• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

merhaba mine hanım ben çok genç yaşta yakalandım bu hastalığa.Sizin gibi emekli olmak istiyorum bu dertten.Bana nasıl kurtulduğunuzu yazarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

merhaba,bende yıllardır fibromiyalji,bel fıtığı ve menisküs dertleriyle uğraştım belimden ve dizlerimden ameliyat oldum ama çareyi hacamatta buldum ve bende hacamat yapıyorum istanbulda oturuyorum bilgi almak isteyenlere yardımcı olmak isterim bu arada eşim fizik tedavi uzmanı ama ben illa HACAMAT diyorum,hacamattan önce çok paralarım gitti kim ne dediyse yaptım kortizonlar ağrılarımı geçirmiyordu çok şükür o deli ağrılarımdan kurtuldum...özelime mesaj atabilirsiniz...

Hacamatı bende yaptırmak istiyorum kaç defa yapılıyor ve nasıl oluyor cnm.. özelime yazarmısın...?

1 aydır ağrılarım müthiş derecede arttı ve bende artık çok yoruldum bu rahatsızlıktan...Bel ve altında ağrılar var ve hayat kalitemi çok düşürdü.Arkadaşlar lütfen fayda gördüğünüz birşey olursa mutlaka paylaşın ...

Son düzenleme:
hacamatı bende yaptırmak istiyorum kaç defa yapılıyor ve nasıl oluyor cnm.. özelime yazarmısın...?

1 aydır ağrılarım müthiş derecede arttı ve bende artık çok yoruldum bu rahatsızlıktan...bel ve altında ağrılar var ve hayat kalitemi çok düşürdü.arkadaşlar lütfen fayda gördüğünüz birşey olursa mutlaka paylaşın ...

antidepresan ağrılarımı hafifletti yazmıştınız? Kısa süreli rahatlık mı oluyor?

antidepresanlar hem kısa süreli hemde kullandığın süre insanı ruhsuzlaştırıyor.Uyku hali , isteksizlik vs...

$Fm.jpg

Büyük çoğunluğu okudum.
Bu FM sorununu 30 yıldır çekiyorum. Ama bu hastalığı daha doğrusu sendromu esas annemden çok iyi tanıyorum. Annem gördüğüm en ağır FM liydi.

Bu konuda birçok deneyim yaşadım.
Arkadaşlar birçok soru sormuşlar.
Hepsine evet onları da yapıyor diyorum.
En çok 6. sınıftayken başladı diyen kardeşimize üzüldüm. Benimki de 15 yaşımda başlamıştı.
Bu konuda çok deneyimliyim. Çok birikimliyim.Ve yine de yeni birşeyler ekliyor ya yenien öğrenmeye başlıyorum :)
Bende kuru iğne tedavisini araştırıyorum.
Gerçekten kurtulanlar var mı kimileri mucize gibi demiş.
Ama 200 Tl çok fazla imiş. Kesin olsun gerçi değer de. Ömrü billah verdilerimizi kapı kapı dolaştığımız dr. lar yanlış teşhisler tedavileri sayarsak..
Bu FM hersene yebi birşeyler ekleyerek çıkıyor karşıma.Bu sene de 5 lt. su içip içip çölde gibi susuz oluşum eklendi. Vücut suyu kullanamıyor.4 gün araştırma hastanesinde yattım başka hastalerinkilere de gittim.Sebep bulamadılar.Sizde bir şey var ama bunun tıpta karşılığıı yok dediler.Hep de aralık oca şubatta çıkarıyor.Çeyizini seriyor gibi. Geçen kış da ses kısıklığı çıkardı. Bir şey içmedenbr saat konuşursam sesim kısılıyor. Bir sürü zırıltısı var işte.

https://www.facebook.com/infonetto?fref=ts
Arkadaşlar birde bu sayfaya kediliev.com yazıları soruları bana aittir. Şimdi o kadar şeyi yazamayacağım malum yorgunluk.
Oradaki sorularım aslında bilmek için değil yaptığını bildiğim ama milletin de neler yaptığını bilmesi ve de içini dökmesi için.
Yoksa, kas neremizde varsa her yeri her organı bozuyor.Göz kulak dil, mide rahim bağırsak, kalp.Eklemler kemik zar iltihapları. Kronik faranjit vs. vs. Kas nerde varsa...

