• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba
Bana fibromiyalji teşhisi koymadı doktor ama ben ondan şupheleniyorum.
Benim kalçalarımda ozellikle sagda bastırınca acıma hissi var sanki igne olmuşum ya da bir yere vurmuşum da zedelenmiş gibi. Her gun olmuyor ama bazen oluyor geçiyor. Bir de kalça bacak birleşimimde surekli çıtlama oluyor hareketime baglı olarak.
Sabahları kaltıgımda da 10-15 dakika suren bir tutukluk da oluyor bel bolgemde.
Kalça ve bel mr ı cekildi kan testleri yapıldı hiçbişey çıkmadı.
İlaç da almıyorum hiç doktor voltaren yazmıştı aylar once 1 hafta kullandım faydası olmadı.
3 senedir deliksiz uyku yok hareketli bir oglum var 1 sene once işimden ayrıldım isteyerek bu agrılar daha sonra başladı. Yaklaşık 8 aydır var pilates yaptım işe yaramadı yuzuyorum o da işe yaramadı. Dayanılmaz agrılar degil ama nedeni belirsiz garip bir durum.
Sizce fibromiyalji olabilir mi ki?

celine bende de senin ağrına benzer ağrı sağ kalçamda var

boyun omurlarımda sorun oldugu için, kalça kemiğinin içinden geçen bir sinir var
boyundaki omurlar düzleşme nedeniyle sinire baskı yapınca kalçada bele yayılan ağrı, (bazen kasıkta da ağrı oluyor) ve yürüme güçlüğü oluyor 10-15 dk dan fazla yürüyemem
benim tavsiyem boynuna baktır omurların düzleşmiş olabilir

• Beğen
Reactions: sbt
bende mi bu hastalığa yakalandım acaba :S

6 ay evvel annem hadi annanene gitcez dedi hazırlandım.birden sırtıma ağrı girdi yanma gibi sağ sırtıma.

ordan sağ göğüs kafesime ve çeneme vurdu kıvranıp durdum 20 dakika boyunca bişey de belli etmedim ama ben gelemiycem dedim evde kaldım..

çok korktum.

ilerleyen zamanda belki 1 ay sonra tekrar aynı şey oldu

ama ne iştahımda bir sorun var ne kilomda ne başka bişeyde...

sadece ağrılar

...

stresli dönemlerde olması dikkatimi çekti.çünkü bakıyorum 15 gün bişey yok.

aklıma gelince ya da cnm çok sıkılınca oluyor..

ve bunu kontrol edebiliyorum.yani önceden panik yapıyodum, noluyoruz, diye ve daha çok ağrıyodu.giderek azaldı.

ama stresli zamanda özellikle yine oluyor.bu altı ayda toplasam 15 kez böyleolmuştur.

deneyimli arkadaşlardan cvp bekliyorum

ve herkese geçmiş olsun diyorum

ha bu arada ağrı bazen sağ alt göğüs kafesime yani göğsümün tam altına da vuruyor.yanma gibi acı gibi

Arkadaşlar içinizde akupunktura gidipte cevap alanınız var mı? Maraş akupunkturu araştırıyorum ama gerçekten işe yarıyor mu bu akupunktur çünkü istenilen fiyatlar hiç az değil. Lütfen bu konuda beni ilgilendirin. Hamileyim ve ağrılarım dayanılmaz boyutta ne yapacağımı şaşırdım çocuğumu nasıl kucağıma alacağım şuan bunu düşünüyorum :(

benimde hayatımda yaşadığım en çaresiz kaldığım hastalık fm... hiç kimse derdime derman olamıyor ne olur bana da çözüm yolu söyleyin elimin artık göğsümde olmasını istemiyorum. omzumda olmasını istemiyorum. o kadar güzel giden evliliğimin yaşantımın arkasından böyle birşey istemiyorum. ne olur bana da çöüzm yolu bulun

Tedavi amaçlı neler uyguladın Neler iyi geldi?

yapılabilecek tek şey kafana hiçbirşeyi takmamak. en güzeli o yoksa bu hastalığın bir çözümü yok. Bide yeni bişi keşfettim. Yakı yapıştırıyorum. en azından beni biraz oyalıyor.

sevgili arkadaşlar bende 13 yıldır fm liyim.bundan 2 ay önce çörekotu yağı kullanmaya başladım.Hayatımda ilk defa bu kadar uzun süre ağrılarımdan kurtuldum.Sizlerede tavsiye ederim.Hiç bişey kaybetmezsiniz kullanmaktan...Hem çörekotu yağının ölümden başka herşeye çaresi vardır.
sağlıklı günler dilerim.....

