- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.389
- 248
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Aslında hazırlanacak yemek bile kişiden kişiye göre değişir haklısınızanladım şimdi
biz sabahları simit vs yediğimizden
akşamları da yemek işini eşim hallettiğinen ve kullan at eşyalar kullandığımızdan beni pek yormamış
ailemle apart tatili yapardık küçükken annem yemekten bulaşıktan bişey anlamadım derdi.
ben bi aksilik olmazsa 2 ay kadar sonra 27-28 haftalık hamileyken antalya saklıkent ve olimposta çadırda olucam kısmetse
bu defa tübitak ın bi şenliği ile gittiğimden tek ödediğimiz ücret 200 tl
yemek bile onlar tarafından sağlanacak
bu sene de böyle bi tatil :)
Sinirlendigimi nereden çıkardınız ? 600 gayet normal bi rakam yazdim sizde 600 normalmi türkiyede hepimizin geliri belli yazmıssiniz.verdigim cvp bunun karşiligiydi.herkesin geliride tatil anlayışıda söylediginiz gibi aynı değil. Farklıniye sinirlendiğinizi anlamadım, insanlar farklı şekillerde de eğlenebilirler.
kişiye göre değişir ama kadın 1500 tl var uzun tatile saklamak istiyorum yazmış yanlış okumadıysam
2 gün denize girmeye neden tüm parasını bitirsin ki
bizim gelirimiz ortalama üstü diyebilirim
ama tatile o şekilde para ayırmayı ben saçma buluyorum
eşim de öyle
bizim tatil anlayışımız 2-3 gün denize girmek.
bunun için de otellere çok ihtiyaç duymuyoruz
öğretmenevi gibi akşamdan akşama sadece yatacağımız bir yerde kalıyoruz ya da kamping alanlarına çadırımızı kuruyoruz.
3 sene önce kiralık bir arabayla gitmiştik ve oteller pahalı gelince bütçemiz uygun değildi o gece arabada sabahladık, bizim için güzel bi anıdır. bi yerimize bişey olmadı aksine eğlendik.
şimdi arabamızın bagajında piknik setimiz, hamağımız, çadırımız, mangal kömürümüz durur gittiğimiz yerde kalma ve yeme içme sıkıntısı çekmeyiz.
gündüzleri de farklı koylara gitmeyi sevdiğimizden bi gün bi tesise diğer gün başka yere gideriz, ücretli plajları tercih ediyoruz ama şemsiye kiralamıyoruz çünkü kendi şemsiye ve sandalye setimizle beraber gidiyoruz.
otele vereceğim parayla daha çok gezme fırsatı, alışveriş etme gibi şeyler yapıyorum.
zaten türkiyedeki turizm sektörünün bu ülkenin insanlarını dolandırmasına karşı olduğum için hem eğlendiğim hem de parayı daha az israf ettiğimi düşündüğüm tatiller tercih ediyorum.
Salda golunde hazir kurulmus cadirlar da var geceligi 30 liraydi gecen sene icerisinde cift kisinin yatabilecegi bir yatak bir battaniye ve elektirik var cadirin önundede masa ve sandalye de oluyor.. Baska bir bölumde kendi cadirini kuranlarda vardi.. Salda gölune gidecekseniz kesinlikle herseyi evden göturun yemek yiyebileceginiz bir yer yok carsiya inmeniz lazim kahvalti icin ise iki secenek var ve berbat pis umursuz saatler sonra gelen bir kahvalti.. Eger birkac gun kalma planiniz varsa mini buzdolabi alin kahvaltilik herseyinizi goturun iceceklerinizi koyarsiniz aksamada mangal yaparsiniz bu arada gece asiri soguk kesinlikle yedek battaniye göturun yaninizda..Alakasiz olacak ama cadir kurmak zor mu? Cok ozeniyorum ama ne ben ne esim hic denemedik ve bilgisisiz bu konuda.
Bazi yerlerde malesef otel imkani olmuyor. Salda gölü örnegin... pek fazla secenek yok cogunluk cadir kuruyormus. Biz bu yuzden surekli erteliyoruz gitmeyi.
