatıp desenleri hatırlamaya çalışınca ilk seferde pek bir görüntü gelmedi gözümün önüne ama, bir,iki sefer sonra görüntü biraz daha netleşti.Kolay değil arkadaşlar,devamlılık isteyen bir durum,o yüzden bu konsantrasyonu geliştirme olayını daha çok gündemime almalıyım.

Yine geldik bir gecenin sonuna...aslında başka değerlendirmelerim de olacaktı ama hem çok geç oldu hem de mesaj bayağı uzun oldu.Başka zaman inşallah:halay:

Son düzenleme:
Günaydın:)

Fiziksel bakım aktivitelerim aynen devam ediyor. Bugünkü niyetim, dualarımı evrenselleştirmek şeklinde olacak...

Günün yorumu;

Acaba bugün sondan başlayıp başa mı dönsem? Yok yok ben yine en baştan başlayayım:)

Efendim malumunuz sabah uyanınca daha yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yapıyorum.Bu sabah da aynen tekrar ettim bu hücre yenileyici muhteşem kürü:KK48::KK48: Sonra sabah bakımıma geçtim.Biliyorsunuz işte tekrar ettirmeyin canım:KK20: Peki peki,sizi mi kıracağım,hadi yine yazayım ne yaptığımı.:21:

Banyonun kapısını sanki yeni bir hayata kapı açıyormuşcasına bir hevesle açıp, soluğu lavabonun başında aldım.Aynaya güzelliği aksetmiş o fıstık gibi kıza bir öpücük yollayıverdim en kokulusundan:KK36: Lavanta aşkımla aşk tazeledik.Aşkımıza da Ya Hayy esması şahittir.:KK200: Sevgili saçlarımı Ya Bedii esmasını çekerek tararken aynadaki yüzümün canlılığına bir kez daha hayran kaldım.:KK70:

Limonlu maydanoz suyumla samimiyeti bayağı bir ilerlettik.Nasıl birbirimizden ayrılacağız bilmiyorum...ahhh...kader....:cry: Sabah kahvaltısında tereyağı,peynir,reçel ve yumurtaya trip attığımdan:KK12: sadece menemen yiyip,vazgeçilmezim,uzatmalı aşkım yeşil çayımı içtim:) Öğlen yemeğinde mercimek çorbasını yudumlarken bana yandan çarklı bir gülüş atan ıspanaklı böreğe kayıtsız kalamadım.Her şey ıspanağın hatrınaydı ama.:rapci: Bir garip,malzemesinden çalınmış mazlum,acıların çocuğu kısır da vardı. O kadar mazlumdu ki,iştahımı kaçırdı kerata:işsiz: Akşam, evimizin direği olan tarhana çorbasını ve "Gel ye beni,yeeeee" diye haykıran kıyma kavurmasını da sevindirdim bir güzel:)))

"Beni iki litreye çıkar." diye yalvaran suyumu içerken ona vaadlerde bulundum.Hele bir yaz gelsin bakarız çaresine:) Bu akşam spor yaparken plates bacı bana ricada bulundu." gulhilal bacı,bu gece beni mazur gör,yarın Ebru Şallı ablamla birlikte yine takılırız seninle." dedi. Onu mu kıracaktım,bu gece hoş gördüm kendisini ve dans/squat kankalarımla spor yapıverdim:)) Tam geceyi bitiriyordum ki, kirpiklerim boynunu bükmüş, bana bir Küçük Emrah bakışı atıyor,dedim "Merhametli günümdeyim,hadi sana da bir hint yağı süreyim.Ama bak bu iyiliğimi unutma." Bizimkine hint yağını sürünce birden kibirlenmez mi, o kirpikler havaya kalkmaz mı? "Kız neyine güveniyorsun?Sana ceza,yarın hint yağı falan yok:sinirli: " Yaa işte böyle eğrisi doğrusu...