Arkadaşlar öncelikle hepinize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Gerçekten çok zor bir hastalık 22 yaşındayım ve 3 senedir çekiyorum. Öğrenci olduğum ve yaşadığım ilde onlarca fizik tedavi ve ortopedi doktoruna gittim. Hafif skolyozumda var 10-15 derece kadar. 2 kere fizik tedavi bitirdim,pilatesler, masajlar,sporlar hiç birisi ağrılarımı bitiremedi.dönem dönem azaldı ama özellikle kış aylarında dayanılmaz olmuştu.Sırtınızda bir an bile geçmek bilmeyen bir acıyla beraber her yerinizde düzenli ara ara şiddetlenen ağrılar var,asla iş yaptırmıyor ağır kaldırmanıza özelliklede sabit kalmanıza hiç izin vermiyor. Kollarınızda hiç güç olmuyor ve ilerleyince ağrı sırtta ne kadar ağırsa bel ve boyunda da o kadar oluyor.

bugün akupunktur merkezinde tedaviye başladım. Bir seansta vücudumun ön ve arkasında neredeyse her yerime 80 tane küçük akupunktur iğnelerinden batırdı. Ağrınızın şiddetine ve bölgelerine göre oluyor sayısı. 10'a yakın iğnenin üzerine de kupa kapattı. Arkasından manyetik alan tedavisi yapıp nöral terapiye geçti ki o işin en zor kısmı. Deri altına seyreltilmiş lokal anestezikler veriyor ve ağrıyan her yerinize hızlıca 50 kere uyguluyordur sanırım.Genelde nöralterapide hastanın sinirleri boşalır ağlarmış ki ben baya döktürdüm:) dayanılmaz değil ama ani olarak biraz can yakıyor. Kulak akupunkturuda uyguladı ağrım oldukça kulağımı mıncıklıyorum:) bir şeyler taktı kulağıma.son olarakta gıda intolerans testi yaptı ben pahalı olduğu için pek taraftar değildim ama dr bu yaşta bu kadar ağrı çekmem normal olmadığı için ısrarla istedi.fiyatı da oldukça yüksek 750tkye anlaştık.test için aldığı kanın bir kısmınıda ozonlayıp kalçamdan enjekte etti. İlk uygulamalarda nöral terapi ağrıları arttırabiliyormuş. Sanırım doğruymuş çünkü sol kulucum çok acıyor. Ama bir enerji patlaması da olmadı değil:) tedavi kesinlikle sakinleştirip huzur veriyor.Haftada iki gün gideceğim ve ağrılarımın durumunu burada oaylaşacağım inşAllah

sevgili arkadaşlar bende 13 yıldır fm liyim.bundan 2 ay önce çörekotu yağı kullanmaya başladım.Hayatımda ilk defa bu kadar uzun süre ağrılarımdan kurtuldum.Sizlerede tavsiye ederim.Hiç bişey kaybetmezsiniz kullanmaktan...Hem çörekotu yağının ölümden başka herşeye çaresi vardır.
sağlıklı günler dilerim.....

