Ben artik icmiyorum. Yalniz bendeki durum diyabetle birlikte ortaya cikan ayaklar ellerde dayanilmaz agrilar elektrik carpmasi hissi, ayakta duramayacak denge saglayamayacak yani kas yokmus da kemikler ustunde durmaya calisir hissi sigarayi tam olarak biraktigim donemde hafiflemisti ama ondan 3-4 ay sonra sirtima kurek kemigi altina yerlesen dayanilmaz agrilar gecmedi soguklar bitene kadar ki evde agridan kivrandigimmicin 24 saat kombi acikti faturalar inanilmaz yuksekti maddi manevi cok kotu. Sicaklarda iyiye gitmisken yagmurlar baslayinca ve soguklar yine fena en iyi cozum mont yelekte buldummsu gunlerde.Fibromiyalji hastası arkadaşlarım içinizden sigara içmeyenler var mı çok merak ediyorum.yoksa bu hastalık hep sigara içenlerde mi görülüyor ?? sigaranın etkisi nedir bu hastalığa ? çünkü 22 yıldır sigara içiyorum günde 15 adet civarı.bu ara müthiş boğaım ağrıdığı için 10 gündür içmeme kararı aldım.peki inanırmısınız ki ağrılarımda baya bir azalma oldu maşallah.şok yaşadım.o yüzden soruyorum sigara içmeyip bu hastalıktan şikayet edenleri merak ediyorum selamla :)
Merhabalar ,bu arada çok geçmiş olsun..ben tüm hepsini eleye eleye diyorum iyileşme adına sunulan..gıda takviyeleri,ozon,kuru iğne,fizik tedavi,kaplıca,deniz kefir vs en son sigara bırakma.daha 1 hafta oldu bırakalı ama inanılmaz fayda gördüm maşallah barekAllah çok şükür..kayda değer bariz fark sadece sigara bırakmakta gördüm.bundan sonra vücud temizleneceği için belki omega3 gibi gıda takviye ve kefirin faydasını görürüm.az ağrım daha var ondada şu bağırsaklara yerleşen kandida mantarlarını yok ederek glutensiz yani karbonhidratlardan buğday ve türevlerini hayatımda en aza indirerek beslenme düzenimi daha iyi hale getirerek azalacağını umut ediyorum.bu arada bir de yüzmeden ve platesten baya bir fayda görmüştüm.yani sigara bırakma ve plates ve yüzme ve güneşlenmeiçlerinden en iyi sonuç aldıklarımdı ama 1 nımara sigara bırakma.yukarıda bir yazı paylaştım onu sonuna kadar okuyun .bir bayanda sizin gibi şikayetleri varken glutensiz beslenerek ve sigarayı bırakarak aşmış.Allah bizim hastalara şifa dertlilere deva versin . amin.huzurlu afiyetli yarınlar..Ben artik icmiyorum. Yalniz bendeki durum diyabetle birlikte ortaya cikan ayaklar ellerde dayanilmaz agrilar elektrik carpmasi hissi, ayakta duramayacak denge saglayamayacak yani kas yokmus da kemikler ustunde durmaya calisir hissi sigarayi tam olarak biraktigim donemde hafiflemisti ama ondan 3-4 ay sonra sirtima kurek kemigi altina yerlesen dayanilmaz agrilar gecmedi soguklar bitene kadar ki evde agridan kivrandigimmicin 24 saat kombi acikti faturalar inanilmaz yuksekti maddi manevi cok kotu. Sicaklarda iyiye gitmisken yagmurlar baslayinca ve soguklar yine fena en iyi cozum mont yelekte buldummsu gunlerde.
Kefirden fayda gordunuz mu acaba ben de baslama karari aldim umarim faydasi olur.
Geçmiş olsun ne güzel olmuş.demekki mineral eksikliğiniz çok yüksekmiş.hangi markayı önerirsiniz kızılay çok iyi diyorlar siz hangisini denediniz.biz de içelim.Arkadaslar, 3 yildir fibromiyalji hastasiyim ve kronik agrilarim vardi... tesadufen birgun maden suyu icmemle agrilarim kesildi... magnezyum orani 100 e yakin maden suyu iciyorum ve mucize oldu sanki... agrim kalmadi... yalniz, tansiyonu olana maden suyu dokunabilir, dikkat! Deneyen olur ise yorumlarinizi bekliyorum...