:KK70::KK70::KK70:

Hadi azıcık ciddileşelim:duduk:

En basit hareketlerimi bile dua ve şükre dönüştürme fiilim,ayna terapim,değerlilik olumlamalarımı gün içinde sürekli zikredişim,bir hayalimi,hayal defterime yazarak imajine edişim aynen devam ediyor.Bu sefer "An" ı yaşama deneyimimi nefes alışıma odaklanarak gerçekleştirmeye çalıştım. Konsantrasyon konusunda sıkıntım olduğu için "An" a odaklanayım derken dikkatim çabuk dağılıyor.Sanırım konsantrasyonumu kuvvetlendirmeme paralel olarak "An"ı hissetme hususunda başarılı olacağım.

Konsantrasyonumu güçlendirmek için bu sefer elime bir şişenin kutusunu aldım ve kutunun dışındaki desenleri hafızama kazımaya çalıştım.Tabii gözümü kapatıp desenleri hatırlamaya çalışınca ilk seferde pek bir görüntü gelmedi gözümün önüne ama, bir,iki sefer sonra görüntü biraz daha netleşti.Kolay değil arkadaşlar,devamlılık isteyen bir durum,o yüzden bu konsantrasyonu geliştirme olayını daha çok gündemime almalıyım.

Yine geldik bir gecenin sonuna...aslında başka değerlendirmelerim de olacaktı ama hem çok geç oldu hem de mesaj bayağı uzun oldu.Başka zaman inşallah:halay:
Bayıldım, bayıldım anlatımına.
Kaç yaşındasın? bekarsın galiba?, yemek menün güzel, annen mi hazırlıyor?
Dün çok çalıştım, bayılmışım gece, ilaçla ancak az uyuyabiliyorum. dikkat ettim az uyumuşsun.
Bu günü güzel geçirmeliyim.

Bayıldım, bayıldım anlatımına.
Kaç yaşındasın? bekarsın galiba?, yemek menün güzel, annen mi hazırlıyor?
Dün çok çalıştım, bayılmışım gece, ilaçla ancak az uyuyabiliyorum. dikkat ettim az uyumuşsun.
Bu günü güzel geçirmeliyim.
Teşekkür ederim:)
Evet bekarım, 32 yaşındayım. Çalıştığım için yemekle ilgilenmem pek mümkün olmuyor.Evde olduğum zaman da ev işleriyle ilgilenebiliyorum:)

Doğru, az uyudum ama gayet canliyim:)) Umarim gününüz çok güzel geçer. Siz herhangi bir bildirimde bulunacak misiniz topiğe?

Olabilir. Neleri yazalım mesela?
Benim günlük gibi kullanmaya çalıştığım konum var.Kendi kendimi gaza getirmeye çalışmaya çalışıyorum.
Fiziksel anlamda kendime daha çok bakmak istiyorum.

Olabilir. Neleri yazalım mesela?
Benim günlük gibi kullanmaya çalıştığım konum var.Kendi kendimi gaza getirmeye çalışmaya çalışıyorum.
Fiziksel anlamda kendime daha çok bakmak istiyorum.
Günlük neler yapıyorsanız onu yazabilirsiniz mesela:)

Bu sabah dişimi fırçalayabildim, ona bile sevindim. İş yerine macun fırça getireceğim, bir ara getirdim yapamadım, erteleme huyum var.:63: Sabah apor topar çocuğu okula yetiştirmeye çalışyoruz, diğeri eteğime yapışıyor. Saçımı bile taramıyorum bazı günler. yüzümde güneş lekelerim var. Bazen az makyaj yapıyorum, eşim olumsuz eleştiriyor. Geçen önce anlayamadı cc krem sürdüm güneş kremi niyetine, anlayınca fondoten olduğunu yine yenidfen "yakışmıyor yapma" dedi.
Bekarken kumral, sarışın bayandım. Söyleye söyleye adam için kendi saç rengine bayadım, halbuki sarı bülbül lakabı koymuşlar arkadaş ekibiyle bana, öylede beğenmişken sonra hep olumsuz baktı ,şimdide kısa kestir diye baskı yapıyor. Aldrış etmesem de kırkıncı da artık yapayım da kurtulayım oluyor insan.

Offf bende ne dertliymişim ayol.
Hee işte senin yaptklarını günlük rutin yapmalı, lüks gibi görülmemeli, mecburiyet gibi yapmalı..

