• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz Ürünleri Fırında Karides Şiş & Domates Soslu Somon Balığı

ramazan sofraları var katılın birde merak ettim editörsünüz ama pek göremiyorum sizi ben bu sitede ..

Hep burdayım ben aslında ama edıtor oldugum bolum evlılık olunca yemek bolumunu sadece okuyucu olarak takıp edebılıyorum.Ama bır kez daha katılıp o heyecanıda yasamak ıstıyorum acıkcası...

FIRINDA KARIDES SIS

Malzemeler:

*20 adet karides
*1 kucuk soğan
*1 dis sarimsak
*8-10 yaprak maydanoz
*1 adet limon
*1 yemek kasigi zeytinyagi
*tuz ,karabiber
*4 adet tahta cubuk şiş

Sos icin:

*5 yemek kasigi yogurt
*1 tatli kasigi dijon hardali
*kapari

Yapilisi:

Karidesleri her sise 5 karides olacak sekilde geciriyoruz (ben hazir dondurulmus karides aldim buzu tam cozulmeden sislere gecirirseniz parcalanmadan daha kolay gecer)

Sogan,maydanoz ve sarimsagi ince ince kiyip karistiriyoruz.
Limonun yarisini ince halkalar halinde dilimleyip firin kabimizin tabanina seriyoruz.
Karides sislerini limonlarin uzerine yerlestiriyoruz ve ustune sogan,sarimsak,maydanoz karisimini serpistiriyoruz.1 yemek kasigi zeytinyagini,,kalan yarim limonun suyunu uzerine gezdirip tuz ve karabiberlede tatlandiriyoruz..

Onceden 200 dereceye isittigimiz firinda 10 dakika kadar pisiriyoruz.Fazla pisirmeyelim cunku pistikce kuruyacaktir..
Karidesler piserken bizde sosunu hazirlayalim.Yogurt,hardal ve kapariyi bir kasede iyice puruzsuz bir kivama gelecek sekilde karistiriyoruz.

Firindan aldigimiz karidesleri sos ile birlikte servis ediyoruz..

DOMATES SOSLU SOMON

Malzemeler:
*800gr kadar somon fileto(parca somonda kullanabilirsiniz)
*3-4 adet orta boy domates
*2 adet orta boy mor sogan(bazen arpacik sogan kullaniyorum)
*1 adet limon
*2 iri dis sarimsak
*2 yemek kasigi zeytinyagi
*2-3 salkim domates
*birkac dal biberiye,defne yapragi,kekik,tane karabiber,tuz,toz karabiber

Yapilisi:

Soganlari iri halkalar seklinde dilimliyoruz
Bir salata kasesine domatesleri ve sarimsagi rendeliyoruz.1 limonun suyunu ve 1 yemek kasigi zeytinyaginida ekliyoruz.Tuz ,karabiberide (tane ve toz seklinde) ve 2-3 kasikta su ilave edip karistiriyoruz..

Firin kabinin tabanina halka halka dogranmis soganlari diziyoruz ve uzerine somon baligini yerlestiriyoruz.hazirladigimiz sosu ustune dokuyoruz.en ustede biberiye ve defne yapraklarini koyuyoruz

firinimizi 200 dereceye onceden isitiyoruz.Firin kabimizin ustunu aliminyum folyo ile kapatiyoruz.Salkim domatesleri kalan bir kasik zeytinyagi ve kekik ile sosluyoruz ve daha sonradan eklemek uzere bir kenarda bekletiyoruz.

Firinimiz isininca aliminyum folyo ile kapadigimiz baligimizi firinimiza koyuyoruz ve yaklasik 30-35 dakika bu sekilde pisiriyoruz.30-35 dakika sonunda firin kabinin ustundeki aliminyum folyoyu cikarip bir kenarda beklettigimiz soslu salkim domatesleri baligin etrafina yerlestiriyoruz.Firin kabinin agzini kapatmadan bu sekildede yaklasik 15-20 dakika kadar pisiriyoruz.Domatesleri sonradan eklememizin sebebide cok pisirip oldurmemek domatesleri..Baligimizin ustu kizarmaya basladiginda firini kapatiyoruz..Yine somon baliginida diger butun baliklarda oldugu gibi cok pisirmemeye ozen gosteriyoruz zira baliklari cok pisirince kuruyor.Baligin kendi icindeki suyu muhafaza etmesi gerekiyor..
Pisen baligimizi servis tabagina alip salkim domatesler,pismis sogan ile birlikte servis ediyoruz..

yanina balsamik soslu akdeniz yesillikli salata cok yakisacaktir..Afiyetler Olsun!!!!!!!

Bu tarif kendi kendime uydurdugum bir tarif.. Cok kolay ama inanilmaz lezzetli bir sonucla karsilasacaksiniz...Balik sevmeyenlere balik sevdirmenin garantisini veriyorum.Tecrubeyle sabittir :KK34:
muhteşem olmuş bu tariff..

Nevreste o kadar naif bir bir insanki .sizide bu kategoride görmek istemesini şu tarifinizle anlamış bulundum. ve lütfen güzel tarifinizle ve sunumunuzla eksik bırakmayın bizi..:KK68::KK68:

Çok çok sağol canım..Bu kategori öylesine özeldi ki benim için bizim için..Bu siteyi diyet bölümünden ibaret sanırken arkada çok daha farklı bir dünya olduğunu güzel insanlar olduğunu farketmemi sağladı .Bu yarışma ile güzel arkadaşlıklar edindim,keyifli vakitler geçirdim..En Büyük KK

Uzun zamandır bir kez daha katılayım diye hep düşünüyordum ama bir türlü kısmet olmadı.Deniz ürünleri olursa katılırım diye bir söz vermiş bulundum ve sanırım sözümü tutmam gerekecek :eek:

Tekrar teşekkür ederim güzel sözlerin için :KK60:

Back