Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba maalesef bende de var fibromiyaljii..sosyete hastalığı diyorujm ben..üzülmeyeceksin yorulmayacaksın iş yapmayacaksın.sıcakta kalmayacaksın soğukta kalmayacaksın daha ne kaldıysa geriye ...bende görüntüde birşeyleri takmayan bir insanım ama yaşadıım negatif durumlar bu şekilde patlak verdi..akupunktur tedavisi beni çok rahatlatmıştı...tedavim bitmeden hamile kadlım ve lohusa teri beni yeniden hasta etti..ama rahat bir hamilelik geçirdim...neredeyse kurtulmuştum o illetten ..şimdi yeniden başlıyacam akupunktura ama kızımın biraz daha büyümesi lazım sanırım...

Benim annemde fibromiyalji hastası.rica etsem doktorun adını ve adresini msj atarmısınız

mrb arkadaşlar..
bende sizler gibi çok ama çektim bu ağrılardan.. buraya da daha önce yazmıştım.. oturup ağlıyordum evlenince ben napcam diye...
ancak ilk aylar dışında korktuğum gibi olmadı çok şükür.. evlendikten sonra ilk aylar dışı8nda ağrılarım eskisi gibi olmadı, ben bunu yatağıma bağlıyorum.. eğer kendi yatağım dışında bir yerde yatasam ağrım oluyor... ancak kendi yatağımda yatarsam diğerlerne oranla daha az oluyorr... yatağım tam ortopedik, çok set değil ve anti stres özellikli...
belkide başka birşeyden dolayı azaldı ağrılarım bilemiyorum.. ama aklıma ilk gelen bu...

umarım sizlerde en kısa zamaanda kurtulursunuz ağrılarınızdan..

ne güzel ya ağrılarıMdan kurtuldum diyen birini görmek :))

yaa kızlar ben de 8 aylık hamileyim hamilelikte rahatladım derken bir haftadır ölüyorum boynum ve sırtım nasıl doğum yapacağım nasıl iyleşeceğim Allah yardımcımız olsun

3 ay önce doktorumun tavsiyesiyle cipram kullandım.( 3 ay süre ile ) Kullandığım zaman zarfında ilacın faydasını pek görmedim ve fayda vermeyeceğinden de endişe ettim ama sonuna kadar kullandım iyikide kullanmışım 3.5 ayın sonunda ilaç etkisini gösterdi ve ağrılarım eskisine oranla % 60 azaldı.Bu etki sanırım bi 3 ay devam eder sonra tekrar ağrılar nüks eder.Yine ilaca başlarım ve bu şekilde başa çıkarım ancak. çünkü kalıcı bi tedavisi yok fm.'nin....
herkese acil !!.. şifalar.... ve Hayırlı Ramazanlar

aylincim forumda yazdığın ve kullandığın ilaçlardan fayda gördüysen ısrarla senden msj atmanı rica ediyorum..lütfen...

arkadaşlar ben de on aydır bu dertten muzdaribim ağrılar vücudumun her yerinde özellikle sırtımda kürek kemiklerimin arasında geziyordu. Sanki sırtımda yüz kilo yük varmış gibi dolaşıyordum.bu on ay boyunca yirmiden fazla doktor gezdim.kas gevşeticiler ağrı kesiciler hiç fayda vermedi psikolojimde iyice bozuldu ağrı olmadığı anlarda bile heran gelecekmiş gibi tetikteydim daha teşhis konulmadan önce bu formu bulmuş burayı takip etmekteydim belirtilerim sizlerin yazdıklarına çok benziyordu en sonunda erenköy de bir doktor fibromiyaliji dedi cipralax verdi ama ben hiç fayda göremedim yaklaşık bir ay önce kuru iğne tedavisi yapan doktorumla tanıştım ve üç seanstan sonra çok büyük faydasını gördüm onbeşgün önce üçüncü iğneyi oldum başta dört iğne planlanmıştı. üç iğneden sonra oldukça rahatladım gelişmeleri yazmaya çalışacağım hepimize geçmiş olsun

bende 1 senedir çekiyorum sevgili arkadaşım ne olur bana da söyle nasıl kurtulduğunu,hayatım boyunca duacın olurum

kesinlikle stress yok

ağrılarım yirmi gündür çok azaldı. bu kuru iğne tedavisi dedikleri şey galiba iyi geldi ama ben tekrar ağrılar geri gelir mi diye çok korkuyorum ağır yük kesinlikle taşımıyorum yoruldummu dinleniyorum allaha şükür iyiyim inşaallah havalar soğuyunca ağrılarım geri gelmez

