Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İnanmayacaksınız ama ben de 4 yıldır bu hastalığı çekiyorum.Zaman zaman ötenaziyi bile doktoruma teklif ettim bıkmıştım ağrılarımdan.Geçenlerde yine ağrı nedeniyle hastaneye yattığımda bir gece aşırı ağrım olduğundan ağrı nedenile ağladığım için doktor yanıma geldi ve ağrı kesici ile beraber sıcak su torbası koymamaı ,çünkü sıcak suyun kasları gevşettiğini söyledi.Ertesi günü eve geldiğimde elektrikli bir kuşağım vardı.Onu deneyeyim sıcak su torbası rahatsız ettiğinden bu kuşağı deneyeyim dedim.İnanıllır gibi değil ama ağrılarım geçti.Şimdi her gece yatağa yattığımda kuşagı sırtıma sarıyorum ve onunla 15 dakika açık tuyorum daha sonra kapatıp uyuyorum.Ama bunu artık ağrım olsun olmasın yapıyorum ve artık hiç ağrım yok.Arkadaşlar lütfen deneyin bunu ve eminim ki çok teşekkür edeceksiniz bana .Üstelik sabahları kalkamayan ben erken kalkıyorum artık.

kızlar aranızda hamile kalıp doğum yapan var mı. varsa lütfen bana özelden ulaşabilir misiniz. yardımınıza ihtiyacım var.

ben de uzun yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum 3 yıldır da kesin teşhisim kondu.ben de hamile kalmayı planlıyorum doktorum da niyetin varsa erteleme dedi dokularım çok esnek olduğundan vajende de ileride sorun yaşayabilirmişim.nasıl ağrıların merak ettim ben de çok endişeliyim .Allah hepimizin yardımcı olsun.

bir arkadaşımız sağolsun sıcak iyi geldiğini paylaşmış bunu hemen bu gece deneyeceğim ben de artık ağrılarıma dayanamaz durumdayım başka rahatlama yöntemi bilen ya da tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.

nasıl bir banttır bu? internetten resmini falan bulabilirsen ya da kendin çekebilirsen yükler misin. belki bize de faydası olur. markası falan ne.

hastalıktan dolayı mı dokuların esnekmiş. ya sürekli bir yorgunluk hali. şu an ikizlere gebeyim. bi rahatsızlık geçirdiğim için yaklaşık 3 hafta oturarak uyumak zorunda kaldım. o yüzden sanırım boyun ağrım azaldı ama kürek kemiklerim çok ağrıyor sürekli yatmaktan. belim de hep ağrıyor. nasıl geçecek hamilelik hiç bilmiyorum.

evet sanırım hastalıktan fibromiyaljinin ilerleyen yaşlarda bana neler yapıcağını anlattı ben onları duyunca hastalıktan mı diye sormayı unuttum mesela bugün hava kapalı yine uyuyamadım sırtım kollarım ve bacaklarım çok şiddetli ağrıyor.Allah yardımcın olsun canım inşallah ağrısız atlatırsın hamileliği bana da doktor yük bineceği için ağrıların olacaktır dedi ama annelik duygusuyla belki hissetmezsin fazla dedi ben bebeğe zarar verir mi diye sormuştum zararı yokmuş.ikizlerin olacak ne güzel Allah sağlıkla kucağın aalmayı nasip etsin bu ay inşallah benim de kist tedavim biter de ben de tatmaya başlarım o güzel duyguyu

inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın cnm. tedavi süreci çok zor. benim de tedavi ile oldu allah bağışlarsa. benim uyku bozuklığu da var. en kötüsü de bu. özellikle çalıştığım için çok zorlanıyorum. hamile kalınca ilaç da alamıyorum. allahtan dr heyet raporu verdi. hamileleik hormonu uyutuyor şimdilik ama bebekler doğup çalışmaya başlayınca ne yapacağım bilmiyorum. uykusuz geceler benim psikolojimi bozacak gibi. ağrıya katlanıyorum da uykusuzluğa asla.