:43: Arkadaşım çörek otu yağını nasıl kullanıyosun. Anlatırsan deneriz. Bu güne kadar neler denemedik ki... Yıllardır ağrı çekerim. Uykumda bile o ağrıları hissederim. Sabahları şöyle dinlenmiş, uykumu alabilmiş olarak kalkmanın nasıl bir şey olduğunu unuttum. 3 aydır da ciddi fıtık ağrıları çekiyorum. Doktor ameliyat dedi. Ama acelesinin de olmadığını söyledi. Fizik tedavi gördüm. Gram faydası olmadı. İyi bir doktor buldum. Masaj yapıyor. Tepeden tırnağa 10 günlük masaj kürüne aldı beni. Fıtıktan rahatlayayım derken taşlaşmış, hatta kireçlenmiş kılıflar içinde hapsolmuş kaslarımı tek tek çözdü. Epey bi bağırttı beni ama Allah ondan razı olsun pamuk gibi oldum. Tutulmalarım 2-2.5 ay sürerdi. Ve tutulma döneminde kullandığım hiç bir ilaç ağrılarımı kesmediği gibi kaslarımı da çözemezdi. Durumum feciydi. Gıkı çıkmadan doğum yapmış biri olarak bu tutulma zamanlarında bi sesim yerde bi sesim gökte gece gündüz bağırırdım. Hazır kaslarım yumuşamışken tekrar taş gibi olmasın diye çörekotu hadisesini detaylı yazarsan çok sevinirim.

merhaba hatioz,

ben çörekotu yağını dizlerimdeki rahatsızlıktan dolayı kullanmaya başlamıştım fakat gördümki bel ve sırt ağrılarıma çok iyi geldi.Soğuk sıkım çörekotu yağını aç karnına sabah akşam 1 çay kaşığı olarak kullandım.( tahta kaşık ile ) şuan 1 şişe bitmek üzere.tavsiye ederim denemekte fayda var.....

merhaba hatioz,

ben çörekotu yağını dizlerimdeki rahatsızlıktan dolayı kullanmaya başlamıştım fakat gördümki bel ve sırt ağrılarıma çok iyi geldi.Soğuk sıkım çörekotu yağını aç karnına sabah akşam 1 çay kaşığı olarak kullandım.( tahta kaşık ile ) şuan 1 şişe bitmek üzere.tavsiye ederim denemekte fayda var.....

Açıkladığın için teşekkür ederim. En kısa zamanda ben de içmeye başlayacağım. Yararını görürsem buradan paylaşırım.

merhaba hatioz,

Merhaba vesra bugun bende kullanmaya basliycam insAllah iy gelir herseyi denedim faydasi yok bel fitigi da basladi fizk tedavi biise yaramadi agrilardan cildirmak uzereyim agriyor batiyor huzursuz ediyor beni kimse anlamiyor halimden hep hastasin die konusuyorlar napayim gecmej bilmiyor agrilarim heleki hava sogukken iiyce kotu oluyorm Rabbim yardimcimz olsn cekmeyen anlamaz halimizi Allah kimseye cektirmesin

merhaba ravz4

öncelikle çok geçmiş olsun...Bizi ancak bizim gibi fm'li hastalar anlar ,başka hiç kimse anlamazz...İnş.şifa bulursun çörekotu yağından ben memnunum şu an ama en ufak bir sinirlenme veya stres de ağrı kendini gösteriyor ama eskisi gibi değil tabi kısa sürüyor..Yapacağımız tek şey Yüce Allaha dua etmek ve sonrasında fayda olabilecek şeyleri kullanmak..Rabbim bütün hastalara şifa versin...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

Mine hanım merhaba,
Ben de FM hastalığından muzdaribim 10 yıldır.Araştırma yaparken bu siteyi farkettim ve üye oldum.Yukarıda yazdığınız cevap beni umutlandırdı.Nasıl kurtulduğunuzu bana da yazarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.
Sağlıklı günler.

Mine hanım merhaba,
Ben de FM hastalığından muzdaribim 10 yıldır.Araştırma yaparken bu siteyi farkettim ve üye oldum.Yukarıda yazdığınız cevap beni umutlandırdı.Nasıl kurtulduğunuzu bana da yazarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.
Sağlıklı günler.

Mine sen in profiline girip yazdigi cevaplari okursaniz gorursunuz maras akupuntur da tedavi olmus

Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

Merhaba cok eski bi yazi ama ulasirim insallah sana. Bana da bu teshiz yeni konuldu.acaba nasil kurtuldun bu hastaliktan.

Back