Merhaba,

Sizi online görünce çölde su görmüş gibi oldum.Tam kuru iğne tedavisini araştırıyordum burda sizin mesajınızı okudum.Bir çok sorunumun yanında malesef sırt bel ve omurga ağrılarım var.Geçmişte bir kaç defa düşmelerim oldu.Belkide onlar tetikledi bilemiyorum. Artık neredeyse işlerimi göremez oldum.Birileri kuru iğne tedavisini önerdi ama sizde takdir edersiniz ki insan herkese güvenemiyor.Sonuçta beni en iyi siz anlarsınız.Rahatsız etmezsem bir kaç sorum olacak.Acaba hangi doktora gidiyorsunuz?Ben erenköy fizik tedavide yapıldığını duydum.birde turhan uslu diye bir doktor duydum. Siz tedaviden memnun musunuz? Birde seans ücreti ortalama ne kadar acaba?Bilgi verirseniz çok ama çok mutlu olurum inanın. Bunları yazarken bile o kadar ağrım var bir an önce bir çare bulmalıyım.

ben kuru iğne tedavisini erenköy fizik tedavide dr serdar saraç da oldum halen kontrollere gidiyorum daha önce söylediğim gibi bir seneye yakın hep hastaydım artık hastayım demeye utanıyordum ağrılar sırtımda dolaşıyor hangi doktora gideceğimi şaşırmıştım endoskopi bile yaptırdım en sonunda fibramiyaliji dediler antidepresan başladım ama faydasını görmedim serdar beyi netten buldum ilk muayenede bende güven uyandırdı ve kuru iğne tedavisini hemen kabul ettim bu tedaviyi onbeş senedir yapıyor sanırım çok tecrübeli bana 4 seans demişti 3 seanstan sonra ağrılarım bitti sayılır dördüncüyü henüz yapmadı bu yağışlı havada eskiden olsa kalkamazdım bu kış ağrıdan hiç pc başına oturamamıştım şuan dışarda yağış var ben gayet iyiyim azıcık ağrı hissettiriyor sanırım dördüncü iğneyide olurum iğneler yapılırken hiç bir ilac enjekte edilmiyor kasların içine giriyor iğneyle biraz acı oluytor ama dayanılmayacak gibi değil seans ücreti 200 tl maliyeti biraz yüksek ama bazen tek seanstada iyileşen oluyor ben gerçekten çok memnun kaldım umarım sizede faydası olur benim moralim çok bozulmuştu bende bir hastalık var doktorlar bulamıyor diye düşünüyordum şu anda moralimde düzeldi Allah herkese şifa versin dermansız dert vermesin

arkadaşlar selam ben bu siteye sırf benim gibi bu hastalığı çekelnlerin varlığını görünce üye oldum ben daha yeniyim 3 haftadır ağrımadık yerim kalmadı doktor fibromiyalji dedi antidepresan verdi 4 gündür içiyorum ama pek geçemişe benzemiyor bu hep böyle devam mı edecek nasıl düzeliriz bi fikri olan varmı ..çevremde kime anltasam derdimi o ne demek deyip anlamıyorlar dıştan bişey belli olmuyor ama benim canım yanıyor moralimi bozuyor uzun sürenler varmış hiç iyileşen yokmu ..umarım mesajım okunurda cevap alabilirim...

geçtiğine çok sevindim arkadaşım bu iğne tedavisi sadece sitanbuldamı yapılıyor eskişehirdede yapılıyo olabilirmi ...buarada birçok özel hastane açıldı onu benim öğrenmem gerek galiba:))şu an sağ elim soğudu ve uyuştu ne garip bir hastalıkmış uamrım kısa zamanda hepimiz iyileşiriz..herkese geçmiş olsun..

arkadaşım ben istanbul da iki yerde buldum ayrıca yapan kişinin tecrübesi de çok önemli bu serdar bey i ararsanız sanırım telefonda bili verebilir
ben 11 ay boyunca gerçekten çok kötüydüm şu sıralar ağrılarım neredeyse hiç yok arada çok hafif yokluyor onudea önemsemiyorum
biliyorum bu hastalık insanın hayatını karartıyor insanın aklında sürekli ağrılar ve ağrıların yeri devamlı değişiyor, birgün kürek kemiği birgün kol birgün sırt bazen boyun hatırlamak bile şimdi çok canımı sıkıyor Şükürler olsun artık iyiym inş. bir daha tekrarlamaz Allah şifa versin herkese

bende çok kötü ağrılar çekiyordum hiç tamamen geçmiyor sadece şiddeti değişiyor. ağrı kesici içiyorum devamlı. baya azalıyor. sizde güçsüz ve hiçbirşey yapmaya halim yok diyo musunuz