Bu sabah dişimi fırçalayabildim, ona bile sevindim. İş yerine macun fırça getireceğim, bir ara getirdim yapamadım, erteleme huyum var.:63: Sabah apor topar çocuğu okula yetiştirmeye çalışyoruz, diğeri eteğime yapışıyor. Saçımı bile taramıyorum bazı günler. yüzümde güneş lekelerim var. Bazen az makyaj yapıyorum, eşim olumsuz eleştiriyor. Geçen önce anlayamadı cc krem sürdüm güneş kremi niyetine, anlayınca fondoten olduğunu yine yenidfen "yakışmıyor yapma" dedi.
Bekarken kumral, sarışın bayandım. Söyleye söyleye adam için kendi saç rengine bayadım, halbuki sarı bülbül lakabı koymuşlar arkadaş ekibiyle bana, öylede beğenmişken sonra hep olumsuz baktı ,şimdide kısa kestir diye baskı yapıyor. Aldrış etmesem de kırkıncı da artık yapayım da kurtulayım oluyor insan.

Offf bende ne dertliymişim ayol.
Hee işte senin yaptklarını günlük rutin yapmalı, lüks gibi görülmemeli, mecburiyet gibi yapmalı..
Benim istikrarli oluşumda sadece içinde bulunduğum güne odaklanmamin büyük rolü var. Ben de hep haftalik/ aylık planlar yaptım ama hiç birinde başarılı olamadim.Cunku nasıl olsa yarın var diye yarına güvendim ve günümü kaybederek hedeflerimi erteledim.Size tavsiyem, yarını boşverin, içinde bulunduğunuz günü size en uygun şekilde programlamaya çalışın. Bir de bakım rituellerinizi en azdan baslayarak zamanla arttırın. Mesela diş fırçalamak sizin sürekli yapmadığınız bir şeyse,o gün sadece dişinizi fircalayin veya dişinizi fircalamakla birlikte sadece saçınızı tarayın.Zamanla bakım rituellerinizi çoğaltabilirsiniz.Ayni gün pek çok şeyi yaparsanız bir anda bütün enerjiniz tukenebilir.

Esinizle olan münasebetinizi tam bilemem ama her şeyi eşinizden evvel kendiniz için yapın. Siz kendinize yatırım yapıp, kendinizi daha çok sevip değer verirseniz esinizle iliskileriniz daha naif bir hal alır fikrindeyim.

Kolay gelsin...:)

Günün yorumu;

Bugün sondan başlayıp başa döneceğim.Önce ruhsal deneyimlerimden giriş yapayım.Bugünkü niyetim dualarımı evrenselleştirmekti.Bu niyetimi her an aklımda tutamadım ama şöyle bir deneyimde bulundum.Akşam otobüsle eve dönerken önce otobüsün içinde bulunan herkese dua ettim.:dua: Herkes için mutluluk,rızık bolluğu,ev ve iş huzuru,sıkıntılarının hallolmasını,hastalıkları varsa şifa bulmalarını,bulundukları her ortamın emniyetli olmasını diledim.Sonra yine otobüste giderken,gözüme takılan herkese dua ettim:) Çok hoş bir deneyim oldu benim için:halay: Şunu düşündüm,belki dua ettiğim insanların bazı sıkıntıları hallolacak.Belki bir dua onların çok istedikleri bir şeyin olmasına sebep olacak.Tabii ki ben yaptım diye değil ama Müslümanın Müslümana yaptığı duanın mutlaka kabul olacağını bildiğim için böyle düşündüm.Hem, hiç böyle bir şey olmasa bile ağzımdan ve kalbimden çıkan bütün güzel sözler benim hücrelerimi temizledi ve ben dar anlarım için sermaye yaptım.Çünkü bir söz vardır "Geniş zamanlarınızda ne kadar dua ederseniz,dar zamanlarınızda o kadar dua alırsınız." Eğer bugün en büyük hastalıkların temelinde stres varsa ve strese sebep de yaşadığımız olumsuzluklarsa daha doğrusu olumsuz düşüncelerse neden olumlu düşüncelerle hastalıkların önüne geçmeyelim? Düşüncelerimiz her bir organımızı etkiliyorsa demek ki,düşüncelerimize iyi bir yatırım yapmak gerekiyor.Bu yatırım da bana göre en güzel dua ve şükürle oluyor.

