• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinize ihtiyacım var..

pembekurk33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
58
40
3
Merhaba. Öncelikle yazdıklarımı okuyup, fikirlerini paylaşacak olan herkese çok teşekkür ediyorum. 4 senelik ilişkimde 1.5 yıl nişanlılık süreci geçirdim. Ağustos ayında düğünümüz olacaktı fakat nişan atıldı. Ayrıca uzak mesafe ilişkisiydik. Nişan atıldığında 1 ay sonra kayınvalidem sadece altınları ve eşyaları istemek için aramıştı. Onun içinde hiçbir şekilde benimle iletişimde olmadı, o sürede zaten beni istemediğini nişanlıma söylemiş. Nişanlımda eşyaları almaya gelmeyip birilerini gönderdi açıkçası ortada kalmış gibi hissetmiştim kendimi. Görümcem olacak kişi en başından beri saygısını eksilerde tutan biriydi. Nişan atıldıktan sonra her erkek gibi nişanlım gezdi, dolaştı, tatilini yaptı ve ayrılık sürecini bu şekilde atlatmaya çalıştı(!) Bana oldukça acımasız davrandı. Nişan atma sebebimiz kendi ailesiydi. Kendisi de asla arayı bulamayan, bir yerde beni daha çok baskılayan ve ezen biriydi. Ardından kısa bir süre sonra öğrendim ki teyzesinin kızı, beni unutsun diye başka bir kızla görüştürmek istemiş. Nişanlımda tanımaya çalışmış fakat yapamayacağını söyleyip konuşmayı kesmiş. Benim fikrim annesinin istediği kız oydu, birdenbire ortaya çıkmış olması garipti:) Nişanlımın ailesi tarafından çok fazla hakaretler işitmiştim. Ve artık hayatıma bakma kararı almıştım. O sırada nişanlım tekrar döndü. Bana haksızlık ettiğini, sevdiğini, dik durması gereken yerde duramadığını söyledi. Fakat şöyle bir konu daha var. Kayınvalidem, evlendiğimizde oturacağım, kendi ellerimle düzdüğüm eve ailecek taşınmış. Nişanlıma bunu nasıl yaptığını sorduğumda o evi napacaktık, çıktığımız evi kirayı verdik dedi. Bu durum bana korkunç geldi. Orda kurulan hayallere hiçbirinin saygısı yokmuş ki bunu yapabilmişler. Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı. Nişanlım bu durumu abarttığımı düşünüyor. Sizce öyle mi? Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi? Napmalıyım bilmiyorum. Yıkılan şeylerin üzerine yeniden bir şeyler inşa olur mu..

Merhaba. Öncelikle yazdıklarımı okuyup, fikirlerini paylaşacak olan herkese çok teşekkür ediyorum. 4 senelik ilişkimde 1.5 yıl nişanlılık süreci geçirdim. Ağustos ayında düğünümüz olacaktı fakat nişan atıldı. Ayrıca uzak mesafe ilişkisiydik. Nişan atıldığında 1 ay sonra kayınvalidem sadece altınları ve eşyaları istemek için aramıştı. Onun içinde hiçbir şekilde benimle iletişimde olmadı, o sürede zaten beni istemediğini nişanlıma söylemiş. Nişanlımda eşyaları almaya gelmeyip birilerini gönderdi açıkçası ortada kalmış gibi hissetmiştim kendimi. Görümcem olacak kişi en başından beri saygısını eksilerde tutan biriydi. Nişan atıldıktan sonra her erkek gibi nişanlım gezdi, dolaştı, tatilini yaptı ve ayrılık sürecini bu şekilde atlatmaya çalıştı(!) Bana oldukça acımasız davrandı. Nişan atma sebebimiz kendi ailesiydi. Kendisi de asla arayı bulamayan, bir yerde beni daha çok baskılayan ve ezen biriydi. Ardından kısa bir süre sonra öğrendim ki teyzesinin kızı, beni unutsun diye başka bir kızla görüştürmek istemiş. Nişanlımda tanımaya çalışmış fakat yapamayacağını söyleyip konuşmayı kesmiş. Benim fikrim annesinin istediği kız oydu, birdenbire ortaya çıkmış olması garipti:) Nişanlımın ailesi tarafından çok fazla hakaretler işitmiştim. Ve artık hayatıma bakma kararı almıştım. O sırada nişanlım tekrar döndü. Bana haksızlık ettiğini, sevdiğini, dik durması gereken yerde duramadığını söyledi. Fakat şöyle bir konu daha var. Kayınvalidem, evlendiğimizde oturacağım, kendi ellerimle düzdüğüm eve ailecek taşınmış. Nişanlıma bunu nasıl yaptığını sorduğumda o evi napacaktık, çıktığımız evi kirayı verdik dedi. Bu durum bana korkunç geldi. Orda kurulan hayallere hiçbirinin saygısı yokmuş ki bunu yapabilmişler. Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı. Nişanlım bu durumu abarttığımı düşünüyor. Sizce öyle mi? Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi? Napmalıyım bilmiyorum. Yıkılan şeylerin üzerine yeniden bir şeyler inşa olur mu..

"Acılara yürüyorum korkmuyorum" demeye devam ediyorsunuz. Hayatınızı bu kadar kolay harcayacak mısınız gerçekten?

