Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vence bunların hepsi fibramiyaliji belirtileri .... ben de sürekli acaba bende çok ciddi bir hastalık mı var dr. lar bulamıyor? diye endişeleniyordum .hatta ağrılardan cok bunlar ön plandaydı.ama şunu öğrendim ki öyle ciddi hastalıklar bu kadar uzun dönem belirti vermiyor bir iki ayda açığa çıkıyor Allah herkesi korusun. bu fibramiyaliji denen hastalık öldürmüyor ama gercekten süründürüyor.

merhaba arkadaşlar firomiyalji rahatsızlığım için bu siteye üye oldum benim vücudumun her yerinde gezen ağrılar var ama özellikle kaburgalarımla beraber sırtımı tutan bi zonklama oluyo beni acillik ediyo lütfen aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yazabilirmi fibromiyalji var ama bu kaburga ağrıları hayatımı zindan etti acaba başka i hastalıkmı diye çok korkuyorum filmlerim temiz

merhaba hala kuru iğne tedavisi görüyomusunuz rahatladınızmı bide toplam ne kadar ödediniz lütfen yazarmısınız

GEÇMİŞ OLSUN CANIM, kan tahlilin ve filmin temiz çıktıysa korkma başka bişey yoktur. ama için rahat etmiyorsa bu tetkitleri başka bi hastanede yaptır bide. ağrıların artabilir azalabilir orası biter başka bi yer başlar illet bu hastalık rabbim acil şifalar versin cümlemize

teşekkür ederim canım temiz çıkıyo ama canım o kadar acıyoki bazen ölmek istiyorum sanki kanser ağrısı çekiyorum bilmiyorum bu şekilde nasıl devam edecek bi tane bebeğim var bakamıyorum çaresizlikten iyce pskolojim bozuldu bu kuru iğne yaptıran arkadaş acaba kurtuldumu inşallah iyi gelir, hepimize allah acil şifalar versin.........

arkadaşlar 1 buçuk aydır aynı ağrıları yaşıyorum.idrar yolu enfeksiyonuna bağladı doktorum ama geçmiyor.enfeksiyon geçti ağrılar geçmedi.nöroloji,dahiliye,üroloji,beyin cerrahı,kadın doğum hepsine gittim.yaşam kalitesi huzur diye bişey kalmadı hayatımda.ne kızıma ne eşime yeterli ilgi gösteremiyorum.ağrılarım sırtım,boynum,kollarım,bileklerim,sağ ve sol göğsüme doğru gezici ağrılar,gece sık sık uyanmalarağrı kesicilerde kar etmiyor.bugün yanlız olmadığımı gördüm sizlerle.ne yapmalıyım sizce.pazartesi fizik tedavi doktoruna gitcem.umarım bi sonuç alırım

merhaba ben bu kuru iğne tedavisini araştırıyorum kullananlar memnun gibi bende deniycem ama maliyeti yüksek hayırlısı bakalım tek bizi kurtarsında bişekilde bulup buluşturup denememiz lazım yoksa bende aynen eşime çocuklarıma ilgi gösteremiyorum lanet bi hastalık bu da zengin işi bi hastalık çünki çok para gerekiyo dr.turan uslu beyi araştırıyorum sadece muayene ücreti 200 bilemiyorum nasıl olcak allah yardımcımız olsun bu arada herkese yaptırmayın kuru iğne tedavisini

benim kuzenim fizik tedavi doktoru dün görüştüm.şikayetlerimi anlattım.fibromiyalji dedi.malesef ayrı illerde olduğumuzdan ancak önerilerde bulundu.hemen fizik tedavi doktoruna gidip.aynı saatlerde olan uyku düzeni oluşturulmalıymış.egzersizin şart olduğunu özellikle pilatesi önerdi.bol su içip hastanede bi kaç seanstan oluşan tedaviden sonuç alırsın dedi.doktor gerek görürse çok küçük dozda anti depresanda verebilir dedi.ama dokyor şartmış.umarım bi an önce iyileşiriz
:44:

