• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

elektra

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2015
6.990
32.274
548
Merhaba öncelikle şimdiden vericeğiniz cevaplar adına teşekkür ederim ☺
Öncelikle çok büyük bir dert değil ancak beni gerçekten sinir eden bir konu. Ailem muhafazakar bir yapıda ancak hani öyle sert falan değil tabi açığım ben hem anne tarafında tek baba tarafında da ben ve kuzenim açıktır herkes tesettürlü. Ama ben akrabalarıma ve en yakın akrabamın evıne her gittiğimizde sen lisede böyle değildin usturuplu giyerdin üniversiteye başladın açıldın demeye başladı açıldığım da şu elbise giymem dizlerimde o da kırk yılda bir normal giyiniyorum buna rağmen sürekli iğneleme . Ne zaman kapanıcan demeleride ayrı bende kapanmıcam açığım ben diyorum ki anne babam bana bu tarz bir soru sormuyor kaç yaşında insanım babam bir şey demez ıken akrabaların karışması çekilmiyor. Artık kimseye gitmek istemiyorum ancak annemi yalnız bırakmakta istemiyorum misafirliğe giderken. Sürekli kıyafetlerime bi iğneleme laf sokma var ben ne kadar giyimim normal desemde anlamıyorlar en çok kırıldığımda öylesine sosyal medyada gelinlik bakarken teyzem bu ne or...u gelinliği demesi sırtı ve gogsu hafıf acıktı sadece bende bütün gelinlikler böyle bir kere giyceğim şeyi beğendiğim ne olursa giyerim dedim . Haaa bir de atanmaya çalışıyorum sürekli bi yok mu biri yaşın geldi evlenmen lazım ben de geç olsun istiyorum erken istemiyorum dıyorum ılk atanayım daha sonra evlenirim dıyorum bunları babama söyledim baba böyle konuşmalar oluyor rahatsız oluyorum diye o da kimse karışamaz ben sana kapan demedim hiç onların ne haddine evliliktede ben senin atanmanı memur olmanı istiyorum ne zaman atanırsın o zaman karşıma birini getirdiğinde kabulüm ancak geleceğini eline almadan asla karşındakinin eline bakma sakın kızım der bu arada yaşım 26. Ben senın yerınde olsam 30 umda evlenırım olgunlaşırsın ne istediğini bilirsin onlara bakma ben ne dersem o dedi ancak hala her gittiğimde bu akrabalar bı laf sokma peşindeler ben ne yapmalıyım 😒 yorumlarda annen neden tek gitmiyor diyenler olmuş arkadaşlar annem okula hiç gitmedi taşındığımız yer karışık minibüsler farklı anlayamıyor kendisi okumaya çıktı ama bizim gibi uzaktan hızlıca okuyamıyor karıştırıyor panik atağı var yanlış yerde inebiliyor teyzemler uzakta oturuyor yiğenleri de babam yalnız gitmesini pek istemiyor kendi bırakamadığı zaman mecbur gidiyorum zaten nadir gidiyoruz biz gidemeyince onlar geliyor cümbür cemaat sık sık yani gitmemeylede olmuyor insanın sinirini gerçekten bozuyorlar. İşlerine gelince zeki bizim kız işlerine gelmeyince şu atandı sen niye atanmadın diyorum branşımız farklı ben lise branşındanım benim sorularım alanım puanım çok zor ama yok anlamıyorlar

Son düzenleme:
Anneniz ve babanız anlayışlı insanlarmıs ne güzel.

Akrabalarla da mecburi durumlar haricinde görüşmeyin, bu tarz insanlar laftan anlamaz çünkü.

Anneniz kaç yaşında kadın, siz gitmeyince neden yanlız kalsın ki?

Anneniz ve babanız anlayışlı insanlarmıs ne güzel.

Akrabalarla da mecburi durumlar haricinde görüşmeyin, bu tarz insanlar laftan anlamaz çünkü.

