Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

BaharDoganAy .!.:
çok küçük bi çatlaksa geçer o zaman merak etme. bende 3 tane derin çatlak vardı hemde 10 15er yıllık. çok fenaydım, sonra ameliyat oldum işte. şimdi tekarlamaması için ççabam. vitaminin adını yazarmısın bende alayım ondan. bu arada hangi şehirdesin?

Geçmiş olsun , umarım tekrarlamaz.. Çok pis nalet bir hastalık allah düşmanımın başına bile vermesin..
Vitaminin ismini özel mesajla gönderiyim size.. Bu arada ben Ankaradayım..

Zaten kuru gıdalar yemeyi bıraktım , çikolata dahi yemiyorum bu pazartesi başka bir genel cerrah'a gittim bana multıvitamin verdi
Kabızlığı önlüyor ve seni rahatlacak dedi ki anestolu zaten kullanıyordum..ama bu vitamin hapı iyi geldi kaç gündür süperdim taki bu sabah regl dönemime denk geldiğimi anladığımdan beri..
Ben eskide taze fasulye yemezdim bu hastalık sayesinde onu bile yemeye başladım , zeytinliyağlı yapıp yiyorum bir güzel
Her öğünde muhakkak çorba içiyorum ve bol bol sebze meyve var artık hayattımda..
Çünkü dikkat etmezsem acıyacak can benim ve bu nalet acı beni hayattan soğutuyor
Onun için hayattımı tamamen sebzelere adadım..

Bende şişlik yok , zaten ben kendim göremiyorum çatlağı
doktoruma göre çok küçük bir çatlak , yani iyileşecek türdenmiş
Ama zorlanma olursa şişer diye biliyorum..
Birde ben yağı bir tatlı kaşığı içiyorum yani kendin ayarla , hatta yarana sür bu yağı
Zeytinyağ iç ve dereotunu bol bol tüket..
demek ki benimki zorlanmadan oluyor.oturma banyosu yapınca geciyor.bu ne vitamini cinko destegımı acaba?
banada özelden gönderebılırmısın?

demek ki benimki zorlanmadan oluyor.oturma banyosu yapınca geciyor.bu ne vitamini cinko destegımı acaba?
banada özelden gönderebılırmısın?

Olabilir. Oturma banyosu evet biraz rahatlatıyor ama benim ağrıyınca doktorun verdiği ağrı kesiciyi kullanıyorum
Etkisini 5 saatte gösteriyor. Yani canım acıdığında o 5 saat işkence gibi geçiyor..:KK59:
Canım vitamin hapının adını özelden yazarım ama siz yinede bi doktora danışın
Çünkü doktorum bana 2 ay kullanacaksın bunu ve etkisini hemen göstermesini bekleme dedi:KK59:

Bende 2.5 yıldır aynı dertten muzdaribim. 2 çocuk annesiyim. Ameliiyatsız tamamen tedavi olmak mümkün değil. Ameliyatlılarda tekrarladığından ve gaz- gaita kaçırma şikayetlerinden bahsediyor. 2. çocuğumun doğumunda gittiğim doktor rektoskopi yaptı. Bende 3-4 mm büyüklüğünde 2 adet fissür, 1. derece iç hemoroidler ve papil varmış. Doktor duphalac verdi. 10 aydır kullanıyorum. Emzirme bitince gel tedavine başlayalım o zaamana kadarda duphalaca devam et dedi. Dozunu şaşırtmazsam günde 1 sefer tuvalete rahat çıkacak şekiilde ayarlarsam rahatım ama dozunu azaltırsam yada unutursam mutlaka ağrım başlıyor. Ağrım başlayınca procto-glyvenol fitile bepanthene sürüyorum ve ağrım geçene kadar devam ediyorum. Sonra yine rahatım sonra tekrar... Bu böyle sürüpgdiyor.

Şu multivitaminin adını banada özelden gönderrisen sevinirim

kıslar ben patlıcan kürüne basladım. 2 gündür içiyorum.yalnız ilk gün acayip gaz yaptı.
bakalım size sonucu yazarım.umarım faydası olur.