merhaba şuan nasılsınız acaba tamamen kurtuldunuzmu lütfen cevapllrmsnz

arkadaşlr bende normalde üşüme titreme ateş oluyodu ama bu ara ağrıyn yrlerde sanki donma gibi soğuk sanki buz değiyo kansızlık da var dr akdeniz ateşi (fmf)den şüphelendi sizdede böyle oluyomu çok korkuyorm

canım geçmiş olsun olabilir bence zaten fm de hiç belli olmuyor ağrının şekli tahlil istedimi dr yinede şüpheleri için tahlillerde belli olur için rahat eder temiz çıkınca inşallah

inşlh ruhan sağol ne kötü bi hastalıkmş bu pskoloji denen hiç bişey kalmadı yinede allah beterinden korusun maalesef yapcak bişey yok

ben de fibromiyalji olduğumu öğreneli 1 yıl oldu.ama 4 yıldır bunu çekiyorum.Allaha şükürr doktorun verdiği ilaçlarla baya düzeldim.ama hiç umudum yoktu yaşama sevincim yoktu.boyun omuz sırt bel bacak kol ağrılarından artık ölmek istiyordum.hatta stresli bi dönemimde 1 ay boyunca yataktan kalkamadım.tutulmalarımın biri geçiyor öbürü başlıyordu.romatizma doktorunun verdiği antidepresanlar bende hiç fayda etmeyince(o da çok şaşırmıştı.her hastasına 10 en fazla 25 mglık ilaç verip ağrılarını hafifletirken beni 35mglıkta paklamadı) psikiyatriste yönlendirdi.bu arada 10 günlük sıcak su ve çamur banyosu kürüde yapılmıştı.neyse b.köy'e gittim ilacımın dozunu artırdığı yetmezmiş gibi üstüne halsizliğim için bi ilaç daha verdi.faydasını görmedikçe dozlar arttı en son 110 mglık ilaçlarla kendime gelmeye başladım.doktor bile her ay şaşırıyordu sana nden bu kadar yüksek dozda ilaç veriyorum diye.ama ağrılarım anca azaldı.şimdi de düşüş evresindeyim.bu soğukta (evim çok rutubetlidir)maşallah çok az ağrım oluyor.sadece şikayetim sabahları çok zor kalkıyorum gün içinde uykum geliyor.onuda havalara bağlıyorum.bahara inşallah bunlarda geçer.bu hastalık evresine göre değişiyor.kimisi ufak egzersizlerle kimi ağrı kesicilerle kimi de anti depresanlarla düzeliyor.ben hepsini birden uyguladım.ama kızlar sakın pes etmeyin.bi dönem isyan bayrağını çekmiştim.hiçbi zaman iyileşemeyecem diye.eğer gördüğünüz tedavi bi iki ayda fayda etmezse psikiyatriste gidin.evet yan etkileri oldu ama sonuçta asla hatırlamak istemediğim zamalrımdan geriye ufak tefek ağrılarım kaldı.hepinize acil şifalar diliyorum

tam 1 yıldır tedavi görüyorum anca düzelmeye başladım mayıs ayında ilaçlarımın dozu düşürülecek ve ilaç tedavim bitmiş olacak
sadece şunu söyleyebilirim en az 6 ay tedavi süresince sabredin uzun zaman sonra rahatlıyorsunuz Allah hepimizi yardımcısı olsun...

tecrübeli arkadaşlara soruyorum.
ben 2 yıla yakındır bel ağrısı ve karın ağrısı çekiyorum. yorgunluk vs zaten .var.yaptırmadığım tetkik kalmadı. kadın hastalıkları,dahiliye,bel fıtığı...en son da kolonoskopi yaptırdım.ama hiç bir şey çıkmadı.ağrı kesicilerin de hiç faydası olmuyor.şimdi bir antidepresan yazdırdım doktora.
burdaki araştırmalarla fibromiyaljiyi takip ediyorum. bu hastalık bel ağrısı ve karın ağrısı yapabilir mi diye sormak istedim sizlere.

Peki hangi branşdaki dsoktora görünmemiz gerekiyor,sizler fayda gördünüz mü?

