Merhaba burda ki mesajların bir kısmını okumakla berber birçoğundan habersiz olarak yazıyorum belkide yazdıklarım önceden de yazılmıştır. İki farklı doktor tarafından fibromiyalji dendi bana da ancak ne anti depresan haricinde pekbir ilaç verilmedi. yaşam şekli değiştirilmeli yapılabiliyorsa yüzme birde düzenli uyku ki zaten anti depresanlar o amaçla verildi. Tabi ben ilaçları kullanmadım ve haliyle ağrılar olduğu gibi kaldı. Malum havalarda iyice soğuyunca ağrılar artmaya başladı ve bende yeniden çare armaya başladım. Bu başlık altında bir arkadaş candida diye bir mantardan bahsetmişti ve onun sebep olduğu hastalıklarla fibromiyaji benzer demişti başta mantıklı gelmemişti ancak ağrılar artınca araştırdım epeyce ve fibromiyaljinin sebeplerinden biride bu mantarmış. Tabi bununda en iyi çözümü beslenme alışkanlıkarıymış fibromiyalji ve candidada ortak şeker,katkı maddeleri, tatlandırıcılar, beyaz un mayalı ürünler gibi gıdalar bu mantarı artırıyormuş ve sonrası bildiğiniz ağrılar ve devamı. Ben bir haftadır hayatımdan beyaz un, peynir pirinç mayalı ürünler şeker ve bulguru çıkardım ancak hala tam buğday ekmeği tüketiyorum ekmek yerine alternatif bişey bulamadım belki onu bırakamam belkide mısır ekmeği yada esmer pirinç az miktarda tüketebilirim henüz bilmiyorum. Tabi meyveleri azaltım şuan kendşmce yiyecek pek bişey bulamasamda bir haftadır biraz daha iyi hissediyorum ancak canım inanılmaz şeker makara vb istiyor ki zaten bu tarz aşerme gibi şeylerede sebep olurmuş.Bendeki değişiklikleri bir ay bitiminde paylaşabilirim inşAllah siz yinede şu beslenme işine bakın derim her ne kadar zor olsada.