Merhabalar, yaklaşık 8 ay doktor doktor gezdikten sonra bana da 2009 yılında fibromiyalji-yumuşak doku romatizması teşhisi kondu. tetkiklerde fln çıkmıyor hiçbirşey ama devamlı şiddetli ağrılar oluyordu bacaklarımda ve kollarımda özellikle parmaklarımın eklem yerlerinde vücudum devamlı şişiyor ödem topluyordu o dönemde yaklaşık 18-20 kilo da almıştım aynı zamanda. devamlı sırtım,belim, boynum tutuluyor bazen nefes almakda bile zorlanıyordum göğüs kafesimde bir baskı oluyordu. Özellikle basık, ne olduğu belli olmayan havalarda (yani yağmur yağcak mı yağmıcak mı güneşli mi değil mi belli belirsiz günlerde) şikayetlerimin hepsi bir araya gelip günümü mahvediyordu. Bir gün giyebildiğim kıyafeti ertesi gün giyemiyordum vücudum bir anda ödem topluyordu.
Bunların hepsi teşhis konuşduktan ve doktorumun verdiği ilaçları kullandıktan sonra da devam etti. Ailemin zoruyla ilaçları kullandım 8 ay antidepresan ve ağrı kesici aldım hergün ama bi işe yaramadı.
birgün sbh kalktım iş görüşmesine gidecektim ve ne kıyafet bulabildim giyecek ne ayakkabı hiçbiri üzerime olmadı şişlikten dolayı zar zor bişiler uydurup dışarı çıktım ama o gün o görüşmeye nasıl gittim nasıl kendimi tekrar eve attım hatırlamıyorum. 2 gün evde yattım hep düşündüm ne yapmalıyım die ve doktorumu aradım bana 3-4 günlük bir detox uygulamamı böylece ödemlerden kurtulup rahatlayacğımı sonra da yanına gelmemi söyledi. Ben 3-4 gün değil yaklaşık 1 ay detox uyguladım. vücudumda su tutabilecek hiçbir besini yemedim.
1 ayın sonunda 12 kilo verdim daha sonra da tam olarak detox olmasa da yediklerime dikkat ettim. ve spor yapmaya başladım. Power plate denilen bir aletle pilates yaptım 3 ay içerisinde 20 kilo verdim ne ağrım kaldı ne sızım. hava çok soğuk olduğunda yine ağrılarım oluyor ancak ağrı kesici içip engelliyorum hemen ilerlemesini. Ya da sıcak su torbası yapıp koyuyorum hemen ağrıyan yerime kısa sürede geçiriyor ağrısını. ama çok şükür nefes darlığı mide ağrısı gibi dertlerim ortadan kalktı en azından. sadece belirli zamanlarda ağrılarla mücadele ediorum o da artık günlük hayatımı mahvedemiyor takmamaya baş ağrısıymış gibi davranmaya çalışıyrum. Başımız ağrıyınca nasıl ilaç içip geçiriyoruz ya da masaj yapıyoruz ben de aynen öyle davranıyorum.
Bu arada bir daha doktoruma gitmedim gidersem antidepresan vereceinden emindim ve kullanmak istemiyordum.
size tavsiyem kiloluysanız kilolarınızdan kurtulun spor yapın ve hep pozitif düşünün ağrınız olduunda evde oturmayın tam tersi hareket halinde olup onu unutmaya çalışın ağrı yokmuş gibi davranın.
Ben yavaş yavaş kilo almaya başladım tekrar çünkü yine ekmek, kızartma, makarna fln yemeğe başlladım ve şişliklerimde hemen yerlerini almaya bşladılar böylece tamamen yaşam tarzıyla kendini gösterdiğini anladım bu rahatsızlığn ve dikkat etmeye başladım tekrar.

Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olabilr.

arkadaşlar ölüyorum dersem yeridir herhalde...Size hikayemi anlatayım
2003 de panik atak
2008 de baş dönmesi-vertigo
2011 de fibromiyalji dendi.

ama ben bende fibromiyalji varmı yokmu emin olamıyorum....

Şikayetlerim ;
Sağ yanak, sağ kol ve sağ bacakta yanma, uyuşma, karancalanma,burkulma ağrısı ve tutukluk
sol bacakta yanma , tutukuluk ve karıncalanma
gözlerde ağrı
aşırı bağırsak hareketleri -ishal
sürekli yogunluk, halsizlik
gögüs bölgesinde ağrı
zaman zaman sırtta ağrı
omuzlarda karıncalanma gibi şikayetlerim var.

sizleri sormak istediklerim cevaplarsanız çok sevinirim.

Sizlerin ağrı dediğiniz ağrı nasıl bir ağrı
sizlerde de yanma, yanıcı,burkulma ağrısı gibi ağrı ,uyuşma ,karıncalanma oluyor mu
yüzünüzde şikayetleriniz oluyormu
vücudunuzun bir tarafında çok daha yoğun oluyor mu ?

Bu soruların cevapları benim için çok önemli .Aynı zamanda panik atağımda olduğı için acaba daha başka önemli bir hastalığım mı var diye korkuyorum da ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…