"Evde hep egzersiz yapıyoruz..!!" demeyin.. yapmıyoruz.. bir gün yapıyorsak iki gün vazgeçiyoruz.. Düzenli egzersiz şart..!!!!!!

Nöral terapi, manuel terapi elektro terapi kaplıca ve çamur tedavisi aklınıza hangi tedavi seçeneği geliyorsa hepsini denedim.. Antidepresanlar.. vs.. ilaçlar..

Kendimi bir tek yazlıkta yüzdüğüm için iyi hissediyordum.. ee hava sıcak güneş kum deniz.. ya kış..?? İşte ölüm fermanım yine yazılıyor.. dediğim her kış..!!! Ama bu kış.. iki kere atak yaşadım.. diğer zamanlar ise yok denecek kadar az bir ağrı.. neden mi.??

Çünkü her gün fitness e gidiyorum.. ve salonda saunası var.. haftanın 3 günü saunaya giriyorum.. Ben İstanbul Çapa da oturuyorum.. aylık bu merkeze sadece 50 TL ödüyorum.. eminim ki çevrenizde bütçenize uygun bir spor merkezi vardır.. aynı zamanda belediyelerin spor kompleksleri de bu konuda destek vermekteler..!!!

Durmayın sevgili arkadaşlarım..!!! Bir hafta sonra ben bugüne kadar neden duruyormuşum..?? diyeceksiniz..!!! Ataklar geldiğinde kendinizi kasmayın.. derin nefes alıp gerinme egzersizleri yapın.. burundan nefes alıp tutun ve yavaş yavaş ağızdan nefes verin.. Nefes teknikleri konusunda videolar internette mevcut.. yoga videoları da size yardımcı olacaktır..!!! Ve sigara içiyorsanız derhal bırakın.. Oksijenin en uç sinir noktalarına ulaşması ancak sigaraya elveda derseniz gerçekleşecektir..!!

Doktorum bana ağrılarınla yaşamayı öğrenmelisin.. demişti.. Tamamiyle yok olmayacak.. biz % 40 oranında azaltmaya çalışacağız.. açıkçası ben şimdi ağrıları % 20 oranında hissediyorum.. hatta bazen daha da hafiflediği gün oluyor.. Bildiğim, spordan dönüşte evde işlerimi çok rahat, zorlanmadan yapabildiğim..!!!

Siz hala ne duruyorsunuz..Hemen çevrenizde spor merkezlerini araştırın.. hatta hastalığınızı anlatın.. ve indirim yapmalarını sağlayın eğer çok yüksek ücret belirlemişlerse..!! Kendi mantığım pilatesin bizi daha da zorlayacağı yönünde.. fitness daha uygun diye düşünüyorum.. yürüme bandında ilk zamanlar 10 dk.. ardından bisiklet çevirme kasları güçlendirici aletlerle çalışma.. kros..vs yaaa dedim ya harika bir şey harika..!! :)

Bakalım ilk kim kayıt yaptıracak bir merkeze..!! :))))
Elimde baston olmadan dışarı çıkamıyordum.. artık dimdik ayaktayım..!!!!

Benim artık canıma tak etti 6. sınıftan beri bu ağrıları çekiyorum 11. sınıfa geldim hala devam çok erken başladı gittikçe şiddetleniyor.
Bir çok hastahane gezdik utanmasalar o hastalıkta ne diyecekler.
Antidepresan verdiler annem bu yaşta kullanmamı istemedi bıraktık bende çok sinir yapıyordu kavgalara bulaşmak istemiyordum ama ilaçlar git şu kavgaya karış der gibiydi.
Bıraktım başka doktora gittim akupunktur yaptı ilk bir kaç gün güzel gidiyor sonra ağrılar tekrar başlıyor romatizma spreyi verdi ondan çok memnunum gerçekten de okulda tahta üstünde oturmaktan ağrılarım çok şiddetleniyor bazen spreyi sıkıyorum en azından 1 saat rahatlıyorum.
Bu illetten kurtulan daha yok sanırım bu topicte of off
Bu yaşta böyle şeyler çok kötü ya ben derslerimi düşünmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…