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun .Allah tez zamanda acil şifalar versin .yüzde doksa.n dokuz fibromiyaljisiniz.bana 5 senedir doktorlar teşhis bile koyamadı ama ben koydum araştıra araştıra bu teşhisi.yani doktorlara bu hastalıkta güven olmuyor bu hastalık hakkında hemen hemen hiç bilgileri yok kendilerinin.nasılsa acıyı biz çekiyoruz ya.kan da da birşey yok.hatta bizi deli yerine koyup sen hastalık yaratıyorsun diyenler bile varmış.hepimiz deneme yanılmayla kendimize iyi gelenleri buluyoruz.genelde yediklerin içtiklerin çok önemli.çünkü bu hastalığa yakalananların bağışıklık sistemi ya doğuştan iyi değil yda sonradan kötüleşiyor.bu yüzden omega 3ler vitaminler mineraller sağlıklı beslenme spor,glutensiz beslenme istiyor ve sigarayı sevmiyor.eğer bunları yaparsanki baya baya emek zahmet istiyor eski sağlığına kavuşuyorsun.bir de güneş d vitamini..ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN.Arkadaslar, 3 yildir fibromiyalji hastasiyim ve kronik agrilarim vardi... tesadufen birgun maden suyu icmemle agrilarim kesildi... magnezyum orani 100 e yakin maden suyu iciyorum ve mucize oldu sanki... agrim kalmadi... yalniz, tansiyonu olana maden suyu dokunabilir, dikkat! Deneyen olur ise yorumlarinizi bekliyorum...
Tekrar merhaba.Öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için.İnanın ben de 1 aydır bu sözleri duyuyorum.Artık oram buram ağrıyor demekten utanıyorum.İnsanlar mızmızlıktan yaptığımı düşünüyorlar.Hastaneye gideceğimi duyunca gülüyorlar.Sonuç belli bir şeyin yok diyorlar.Inanın doktor doktor gezmekten çok sıkıldım.Doktorların söyledikleri hep benzer.Bir şeyiniz yok.Sitres yapmayın.Doktor nerenizde ağrı var dediğinde hangi bir yerimi söyleyeceğimi şaşırıyorum.Parmaklarıma kadar ağrı var.Kollarım çok güçsüz.25 yaşındayım ama kendimi 75 yaşında gibi hissediyorum.Bugün de beyin mr ı çekilecek.Bazen geçer gibi oluyor.Sonra tekrar artıyor.Acile taşınıyorum sürekli.Bazen sırtım o kadar çok ağrıyor ki,hissetmiyorum.Kaskatı oluyor.Sıcak iyi geliyor.Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun .Allah tez zamanda acil şifalar versin .yüzde doksa.n dokuz fibromiyaljisiniz.bana 5 senedir doktorlar teşhis bile koyamadı ama ben koydum araştıra araştıra bu teşhisi.yani doktorlara bu hastalıkta güven olmuyor bu hastalık hakkında hemen hemen hiç bilgileri yok kendilerinin.nasılsa acıyı biz çekiyoruz ya.kan da da birşey yok.hatta bizi deli yerine koyup sen hastalık yaratıyorsun diyenler bile varmış.hepimiz deneme yanılmayla kendimize iyi gelenleri buluyoruz.genelde yediklerin içtiklerin çok önemli.çünkü bu hastalığa yakalananların bağışıklık sistemi ya doğuştan iyi değil yda sonradan kötüleşiyor.bu yüzden omega 3ler vitaminler mineraller sağlıklı beslenme spor,glutensiz beslenme istiyor ve sigarayı sevmiyor.eğer bunları yaparsanki baya baya emek zahmet istiyor eski sağlığına kavuşuyorsun.bir de güneş d vitamini..ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN.
Selam canım şu yazını okurken kendımı gördüm resmen sizde öyle iyi anlıyorum ki neyse ki kısa sürede bulunmuş ben 20 yıl çektim bunu ve o çevrenin gereksiz baskısı yokmu hastalık hastası sözleri ağrı bi yandan insanlar bi yandan zor bir sürec Allah yardımcımız olsunTekrar merhaba.Öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için.İnanın ben de 1 aydır bu sözleri duyuyorum.Artık oram buram ağrıyor demekten utanıyorum.İnsanlar mızmızlıktan yaptığımı düşünüyorlar.Hastaneye gideceğimi duyunca gülüyorlar.Sonuç belli bir şeyin yok diyorlar.Inanın doktor doktor gezmekten çok sıkıldım.Doktorların söyledikleri hep benzer.Bir şeyiniz yok.Sitres yapmayın.Doktor nerenizde ağrı var dediğinde hangi bir yerimi söyleyeceğimi şaşırıyorum.Parmaklarıma kadar ağrı var.Kollarım çok güçsüz.25 yaşındayım ama kendimi 75 yaşında gibi hissediyorum.Bugün de beyin mr ı çekilecek.Bazen geçer gibi oluyor.Sonra tekrar artıyor.Acile taşınıyorum sürekli.Bazen sırtım o kadar çok ağrıyor ki,hissetmiyorum.Kaskatı oluyor.Sıcak iyi geliyor.