Bir şeyi belirtmek isterim.Ben tecrübe etmediğim hiç bir şeyi buraya yazmıyorum.Deneyimlemediğim hiç bir şeyi de tavsiye etmiyorum.Her tavsiyem denenmiş ve olumlu netice alınmış şeylerdir.Dua ve şükür konusu da öyle.Her hareketimi dua ve şükre dönüştürmeye başladığımdan beri çok şükür pek çok işimin rast gittiğini gözlemledim.Çünkü yarını düşünüp ona odaklanmıyorum.Sadece içinde bulunduğum günü en doğru şekilde yaşamaya çalışıyorum.Bu yüzden pek çok sıkıntım ben müdahale etmeden halloluyor:) Mesela şöyle bir şey yaşadım.Çarşamba günü iş yerinde sıkıcı bir şeyler beni bekliyordu.Önceden olsa oflayıp puflardım ve söylenip dururdum.Ama bu sefer hiç ilgilenmedim ve sıkılacaksam da vakti gelince sıkılırım dedim.Çarşamba günü geldiğinde ise, hiç bir müdahalem olmadan o sıkıcı durum kendiliğinden çözümlendi:) Eğer ben her hareketimi dua ve şükre dönüştürmemiş olsaydım bu kadar tevekküllü olmazdım.Daha yaşamadığım şeylerin stresini, yaşamış gibi sıkıntıya düşerdim.Emin olun,ne kadar dua-şükür,o kadar temizlik,yenilik,tazelik...

Evet diğer deneyimlerime de kısaca değineyim.Değerlilik olumlamalarıma,ayna terapime,hayal defterime hayalimi imajine etmeye ve nefesime odaklanarak "An" ı hissetme eylemime bugün de devam ettim.Konsantrasyon için bu sefer limon deneyimi yaptım:) Gözlerimi kapadım,oturduğum yerden kalktığımı ve mutfağa yürüdüğümü hayal ettim.Buzdolabının başına geçtim,kapağını açıp dolaptan bir limon aldım.Sonra bir bıçak alıp limonu ikiye böldüm.Bir su bardağının içine limonları sıktım.Biraz da su ve şeker ekleyip limon suyunu içtim.İçtikten sonra bardağı yıkayıp bardaklığa koydum.Bunları burada böyle rahatça yazdığıma bakmayın,hayal ederken çok zorlandım.Çünkü ben hep hayallerimde kendime dışardan bakardım.Hiç böyle bizzat hayalin içinde olmamıştım.Şimdilik zorlandım ama tekrar ettikçe kolaylaşacağını düşünüyorum.

Oooo çok uzun olmuş:stop: Hemen başa dönüp bakım ritüellerimi kısaca anlatayım:duduk:

Sabah yine uyandığımda yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı,niyetlerimi yaptım. Limonlu maydanoz suyumu içtim.Lavaboya gidip günlük bakım rutinlerimi gerçekleştirdim.Kahvaltıyı bugün tost ve yeşil çayla geçiştirdim.:hamarat: Öğlen şehriye çorbası,kereviz ve baharatlı yoğurt vardı.Akşam biraz serbest takıldım:KK14::olamaz: Çorba,kahvaltılık şeyler ve lavaş ekmeği yedim:) Bir litrelik suyumu da içtim.henüz spor yapmadım,günün yorumundan sonra yapacağım.Bugün bakım ritüelimde ekstra olarak zeytinyağını ve b12 vitamini ampülünü karıştırıp saçlarıma sürdüm.Spordan sonra yıkayacağım.

Bugün de böyle bitti:) Bakalım yarına bizi neler bekliyor:halay:

Merhaba:)

Fiziksel bakım aktivitelerim devam ediyor. Ruhsal niyetim ise, dualarımı evrenselleştirme deneyimine bugün de devam etmek olacak.