Son düzenleme:
Herkese çok geçmiş olsun...FM hastalığını çok iyi biliyorum çünkü her an onunla yaşıyorum...Benim hastalığım da çok küçük yaşlarda başladı...Yıllar geçtikçe ağrı daha çok arttı...Yaptırdığım tedavilerden en küçük bir fayda göremedim...İlaçların da pek faydası olacağını düşünmüyorum açıkçası...Ben de hiç bir ilaç fayda etmiyor...Uzun yıllardır bu hastalığı çekmeme rağmen hemen hemen hiç ilaç kullanmadım ağrıları dindirmediği için...Şimdi antidepresan tedavisine başladı doktorum onu da bırakmak istiyorum ama kendi başıma bırakamadığım için doktoruma danışacağım...

merhaba,bende yıllardır fibromiyalji,bel fıtığı ve menisküs dertleriyle uğraştım belimden ve dizlerimden ameliyat oldum ama çareyi hacamatta buldum ve bende hacamat yapıyorum istanbulda oturuyorum bilgi almak isteyenlere yardımcı olmak isterim bu arada eşim fizik tedavi uzmanı ama ben illa HACAMAT diyorum,hacamattan önce çok paralarım gitti kim ne dediyse yaptım kortizonlar ağrılarımı geçirmiyordu çok şükür o deli ağrılarımdan kurtuldum...özelime mesaj atabilirsiniz...

mrb roseberry hacamatı kaç defa yaptırdınız ve nereye yaptırdınız ? Can yakıyormu ? bilgi verir misiniz ?

Selam arkadaşlar, FMS teşhisi yeni konmuş arkadaşlar haklı olarak hastalıklarını anlamak tanımak istiyorlar. Yaşam kalitemiz maalesef düşük. Çareler arıyoruz bulamıyoruz.

Bir face sayfası kurduk.
https://www.facebook.com/pages/fibromiyalji-ÇEKEN-BİLİR/227874328701?hc_location=stream

Orada da anlatmaya çalışıyoruz.
Bildiklerimizi aktarıp bilmediklerimizi hep beraber öğreniyoruz.

Sayfamızdaki bilgilerden de faydalanabilirsiniz .

hepinize merhabalar
ben çok fayda gördüğüm için tekrar yazmak istedim umarım bu ağrılardan herkes kurtulur
yaklaşık üç sene önce başlayan ağrılardan uykusuzluktan ve mide şikayetlerinden kuru iğne sayesinde kurtulmuş ve burda yazmıştım. bu sene haziran ayında bu kez sağ tarafımda ağrılar başladı kürek kemiklerimde omuzumda .cok şiddetli reflü sorunu yaşadım endoskopi yapıldı ilaç başlandı ağrı için fizik tedavi kas gevşetici iğneler v.s . hiçbirinin faydası olmadı daha önce kuru iğne tedavisi yaptırdığım dr. yurtdışındaydı. iki ay çektim. oruç tutamadım. psikolojim çok bozuldu.
sonra doktoruma ulaştım tekrar üç seans iğne oldum gerçekten dünya varmış dedim .ağrılarımgecti sayılır uykum düzeldi midemde cok rahatladı. umarım herkes iyileşir. bu hastalık insanın yaşam kalitesini çok düşürüyor çünkü

hepinize merhabalar
ben çok fayda gördüğüm için tekrar yazmak istedim umarım bu ağrılardan herkes kurtulur
yaklaşık üç sene önce başlayan ağrılardan uykusuzluktan ve mide şikayetlerinden kuru iğne sayesinde kurtulmuş ve burda yazmıştım. bu sene haziran ayında bu kez sağ tarafımda ağrılar başladı kürek kemiklerimde omuzumda .cok şiddetli reflü sorunu yaşadım endoskopi yapıldı ilaç başlandı ağrı için fizik tedavi kas gevşetici iğneler v.s . hiçbirinin faydası olmadı daha önce kuru iğne tedavisi yaptırdığım dr. yurtdışındaydı. iki ay çektim. oruç tutamadım. psikolojim çok bozuldu.
sonra doktoruma ulaştım tekrar üç seans iğne oldum gerçekten dünya varmış dedim .ağrılarımgecti sayılır uykum düzeldi midemde cok rahatladı. umarım herkes iyileşir. bu hastalık insanın yaşam kalitesini çok düşürüyor çünkü

bende kuru iğne tedavisi yaptırmaya karar verdim siz hangi doktorda tedavi oldunuz acaba geçmiş olsun

Merhaba
Bana fibromiyalji teşhisi koymadı doktor ama ben ondan şupheleniyorum.
Benim kalçalarımda ozellikle sagda bastırınca acıma hissi var sanki igne olmuşum ya da bir yere vurmuşum da zedelenmiş gibi. Her gun olmuyor ama bazen oluyor geçiyor. Bir de kalça bacak birleşimimde surekli çıtlama oluyor hareketime baglı olarak.
Sabahları kaltıgımda da 10-15 dakika suren bir tutukluk da oluyor bel bolgemde.
Kalça ve bel mr ı cekildi kan testleri yapıldı hiçbişey çıkmadı.
İlaç da almıyorum hiç doktor voltaren yazmıştı aylar once 1 hafta kullandım faydası olmadı.
3 senedir deliksiz uyku yok hareketli bir oglum var 1 sene once işimden ayrıldım isteyerek bu agrılar daha sonra başladı. Yaklaşık 8 aydır var pilates yaptım işe yaramadı yuzuyorum o da işe yaramadı. Dayanılmaz agrılar degil ama nedeni belirsiz garip bir durum.
Sizce fibromiyalji olabilir mi ki?