Amin,Allah hepimizin yardımcısı olsun.Şimdi beyin mr ı sonucunu bekliyorum.Pazartesi çıkıcak.Daha kaç test daha yaptırmam gerekecek bilmiyorum.Gerçekten çok sitresli bir dönemden geçtim.Şehir değişikliği yaşadım.Sanırım yaşadıklarımın hepsi bu hastalıkla çıkıyor.3 gündür belime vurmuş durumda.bel ağrısından ölüyorum.Selam canım şu yazını okurken kendımı gördüm resmen sizde öyle iyi anlıyorum ki neyse ki kısa sürede bulunmuş ben 20 yıl çektim bunu ve o çevrenin gereksiz baskısı yokmu hastalık hastası sözleri ağrı bi yandan insanlar bi yandan zor bir sürec Allah yardımcımız olsun
Merhaba, sizlere de geçmiş olsun diyorum ancak biliyorum ki geçmiyor:) yaklaşık 3 yıldır kürek kemiklerimin etrafında beni depresyona sokacak kadar sıkıntılı ağrılarım oluyordu... sırt bölgeme el değdiremiyorum, bacaklarıma ve koluma en küçük darbede canım yanıyor... Bundan yaklaşık 2 hafta önce öylesine, maden suyu içmemle ağrılarımın yok olduğunu farkettim. Markasını hatırlayamıyorum ancak mağnezyum oranı 76mg seviyelerindeydi. Akpınar gibi bir şeydi, tam hatırlamıyorum... Büyük markete gittiğimde Kızılay'ın oranlarına baktığımda içerdiği mağnezyum oranı çok düşüktü, 15mg. Bu sebeple mağnezyum oranı yüksek olan Sırma'yı aldım ancak her alımda kontrol etmek gerekiyor, her dolum aynı mineral oranını vermeyebilir. Daha sonra mağnezyumu araştırdığımda, fibromiyalji hastaları üzerinde yapılan neticeler sonunda ağrı kesme özelliğinin oldukça iyi sonuçlar verdiğini okudum (nette araştırın, göreceksiniz ki kasları güçlendiriyor... zaten ana problemimiz kaslarla ilgili). Günlük mağnezyum ihtiyacımız 300mg imiş... Maden suyu, tansiyonumu biraz oynattığı için direkt eczaneden mağnezyum, kalsiyum vs desteği veren ilaç aldım ancak maden suyu haptan daha sağlıklıdır herhalde... Sonuçta haplar, karaciğere zarar verebilir... Denemenizde fayda var, o günden bu yana ağrım yok diyebilirim... 100mg'a yakın değerlerde maden suyu deneyebilirsiniz, dokunmuyorsa şayet... Keza içinde başka mineraller de mevcut... faydalıdır da derler... Şimdilik sadece uyku problemim devam ediyor ancak ağrım yok diyebilirim, şükürler olsun...Geçmiş olsun ne güzel olmuş.demekki mineral eksikliğiniz çok yüksekmiş.hangi markayı önerirsiniz kızılay çok iyi diyorlar siz hangisini denediniz.biz de içelim.
