• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz Ürünleri Fırında Karides Şiş & Domates Soslu Somon Balığı

isabelisabel hesabı doğrulanmış üye.

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.739
28.000
798
49
FIRINDA KARIDES SIS

Malzemeler:

*20 adet karides
*1 kucuk soğan
*1 dis sarimsak
*8-10 yaprak maydanoz
*1 adet limon
*1 yemek kasigi zeytinyagi
*tuz ,karabiber
*4 adet tahta cubuk şiş

$75.jpg

Sos icin:

*5 yemek kasigi yogurt
*1 tatli kasigi dijon hardali
*kapari

$67.jpg

Yapilisi:

Karidesleri her sise 5 karides olacak sekilde geciriyoruz (ben hazir dondurulmus karides aldim buzu tam cozulmeden sislere gecirirseniz parcalanmadan daha kolay gecer)

$62.jpg

Sogan,maydanoz ve sarimsagi ince ince kiyip karistiriyoruz.
Limonun yarisini ince halkalar halinde dilimleyip firin kabimizin tabanina seriyoruz.
Karides sislerini limonlarin uzerine yerlestiriyoruz ve ustune sogan,sarimsak,maydanoz karisimini serpistiriyoruz.1 yemek kasigi zeytinyagini,,kalan yarim limonun suyunu uzerine gezdirip tuz ve karabiberlede tatlandiriyoruz..

$57.jpg
$58.jpg

Onceden 200 dereceye isittigimiz firinda 10 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla pisirmeyelim cunku pistikce kuruyacaktir..
Karidesler piserken bizde sosunu hazirlayalim.Yogurt,hardal ve kapariyi bir kasede iyice puruzsuz bir kivama gelecek sekilde karistiriyoruz.

$65.jpg

Firindan aldigimiz karidesleri sos ile birlikte servis ediyoruz..

$26.jpg

DOMATES SOSLU SOMON

Malzemeler:
*800gr kadar somon fileto(parca somonda kullanabilirsiniz)
*3-4 adet orta boy domates
*2 adet orta boy mor sogan(bazen arpacik sogan kullaniyorum)
*1 adet limon
*2 iri dis sarimsak
*2 yemek kasigi zeytinyagi
*2-3 salkim domates
*birkac dal biberiye,defne yapragi,kekik,tane karabiber,tuz,toz karabiber

$48.jpg

$49.jpg

Yapilisi:

Soganlari iri halkalar seklinde dilimliyoruz
Bir salata kasesine domatesleri ve sarimsagi rendeliyoruz.1 limonun suyunu ve 1 yemek kasigi zeytinyaginida ekliyoruz.Tuz ,karabiberide (tane ve toz seklinde) ve 2-3 kasikta su ilave edip karistiriyoruz..

$46.jpg

$42.jpg

Firin kabinin tabanina halka halka dogranmis soganlari diziyoruz ve uzerine somon baligini yerlestiriyoruz.hazirladigimiz sosu ustune dokuyoruz.en ustede biberiye ve defne yapraklarini koyuyoruz

$38.jpg

$39.jpg

firinimizi 200 dereceye onceden isitiyoruz.Firin kabimizin ustunu aliminyum folyo ile kapatiyoruz.Salkim domatesleri kalan bir kasik zeytinyagi ve kekik ile sosluyoruz ve daha sonradan eklemek uzere bir kenarda bekletiyoruz.

$36.jpg

Firinimiz isininca aliminyum folyo ile kapadigimiz baligimizi firinimiza koyuyoruz ve yaklasik 30-35 dakika bu sekilde pisiriyoruz.30-35 dakika sonunda firin kabinin ustundeki aliminyum folyoyu cikarip bir kenarda beklettigimiz soslu salkim domatesleri baligin etrafina yerlestiriyoruz.Firin kabinin agzini kapatmadan bu sekildede yaklasik 15-20 dakika kadar pisiriyoruz.Domatesleri sonradan eklememizin sebebide cok pisirip oldurmemek domatesleri..Baligimizin ustu kizarmaya basladiginda firini kapatiyoruz..Yine somon baliginida diger butun baliklarda oldugu gibi cok pisirmemeye ozen gosteriyoruz zira baliklari cok pisirince kuruyor.Baligin kendi icindeki suyu muhafaza etmesi gerekiyor..
Pisen baligimizi servis tabagina alip salkim domatesler,pismis sogan ile birlikte servis ediyoruz..

$21.jpg
$22.jpg

yanina balsamik soslu akdeniz yesillikli salata cok yakisacaktir..Afiyetler Olsun!!!!!!!

