• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar Fibromiyalji regl öncesinde ayak topuğu ağrısına yol açar mı ama neredeyse her ay? Birde yaklaşık 1 yıldır geniz akıntısı çekiyorum bu da fibromiyalji
nin semptomu olabilir mi? Benzer şeyler yaşayan var mı aranızda?

geniz akıntısı ben de de var bu aralar.ama sanırım bahar aylarından dolayı vardır.
fibromalajiile alakası var mı bilmiyorum. da ben de adet öncesi ve adet sırasındaki bel ve karın ağrısı /sancısı adet bittikten sonra da devam ediyor.aranızda bu tarz sıkıntı çekeniniz var mı?

bendede var bu dert bide ufak bi fıtık var boynumda bence çaresi sıkılmamamk üzülmemek ve kendini yormamak
bide masabaşında oturanlar çok uzun saatler sabit durmayın kendinizi çok yormayın açıkçası
ben havalar sıcakken ve çok kendimi yormadığım zamanlarda iyiyim bide bioenerjiye gittim ben az da olsa faydasını gördüm tabiki birden kesemez hiçbişeyy
sıkılmayın üzülmeyin yorulmayınnn tabi yapabilirsekkk :50:

bende de var ayni bu fibromiyalji derdinden, yaklasik sekiz yildir cekiyorum. benim en cok kollarim ozellikle eklem yerlerim, boynum, yuzum, sirtim ve belim agriyor. son iki aydir dizlerimide vurdu dizlerim de agriyor.
soguktan nefret ediyorum kaslarim soguk ve hafif ruzgar esince cok kotu agriyor.
butun herseyi denedim doktor doktor gezdim
fizik tedavi birkac gun fayda ediyor bir iki gun sonra yine agrilar geri geliyor.
andidepresyan kullaniyorum bazen, faydasi oluyor ama birakinca agrilar iyice siddetleniyor.
o kadar yorgunum ki kolumu kaldiracak yuruyecek halim olmuyor.
surekli uykusuzum ve yorgun.
geceleri uyku problemim var ve adet donemlerim cok sancili bel, karin ve ozellikle bas agrisi ayni migren gibi.
kanimda alerjik reaksiyon cikti ama ne oldugunu bilmiyor doktorlar buda fibromiyalji ile ilgili
bagirsagim spastik kolon.
senelerdir cekiyorum ama alistim artik agrilarla yasamaya
artik takmiyorum cunku mecburum yasamaya
sizinle paylasmak istedim
ha bide sag yanagimda ki lenf bezi bilya buyuklugunde sis gidip emar cektirdim ama bisey degilmis
bazi fibromiyalji hastalarinda sis lenf bezi oluyomus zaten

Selam Arkadaslar,
Bende 8 yila yakindir bu hastaligi cekiyorum,hamileyken depresyonla baslamisti bu hastalik.
Hastaligin tum belirtileri vardi bende artik oluyorum ben heralde diye gitmistim doktora:((ozellikle sol kolumda agri gogus kafesimde agri,nefes alamama kalp krizini taklit eden bi agri ve his,soylenen butun noktalarda agri,ellerde ve ayaklarda usume,cene kemigimde agri,yuzde ugusma vs.
Bende troid de var genelde troidle birlikte bu hastalikta gorulurmus.
Topiigi basindan okudum bircok arkadas ilac kullanmis ama tamamiyle iyilesen olmamis anladigim kadariyla:((
Ben o ilaclari kullanmak istemiyorum cunku beynimi ve bedenimi sadece ugusturdugunu dusunuyorum yani gecici rahatlik.
Bu hastalik mukemmeliyetci insanlarin hastaligiymis,bizlerin kafa yapisini degistirmemiz gerekiyor heralde.
Bu yastan sonra kafayida degistirmek cok zor, ben kabullendim olene kadar cekicem bunu,Rabbim beterinden korusun hepimizi ins.
Ama sunu soyliyim nette Sizlerin yazdiklarini okuyunca rahatladim, insan yanliz olmadigini bilince daha rahatliyo.
Bu hastalik oyle bisey ki normal insanlar bu hastaligi yasamayanlar sizi asla anlamiyo cok anlayisli olunmasi lazim bu hastaligi ceken insanlarla yasayanlarin.Cunku gorunurde hicbir bozukluk ve hastalik yok sadece gozle gorulmeyen agrilar ve halsizlik gibi sorunlar var,karsidan bakanlar bunlarin hepsinin psikolojik bozukluk oldugunu dusunuyorlar ve seni hastalik hastasi olarak goruyorlar bu da ayrica yipratiyo insani.
Benim doktorum bana sunu demisti, rahat ol bu psikolojik birsey degil sen bu agrilari cok siddetli bir sekilde cekiyorsun ve bu bir hastalik, esimde yanimdaydi.Allahtan anlayisli bir esim var o'da kabullendi ve yardimci olmaya calisiyor.
Ara ara agrilarim kesiliyor Allahtan, hic araliksiz dvmli olsa cok daha rahatsiz eder diye dusunuyorum.
Ataklarla geliyor gelcegi zmn anliyorum kacis yok.
Benim hikayem boyle yazinca rahatladim sanki:)))
Rabbim hepimize sifa versin ins:)

Bende çekiyorum bu hastalığı, şu an bile bacaklarım ve sırtım tutuk vaziyette.