Konu açılalı epey olmuş ama ben yinede paylaşmak istedim.
Aynı sorunu bende yaşadım,7 ay kadar.Daha ilk zamanlarda doktora gittim,yeni olmasına rağmen doktor ameliyat dedi.Diğer bir doktora gittim ilaç verdi geçmezse ameliyat dedi.İlaçlarımı düzenli kullanmama yediklerime dikkat etmeme rağmen az da olsa iyileşme olmadı.Patlıcan kürü,kantaron yağı,kudret narı hiç iyi gelmedi.Artık ameliyat için moralimi bozmaya başlamıştım.Son olarak eşimin ısrarı üzerine,(ne kadar iyi geleceğine inanmasamda)her sabah aç karına 2 tane kuru kayısı yiyerek bu sorunu çözdüm.İlk seferde bile faydasını gördüm.Yaklaşık iki aya yakın bir süredir bu şekilde devam ediyorum,rahatsızlığım geçti.Ameliyata karar vermeden önce denemenizi tavsiye ederim.

bikaç gündür bendede var bu olay netten yaptığım araştırmalar sonucu anal fissür olabileceği neticesine vardım . doktora gitmek istemiyorum gidince farklı bişeyler buluyolar kendi doktorun olacaksın :) bunun için hangi krem kime iyi geldi ve sıcak su oturma banyosun nasıl yapılıyor lütfen deneyimli olanlar yazsın destekle kurtulalım arkadaşlar çok ağrım var :KK43:

Tavsiyem kendi kendinizin doktoru olmayın
Bir Genel cerraha gidip hemen muayene olun
Çünkü bu hastalık öyle önemsenmeyecek , kendiniz birşeyler yaparak geçecek birşeyler değil
Bakın ben 1 aydır mükemmeldim
son 3 gündür ağlıyorum , hatta keşke ölsemde şu acıyı çekmesem diyorum
:KK43:

Son düzenleme:
arkadaslar bu konu cok önceden acılmş ama faydalananlar vardr eminim ...bende normal dogum sonrası cıkan bi durum ne yazıkki...ilaçta kullanamıyorum emzirdigimden dolayııı..tabi ki doktora gttik eşimle..genel cerrahiye..direkt anal fisür dedi..ilacta kullanamazsn ,,son care ameliyat dedi..yani dogumdan dolayı biraz kendini toparlayınca ameliyat dedi..ben zaten ameliyattan falan cok korkarm...normal dogumu nası becerdn die soranlar olablr valla onu bende bbilmiyom ,,allah dayanma gücü verdi herhalde...neyse gelelim meseleye...işe sıcak su torbasına oturmayla basladm günde 2--3 defa ..15 dakika..bol su içtm günde 4 lt ye yakn ..ve meyve sebze ,,,yeşil sebzeler ,,roka dere otu... 5 gün sonra fark etti bu durum .en azından önceki kadarr agrı cekmedim ve daha rahat cıktm.....allah hepimize sifa versn ne diyim..

Igne yaparken agriyor 2dak falan hepsi bu

Sevgili Tubem siz bu mesajı yazalı epey olmuş gerçi ama hala aktif olduğunu görünce belki cevaplarsın diye düşündüm bende tam 10 aydır anal fissür hastasıyım 2 cerraha gittim ameliyat dendi çünkü kronikleşmiş ve medikal tedaviye cevap vermedi ağrılarım azaldı ama tam olarak iyileşemedim normal insanlar gibi wcye çıkmak istiyorum beni çok iyi anlarsın şimdi ben ameliyattan önce botoks tedavisini duydum internetten araştırdım bursa da yapan bulamadım istanbulda medikal art diye bir yer yapıyormuş ist gelip yaptırmayı düşünüyorum sen nereye ve hangi doktora yaptırdın botoksunu bana bilgi verebilirsen dünyanın en mutlu insanı olurum inan, acıyor falan demişsin ama çektiğimiz ağrıların yanında hafif kalır sanıyorum bir bu kadar zaman geçmiş üzerinden peki tekrarladımı kurtuldunmu bu hastalıktan eğer bana yazabilirsen çok sevini
rim sağlıkla kal

bikaç gündür bendede var bu olay netten yaptığım araştırmalar sonucu anal fissür olabileceği neticesine vardım . doktora gitmek istemiyorum gidince farklı bişeyler buluyolar kendi doktorun olacaksın :) bunun için hangi krem kime iyi geldi ve sıcak su oturma banyosun nasıl yapılıyor lütfen deneyimli olanlar yazsın destekle kurtulalım arkadaşlar çok ağrım var :KK43:

arkadaşım muhakkak doktora git gecikme asıl bekletirsen başka şeyler çıkıyor kronikleşiyor ve geri dönülmez bir kısır döngüye giriyor ben 1 ay hemoroid ile karıştırdım hemoroidim ağrıyor sandım ağrılar artınca doktora gittim 10 aydır çekiyorum çünkü 10 günde kronikleşiyormuş lanet şey aman erteleme muayenesi büyütülecek bişey değil inan sağlıkla kal