Benim istikrarli oluşumda sadece içinde bulunduğum güne odaklanmamin büyük rolü var. Ben de hep haftalik/ aylık planlar yaptım ama hiç birinde başarılı olamadim.Cunku nasıl olsa yarın var diye yarına güvendim ve günümü kaybederek hedeflerimi erteledim.Size tavsiyem, yarını boşverin, içinde bulunduğunuz günü size en uygun şekilde programlamaya çalışın. Bir de bakım rituellerinizi en azdan baslayarak zamanla arttırın. Mesela diş fırçalamak sizin sürekli yapmadığınız bir şeyse,o gün sadece dişinizi fircalayin veya dişinizi fircalamakla birlikte sadece saçınızı tarayın.Zamanla bakım rituellerinizi çoğaltabilirsiniz.Ayni gün pek çok şeyi yaparsanız bir anda bütün enerjiniz tukenebilir.

Esinizle olan münasebetinizi tam bilemem ama her şeyi eşinizden evvel kendiniz için yapın. Siz kendinize yatırım yapıp, kendinizi daha çok sevip değer verirseniz esinizle iliskileriniz daha naif bir hal alır fikrindeyim.

Kolay gelsin...:)
Çok haklısın.
Senin politikan geçmişi affet, günü yaşa, yarını düşünme olmuş sanki. Anı yaşa diyorsun.
Fiziksel ve ruhsal bakım için günlük hedef çok iyi fikir.

Olumsuz da yazmak istemiyorum, bakalım ben ne yapmışım şu ana kadar, sabah yapmam gereken mesleki işlerimi yaptım, ayağıma kadar gelen ısmarlama yemeğimi yedim. Biraz karbonhidrat ağırlıklı oldu:hamarat:. Yanına salata istedim, sağolsunlar doldurmuşlar yeşil soğanı salataya.:sopa:
Sonra çok rahat olmasa da iş yerinde biraz uyukladım.:uykucu: Hatta bir ara uyandım, nerdeyim, ne yapıyorum oldum.:KK57:
Şimdi günü kurtarmaya bakacağım. :KK28:
Diş fırçamı macunumu yanıma aldım. Bana bakıyorlar. Uzuun koridoru aşıp lavaboya uğrarsam fırçalayacağım, ben de bir kaç kere gitmeyeyeim diye lavabo ihtiyacı hissettiğimde gideyim diyorum. Sanırsam bu gün çok az su içmişim, henüz bir ihtiyaç hisetmiyorum.o_O
Günlük bende karbonatlı su içiyorum bir kaç gündür, ev de denk gelirsem, hemen limonlu su yapıyorum. Geçen haftalarda detoks suları hazırladım. Sağolsun, sabah yanıma almayınca bakıcımız içiyor, güya oğlum çok seviyormuş.:lülülü:
Bir kere de kendi hazırlamış, bir litre suya iki limonu kesip koymuş, ev de başka limonda bırakmamış.:KK20:
Ayy bak sinirleneyim diyorum sonra vazgeçiyorum. Görüldüğü üzere her olay da hop geçmişe kayıyorum. anı yaşayamıyorumuzun süre.:olamaz:
Her şey olacağına varır.:KK50:

Olumsuz da yazmak istemiyorum, bakalım ben ne yapmışım şu ana kadar, sabah yapmam gereken mesleki işlerimi yaptım, ayağıma kadar gelen ısmarlama yemeğimi yedim. Biraz karbonhidrat ağırlıklı oldu:hamarat:. Yanına salata istedim, sağolsunlar doldurmuşlar yeşil soğanı salataya.:sopa:
Sonra çok rahat olmasa da iş yerinde biraz uyukladım.:uykucu: Hatta bir ara uyandım, nerdeyim, ne yapıyorum oldum.:KK57:
Şimdi günü kurtarmaya bakacağım. :KK28:
Diş fırçamı macunumu yanıma aldım. Bana bakıyorlar. Uzuun koridoru aşıp lavaboya uğrarsam fırçalayacağım, ben de bir kaç kere gitmeyeyeim diye lavabo ihtiyacı hissettiğimde gideyim diyorum. Sanırsam bu gün çok az su içmişim, henüz bir ihtiyaç hisetmiyorum.o_O
Günlük bende karbonatlı su içiyorum bir kaç gündür, ev de denk gelirsem, hemen limonlu su yapıyorum. Geçen haftalarda detoks suları hazırladım. Sağolsun, sabah yanıma almayınca bakıcımız içiyor, güya oğlum çok seviyormuş.:lülülü:
Bir kere de kendi hazırlamış, bir litre suya iki limonu kesip koymuş, ev de başka limonda bırakmamış.:KK20:
Ayy bak sinirleneyim diyorum sonra vazgeçiyorum. Görüldüğü üzere her olay da hop geçmişe kayıyorum. anı yaşayamıyorumuzun süre.:olamaz:
Her şey olacağına varır.:KK50:
Olumsuz yorum yazmak istememe fikriniz güzel ama yine de şikayetler olmuş mesaj aralarinda:))

