• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fit Club 🏋🏻‍♀️

Ohhhh maşallah, benim eşim de sağlık durumuma rağmen eve gelir gelmez yemek yaptın mı diye soruyor:KK70::KK70::KK70:
Şimdi niye Türkiye’de ameliyat oldum anladınız mı? Maddi olarak bana 2 misline mal oldu, uçak biletleri, 16 gece otelde kaldım şuydu buydu, ama güzel güzel dinlenme imkanım oldu, burada olsaydım hayatta dinlenemezdim, bakanım edenim olmazdı ve dikişlerim açılırdı. 🙄🙄

Geçmiş olsun canım ben yeni atlattım. Normal soğuk algınlığı gibi düşünceksin antibiyotik al bol C vitamini ve diğer vitaminler, bol su içiyorsun ve mutlaka mutlaka yürüyosun, yürürsen kan pıhtılaşması oluşmaz ve böylece başka SORUNLAR yaşamazsın çünkü kovidde en büyük risk kan pıhtılaşması ve ölümlerin de çoğu o yüzden oluyor hareketsizlikten kaynaklanıyor, aman ha hareketsiz kalma oturma yani mutlaka hareket et.🥰🥰
Suan yorgan altindan ciktim an donuyorum 😑 yürüyüs hak getire. Wc e gitmek bile eziyet.

Az önce diyetisyenin ketoya başlarken ki eğitim videosunu izledim.
Ben kafamdan nasıl uydurmuşum 30 gr ı anlamadım kadın 20 gr karbo demiş :olamaz:
Her neyse öğrenmenin yaşı yokmuş.

Eğitime ilk katıldığımda keto hakkında bilgim yoktu, yüzeysel dinlemişim.
Şimdi tekrar dinleyince cebe attıklarım şöyle.

-Alcali su tüketin yağ yakım kapasitenizi yüksetin. Vücut yağ hücrelerinde ki toksik maddeleri salmamak için (kendini koruma yöntemi) yağ yakımını yavaşlatır. Hızlandırmak için toksikleri alcali su ile temizleyin. 1 lt suya bir dl limon atın yada 1 lt suya 1 çk ingiliz karbonatı atın.

-Sabahları 1 çk hc yağlı kahve tüketin, vücut karbonhidrattan alamadığı enerjiyi yağdan alıyor ya ketoda. Siz sabah vücuda MCT içeren hc yağı verince enerji sağlamış olacaksınız.

-Keto yaparken L-carnitine tavsiye ediyor. L-carnitine hücrede ki yağ asitlerini enerji üretim merkezine (mitokondriye) taşıyan bir amino asittir. L-carnitine ile al bu yağı yak diye sunuyorsunuz vücudunuza.
Bunu spor hocası da çok önerirdi bana.

Birde demiş ki, vücut ketosize olmaya başladığında ağız kokunuz değişir, metalik tat hissedersiniz, idrarınızın kokusu değişir.
Vücut ilk başta karbonhidratı yakıyor ya vücuttan, sen keto diyeti ile karbo vermediğin için yağdan yakmaya başladığında o halsizlik vs sorunları biter. Çünkü 1 gr karbo 4 cal enerji sağlarken, 1 gr yağ 9 cal enerji sağlarmış. Aynı miktarda besinle 2 katından fazla enerji sağlamış oluyorsun yani.

Şu zayıflama sürecinde spor ve diyet hakkında ne bilgiler öğrendim ya.
Koçluk eğitimlerini spor koçluğuna mı kaydırsam bir Şeyda Coşkun olmuşum bence :))

Sevemedim yagli kahveyi, yine de ara ara içiyorum. Düzenli icmem ama.

20 gr carb da yapilir da sürekli cok sıkıcı olur be. Ben low-carb a gecicem karar verdim, insan hayatta 1 mandalinacik yiyemeyecekse soğuk memlekette niye yaşar ki 😅

Kızlar nasılsınız diyet menüler sporlar nasıl gidiyor ?
Arrietty_ Arrietty_ Alys Alys ve ben keto yapıyoruz.

Lori Lori evi taşıdı, kocayı boşadı havalandı, bize pas vermiyor artık
Lusi Lusi kaçak göçek devam ediyor. Bir hafta bize takılıp 1 kg veriyorsa öbür hafta sııra kadem basıp 2 kg alıp yine dönüyor.
E English_teacherrr burdan uzak kalmanın bedelini 10 kg ile ödemiş, oda döndü şimdi.
Arrietty_ Arrietty_ covid pozitif olmuş, yatak odasında karantinaya girmiş. Çocuklar kocada o dinleniyor bol bol.
Aslında iyi fikir bir pozitif sonuç çıktısı alacaksın bir hafta kapatacaksın kendini odaya 😂

Seni bekliyoruz ne zaman dönücen

Arrietty_ Arrietty_ Alys Alys ve ben keto yapıyoruz.

