Fikirlerinize çok ihtiyacım var

brnck

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2020
238
74
31
Kızlar merhaba . Hemen konuya gireceğim. 27 yaşındayım çalışıyorum. Çok değer verdiğim bir arkadaşımın eş i , bir arkadaşıyla tanıştırmak istedi beni evlilik amaçlı. Başta yok vs desemde sonea sıcak bakmaya başladım. Çok iyi olduğunu,işinin iyi olduğunu , ailesinin iyi olduğunu vs anlattılar . Biz ilk gün sadece mesajlaştık.( mesajlaştığımız gece laf arasında bir rahatsızlık geçirdiğimi söyledi şeker hastalığı , ben niyeyse o gün sormadım bile . Sanki bi dönem geçirmiş olmuş bitmiş tarzı düşündüm enteresan şekilde )
Bugün 15. Günümüz falan neredeyse hergün görüştük, yavaş yavaş içime sinmeye başladı, hoşlanmaya başladım hatta . Çok iyi niyetli biri gibi geliyor bana. İyi niyetini çok sevdim . Çocuk gibi heyecanlı hemen annesine babasına anlatmış . ( ama ortada olan heyecanı anlatamam size , haytımda ilk kez yüzüm gülüyor dedi bana. Ailem ilk kez yüzümü gülerken görüyor o yüzden mutluluktsn havaya uçutoeyorlar vs dedi)
Dün bana hastalığından bahsetti tip1 diyabet hastasıymış. Şuan 30 yaşında, 12 senedir varmış bu rahatsızlık. Çevremde bu rahatsızlığı olan yok haliyle çok iyi bilmiyorum, sadece forumlarda araştırdığım kadarıyla biliyorum işte .
Evet ben ona aşık değilim, yıllardır birlikte de değiliz. Yapmaya çalıştığımız ilk etspta mantık evliliği olacaktı. Şimdi çok kötü hissediyorum. Ailem ne der ? Peki ben ömür boyu bilmediğim bir hastalıkta ona yardımcı olabilecek miyim. Kendimi de onu da üzmeden yapabilecek miyim? Kafam allak bullak. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? ( lütfen yadırgamayın. Evet iki gün sonra bizimde hasta olmayacağımız ne malum. Ama şuan yeni duydum ve kötü hissediyorum)
Birilerinin yorumlarına çok ihtiyacım var.
( bu arada çocuk kısa sürede de olsa bana çok çok bağlanmoş durumda. )

Hastaligin ciddi bir zorluğu yok diye biliyorum. Bilen arkadaşlarım daha iyi anlatir.
Fakat anneme babama anlattim. Havalara uctular demesi. Bu kadar hizli gaza gelmesi bana cok itici geldi açıkçası

Bana iyi niyetli olan taraf sizsiniz gibi geldi. Daha 15 gün olmuş ve çocuk gibi anne babasına anlatmış. Belli ki bu durum sızın de hoşunuza gitmiş ama bence böyle biri evlenince de her şeyi ailesine anlatırsa çok başınız agirir. Eşim ailesine çok düşkün diye konu açarsınız.

Ailem ne der derken?

Hastalık dediğiniz bence ciddi Bi durum değil aman nasıl bakıcam aman nasıl olacak diye evham yapmanıza gerek yok bence

15 günde ne kadar bağlanabilir karşınızdaki birisi ailesine anlatacak kadar falan belli Bi zaman geçirdikten karşındakinden emin olduğun zaman ailelere söyleme taraftarıyım ben açıkcası

Ne yazsam daha doğru olur bilemedim.

O hasta olan kişi siz de olabilirsiniz, sanırım biraz empati yeteneğinizle bakmanız lazım olaya. Onun dışında, bana yanlış bir şeye takilmissiniz gibi geldi. Sonuçta çocukla ve ailesiyle anlaşıp anlasamiyacaginiza bakacaginiz uzun bir zaman var önümüzde.

Şeker hastalığında yediklerine dikkat etmesi lazım. Birde kullandığı ilaçlar oluyor. Başka zorluğu yok diye biliyorum.

Hastaligin ciddi bir zorluğu yok diye biliyorum. Bilen arkadaşlarım daha iyi anlatir.
Fakat anneme babama anlattim. Havalara uctular demesi. Bu kadar hizli gaza gelmesi bana cok itici geldi açıkçası
Ya şöyle, çok heyecanlıydı çocuk her şeyimi ailemle paylaşırım dedi mutluluğumu üzüntümü. Ailem de ilk kez beni mutlu görüyor dedi. Başta bana saçma gelşyordu allah allah ailesi niye o kadar mutlu bu kadar kısa sürede va diyordum ama şimdi düşününce sanırım hastalığından ötürü çocuk hep mutsuzmuş

Bana iyi niyetli olan taraf sizsiniz gibi geldi. Daha 15 gün olmuş ve çocuk gibi anne babasına anlatmış. Belli ki bu durum sızın de hoşunuza gitmiş ama bence böyle biri evlenince de her şeyi ailesine anlatırsa çok başınız agirir. Eşim ailesine çok düşkün diye konu açarsınız.
Kesinlikle. Yani ben cook mutkuyum aşığım dese inanirimm. Ama bu sekilde cok itici

Ailem ne der derken?