Bilincaltimiz şikayet ettiğimiz ve elestirdigimiz her insanın fotoğrafını çekip kaydediyor. Bir süre sonra biz de aynen o eleştirdigimiz kişilerin hareketlerini yapıyoruz.Farkına vardim ki, en çok, elestirdigimiz kisilere benziyoruz...

Günün yorumu;

Bugün evde olduğum için biraz geç kalktım ama merak etmeyin her şey yolunda:) Malumunuz ilk eylemim, yataktan doğrulmadan dua,niyet,olumlama şeklinde oldu.Sonracığıma lavaboya gidip lavanta sabunuyla yüzümü yıkayıp,sıcak suyla duruladım.Lavantalı buz kalıbıyla da şok yapıp kan dolaşımıma ralli yaptırdım:KK48: Ama bugünlerde cildim biraz kuruyor.Buna sebep lavanta sabunu mu yoksa hava şartları mı bilemedim.Daha sonra belki defne sabununu falan denerim.Bakımıma, Ya Hayy esması eşliğinde yüz egzersizlerimi yaparak devam ettim.Kremimi sürüp cildimi nemlendirdim. Sevgili saçlarıma Ya Bedii esmasını çekerek alaka gösterdim.Çok samimiyiz çoook:anne:

Evvela limonlu maydanoz suyumu içerek yeme-içme faslına başladım.Kahvaltıda tereyağı,peynir,reçel,yumurta,yeşil çay gibi klasiklerim vardı.Bir de ben, ne kadar taze olursa olsun ekmeği tost makinesinde kızartmadan asla yemem.Kızartınca karnım daha çabuk doyuyor ve böylece ekmek tüketimini epey bir azaltıyorum.:super:Akşam yemeğinde ise,çorba,balık,salata vardı.Bir litrelik suyumu da içtim çok şükür.Sporumu yine günün yorumundan sonra yapacağım.

Bugün ayrıca evde epey bir temizlik yaptım.Eee bahar geliyor artık,bir tazelenelim değil mi:) Temizlik yaparken silme suyuna sirke koydum ki,evde ne kadar negatif enerji varsa hepsi yok olsun diye:KK24:

Dualarımı evrenselleştirme niyetimi, dualarıma hiç tanımadığım ve dünyanın öbür ucunda olan insanlara dua etmekle başlayıp,hayvanlara varana kadar,hatta kainattaki tüm varlıklara kadar dua ederek gerçekleştirdim:dua: Dua ederken birden içime kk da bulunan bütün üyeler için de dua etme isteği geldi.Onlar için de dua ettim:KK48: Allah kabul etsin inşallah.Her hareketimi dua-şükür eylemine dönüştürme durumum da aynen devam.Dua ettikçe mutluluğumun daha da arttığını hissediyorum:)

Ayna terapime,değerlilik olumlamama ve hayalimi,defterime imajine etmeye devam ediyorum."An"ı hissetme hususunda nefes egzersizlerim devam ediyor ama hala tam olarak konsatre olamıyorum.Problem değil,gittikçe daha iyi olacağım.:super: Konsantrasyon için limon deneyimimi bugün de yaptım.Hayalimi kaç kere başa aldım,çünkü hala konsantre olamıyorum ve hayali bizzat yaşamaya alışamadım.:KK61:Bazı şeyler bende maalesef zor değişiyor,bu da onlardan biri:KK61: Ama egzersizlere devam ettikçe daha iyi olacağımı biliyorum.