Lori Lori evi taşıdı, kocayı boşadı havalandı, bize pas vermiyor artık
Lusi Lusi kaçak göçek devam ediyor. Bir hafta bize takılıp 1 kg veriyorsa öbür hafta sııra kadem basıp 2 kg alıp yine dönüyor.
E English_teacherrr burdan uzak kalmanın bedelini 10 kg ile ödemiş, oda döndü şimdi.
Arrietty_ Arrietty_ covid pozitif olmuş, yatak odasında karantinaya girmiş. Çocuklar kocada o dinleniyor bol bol.
Aslında iyi fikir bir pozitif sonuç çıktısı alacaksın bir hafta kapatacaksın kendini odaya 😂

Seni bekliyoruz ne zaman dönücen
Mükemmel özet yavrum sağolasın 😘
Ben donucem donmesine de menülerim diyetlik gibi dursa da bazı geceler ev diskodan hallice olunca kilo vermeden aynı yerimde sayıyorum instadan görüyorsundur neler içtiğimi 😀
Kilo verme olayını 2 aydır saldım kas yapma odaklı gidiyorum. Şu lanet olasıca beli inceltmek bir kum saati yapmak ne kadar zormuş yahu sinir oldum.

Bilmiyorum ki . Sara cov. RNA yaziyor

Parol sabah gozumu actirdi. Usume ve ates olmasa grip dicem.
Ah yavrum kaptanım kıyamam bol bol dinlenmen lazım başka türlü zor. Birak yürüyüşü sporu falan yat yatabildigin kadar. D vitamini çok önemli onu sakin ihmal etme. Çember iyice daraldı bu gidişle covid geçirmeyen kalmayacak gibi.

Ben donucem donmesine de menülerim diyetlik gibi dursa da bazı geceler ev diskodan hallice olunca kilo vermeden aynı yerimde sayıyorum instadan görüyorsundur neler içtiğimi 😀
Kilo verme olayını 2 aydır saldım kas yapma odaklı gidiyorum. Şu lanet olasıca beli inceltmek bir kum saati yapmak ne kadar zormuş yahu sinir oldum.
He görüyorum, eşimin hayalinde ki hayatı yaşıyorsunuz.
Adam inatla şansını deniyor "hadi bira fıstık yapalım yada iki duble parlatalım" diye.
Ben yüz vermeyince çay demliyor kendine :))
Ne bitmez diyetin varmış diye isyan etti geçen akşam:KK48:

Seduum merhaba ben de döndüm 🤗

Suan yorgan altindan ciktim an donuyorum 😑 yürüyüs hak getire. Wc e gitmek bile eziyet.
Canım benim iki kez kovid oldum sürüne sürüne yürüdüm bak bu hareket etmek çok önemli haberin olsun daha çok ağır hasta olanlar ve hastanelik olanlar hareket etmeyenler bunu sakın unutma.

Kızlar nasılsınız diyet menüler sporlar nasıl gidiyor ?
Herkes hasta 🤢
Gecmis olsun sakin ol.

Biz kovid basindan beri eski doktorumuzu goremiyorduk. Sadece telefondan dinledigi ile bize ilac yaziyordu. Değiştirdik haliyle. Simdikini de iste 1 kez gorebildik henüz 😄😭 şükret sen gene miamililere 😄
Teksas ve Florida eyaleti Covid yokmuş gibi yaşayan eyaletler yani biz de böyle kısıtlamalar hiç olmadı başka bir yerde de hiç görmedim o yüzden şok oldum zaten. Ama doktorda bir sorun yoktu eşi de maske bile takmıyorlardı ama kapıdakilerde sorun vardı niye öyleler bilmiyorum umrumda da değil sonuçta çocuğum bronşit olmuş bir sürü ilaçla geldik eve.

Biz ikinci kez kovit olunca odaya falan kapanmadık çocuklarla da beraber takıldık ama onlara geçmedi.
Arrietty_ Arrietty_
Bende de anormal üşüme oldu iki gün üstüme beş tane battaniye koyuyordum yine ısınanmıyordum elektrikli battaniye ile bile olmuyor çok enteresan bir şey zaten o zaman anladım covid olduğumu ben de senin dediğin gibi, ama yürüme konusu önemli bak burada doktorlar da yürümeyi tavsiye ediyorlar yürüme dediğim tempolu yürüme değil tabii ki yani öyle her saat başı şöyle bir dolan evin içinde yani kan hareketi olsun yeterli yoksa ben sana 1 saat tempolu yürüyüş yap demiyorum tabii ki yapamazsın öyle bir şey. 😉

Gurur tablosunu paylasiyorum Arrietty_ Arrietty_ H3RA_ H3RA_

Screenshot_20220112_164611.jpg

Henüz aksami yemedim ama 😄 içeceksiz hesap bu 🙄

Gelelim menuye

12.30
4 dilim tahinli ekmek
Tereyag
Acuka
8 zeytin
1 dilim eski peynir

18.00
150-200 gr arası somon