Anneniz kaç yaşında kadın, siz gitmeyince neden yanlız kalsın ki?
49 yaşında aslında tek de gidebilir de panik atağı var otobüs falan binince inceği yeri karıştırıyor evham yapar babam arabayla bırakıp alması gerek. Kıyamıyorum ama gidincede pişman oluyorum yemek yapmayı öğren yok ne zaman atan an san ki kolaymış gibi boş konuşmalar için bulurum kendimi bir kere şakayla artık sen yemekleri bilip döktürüyorsunda ne oluyor ne faydasını gördün diyince haklısın yapmayanlar daha kıymetli oluyor dedi gülerek

anneni niye yalnız bırakmak istemiyorsun ki? sanki savaşa gidiyo kadın. misafirliğe tek gitse de olur.
Annem nadir gider panik atak var otobus mınıbusle anca benimle gidebiliyor yalnış yerlerde inebiliyor evham yapıyor okulada gitmedi okumayı kendi öğrendi ama ne yazık ki üstünde yazılanları hızlı tam bizim gibi görüp bi anda okuyamıyorda

Bunu diyenler de baskı ile kapanmış olabilir mi? Dinde zorlama olmaz, sizi de ilgilendirmiyor deyin. Koca kaçmıyor, kendi aile düzeninle ilgilen deyin. Kıyafetlerime karışmaya hakkın varsa ver 10 bin lira da alışverişe çıkalım deyin :)) Deyin yani. Siz susarsanız habire konuşurlar.

Keşke Tr'deki tüm aileler babanız gibi olsa. Kadınlar okusa, çalışsa, kıyafetine karışılmasa, öyle evlense yani. Ne kadar güzel olurdu.

Aileniz asıl onemli olan onlar sorun etmiyorsa gerisini kafanizda buyutmeyin.Haklisiniz insanin zoruna gidiyor bazen ama inanin kimse kinadigini yasamadan ölmüyor.Bunun onlarca ornegini cevremde yasadim.Sirf oje surdugumuz icin teyze kizimla yerden yere vurulmustuk ve simdi dedikodumuzu yapanlarin kizlarinin el icine cikacak durumlari yok ama biz yine de oh iyi oldu demeyi kendimize yakistiramadik.Allah herkese once vicdan versin imani kendine kalmis.

Bunu diyenler de baskı ile kapanmış olabilir mi? Dinde zorlama olmaz, sizi de ilgilendirmiyor deyin. Koca kaçmıyor, kendi aile düzeninle ilgilen deyin. Kıyafetlerime karışmaya hakkın varsa ver 10 bin lira da alışverişe çıkalım deyin :)) Deyin yani. Siz susarsanız habire konuşurlar.

Keşke Tr'deki tüm aileler babanız gibi olsa. Kadınlar okusa, çalışsa, kıyafetine karışılmasa, öyle evlense yani. Ne kadar güzel olurdu.
Allah a şükür babam bu konularda hep destekçim bu konuda çok şanslıyım arkadaş gibiyiz makyaj malzemesi kıyafet bile alır süpriz yapar. Tek istediği çalışıp ayaklarımın üstünde durmam kpss de bile baskı yapmaz ne zaman olursa ben ölene kadar tabi benden para isticen ihtiyacını söyliceksin der. Ailesinin yanında ben bebek iken severken kızarlarmış o inada severmiş ama akrabalar fesatlar. Niye bunu giyiyorsun niye atanmadın artık strese girdim iyice

bu babayla hala o akrabalarla muhatap mı oluyorsun

gayet makul bir baban var sen hayatına bak

26 yaşında kız akraba oturmasına da gitme otur KPSS çalış
Gitmeyle olmuyor ki ben arkadaşlarımla bile ayda bir çıkarım ders çalıştığım için. Ki annem okuması pek yok kadını mınıbusle gönderemıyorum panik atak var aklım kalıyor . Ki her hafta geliyorlar cümbür cemaat gitmemeylede kurtulamıyoruz ki

Kesin bir dille anne babanızın karışmadığını gayette üsturuplu giyindiğinizi kimsenin de karışmaması gerektiğini herkesin kendi hayatın olduğunu biraz da sert olarak söyleyin daha bu konu konuşulmasın diye bak bir daha konuşuyorlar mı.. Bende genç kız olma yolundayken daha 12 13 yaşında bahçıvanlar modaydı giyiyordum köye giderdik yazın kalırdık yengem o ne öyle kıza yakışıyor mu etek giy hatların belli oluyor yan tarafları açık falan derdi altına da kısa tişörtle modaydı giyerdim hiç umrumda olmazdı bayramlarda min etekli takımlar alırdı annem yine laf derdi ama sonra bir bayra bi baktım kendi kızına almış bahçıvan çok istemiş de falan kızı benden açık giyinmeye başladı laf edemedi var böyle gereksizler

Benim de böyle bir teyzem ve dayım vardı. Dayımın kızı ergenlikte makyaj yapan biri olunca sesi kesildi. Akrabalar için de annem babam karışmıyor size ne? Dersiniz. Onların yaptığı terbiyesizlik, iyi niyet vs de değil. Kendi çocuklarına ne yaparlarsa yapsınlar. Size kimsenin karışma hakkı yok. Hiçbir sorularına da cevap vermeyin. Boş ver ne yapacaksınız diyebilirsiniz.

