fitim fitsin fit (squat)

ne güzel faydası olanları duyunca insan motive oluyor

Bildirim zamanı:

Jillian(level 1)
75 squat
75 üçgen

Bir ara öleceğim sandım. O zenci hatun ne öyle ya. Ter bile akmadı, ben su içinde kaldım. Biberiye çayımı içeyim doğru duşa!
üçgen ne oluyor?

Spordan Önce
Bir geziden önce nasıl arabanızın deposunu dolduruyorsanız, egzersizden önce de vücudunuzun ihtiyaçlarını gidermelisiniz. Spordan 2-3 saat önce yemek yemek ideal olandır. Ama sabah sporu yapacağınız için fazla bekleyemiyorsanız, spordan 30 dakika-1 saat önce bir şeyler atıştırın.

Atıştırmalık olarak şunları tercih edebilirsiniz:

-Küçük bir tabak yulaf ezmesi
-Yağsız süt
-Meyve (elma) veya meyve suyu
-Bal veya reçelli bir dilim ekmek

Spordan önce yağ, protein veya lif açısından bol gıdalardan kaçının. Bunlar sindirimi yavaşlattıkları için kramplara ve halsizliğe neden olabilir.

Spor Esnasında
Eğer bir saatten daha uzun, yoğun bir antrenman yapacaksanız, bu esnada bir şeyler yemeniz gerekebilir. Karbonhidrat açısından zengin gıdalar almak mide-bağırsak sorunlarının önüne geçecektir. Örneğin, muz iyi bir seçim olacaktır.

Spor Sonrası

Eğer çalışmanız uzun, yoğun bir çalışmaysa, enerjiye ve gerekli besin maddelere ihtiyacınız var demektir. Spordan sonraki 45 dakika içinde yemeye çalışın. Bu 45 dakika içinde, kan hızlı pompalanmaya devam edeceği için, elektrolitler hızlıca yenilenecek, kaslar için gerekli enerji yerine konacak ve kaslar tamir edilecektir.

Karbonhidratlar, protein ve küçük miktarda yağ olsun yemeğinizde.Yemek için şunlardan birini tercih edebilirsiniz:

-Tam buğday ekmeği, tavuk ve yağsız süt
-Kahverengi pirinç, peynir, tam çavdar ekmeği
-Beyaz et, sebzeler ve kahverengi pirinç ile vogda kızartılmış yemek

Eğer çok aç değilseniz veya hemen bir şeyler yemeyi düşünmüyorsanız, dengeli bir atıştırmalığı tercih edebilirsiniz:

-Yoğurt ve meyve

evet tavuk ooh mis tabi ekmeksiz yiyorum :)

1 dilim ekmek yemek daha uzun süre tok tutar. Hem de vücut için yararlı. Dilimin büyükse yarım tercih edebilirsin. Beyaz ekmek hariç tabii. Amaç birden sıkıp hemen bıkma. İlk günlerde motivasyon yüksekken insan bir den hepsini kesiyor motivasyon düştükçe vücut fırsat bilip kaçamak yaptırıyor. Kaçamaklar artınca da ipin ucu kaçıyor. Bugün kaçamak yapsak bile yarın hiçbir şey olmamış gibi devam edeceğiz. Neden çünkü sağlıklı besleniyoruz.
ne güzel faydası olanları duyunca insan motive oluyor

üçgen ne oluyor?

Bu hareketin adını bilmiyorum ama selülite karşı tam bir savaşçı. 5. günümdeyim etkisini fark ediyorum. Adına üçgen dedim bende. Popoyu daha da kaldırıp tam üçgen oluyorum.

yanında beyaz ekmek getirdiler onun için yemiyorum bende kepek ekmeğim yok şu anda :)
ama yarın salatamı da kendim evden yapıp getircem ekmeğimi de getircem

dün akşam resmimi çektim koycaktım ama çok kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…