$15.jpg

$18.jpg

$1.jpg

$3.jpg

$8.jpg

$9.jpg

$10.jpg

Bu tarif kendi kendime uydurdugum bir tarif.. Cok kolay ama inanilmaz lezzetli bir sonucla karsilasacaksiniz...Balik sevmeyenlere balik sevdirmenin garantisini veriyorum.Tecrubeyle sabittir :KK34:

Son düzenleme:
oooo bi somon daha gelmiş :56: ne güzel 1 tane somon vardı oyum belliydi niye aklımla oynuyorsunuz ki :9: sunum muhteşem, eminim lezzetide öyledir, ellerine sağlık :34:

cok tesekkur ederim,ee baktim rekabet lazim aldim somonumu geldim :34:

Wayyy bayıldımm,ellerine sağlık canım benim...
Kesinlikle kusursuz,tek kusur balık çatalı yok:) ( hiç önemli değil ama görmezden geldim bile :34:)
Gerçekten çok beğendim,KK reklamı da harika görünüyor pc den,en çok o hoşuma gitti dermişimmm:))
1 kişi aklımdayken bu paylaşımı yapmayacaktın,kafamı kurcalama lütfen:)
Şaka bi yana ellerine kollarına emeğine sağlık,çok muntazam bir sunum,çok özenilmiş ve uğraşılmış...
Yarışmada başarılar dilerim:16:

Wayyy bayıldımm,ellerine sağlık canım benim...
Kesinlikle kusursuz,tek kusur balık çatalı yok:) ( hiç önemli değil ama görmezden geldim bile :34:)
Gerçekten çok beğendim,KK reklamı da harika görünüyor pc den,en çok o hoşuma gitti dermişimmm:))
1 kişi aklımdayken bu paylaşımı yapmayacaktın,kafamı kurcalama lütfen:)
Şaka bi yana ellerine kollarına emeğine sağlık,çok muntazam bir sunum,çok özenilmiş ve uğraşılmış...
Yarışmada başarılar dilerim:16:
Cok kibarsin canim,coook tesekkurler :16:begenmene ayrica cok ama cok sevindim sen gibi takipcisi oldugum birbirinden guzel yemekler yapan degerli bir ascidan bunlari duymak mutlu etti beni:46:balik bicagi ise :26:hani yaptigim balik kilcikli degil ya o yuzden:34:

ayy o reklami inan bende cok begendim ,burada olma sebebimizede kiyidan koseden bir jest yapmak gerekirdi hani :34: kafa karisikligina sebep olabildiysem supeeer :46:tekrar tesekkurler

Cok kibarsin canim,coook tesekkurler :16:begenmene ayrica cok ama cok sevindim sen gibi takipcisi oldugum birbirinden guzel yemekler yapan degerli bir ascidan bunlari duymak mutlu etti beni:46:balik bicagi ise :26:hani yaptigim balik kilcikli degil ya o yuzden:34:

ayy o reklami inan bende cok begendim ,burada olma sebebimizede kiyidan koseden bir jest yapmak gerekirdi hani :34: kafa karisikligina sebep olabildiysem supeeer :46:tekrar tesekkurler

evet ben de öyle biliyorum
balık kılçıksızsa balık bıçağı konmaz...
Yanılıyor muyum acaba..

FIRINDA KARIDES SIS

Malzemeler:

*20 adet karides
*1 kucuk soğan
*1 dis sarimsak
*8-10 yaprak maydanoz
*1 adet limon
*1 yemek kasigi zeytinyagi
*tuz ,karabiber
*4 adet tahta cubuk şiş

Eki Görüntüle 636299

Sos icin:

*5 yemek kasigi yogurt
*1 tatli kasigi dijon hardali
*kapari

Eki Görüntüle 636300

Yapilisi:

Karidesleri her sise 5 karides olacak sekilde geciriyoruz (ben hazir dondurulmus karides aldim buzu tam cozulmeden sislere gecirirseniz parcalanmadan daha kolay gecer)

Eki Görüntüle 636315

Sogan,maydanoz ve sarimsagi ince ince kiyip karistiriyoruz.
Limonun yarisini ince halkalar halinde dilimleyip firin kabimizin tabanina seriyoruz.
Karides sislerini limonlarin uzerine yerlestiriyoruz ve ustune sogan,sarimsak,maydanoz karisimini serpistiriyoruz.1 yemek kasigi zeytinyagini,,kalan yarim limonun suyunu uzerine gezdirip tuz ve karabiberlede tatlandiriyoruz..

Eki Görüntüle 636326 Eki Görüntüle 636325

Onceden 200 dereceye isittigimiz firinda 10 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla pisirmeyelim cunku pistikce kuruyacaktir..
Karidesler piserken bizde sosunu hazirlayalim.Yogurt,hardal ve kapariyi bir kasede iyice puruzsuz bir kivama gelecek sekilde karistiriyoruz.

Eki Görüntüle 636332

Firindan aldigimiz karidesleri sos ile birlikte servis ediyoruz..