Sizinle kurduğu hayallere önem veren adam zaten sizden vazgeçmezdi. Ailesinin de umrunda değildir kim o evle ilgili ne hayal kurmuş. Kendi evlerinden daha büyük bir ev, nişan atılmış kimse oturmayacağına göre kendi üstüne olan eve yerleşmelerinin bence garip bir tarafı yok. Asıl takılmanız gereken çok başka mevzular var. İnanın ev onların yanında en basiti

Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi?
Evet can acıtıcı ama anlattıklarınız içinde en az can acıtıcı yer burası. Sanki onca şey sorun değilmiş gibi affedebiliyorsanız, şimdi o eve nasıl taşınırlar dememelisiniz, bu yaptıkları diğer yaptıklarından daha ağır değil ki. Onca şeyi affeden o eve taşınmayı da affeder, siz hayallerinizin derdinde değil evinizin derdindeymişsiniz gibi hissettim, üzgünüm.

Sizin suçlu hissedeceğiniz hiçbir durum yok. Size çok saygısızlık yapmışlar, terk etmiş/edilmişsiniz dönüp bir aramamışlar bile. Utanmadan bir de evinize yerleşmişler, her köşesinde hayaliniz vardır... Lütfen kendinizi üzmeyin, bu insanlarla da asla tekrar muhatap olmayın.
Kendinizi ve hayatınızı kurtarmışsınız ayrılarak, lütfen terkar dönmeyin.
Hayat çok güzel, dünyada da milyarlarca insan var bunları çekmek zorunda değilsiniz.

Yazdığınız herşeyi empati kurmaya çalışarak sizin neler hissettiğinizi anlamaya çalıştım. Sadece evli biri olarak şunu sormak isterim evlilikten beklentiniz neler? Hayat arkadaşınız yani eş olarak seçtiğiniz kişi ile hayatınızın geri kalanını geçirdiğinizi düşündüğünüzde sizi nelerin beklediğini düşünüyorsunuz? Bu beklentiler sizin talepleriniz ile örtüşüyor mu? Şahsen bir evlilik saygı, güven ve sevgi üzerine kurulu olması lazım.. yazdıklarınızdan size saygı duymadığını algılıyorum ve doğal olarak ailesi de bu saygıdan yoksun. Bir erkek koruyup kollamasi sizin yanınızda durduğunu hissettirmesi sizce de önemli değil midir? Hayat o kadar kısa ki hayatınız hakkında yorum yapmak şahsıma düşmez ama çok iyi düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü siz hayatınızdan vereceksiniz ve hayat secimlerimizden ibaret 🤷🏼

Burda malesef 15-20 hatta 25 yıllık evlikleri aldatma, şiddet, erkek ailesi vs gibi nedenlerle biten sadece hayalleri değil, anıları giden kadinlar var.Halinize şükredin evlenmeden kurtulmusnuz bunlardan.Verilmis sadakaniz varmış.Evlensenizde bosanip daha zor olaylar yaşardınız.Hic eskiyi düşünmeden nedenleri? arkanizda bırakıp yolunuza bakın.

Burda malesef 15-20 hatta 25 yıllık evlikleri aldatma, şiddet, erkek ailesi vs gibi nedenlerle biten sadece hayalleri değil, anıları giden kadinlar var.Halinize şükredin evlenmeden kurtulmusnuz bunlardan.Verilmis sadakaniz varmış.Evlensenizde bosanip daha zor olaylar yaşardınız.Hic eskiyi düşünmeden nedenleri? arkanizda bırakıp yolunuza bakın.
Pardon barışmissiniz siz.Asla evlenmeyin yazik etmeyin kendinize.

Size asıl saygısızlığı yapan nişanlınız ama madem o adamdan kendinize koca yapacaksınız o zaman ailesini de kabul edip susacaksınız zaten burda aile değil konu. Kimse bunları nişanlınızın beynine girerek yaptırmadı hepsine nişanlınız izin verdi. O adamla yapılacak evlilikte sizin hayallerinizmiş haklarınızmış isteklerinizmiş.. ezer geçerler

"Acılara yürüyorum korkmuyorum" demeye devam ediyorsunuz. Hayatınızı bu kadar kolay harcayacak mısınız gerçekten?
Ne yazık ki çok çabuk manipüle ediliyorum. Yaşanılan her şey doğalmışta benim tepki koymam yanlışmış gibi bir algı yaratılıyor her defasında. Bir insanı yıkan en temel şey kendi benliğini çürütmektir bence. Ben bu ilişkide ne yazık ki bunu deneyimledim. Sınırlarım fazlasıyla aşıldı ve her şeye susmam gerektiği empoze edilerek fazlasıyla yıprandım.

Sizinle kurduğu hayallere önem veren adam zaten sizden vazgeçmezdi. Ailesinin de umrunda değildir kim o evle ilgili ne hayal kurmuş. Kendi evlerinden daha büyük bir ev, nişan atılmış kimse oturmayacağına göre kendi üstüne olan eve yerleşmelerinin bence garip bir tarafı yok. Asıl takılmanız gereken çok başka mevzular var. İnanın ev onların yanında en basiti
Evet.. kendisinin tek savunma şekli “Ailemle, senin aranda kalmak zor bir durumdu ne yapacağımı bilemedim kaçmak istedim.” Ben kendisini affetmiş değilim. Sadece üzülüyorum.. yıprandığım süre için ayrı üzülüyorum, ailemi yıprattığım için ayrı üzülüyorum. Kendini hatırlatması ne amaçla anlamıyorum..

Evin parasını onlar verdiyse yani sadece ex nişanlınızın kazancı ile alınmadıysa tapuyu üstlerine almaları normal.
Eşyalar için de alınmış bir kere artık kimin seçtiğinin ne önemi var diyip oturmuşlar bir güzel. Eşyaya fazla anlam yükleyen birileri değil demekki.
Ex nişanlıya bir höst git artık deyip kendi hayatınıza bakın. Olan olmuş biten bitmiş.

Back