Bu şaka mı ya? Gerçekten anlayamadım :)Gecesi 200 tl den bi otelde kalcağımıza bi gece arabada uyusak bile olur aslında lavabo olan yakın bi yerde park eder uyuruz araba doblo arkası geniş bi gün de otelde kalırız en azından sadece bir gece dışarda uyusak perişan olmayız ve 200 tl kar az değil . Sadece uyumaya 200 tl para çok ya
Salda golunde hazir kurulmus cadirlar da var geceligi 30 liraydi gecen sene icerisinde cift kisinin yatabilecegi bir yatak bir battaniye ve elektirik var cadirin önundede masa ve sandalye de oluyor.. Baska bir bölumde kendi cadirini kuranlarda vardi.. Salda gölune gidecekseniz kesinlikle herseyi evden göturun yemek yiyebileceginiz bir yer yok carsiya inmeniz lazim kahvalti icin ise iki secenek var ve berbat pis umursuz saatler sonra gelen bir kahvalti.. Eger birkac gun kalma planiniz varsa mini buzdolabi alin kahvaltilik herseyinizi goturun iceceklerinizi koyarsiniz aksamada mangal yaparsiniz bu arada gece asiri soguk kesinlikle yedek battaniye göturun yaninizda..
Ev kiran cok uygun bence kuzum...
Bayramda, herkesin talep ettigi donemde 600 lira ucuz bile. O isletmenin her calisanina bayram mesaisi odedigini falan hesaplarsak...
Biz normalde bir dilim pastayi 26 liraya satiyoruz. Bayramda 35. Bir dilim pasta 35ken 2 kisi 2 gece yeme icme konaklama eglenme (bazilarinda hamam kese spa dahil oluyor) 600 cok ucuz bence.
Hele ki benim esim gibi bi buyuk icmeden kalkmiyorsa 2 kisi cadirda da kalsa 600den fazla harcar.
Bize bu yuzden ekonomik bile geliyor.
Acik bufe de anlatildigi gibi kotu birsey degil. Ben cok yaptim acik bufe. Ha dana degil hindi kullaniriz. En ucuz baligi kullaniriz. Bugun yenmeyen bezelye yemegi gerekli olcumden gecip sorun yoksa yikanir ve yarin meze salata olur. Ama pis ve bozuk bir sey, yenmeyecek bir sey yoktur.
İnternette açık büfe hakkında öyle şeyler yazılmış ki insanın midesi bulanıyor. Tüm işletmeler sizin işletmeniz gibi olsa keşke.
Benim merak ettiğim dediğiniz kurallara uymasanız bunun yaptırımı var mı denetimi var mı? Özellikle büyük otellerden vs bahsediyorum.
Tabi ki var. O kadar sık belediye ve bakanlik baskini yiyoruz ki...
Belli bir kapasitenin uzerinde uretim yapan her yer numune veriyor zaten her gun.
Kimi belediye numuneyi alir. Kimi belediye anlasmali lab ile halleder. Kimi belediye sık sık baskın yapar.
O haberlerde gorulen seyler eski usul. Suan ascilar alayli degil mektepli oldugu icin oyle olmuyor. Gastronomi bolumlerinde o kadar detayli kimya dersi goruyoruz ki...
Ha ama sunu soyleyeyim, yapilan analizlerde %99 gida urunlerinde eser miktar gaita vardir mesela. %100 steril urun hic bir yerde bulamazsiniz zaten.
Ama bunu abartmak isterseniz haberini yaparsiniz. O ayri mesele. Yediginiz ekmek mesela... analizini gorseniz yemezsiniz. Sertifikali ruhsatli kosullari uygun firindan cikiyor yine sonuc olarak steril bir urun degil
Ay guldum valla..Araba bozuldu 650 tl para gtti.
Herşey dahil otel ayarladık 2 gece 700 tl..
Son bilgi :)
Ay guldum valla..
Nasıl az masraf eder tatil yaparım derken :)
Yani tabıkı komik degıl.. Bır anlık refleks işte..Hiç komik değil bence.
Geçen sene motor yanmştı 8 milyar gtmşti.
Bu senede bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?