ben kisti eritmek için doğum kontrol hapı kullanıyorum bu ay umarım erimiştir onun haricinde tedavilik birşeyim yok ama umarım en kısa zamanda hamile kalabilirim sorun olmadan Allah isteyen herkese nasip etsin

ben kisti eritmek için doğum kontrol hapı kullanıyorum bu ay umarım erimiştir onun haricinde tedavilik birşeyim yok ama umarım en kısa zamanda hamile kalabilirim sorun olmadan Allah isteyen herkese nasip etsin

inşallah canım. herkes istediği zaman hamile kalsın inşallah.

Bu tek başına bir hastalık değil sendrom arkadaşlar ben 6 yıldır çekiyordum gitmediğim doktor denemediğim tedavi kalmadı ne duyduysam yaptım bitkisel,hacamat,masaj,antidepresan vs. Okadar yıprandımki artık ağlamaktan yorulduğum günlerde Rabbibe hamdolsun çözüm buldum.Derdi veren dermanıda veriyor çok şükür.İsmail Maraş'la tanıştık konuştuk her türlü sıkıntımı anlattım yazdım uzun uzadıya.Bana dediki fibromiyalji dedikten sonra başka bişey söylemeye gerek yok.Bu rahatsızlık meyve bahçesi gibidir hangi doktora gitsen sana bir hastalık bulur yüzde seksen derdini kimseye anlatamazsın bir çözümde bulamazsın.Haklıydı da gerçekten yaşadığım süreci biliyorumya Ailem bile hastalık hastası evhamlı gözüyle baktıklarına göre.Ama şükürler olsun arkadaşlar çok rahatladım dünyanın böyle rahat bir günü varmıymış ben böyle rahat ve derin bir uykuyu tekrar görecekmiymişim inanın sevinçten ağlıyorum.İnşallah herkes şifaya kavuşur herkese tavsiye ediyorum.

Olmuyor kabullenemiyorum 2 yıl oldu kabul edemedim bu hastalığı ...

benimde hayatımda yaşadığım en çaresiz kaldığım hastalık fm... hiç kimse derdime derman olamıyor ne olur bana da çözüm yolu söyleyin elimin artık göğsümde olmasını istemiyorum. omzumda olmasını istemiyorum. o kadar güzel giden evliliğimin yaşantımın arkasından böyle birşey istemiyorum. ne olur bana da çöüzm yolu bulun

Canım bende akupunktura başlamıştım ama net bi isim araştırmamıştım. Senin bu yazını okuyunca tedavi yerini değiştirdim ve İsmail beye gittim.. Bugün ilk seansa gittim salı ve Çarşamba da gideceğim.. İnşallah faydasını görürsem bende burdan paylaşacağım..
Mutlaka herkes çok tedavi denemiştim ama benim kadarını deneyen yoktur sanırım
Hacamat-sülük(defalarca)
Nöral terapi
Kuru iğne tedavisi
Bioenerji(2 farklı kişi)
Manuel terapi (artık yapabileceğim bişey kalmadı diyene kadar gidildi )
Antidepresan
Kırıkçı- çıkıkçı( yaklaşık 5-6 farklı kişi özellikle 2 tanesine uzun seanslar gidildi)
Ve daha yazamadığım bilumum ortapedi ve fizik tedavi doktorları...
İnş faydası olur olursa mutlaka paylaşacağım
Ücreti merak edenler için İsmail bey karar veriyor ama 3000-5000 arası gözden çıkarılmalı

Selam
Ağrılarınızdan kurtulmak istiyorsanız ağrınız olsun olmasın her gün mutlaka en az 15-20 dakika elektrikli bir kuşak ile sıcak kompres uygulayın hiç bir şeyiniz kalmaz.Nöral terapi dahi denedim en iyi ve tek çözüm bu.Mutlaka denemelisiniz ben çok memnunum.Sağlık dileklerimle...