Eki Görüntüle 636342

DOMATES SOSLU SOMON

Malzemeler:
*800gr kadar somon fileto(parca somonda kullanabilirsiniz)
*3-4 adet orta boy domates
*2 adet orta boy mor sogan(bazen arpacik sogan kullaniyorum)
*1 adet limon
*2 iri dis sarimsak
*2 yemek kasigi zeytinyagi
*2-3 salkim domates
*birkac dal biberiye,defne yapragi,kekik,tane karabiber,tuz,toz karabiber

Eki Görüntüle 636356 Eki Görüntüle 636353

Yapilisi:

Soganlari iri halkalar seklinde dilimliyoruz
Bir salata kasesine domatesleri ve sarimsagi rendeliyoruz.1 limonun suyunu ve 1 yemek kasigi zeytinyaginida ekliyoruz.Tuz ,karabiberide (tane ve toz seklinde) ve 2-3 kasikta su ilave edip karistiriyoruz..

Eki Görüntüle 636362 Eki Görüntüle 636368

Firin kabinin tabanina halka halka dogranmis soganlari diziyoruz ve uzerine somon baligini yerlestiriyoruz.hazirladigimiz sosu ustune dokuyoruz.en ustede biberiye ve defne yapraklarini koyuyoruz

Eki Görüntüle 636376 Eki Görüntüle 636377

firinimizi 200 dereceye onceden isitiyoruz.Firin kabimizin ustunu aliminyum folyo ile kapatiyoruz.Salkim domatesleri kalan bir kasik zeytinyagi ve kekik ile sosluyoruz ve daha sonradan eklemek uzere bir kenarda bekletiyoruz.

Eki Görüntüle 636378

Firinimiz isininca aliminyum folyo ile kapadigimiz baligimizi firinimiza koyuyoruz ve yaklasik 30-35 dakika bu sekilde pisiriyoruz.30-35 dakika sonunda firin kabinin ustundeki aliminyum folyoyu cikarip bir kenarda beklettigimiz soslu salkim domatesleri baligin etrafina yerlestiriyoruz.Firin kabinin agzini kapatmadan bu sekildede yaklasik 15-20 dakika kadar pisiriyoruz.Domatesleri sonradan eklememizin sebebide cok pisirip oldurmemek domatesleri..Baligimizin ustu kizarmaya basladiginda firini kapatiyoruz..Yine somon baliginida diger butun baliklarda oldugu gibi cok pisirmemeye ozen gosteriyoruz zira baliklari cok pisirince kuruyor.Baligin kendi icindeki suyu muhafaza etmesi gerekiyor..
Pisen baligimizi servis tabagina alip salkim domatesler,pismis sogan ile birlikte servis ediyoruz..

Eki Görüntüle 636386 Eki Görüntüle 636387

yanina balsamik soslu akdeniz yesillikli salata cok yakisacaktir..Afiyetler Olsun!!!!!!!

Eki Görüntüle 636388 Eki Görüntüle 636389 Eki Görüntüle 636390 Eki Görüntüle 636391 Eki Görüntüle 636392 Eki Görüntüle 636393 Eki Görüntüle 636394

Bu tarif kendi kendime uydurdugum bir tarif.. Cok kolay ama inanilmaz lezzetli bir sonucla karsilasacaksiniz...Balik sevmeyenlere balik sevdirmenin garantisini veriyorum.Tecrubeyle sabittir :34:

Görsel şölen bayıldım :21:

tabağa çanağa özene servis edilişine kadar herşey dört dörtlük :16: emeğine eline sağlık

Ellerine , emeğine sağlık ...

Gerçekten çok başarılı bir sunum olmuş ,görüntü süper, eminim lezzet olarakta öyledir ;

Çok tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Cook tesekkur ederim sevgili Ausencia :16:denemeni tavsiye ederim gercekten lezzetli oluyor:34:kucuk oglun vardi sanirim ona da kolayca yedirebilirsin :emir_bebek:sanada basarilar canim

Görsel şölen bayıldım :21:

tabağa çanağa özene servis edilişine kadar herşey dört dörtlük :16: emeğine eline sağlık

Cook tesekkur ederim,begenmene sevindim :16:

Ben teşekkür ederim hayatım,çokta teşekkür ederim övgü dolu sözlerine...
Balık bıçakları zaten keskin değil biliyorsun iki yüzüde aynı ve balığı kesmek için değil kılçığını sıyırmak için oluyor doğru ama usulen konulabilir yani,çok ta önemli değil benim için...
Protokol,özel davet,misafir sofraları olunca bulunması gerekiyor diye düşünüyorum sadece.
senin sunumun ve görsel doyuruculuğun zaten o eksiği hissettirmiyor bile:nazar:

Cook tesekkur ederim sevgili Ausencia :16:denemeni tavsiye ederim gercekten lezzetli oluyor:34:kucuk oglun vardi sanirim ona da kolayca yedirebilirsin :emir_bebek:sanada basarilar canim

Cook tesekkur ederim,begenmene sevindim :16:

Evet 3 yaşında ve somon hemen hemen tek yedirebildiğim balık zaten oğluma . O da tavuk sandığından :34:

Bu küçük kandırmalar , annelik stratejileri.

Mutlaka deneyeceğim , tekrar ellerine sağlık .Başarı dileklerin içinde teşekkürler .

Back