Günü de bitirdik...mutluyum yaaa...çok şükür:KK9:

Günaydın:)

Fiziksel ve ruhsal aktivitelerime hiç ara vermeden aynen devam:) Bugünkü niyetim, yaptığım her işi iyi yapmak olacak.

Bol olumlu enerjili bir gün diliyorum:)

Sevgili topiğimi açalı on beş gün olmuş.Ben bu on beş günlük zaman zarfını gerçekten mutlulukla ve içsel tatminle geçirdim.Her gün aynı şeyleri yapıyormuş gibi gözüksem de aslında niyetim, hem ruhsal hem de fiziksel olarak yaptıklarımı alışkanlık haline getirmekti.Her gün dış görünüşümle ilgilenmek çok hoşuma gidiyor.Aynı zamanda ruhsal boyutta da mutluluğum katlandı diyebilirim.Topiği ne zamana kadar devam ettiririm bilmiyorum ama yazmayı bıraktığım gün,buraya yazdığım her şeyi alışkanlık haline getirip tamamen içselleştirdiğim gün olur diye tahmin ediyorum...

Günün yorumu;

Tabii ki güne yataktan kalkmadan dua,niyet,olumlama yaparak başladım:) Bu sefer önce saçlarımla ilgilendim.Taradım sevdim,öptüm...:KK74:Ya Bedii esmasını unutmadım elbette.Lavaboya gidip cildim için rutinlerimi gerçekleştirdim.Bir yandan da Ya Hayy esmasını çektim.

Limonlu maydanoz suyunu içiverdim öncelikle:63: Kahvaltıyı tost ve yeşil çayla geçiştirdim.Öğlen yemeğinde çorba,yoğurtlu brokoli,patlıcan dolması,turşu,etli patates yemeği vardı:-)Akşam da çorba,salata ve yine turşu vardı nasibimde:) Bir litrelik suyumu da içtim bir güzel:kahve: Sporum günün yorumundan sonra inşallah...

Bugünkü ruhsal niyetim yaptığım işi iyi şekilde yapmaktı.Mümkün mertebe bir şey yaparken odaklanmaya çalıştım.Tabii ki her işimi müthiş bir konsantrasyonla geçiremedim ama en azından denedim:KK22:Yine her hareketimi dua ve şükre dönüştürdüm.Bazen zihnim dağılıyor ve dua etmeyi unutuyorum ama sonra mutlaka aklıma geliyor ve dua edecek bir şey buluyorum:) Dualarımı biraz daha evrenselleştirdiğimi söyleyebilirim.Henüz ayna terapimi ve hayalimi defterime imajine etme işini yapmadım ama yatmadan evvel mutlaka yapacağım.Yine nefesime odaklanarak "An"ı hissetme hususunda çalışmalarım oldu.Sanki biraz daha iyiye gidiyor gibiyim:super: Konsantrasyon için iş yerinde bir çalışmam oldu.Alt katta oturuyordum.Gözlerimi kapadım,sonra ayağa kalktığımı gidip ayakkabılarımı giydiğimi hayal ettim.Buraya kadar güzel,ilerleme kaydettiğimi farkettim bugün.Ama hayalimde merdivenlere geldiğimde bir türlü o merdivenleri çıktığımı hayal edemedim,takıldım kaldım resmen.:mad:Sonra güç bela çıktığımı hayal edip ofise gittiğimi,oradaki kitabımı alıp diğer salona geçtiğimi hayal ettim.Konsatrasyon çalışmam bittikten sonra bilinçaltım inansın diye,hayalimdeki hareketleri aynen gerçekte de yaptım:KK70: Önceki günlere göre daha iyi olduğumu hissediyorum.Benim bilinçaltımın kapağı biraz sıkıca kapatılmış.Şimdilik kapağı gevşetmeyi başardım,inşallah yakında komple açacağım:sampiyon:

Bugünüme de çok şükür...

X