Ayrıca boyun fıtığım var, bu hastalık fıtığımıda tetikliyor. 2 haftadır enjekiyon yapılıyor; berbat vaziyetteyim. Yaşam kalitemi düşürdü resmen.

Nihayet en sonunda fibromiyalji olduğum ortaya çıktı. Berbat birşey bu.

Ben kendi adıma sıcak su kaplıcalarını öneriyorum. Gerçekten düzenli gidildiğinde faydasını görüyorum. Bir de ilginç derecede antidepresanlar işe yarıyormuş bu hastalıkta.

Ben yillardir bu hastaligi cekiyorum ve kimse beni anlamiyor. Genelde cok sinirli oluyorum bu agrilar cabuk sinirlenmemi tetikliyor.
Kalbim SIKISIYOR VE gogus kafesim, cenem, kollarim boynum belim cok agriyor.
Allah daha beterinden saklasin ama ceken bilir ancak bu derdi.

bir arkadaşımla paylaştım bunu belki başkalarına da fayda sağlar diye burdan da yazıyorum

ben çok şey denedim akupunkturdan fizik tedaviye yüzmeden platese egzersizlere iğneler antidepresan ilaçlar akla gelebilecek her şey.
artık en azından atak sıklıklarım azaldı. hangisi işe yaradı derseniz
yoga ve meditasyon sanırım gevşememe fayda sağladı
ayrıca yabancı kaynakları çok araştırdım türkiyede fazla yeterli kaynak yok
okuduğum makaleleren birinde fazla statik elektrik yüklenmenin tetiklediğini öğrendim
anti statik yatak aldım
bol bol toprakta yürümeye çalıştım sırf bunun için eşimle geceleri parka çıktığım günleri bilirim
sonra karabaş otu ve sarı kantaron çok fayda sağladı bana
hatta hala solgarın st. john's wort sarı kantaron kapsüllerini kullanıyorum
bu ilacı araştırmanızı öneririm depresyondan, kaygı bozukluğuna, strese kadar geniş tedavi özelliği var.
ve ağrı kesici bir artısı var. ve birde b12 iğneleri oluyorum sinir ve kas sisteminde eksikliği durumu daha vahimleştiriyor
bende böyle bir eksiklik olduğu için kullanıyorum bir baktırın sizde de var mı?
hala ağrılarım var özellikle sabahları ama eskisi gibi hayatımı etkileyecek kadar değil
ama şunu söyleyebilirim bunun yaratan bizim karakterimiz değişmek zor ama esnemek gerek
stres mükemmeliyetçilik duygusu ister istemez insanı yıpratıp kasıyor.
kesin bir tedavisi yok onu bertaraf etmek ve onla yaşamaya alışmak gerekiyor
zamanla ağrılar şiddetini azaltmasa bile eskisi kadar acı vermiyor merak etmeyin
onu hafifletmek mümkün ama
ben bunları deneye yanıla keşfettim umarım sizin de işinize yarar

ayrıca kas gevşetici ve ağrı kesicilere fazla bel bağlamamak gerek
çok kısa süreli geçici bir çözüm üstelik beraberinde ben de mide sorunları yaşamama da sebep olan bi yöntem

Son düzenleme:
Amon ra; karabaş ve sarı kantorondan bahsetmişsin...Bunların çayını kullanıyorsun değil mi?

Amon ra; karabaş ve sarı kantorondan bahsetmişsin...Bunların çayını kullanıyorsun değil mi?

ilk zamanlar çayını içtim her ikisininde
karabaş otunu uzun süredir içmiyorum
kantaron çayınınsa tadı berbattır
içmeye dayanamadım solgarın kapsülünü aldım

benimde denemedigim yol kalmadi ama birturlu gecmiyor bu agrilar. biraz hafifliyor sonra geri geliyor bi sekilde.
bende fizik tedavi gordum, piskolaga gittim, spor yaptim hala bitki caylari iciyorum ama caresi yok.
kas gevsetici ve agri kesicilerim de var ama almiyorum su aralar. agrilarla yasamaya calisiyorum. allah herkesin yardimcisi olsun cok zor bir durum.
ancak ceken bilir bu derdi.

ilk zamanlar çayını içtim her ikisininde
karabaş otunu uzun süredir içmiyorum
kantaron çayınınsa tadı berbattır
içmeye dayanamadım solgarın kapsülünü aldım

Sarı kantoron çayını aldım ve içmeye başladım...Biraz olsun rahatlatsın o bile yeter.
Karabaş otunu bulamadım..Bahsettiğin kapsülüde araştıracağım,o kadar ilaç kullanıyorum ki bir yenisini daha eklemek istemiyorum :5:

benimde denemedigim yol kalmadi ama birturlu gecmiyor bu agrilar. biraz hafifliyor sonra geri geliyor bi sekilde.
bende fizik tedavi gordum, piskolaga gittim, spor yaptim hala bitki caylari iciyorum ama caresi yok.
kas gevsetici ve agri kesicilerim de var ama almiyorum su aralar. agrilarla yasamaya calisiyorum. allah herkesin yardimcisi olsun cok zor bir durum.
ancak ceken bilir bu derdi.

