- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
Cimcimemm neler yapacan bizee..Ben viriom
Basi b sonu n
Bu sehrin ismi.ne gayseri oldumu hicranim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cimcimemm neler yapacan bizee..Ben viriom
Basi b sonu n
Bu sehrin ismi.ne gayseri oldumu hicranim
ikisinide dene pisman olmazsin pirasa ozellikle hem pratik hem lezzetli hem cok faydaliRica ederim,patlıcanı düşündüm hatta yapayım diyede,denerim bunu mutlaka
Ellerinize sağlıkk..pırasalı olanı ben biliyorum pırasa sevmeyenler için çok güzel bir lezzett.bu tarif pırasayı yediriyor.. yapın tarifi bacılarr.. .Patlıcanı söylemiyorum bile bir patlıcan aşığı olarak nereye girse lezzet katan bir nimettt.Yarışmada Başarılarr..
Tesekkurler efser hanimEllerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
Teşekkür ederim canim... Senin tarifte guzel cok severim basarilar yarisma arkadasimmmbol sanslar cnm cok emek vermissin patlicanlar superr
Teşekkür ederim canim... Senin tarifte guzel cok severim basarilar yarisma arkadasimmm
ikisinide dene pisman olmazsin pirasa ozellikle hem pratik hem lezzetli hem cok faydali
Bende sevmezdim ama yiyorum.boyle artik cocuklara kakalamak icin cok iyiPırasa bana çok cazip gelmiyor nedense pek yemem de ondan arada işte oda,ama patlıcanı mutlaka denerim.
Hatta bu tarifi yapmayı planlıyordum
Bende sevmezdim ama yiyorum.boyle artik cocuklara kakalamak icin cok iyi
Aaaa tarifini mi caldimm tuhhhh
Denemek lazım bunuda değişik bir tarif.
Aklımdan geçiyordu buda,olsun ya hiç önemli değil.
Timamm beklemedeyizz..Supriz ;-)
Çok eglenceli bi yarışma bizi bekliiiiyySupriz ;-)
Ayip ettin hanim abla sende yapb ne olcak
Merhaba arkadaşlar
Yarışmaya kk'nin güzel hatunlari yasakim ve cimcimemin desteğiyle katilmaya karar verdim
Melekim seni unutmadim tabiki topigimdeki tüm arkadaşlarida
Sizlere fırında saçakli kız dilimleri ve yoğurtlu patlıcan rulolari ile katılmaya karar verdim .
Tariflerim hem kolay hem leziz hemde her evde bulunan malzemelerden olusmaktadir...
Gelelim ilk ara sicağim
FIRINDA SAÇAKLI KIZ DİLİMLERİNE
Malzemeler
4 tane pırasa (beyaz kısımlarını kullanıyoruz)
1 tane rendelenmiş havuç
3 yumurta
1 sivri biber
250 gr peynir
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Eki Görüntüle 1402759
Bulgurun üzerine yarım çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağı kapalı bir şekilde ıslanmasını bekleyelim
Tencereye yağı koyarak havuç, pırasa ve biberi kavuralım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine yumurta kıralım, un ve ıslattığımız bulguru, peyniri ve kabartma tozunu katıp karıştıralım. Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayınız
Eki Görüntüle 1402765
Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür ve isteğe bağlı olarak üzerine susam veya cörek otu serpilerek fırına sürülür.
Eki Görüntüle 1402766
190 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1402768
NOT: PIRASA SEVMEYEN COCUKLARINIZ VE EŞLERİNİZ İÇİN SÜPER BİR TARIFDIR..
Gelelim ikinci tarifimiz olan
YOGURTLU PATLICAN RULOLARINA
Malzemelerimiz
1 tane büyük boy patlıcan (şekli düz olması lazım )
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak (isteğe göre değişir )
Nane
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Eki Görüntüle 1402775
Patlıcanimizi alacalı soyup uzunlamasına ince ince doğrayın. Tuzlu suda bekletin, daha sonra suyunu süzüp duru suyla yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Sıvı yağ koyduğunuz büyük tavada iki taraflı kızartın. ( yağı bol koymayın. Eğer yağı çekip kalmazsa az ilave edersiniz tekrar) Pişen patlıcanları kağıt havluya koyun
Eki Görüntüle 1402776
yoğurda biraz tuzla dövülmüş sarımsakları çok az naneyi (İsteyen nane koymayada bilir) ekleyip karıştırın.
Eki Görüntüle 1402777
Patlıcanın uç kısmına yoğurdumuzdan koyup rulo sarın. İsterseniz taze soğanla bağlaya da bilirsiniz. Ben soğandan fiyonk yapıp kürdan batırdım.
Eki Görüntüle 1402784
Tariflerimi okudgunuz için teşekkür ederim inşallah faydali olmuştur. Guzel bir ara sicak ve mezedir . Sık sık yaptığım bir tarifdir . Caktirmayin prasayi bende sevmezdim ama tarifim sayesinde sevmeye basladim..
DESTEKLERINIZ BEKLIYORUM.
AFIYET OLSUN
Eki Görüntüle 1402785
Eki Görüntüle 1402786
Çok eglenceli bi yarışma bizi bekliiiiyy
Sahalarda kapisiriz artik :70Karşılıklı olalım demi yarışırız artık
Teşekkürler canım çok sağolEllerine sağlık tatlım:) Çok güzel sunum olmuş :) Yarışmada başarılar:)