Arkadaşlar öncelikle utanarak ve sıkılarak size bişi sormak istiyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olcam :KK43: şimdi bende sizler gibi doktora gittim ve basur olmadığını ufak bir çatlağım olduğunu söyledi benim ağrım falan da olmuyor zaten sadece tuvalete çıktığım zaman arada bir (herzaman değil) kanamam oluyor çok hafifte kaşıntım yani tamamen pskiolojimi rahatlatmak ve erken tanıdan faydalanmak adına gittim doktora muayene etti bana krem ve fitil verdi ağrım olursa da ağrı kesici verdi.Ben de 2 dir fitili alıyorum ancak sıkıntım şu sabah akşam aldığım fitil belli bir müddetten sonra tuvalete (küçük) çıktığımda akıntı gibi akıyo sarı renkte ama normalde akıntım hiç olmadı makatta zannedersem ya içim temizleniyo ya fitil eriyor ama ne oluyor bilmiyorum bu normal mi? Bir de diyelimki içim temizleniyor bu akıntı öne doğru aktığı için vajinal mikroba sebep verir mi nolur bana acil cvp verin :18:

elifim22 arkadasımmesajında bahsettigin fitilin erimesinden dolayı gelen akıntı.
fitil yaptıktan sonra genelde olur.vajinal mikroba sebep olup olmayacagını tam bilmiyorum ama pekte birsey olacagını sanmıyorum.
bu arada senin kaşıntı için ne dedi doktorun?bende de kaşıntı oluyorda.
bu fissür dikkat edilmediginde hemen kendini gösteriveriyor.bunun bitkisel çözümünü bulan yokmu acaba?

Arkadaşlar öncelikle utanarak ve sıkılarak size bişi sormak istiyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olcam :KK43: şimdi bende sizler gibi doktora gittim ve basur olmadığını ufak bir çatlağım olduğunu söyledi benim ağrım falan da olmuyor zaten sadece tuvalete çıktığım zaman arada bir (herzaman değil) kanamam oluyor çok hafifte kaşıntım yani tamamen pskiolojimi rahatlatmak ve erken tanıdan faydalanmak adına gittim doktora muayene etti bana krem ve fitil verdi ağrım olursa da ağrı kesici verdi.Ben de 2 dir fitili alıyorum ancak sıkıntım şu sabah akşam aldığım fitil belli bir müddetten sonra tuvalete (küçük) çıktığımda akıntı gibi akıyo sarı renkte ama normalde akıntım hiç olmadı makatta zannedersem ya içim temizleniyo ya fitil eriyor ama ne oluyor bilmiyorum bu normal mi? Bir de diyelimki içim temizleniyor bu akıntı öne doğru aktığı için vajinal mikroba sebep verir mi nolur bana acil cvp verin :18:

tatlım o fitildendir bende de vardı o illet ameliyat oldum kurtuldum şükür yaklaşık 4 seneden beri çekiyordum ama ameliyattan önceki son 3 aydır çok çektim felaket ağrı tuvaletinini yapamama neler neler çok kötüydü en sonunda kurtuldum şükür kasıntıya çözüm yok sanırım o her şekilde illa oluyor bol bol sıcak suya oturmanı tavsiye ediyorum çok çok geçmiş olsun tatlım