Ben çok tutuk vaziyetteydim, kaplıca otelleri var benim bulunduğum bölgede.
Termal havuza girdim ve boynumu sağa doğru nihayet döndürebiliyorum artık.
Nerede yaşıyorsunuz?Hiç denediniz mi termal kürlerini?

Bu arada haklısınız; bizi sağlıklı birinin anlaması mümkün değil; yaşayan bilir...

Haklisin canim anca ceken bilir. Kaplica sularina da gittim biraz rahatlatiyor daha sonra yine geri geliyor bu agrilar.
Bu agrilarla yasamaya calisacaz artik baska caremiz yok.

kızlar uzun zamandır topiğe girmiyordumbir arkadaş özelime mesaj atmış kıyamadım onun için girdim girmişşkende sizi bilgilendişreyim dedimm yaklaşık on yıl bu illeti çektim 4 yılldırda bu illetten kurtuldum tek çaresi psikyatri ağrıyla baş edemiyorsanız psikiyatri servislerine gidin ve kurtulun ben şu ana da tr nin en büyük hastanesinde hacettepede tedavi görüyorum ve çok rahatım hepinize geçmiş olsunn :34:

Değerli mine sen ve lilyum insanlık adına sizden yardım bekliyorum 26 yaşındayım 15 yıldır hastalığımın ne olduğunu bilmeden yaşamaya çalışıyorum ama artık ölümün kıyısındayım küçük bebeğime bakamıyorum lütfen doktor adı tedavi şeklini yazın ne kadar bekleyebilirim bilmiyorum

iyi günler siz iyileşebildiniz mi acaba, bu hastalıktan kurtulma çaresini buldunuz mu? sırf bu rahatsızlığım yüzünden siteye üye oldum, bana yardımıcı olursanız sevinirim
Değerli mine sen ve lilyum insanlık adına sizden yardım bekliyorum 26 yaşındayım 15 yıldır hastalığımın ne olduğunu bilmeden yaşamaya çalışıyorum ama artık ölümün kıyısındayım küçük bebeğime bakamıyorum lütfen doktor adı tedavi şeklini yazın ne kadar bekleyebilirim bilmiyorum

ben iyileşmiş arkadaşlardan haber bekliyorum yaptırmadığım tedavi kalmadı en son fizyoterapiste 50 seans sert masaj yaptırdım kasılmalarım yumuşasın diye sonuç gene sadece sömürüldüm 3gün önce sırtımı doktor çizdi uyuşturucu iğne yaptı tık yok ben 4 yıldır atak geçirmiyorum çünkü sürekli sancı krizi geçiriyorum lütfen tedavisinden fayda görenler paylaşsın

Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

Merhabalar ben bu siteye yeni üye oldum ve fibromiyalji ile ilgili yazınız üzerine içimde bir umut oldu.Nasıl bittiğine dair bilgi verirseniz çok sevinirim.Çünkü 2 yıldır çekiyorum ve artık çok yoruldum.Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar daha önceden de yazmıştım.sorunu ciddi boyutta olanlar yani ağrı kesici masaj kas gevşeticilerle geçmeyenler muhakkak psikiyatriste gitmeli.ben 1.5 yıldır gidiyorum tamam ağrılarım tamamen geçmedi ama bunda evimin rutubetli olması hayatımın stresli olmasının da payı büyük.ama ben nerelerden geldim bu duruma.1 ay boyunca yatalaktım resmen.her sabah ağlayarak uyanmak gün içinde ağrımdan dolayı hiç bişey yapamamak ve o deli eden halsizlikde cabası...yazın ağrılarım yok denecek kadar az oluyor ama bu aylarla beraber fazlalaşıyor şu an bile sırtım ağrıyor ama şükürler olsun yine de iyiyim.yalnız tedaviye başlayınca ağrılarınızın hemen kesileceğini ümit etmeyin.doktorunuz doğru ilacı ve uygun dozu ayarlayana kadar sabretmelisiniz.mesela bu ayki tedavimde benim ilacın dozunu düşürtecez.ben mazhar osman ruh ve sinir hastalıklarına gidiyorum.mhrsden randevu alabilirsiniz.

• Beğen
Reactions: sbt
Back