Fibromiyalji hastalarının yakınmaları kuruntu, evham zannediliyor. Belki kökeninde üzüntü, kaygı sebep olmuş olabilir ama ağrılar gerçek. Kişi bu ağrıları gerçekten çekiyor. Zannetmiyor yani.(Sebep bulunamayınca psikolojik derlerya, kaldıki psikolojik olsa bile bu bile bir rahatsızlık değil midir?). İnternetten okuduğum fibromiyalji hakkındaki yazılarda, bilimsel araştırmalar yapılmış ve kesin olmamakla birlikte o bölgelerde kan dolaşımı incelenmiş ve o bölümlere yeterli kanın gitmediği gözlemlenmiş. Tabiki bu kesinleşmiş bir bilgi değil. Hala inceleme safhasında. Fibromiyalji belki tehlikeli bir hastalık değil ama yaşam kalitesini müthiş düşüren bir hastalık. Çünkü ömrünüz boyunca nereniz ağrısa aklınıza başka türlü hastalıklar geliyor. Ömrünüz doktorlarda geçiyor. Çevrenizdeki insanlar hastalığınızı önemsemiyor ama siz iç dünyanızda ağrılarla devamlı savaş halindesiniz. Canı yanan sizsiniz. Kişinin aile ve çevresi ile ilişkisini olumsuz etkiliyor. Çünkü devamlı ağrılarınız var ve yüzünüz gülmüyor.

Toplumumuzda psikolojik kökenli rahatsızlıklar önemsenmiyor ne yazıkki. Yani çok ciddi boyutlarda psikolojik bişey yaşamadıktan sonra psikolojik hastalıklar hastalık olarak bile kabul görmüyor. Halbuki vücut komutlarını beyinde alıyor. Beyin ne kadar sağlıklı ve huzurlu olursa vücutta o kadar sağlıklı olur...

elektrikli kuşağın markası ve nerden aldığınızı yazarmısınız? başlardaki yazınızda cymbalta kullanıyorum yazmışsınız bu arada ilaca devam ediyormusunuz? Birde ağrılar çok yaygın elektrikli kuşak heryere takılabiliyormu teşekkürler

maraş akapunktura gidenlerin lütfen olumlu yada olumsuz gelişmeleri ALLAH rızası için bu foruma yazmalarını istiyorum şehir dışındayım bende gitmek istiyorum ama o kadar çok şey denedim ki
ozon terapi,ozon sauna,nöral terapi,kuru iğne,alınan pahalı koenzim Q10,meşhur uzman tv dr mehmet portakal kendisi konyada rica ediyorum arkadaşlara gelişmeleri yazarsanız sevinirim...

arkadaşlar yaşadığımız ağrı ve sorunları biz biliyoruz çevremiz ve ailemizin bilmesini beklemeyin buraya neden fayda görürseniz yazın ve foruma girin vakit bulunca unutmayın ki bir fm'liyi yalnız bir fm'li anlar...

Akupunkturun 11. Seansı bitti.. Psikolojiyi düzeltiyor sanırım kendimi daha iyi hissediyorum ama sanki ben fibromiyaljiden ziyade sadece yoğun bel ve sırt ağrısı çekiyorum.. Ama nette proloterapi diye bişey buldum akupunktura başlamasaydım ve ücreti peşin vermeseydim kesin ona giderdim yinede akupunktur iyi gelmezse düşünüyorum tabi para bulursam çünkü çok pahalı

Birde kendimce bulduğum yöntemler uyku saati ne az ne çok olacak uyanınca hemen yataktan kalkılacak çok yatarsam ağrılarım artıyor.. Günlük hareket egzersiz ama çok yapamıyorum biraz yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama spor ve hareket çok önemli

akapunktur bittikten sonra buraya kesin gelişmeleri yazarmısınız yani fayda etti kurtuldum yada fayda etmedi gibi teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…