arkadaşlar eğer ameliyat olmanız gerekiyorsa olun korkmayın. ama bazen ameliyat gerekmese bile bazı doktorlar ameliyat diyor onun için doktorunuzu iyi seçin. benim yaklaşık birbuçuk senedir kabızlığım bitürlü geçmedi ve hala devam ediyor. tabi hemoroid ve fissür ve tromboze hemoroid e sebep oldu bu kabızlık hayatımı zindana çevirdi. 6 ay önce ameliyat oldum doktorum çok iyiydi. ameliyat sonrası ağrı çekmedim desem yeridir hemde ağrıkesicisiz. ama benim kabızlık sorunum hala devam ediyor ve geçmiyor ne yapsamda. onun için ameliyat yaramada çok zarar verdi ve zarar vermeye devam ediyor çünkü hergün kabızım. doktorumun verdiği bi ilaç karışımı var onu kullanıyorum onun sayesinde ağrım az oluyor. bu ilaç fissüre çok iyi geliyor ama kabızlığı yada ishali ortadan kaldırmak lazım,çünkü bu bağırsak sorunları çok şiddetli olunca ve geçmeyince hiçbişey fayda etmez. bu ilaçı dokuzeylül üniv. hastanesindeki profesör yazmıştı bana. benim ağrımı birtek o geçirmişti.

arkadaşım fitil eriyor fitili gece yatarken atarsan daha iyi olur sabahta akar gider mikroba sebep olur ben 10 aydır anal fissür hastasıyım kim kim dikkat ederde benim kadar dikkat edemez hijyene inan çok takıntılıyımdır ama rahim ağzında iltihaplı akıntımı olmadım idrarda baktarimi olmadım hepsi bu fissür illetinden oldu en büyük sebebide oturma banyolarıdır ama çok dert etme eğer bakteri olursan genital bölgede sistis gibi yanma batma olur kullanırsın ilaçlarını geçer sen iyi olmaya bak illa olacaksın diye bir şey yok geçmiş olsun sağlık dolu günler

arkadaşlar bende 1-2 ay önce kanama oldu doktora gittim ilaç falan yazmadı kanaman çok olursa gel dedi.kanama bi daha olmadı.ağrı falan da yok sayılır.bi akıntı bi de çok hafif kaşıntı var.sağlık sigortam şu an için yok.çok tedirgin oluyorum ne önerirsiniz??

arkadaşlar bende 1-2 ay önce kanama oldu doktora gittim ilaç falan yazmadı kanaman çok olursa gel dedi.kanama bi daha olmadı.ağrı falan da yok sayılır.bi akıntı bi de çok hafif kaşıntı var.sağlık sigortam şu an için yok.çok tedirgin oluyorum ne önerirsiniz??

canım kanamanın olmaması en azından iç rahatlatıcı bir durum.şu an için sağlık sigortanın olmaması doktora gitme işini biraz zorlaştırıyor.çok hafif bir kaşıntı varsa bir eczaneden bunun için ilaç alabilirsin.çünkü eylül ayında bende de olmuştu bu ve eczaneye gidip önerdikleri kaşıntı ilacını almıştım.iyi gelmişti.Fenistil,Aklovir,Travazol ve Bactroban kremlerini önerbilirim.genelde içerikleri aynı.Ben eylül ayından beri rahatsız olduğum için doktorlar kaşıntım için bu kremleri verdi hep.İnşallah geçicidir seninki.Allahım şifa versin.

bana dokturum asla bir leğene sıcak su koyup oturma dedi.hem mikrop kaparsın hem de mantar olursun ki doktora gidenceye kadar mantar olmuştum.bunun yerine duş başlığını kullanarak sıcak su temasını sağla dedi.hem uzun süre sıcak su teması sağlıyorsunuz hem de hijyenik.özür dilerim ama sıcak su oturmasında makat kendini içe doğru çektiğinden hiç faydası olmuyormuş.duş başlığını bi deneyin derim.ben doktordan sonra hep bu şekilde yapıyorum.daha faydalı....herkese geçmiş olsun çok zor bi hastalık...işallah biran önce iyileşriz...

canım kanamanın olmaması en azından iç rahatlatıcı bir durum.şu an için sağlık sigortanın olmaması doktora gitme işini biraz zorlaştırıyor.çok hafif bir kaşıntı varsa bir eczaneden bunun için ilaç alabilirsin.çünkü eylül ayında bende de olmuştu bu ve eczaneye gidip önerdikleri kaşıntı ilacını almıştım.iyi gelmişti.Fenistil,Aklovir,Travazol ve Bactroban kremlerini önerbilirim.genelde içerikleri aynı.Ben eylül ayından beri rahatsız olduğum için doktorlar kaşıntım için bu kremleri verdi hep.İnşallah geçicidir seninki.Allahım şifa versin.

çok teşekkür ederim.sağolun

X