Bunu ben de okumustum ve migren icin de magnezyum eksikligi soylendiginden alip da kullanmadigim magnezyum suda eriyenlerden vardi birkac gun ondan ictim ama devam ettiremedim maden sularina da bir bakayim tekrar bir de gozde asiri segirme oldu bu yaz bende yine magnezyum takviyesi oneriliyordu kahvaltilarda ceviz yemistim o ara onda da varmis. Insallah her birimiz kurutulurz bu agrilardan.Merhaba, sizlere de geçmiş olsun diyorum ancak biliyorum ki geçmiyor:) yaklaşık 3 yıldır kürek kemiklerimin etrafında beni depresyona sokacak kadar sıkıntılı ağrılarım oluyordu... sırt bölgeme el değdiremiyorum, bacaklarıma ve koluma en küçük darbede canım yanıyor... Bundan yaklaşık 2 hafta önce öylesine, maden suyu içmemle ağrılarımın yok olduğunu farkettim. Markasını hatırlayamıyorum ancak mağnezyum oranı 76mg seviyelerindeydi. Akpınar gibi bir şeydi, tam hatırlamıyorum... Büyük markete gittiğimde Kızılay'ın oranlarına baktığımda içerdiği mağnezyum oranı çok düşüktü, 15mg. Bu sebeple mağnezyum oranı yüksek olan Sırma'yı aldım ancak her alımda kontrol etmek gerekiyor, her dolum aynı mineral oranını vermeyebilir. Daha sonra mağnezyumu araştırdığımda, fibromiyalji hastaları üzerinde yapılan neticeler sonunda ağrı kesme özelliğinin oldukça iyi sonuçlar verdiğini okudum (nette araştırın, göreceksiniz ki kasları güçlendiriyor... zaten ana problemimiz kaslarla ilgili). Günlük mağnezyum ihtiyacımız 300mg imiş... Maden suyu, tansiyonumu biraz oynattığı için direkt eczaneden mağnezyum, kalsiyum vs desteği veren ilaç aldım ancak maden suyu haptan daha sağlıklıdır herhalde... Sonuçta haplar, karaciğere zarar verebilir... Denemenizde fayda var, o günden bu yana ağrım yok diyebilirim... 100mg'a yakın değerlerde maden suyu deneyebilirsiniz, dokunmuyorsa şayet... Keza içinde başka mineraller de mevcut... faydalıdır da derler... Şimdilik sadece uyku problemim devam ediyor ancak ağrım yok diyebilirim, şükürler olsun...
Artık mineralleri besinlerden almamız oldukça zor, çünkü yetiştirildikleri takviyeli topraklar nedeniyle bu mineral oranları iyice düşüyor. Yaşadığın sorunları ben de yaşadım... Evde tek konu benim ağrılarımdı... Moral motivasyon sıfır...Doktorum bana depresyon ilacı vermişti, inat ettim kullanmadım... Deneyin, belki faydası olur sizlere de...Bunu ben de okumustum ve migren icin de magnezyum eksikligi soylendiginden alip da kullanmadigim magnezyum suda eriyenlerden vardi birkac gun ondan ictim ama devam ettiremedim maden sularina da bir bakayim tekrar bir de gozde asiri segirme oldu bu yaz bende yine magnezyum takviyesi oneriliyordu kahvaltilarda ceviz yemistim o ara onda da varmis. Insallah her birimiz kurutulurz bu agrilardan.
Ben antidepresan ve noropati icin de kullanilan bir ilac kullaniyorum. Antidepresan seretonin ve bir sey daha unuttum simdi salgilatan bir tur kullandigim.bunlarin salgilanmamasi zaten her isin basi belki de. Ben dr.larla gorustugumde o antidepresani kesmeye takilmamami ama noropati icin de kullanilan diger ilacimin cok yan etkisi oldugu ve onu kesebilirsek hayatimin eskiye gore daha iyi olacagi yasam kalitemin yuksek olacagi yonunde. Esimin de aslinda kullanmasi lazim ama dr.a gitmiyor etmiyor sadece sinir ve sikayet. Ben bu agri ve acilarima ragmen pozitif olmaya calisirken onun boyle yapmasina katlanamiyorum diyabetliyim ayni zamanda stres sekerimi oynatiyor net sekilde. Bir de diyabet ilacindan dolayi da besinlerden gerekeni alamiyorum zaten ama inaniyorum artik bir cikis yolu olmali bunun.Artık mineralleri besinlerden almamız oldukça zor, çünkü yetiştirildikleri takviyeli topraklar nedeniyle bu mineral oranları iyice düşüyor. Yaşadığın sorunları ben de yaşadım... Evde tek konu benim ağrılarımdı... Moral motivasyon sıfır...Doktorum bana depresyon ilacı vermişti, inat ettim kullanmadım... Deneyin, belki faydası olur sizlere de...
Bende cok çekildim o beyin mr larından hiçbişi çıkmıyor maruz kaldığın radyasyonda cabası malesef fm kas olan heryerde, stressiz ve Spor dolu bir hayat en iyi çözüm fm liler içinAmin,Allah hepimizin yardımcısı olsun.Şimdi beyin mr ı sonucunu bekliyorum.Pazartesi çıkıcak.Daha kaç test daha yaptırmam gerekecek bilmiyorum.Gerçekten çok sitresli bir dönemden geçtim.Şehir değişikliği yaşadım.Sanırım yaşadıklarımın hepsi bu hastalıkla çıkıyor.3 gündür belime vurmuş durumda.bel ağrısından ölüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?