Hastalık dediğiniz bence ciddi Bi durum değil aman nasıl bakıcam aman nasıl olacak diye evham yapmanıza gerek yok bence

15 günde ne kadar bağlanabilir karşınızdaki birisi ailesine anlatacak kadar falan belli Bi zaman geçirdikten karşındakinden emin olduğun zaman ailelere söyleme taraftarıyım ben açıkcası
Evet haklısınız bende şaşırmıştım bu kadar kısa sürede ama ilk kez mutlu görüyorlar beni haliyle sorıyorlr sürekle dedi. Peki bu hastalık hakkında fikriniz var mı?

Ya şöyle, çok heyecanlıydı çocuk her şeyimi ailemle paylaşırım dedi mutluluğumu üzüntümü. Ailem de ilk kez beni mutlu görüyor dedi. Başta bana saçma gelşyordu allah allah ailesi niye o kadar mutlu bu kadar kısa sürede va diyordum ama şimdi düşününce sanırım hastalığından ötürü çocuk hep mutsuzmuş
Kac yaşında?

Şeker hastalığında yediklerine dikkat etmesi lazım. Birde kullandığı ilaçlar oluyor. Başka zorluğu yok diye biliyorum.
Günde 4 defa insülin iğnesi kullanıyormuş işte . Çevremde kimsede olmadığı için bende çok ayrıntılı bilemedim. Ama forumlarda o ksdar kötü şeyler okudum ki

Günde 4 defa insülin iğnesi kullanıyormuş işte . Çevremde kimsede olmadığı için bende çok ayrıntılı bilemedim. Ama forumlarda o ksdar kötü şeyler okudum ki
Evet kendi kendine vurabiliyor zaten. Cevremde halam ve teyzem şeker hastası. Yemek yönünden dikkat ediyorlar. Baska sıkıntı görmedim. Tabi daha detaylı bilmiyorum.

Hastalik konusu tabi ki ciddi ama diyabet hastalari şeker diyeti ve egzersize dikkat ederse gayet de sorunsuz devam ettiriyorlar hayatini ama ben arkadasin baska tuhafliklari oldugunu dusunuyorum. Bir anda cosmasi, hic boyle olmamistim tripleri biraz tuhaf geldi. Erkeklerin bir iliskide oldugunu idrak etmesi 1 2 ayi aliyor zaten🙄 siz kendinizi doldurmayin tabi ama biraz iyi gozlemleyin derim.

Daha ileriki yaşlarda bende gördüm şeker hastalığı o tip2 oluyor sanırkm aynı öı bilmiyorum ama

Evet haklısınız bende şaşırmıştım bu kadar kısa sürede ama ilk kez mutlu görüyorlar beni haliyle sorıyorlr sürekle dedi. Peki bu hastalık hakkında fikriniz var mı?
Benim annemde şeke r hastası ama tip 2 diyabet onunki insülin kullanmıyor iğne olarak hapı var düzebliği kullandığı ama yediğine içtiğine dikkat etmesi aktif olması spor yapması falan gerekli

Şuan 30 yaşında. En iyi mühendislik fakültelerinden birinde okumuş yüksek lisansını iyi yerlerde yapmış donanımlı bir çocuk . Ama mutluluğunu bende fark edince bu kadar kısa sürede nasıl yani dedim
Bakin hastalkla ilgili hic bisey demiyorum.
Ama gerisi cok tanıdık bir hikaye. Yani 30 yasinds insan bebek mi

Hastalik konusu tabi ki ciddi ama diyabet hastalari şeker diyeti ve egzersize dikkat ederse gayet de sorunsuz devam ettiriyorlar hayatini ama ben arkadasin baska tuhafliklari oldugunu dusunuyorum. Bir anda cosmasi, hic boyle olmamistim tripleri biraz tuhaf geldi. Erkeklerin bir iliskide oldugunu idrak etmesi 1 2 ayi aliyor zaten🙄 siz kendinizi doldurmayin tabi ama biraz iyi gozlemleyin derim.
Evet tabiki uzun süre tanımayı planlıyordum . Ama şuan bu hastalık çok fazla üzdü beni, hiç sağlıklı düşünemiyorum

X