Sizi taciz etmeye de bayılırlar, siz sessiz kaldıkça, her soruya açıklık getirip cevap verdikçe de abartırlar. Soruları kestirip atın. Neden böyle giyiyorsun? Canım istedi, boşverin ya size ne ne yapıyorum, neden yapıyorum vs. Evlensene vs size ne. Açıklamaya çalışırlarsa bak dinlemek istemiyorum, siz de boşuna konuşmayın. Ailevi konular bunlar yarın bir gün kendi çocuğunuza karışırsınız. Benim annem babam sizin çocuklara karışıyor mu? Arasak bşr sürü kulp biz de buluruz. Bir kere böyle desen söylenseler bile susarlar.

Benim de böyle bir teyzem ve dayım vardı. Dayımın kızı ergenlikte makyaj yapan biri olunca sesi kesildi. Akrabalar için de annem babam karışmıyor size ne? Dersiniz. Onların yaptığı terbiyesizlik, iyi niyet vs de değil. Kendi çocuklarına ne yaparlarsa yapsınlar. Size kimsenin karışma hakkı yok. Hiçbir sorularına da cevap vermeyin. Boş ver ne yapacaksınız diyebilirsiniz.
Bazen cevap veriyorum evlenince başınız göğe erdi mi ya da ben açığım bunları babam aldı zaten diyorum hımm dıye ağız büküyorlar bu sefer babanda çok medeniymiş diyorlar işleri düşüncede şunu işe koysun şu kadar borç verir mi anneme acıyorum artık titiz panik atağı var geliyorlar koltukta zıplayıp gıcık etmeye çalışıyorlar koca koca kadınlar. Artık annem kızarıyor bir şey dıyemıyor çocuklar televizyon buzdolabını vs bozup kırdılar sonra hemen amannn eniştem zengin bize bir şey demez diyorlar

49 yaşında aslında tek de gidebilir de panik atağı var otobüs falan binince inceği yeri karıştırıyor evham yapar babam arabayla bırakıp alması gerek. Kıyamıyorum ama gidincede pişman oluyorum yemek yapmayı öğren yok ne zaman atan an san ki kolaymış gibi boş konuşmalar için bulurum kendimi bir kere şakayla artık sen yemekleri bilip döktürüyorsunda ne oluyor ne faydasını gördün diyince haklısın yapmayanlar daha kıymetli oluyor dedi gülerek
Milletin agzı torba değil ki anca konusmadı bilirler sen fikrinden aklından vazgeçme babana da selam olsun benim kuzenim 35 inde evlendi nolmuş yani simdi sorsan keske evlenmeseydim derler o akrabalar önce bileziğini tak ondan sonra kafa dengi biriyle düşünürsün evlilik

Milletin agzı torba değil ki anca konusmadı bilirler sen fikrinden aklından vazgeçme babana da selam olsun benim kuzenim 35 inde evlendi nolmuş yani simdi sorsan keske evlenmeseydim derler o akrabalar önce bileziğini tak ondan sonra kafa dengi biriyle düşünürsün evlilik
Ben de bu düşüncedeydim artık evliliğin yaşı yok zaten

Babanız arkanızdaymış ne güzel o zaman sorun ne niye bu kadar takıntı yaptınız ki akrabalarınızı. Neden onlara bir şeyler anlatma derdindesiniz. Ayrıca bir tek ben mi laf sokma göremedim ? Size kapan demeye, giyiminize karışmaya hakları yok kesinlikle o ayrı rahatsızlığınızı dile getirirsiniz mesafenizi koyarsınız görüşmek zorunda da değilsiniz. Fakat lafta sokmamışlar... Sadece muhabbet olsun diye soruyorlardır ne zaman atama olacak, evlilik var mı vs diye bunda kötü bir şey yok ki. Takıntı haline getirmişsiniz siz bu akrabalarınızı. Ne derlerse suç oluyor... İnsanların hayatları sizden ibaret değil emin olun. Gitmek görüşmek zorunda değilsiniz. Hayatı bu kadar zorlaştırmayın kendinize gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back