Bence siz birşeyler yapmalısınız artıkMerhabalar arkadaşlar. Size bu aralar hayatımı oldukça meşgul eden ve çözüm bulamadığım bir konuda akıl danışmak, sizden fikir almak istiyorum.
Arkadaşlar ben 30 yaşında işsiz bir öğretmenim. Nişanlımla akrabalarımız vasıtasıyla tanışarak ve severek bir beraberliğe başladık. Bir yıllık sevgililik dönemi ardından nişanlandık. Nişanlım ve ailesi tanıştığımız yıl, nişan ve evlilik işlemlerinin tamamlanmasını istedi. Fakat babam ısrarcı bir şekilde daha erken diyerek tüm süreci uzattı. Biz bir yıllık süreçte tüm eşyalarımızı aldık, borcunu ödedik. Bu yıl herşeyin ve özellikle ev kiralarının artması nedeniyle de evlenemiyoruz. Nişanlım tek maaşla evin geçinemeyeceğini, benim de iş bulmam gerektiğini söylüyor fakat bulamıyorum. Küçük bir şehirde yaşıyoruz ve iş imkanları çok kısıtlı. Birçok farklı iş koluna başvuru yapamama rağmen dönüş alamıyorum. Bu zamana dek lisansüstü eğitimim ile uğraştığım için kpssye hiç çalışmadım, branşım da ataması oldukça az olan bölümlerden biri. Yani hemen atanmam mümkün değil. Ailem ise artık en azından gelecek yaz evliliğin gerçekleşmesini bekliyor. Fakat nişanlım sürekli sen de iş bul, ben ne yapabilirim diyerek deyim yerindeyse işi sürüncemede bırakıyor. Ailesinden maddi bir desteği yok, herşeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Ailem de ben de buna saygı duyuyoruz fakat gelecek sene ekonomi bundan daha iyi olmayacak. Sizce nişanlılık sonlanmalı mı, yoksa biraz daha zaman tanımalı mıyım? Sizlerden yorum bekliyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden. Sevgiler..
nesi garip geliyor anlamıyorum bir kira 10 bin artık. ortalama maaş ne kadar? artık erkek dediğin evi geçindirir dönemi bittiNe yani iş bulmasanız bu adam sizinle evlenmiyecek mi?
Gerçekten şimdi ki erkeklerine ne oluyor böyle.
nesi garip geliyor anlamıyorum bir kira 10 bin artık. ortalama maaş ne kadar? artık erkek dediğin evi geçindirir dönemi bitti
Merhabalar arkadaşlar. Size bu aralar hayatımı oldukça meşgul eden ve çözüm bulamadığım bir konuda akıl danışmak, sizden fikir almak istiyorum.
Arkadaşlar ben 30 yaşında işsiz bir öğretmenim. Nişanlımla akrabalarımız vasıtasıyla tanışarak ve severek bir beraberliğe başladık. Bir yıllık sevgililik dönemi ardından nişanlandık. Nişanlım ve ailesi tanıştığımız yıl, nişan ve evlilik işlemlerinin tamamlanmasını istedi. Fakat babam ısrarcı bir şekilde daha erken diyerek tüm süreci uzattı. Biz bir yıllık süreçte tüm eşyalarımızı aldık, borcunu ödedik. Bu yıl herşeyin ve özellikle ev kiralarının artması nedeniyle de evlenemiyoruz. Nişanlım tek maaşla evin geçinemeyeceğini, benim de iş bulmam gerektiğini söylüyor fakat bulamıyorum. Küçük bir şehirde yaşıyoruz ve iş imkanları çok kısıtlı. Birçok farklı iş koluna başvuru yapamama rağmen dönüş alamıyorum. Bu zamana dek lisansüstü eğitimim ile uğraştığım için kpssye hiç çalışmadım, branşım da ataması oldukça az olan bölümlerden biri. Yani hemen atanmam mümkün değil. Ailem ise artık en azından gelecek yaz evliliğin gerçekleşmesini bekliyor. Fakat nişanlım sürekli sen de iş bul, ben ne yapabilirim diyerek deyim yerindeyse işi sürüncemede bırakıyor. Ailesinden maddi bir desteği yok, herşeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Ailem de ben de buna saygı duyuyoruz fakat gelecek sene ekonomi bundan daha iyi olmayacak. Sizce nişanlılık sonlanmalı mı, yoksa biraz daha zaman tanımalı mıyım? Sizlerden yorum bekliyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden. Sevgiler..
nişanlınız ne iş yapıyorEvet ben de kesinlikle kendisine hak veriyorum. Fakat inanın başvuru yapmadığım yer kalmadı. Saydığınız iş kollarına da çok başvuru yaptım, dönüş olmadı veya daha iyi bir iş bulunca çıkarsın sen okumuşsun diyerek reddedildim.
Özel sektör çalışanı kendisi.nişanlınız ne iş yapıyor
Yani, adam haklı bi yerde.Merhabalar arkadaşlar. Size bu aralar hayatımı oldukça meşgul eden ve çözüm bulamadığım bir konuda akıl danışmak, sizden fikir almak istiyorum.
Tamamen aile baskısı.. Dediğim gibi küçük bir şehirde yaşıyoruz ve uzun uzun süreler nişanlı kalmak pek hoş karşılanmıyor.Yani, adam haklı bi yerde.
Nişanlınızın başına piyangodan milyonlar düşmediği sürece tek kişinin geçindirdiği ev 60 m2'lik kirada, yediğin her lokmanın kuruş kuruş hesabının yapıldığı bir hayat oluyor. Görünen köy kılavuz istemez ki, nesini zorluyorsunuz anlayamadım. Siz de iş bulunca evlenirsiniz, nişanı bitirmek niye?
Özel sektör çalışanı kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?