BLUEANGEL ben kuru iğneyi dr. Serdar Saraç a yaptırdım işinde gerçekten cok tecrübeli ve uzman tavsiye ederim Allah şifa versin inş

Merhaba
Bana fibromiyalji teşhisi koymadı doktor ama ben ondan şupheleniyorum.
Benim kalçalarımda ozellikle sagda bastırınca acıma hissi var sanki igne olmuşum ya da bir yere vurmuşum da zedelenmiş gibi. Her gun olmuyor ama bazen oluyor geçiyor. Bir de kalça bacak birleşimimde surekli çıtlama oluyor hareketime baglı olarak.
Sabahları kaltıgımda da 10-15 dakika suren bir tutukluk da oluyor bel bolgemde.
Kalça ve bel mr ı cekildi kan testleri yapıldı hiçbişey çıkmadı.
İlaç da almıyorum hiç doktor voltaren yazmıştı aylar once 1 hafta kullandım faydası olmadı.
3 senedir deliksiz uyku yok hareketli bir oglum var 1 sene once işimden ayrıldım isteyerek bu agrılar daha sonra başladı. Yaklaşık 8 aydır var pilates yaptım işe yaramadı yuzuyorum o da işe yaramadı. Dayanılmaz agrılar degil ama nedeni belirsiz garip bir durum.
Sizce fibromiyalji olabilir mi ki?

fibromiyalji veya miyofasial ağrı sendromu olabilir iyi bir fizik tedavi uzmanı bunun teşhisini koyar .benziyor

fibromiyalji veya miyofasial ağrı sendromu olabilir iyi bir fizik tedavi uzmanı bunun teşhisini koyar .benziyor

Ben de fizik tedavi profesorune gittim ama oyle bir teşhis koymadı. Birden çok noktada olurmuş fibromiyaljide agrılar
Bende sadece kalça bolumunde.. Anlamadım valla nedir psikolojik herhalde

merhaba arkadaşlar

daha önce foruma yazmıştım fm ile ilgili ve hacamat yaptırmak istediğimi.....bundan 1 ay önce kürek kemiği arasına hacamat yaptırdım ve faydasını gördüm çok şükür 3 gün öncede çok ağrıyan belimden yaptırdım ve bu arada da pilatese başladım şimdilik memnunum sizede hacamatı öneririm biraz cesaret gerek hepsi bu...
eskisine nazaran ağrılarım azaldı farkını ve faydasını gördüm hacamatın , zaten yaptırmak Peygamberimizin sünneti

herkese çok geçmiş olsun....

Ben de fizik tedavi profesorune gittim ama oyle bir teşhis koymadı. Birden çok noktada olurmuş fibromiyaljide agrılar
Bende sadece kalça bolumunde.. Anlamadım valla nedir psikolojik herhalde

sadece belli noktalarda ağrılarınız olduğu için miyafasial ağrı olabilir dedim fibromiyalji daha yaygın olur ve tedavisi daha zordur maalesef her dr teşhis koyamıyor ben en az on dr gezmiştim. cok zor bir hastalık .Serdar bey teşhisi koydu ve kuru iğne yaptı şu an cok rahatım Allaha şukur.. benim ğrılarım en çok kürek kemiklerimdeydi antidepresan vermişlerdi ama hic bir fayda görememiştim

sadece belli noktalarda ağrılarınız olduğu için miyafasial ağrı olabilir dedim fibromiyalji daha yaygın olur ve tedavisi daha zordur maalesef her dr teşhis koyamıyor ben en az on dr gezmiştim. cok zor bir hastalık .Serdar bey teşhisi koydu ve kuru iğne yaptı şu an cok rahatım Allaha şukur.. benim ğrılarım en çok kürek kemiklerimdeydi antidepresan vermişlerdi ama hic bir fayda görememiştim

Geçmiş olsun size de
Belki dediğiniz gibidir miyofasyal agrıdır belki.

merhabalar arkadaşlar fibromyaljinin tedavisinde en iyi olan şeylerden birisi aerobik egzersizlerdir.önemli olan bu egzersizlerin düzenli yapılıp hayat boyu devam ettirilmesi , stresden biraz uzak durulmaya çalışılmasıdır. Sİze pilates yapmanızı öneriyorum .gerçekten faydalı oluyor .Ankarada fizyoterapistlerin pilates yaptırdığı bir yer var .Orayı öneririm. Hem de grup egzersizleri stresinizi biraz daha azaltıp sosyalleşmenizi sağlıyor.

BLUEANGEL ben kuru iğneyi dr. Serdar Saraç a yaptırdım işinde gerçekten cok tecrübeli ve uzman tavsiye ederim Allah şifa versin inş

kaça yapıyor acaba bu iğneyi doktor bey? bende de hergün bir yerimde sorun çıkıyor
voltran gibi, ağrılara hergün yeni bölgeler ekleniyor
kollar ayrı bacaklar ayrı, boyun ayrı bel ayrı hergün hasarlanan ağrıyan yeni bir bölge ortaya çıkıyor
çok çektim ağrılardan psikolojimizi de bozuyor bu ağrı ve uykusuzluk

Back