arkadaşlar ölüyorum dersem yeridir herhalde...Size hikayemi anlatayım
2003 de panik atak
2008 de baş dönmesi-vertigo
2011 de fibromiyalji dendi.
ama ben bende fibromiyalji varmı yokmu emin olamıyorum....
Şikayetlerim ;
Sağ yanak, sağ kol ve sağ bacakta yanma, uyuşma, karancalanma,burkulma ağrısı ve tutukluk
sol bacakta yanma , tutukuluk ve karıncalanma
gözlerde ağrı
aşırı bağırsak hareketleri -ishal
sürekli yogunluk, halsizlik
gögüs bölgesinde ağrı
zaman zaman sırtta ağrı
omuzlarda karıncalanma gibi şikayetlerim var.
sizleri sormak istediklerim cevaplarsanız çok sevinirim.
Sizlerin ağrı dediğiniz ağrı nasıl bir ağrı
sizlerde de yanma, yanıcı,burkulma ağrısı gibi ağrı ,uyuşma ,karıncalanma oluyor mu
yüzünüzde şikayetleriniz oluyormu
vücudunuzun bir tarafında çok daha yoğun oluyor mu ?
Bu soruların cevapları benim için çok önemli .Aynı zamanda panik atağımda olduğı için acaba daha başka önemli bir hastalığım mı var diye korkuyorum da ?
2003 de panik atak
Şikayetlerim ;
Sağ yanak, sağ kol ve sağ bacakta yanma, uyuşma, karancalanma,burkulma ağrısı ve tutukluk
gözlerde ağrı
gögüs bölgesinde ağrı
zaman zaman sırtta ağrı
sizlerde de yanma, yanıcı,burkulma ağrısı gibi ağrı ,uyuşma ,karıncalanma oluyor mu
Bu soruların cevapları benim için çok önemli .Aynı zamanda panik atağımda olduğı için acaba daha başka önemli bir hastalığım mı var diye korkuyorum da ?
canım merhaba önce. ayrıca geçmiş olsun. bende aşırı yanma, karıncalanma, şiddeti ve yeri devamlı değişen ağrılar (yanmanın haricinde) hatta kramp yada burkulma tarzı kas ve kemiklerimde şiddetli acılar arada bi tutulmalar, sık idrara gitme uykusuzluk bunun gibi şeyler oldu 10 gün boyunca dr. fibromiyalji tanısı koydu. bende internette araştırdım doğru. senin ki de büyük bi ihtimal bu. hatta FİBROMİYALJİ bu siteye girip bak çok güzel bilgiler vermiş.
2003 de panik atak
Şikayetlerim ;
gözlerde ağrı
gögüs bölgesinde ağrı
zaman zaman sırtta ağrı
bugün nasılsın peki pakize ağrın çok mu yine
Canım bugün yine sağ yanağım ve sağ kolum ağrıyor dicem ama ağrı gibi değil .Ağrıyı çok hafif hissediyorum.Daha ziyade yanma, acıma gibi oluyor.ayaklarımda karıncalanma oluyor.Bu da beni korkutuyor.Sizlerinde ağrısı bildiğimiz klasik ağrı gibi mi yoksa benim anlattığım gibi farklı mı ?Telefonla konuşurken bile elim havada diye çok kısa bir sürede edlim karıncalanıyor.Bazen sağ elim tutmuyor gibi oluyor.Çok karışık yani.
Çok merak ediyorum Sizlerinde ağrısı bildiğimiz klasik ağrı gibi mi yoksa benim anlattığım gibi farklı bi ağrı mı?
Karıncalanma olduğu da oluyor baze. Benim sol kolumda dediğin gibi telle konuşurken ya da birşey tutunca havada kalınca karıncalanma uyuşma oluyordu onun için de çok gittim doktora en son damar sıkışıklığı dendi ve ameliyat olmamı önerdi doktor. o damarın geçtiği yerdeki kemiği törpüleyip damar yolunu açıyorlarmış ya da farklı yöntemleri de varmış. Ameliyat olmasam nolur dedim bişey olmaz ağrın uyuşman olur sadece dedi. sağ kolunuzu yukarı doğru tutup nabzınızı kontrol edin. eğer nabız hızında azalma ya da kayıp oluyorsa damar sıkışıklığı tarzı bir sorun olabilr.benimkinin teşhisini öyle koydular. elimi havada tuttuumda nabzım kayboluyor benim.
ama yüzünüzdeki durum çok sık oluyorsa başka bir doktora daha gitmelisiniz bence onunla ilgili çok yorum yapamıyorum :S
Canım bugün yine sağ yanağım ve sağ kolum ağrıyor dicem ama ağrı gibi değil .Ağrıyı çok hafif hissediyorum.Daha ziyade yanma, acıma gibi oluyor.ayaklarımda karıncalanma oluyor.Bu da beni korkutuyor.Sizlerinde ağrısı bildiğimiz klasik ağrı gibi mi yoksa benim anlattığım gibi farklı mı ?Telefonla konuşurken bile elim havada diye çok kısa bir sürede edlim karıncalanıyor.Bazen sağ elim tutmuyor gibi oluyor.Çok karışık yani.
Çok merak ediyorum Sizlerinde ağrısı bildiğimiz klasik ağrı gibi mi yoksa benim anlattığım gibi farklı bi ağrı mı?
ewet bendede oluyordu aynısı saçımı bağlayamıyordum dr gittin mi sen canım[/Q
hangi bölüm dokturunu soruyorsun canım
ewet bendede oluyordu aynısı saçımı bağlayamıyordum dr gittin mi sen canım
sizler sizde nasıl şikayetler olduğunu anlatabilirmisniz.
canım bende normal ağrılar oluyordu ve arada baya şiddetleniyordu. ama bi gece belimden başladı enseme başıma kadar bir yanma karıncalanma oldu. sanki ütü basıyorlardı. acile gittim film çekildi tahlil yapıldı herşey normal çıktı çok şükür. fizik tedaviye yolladı kardiyolojiye bile gıt dedi çarpıntı başlamıştı çünkü nefes alamıyordum.ve bunlar psikolojik dedi. ben fizik tedaviye gittim sadece fibromiyalji dedi. sana verdiğim linkte ki tüm belirtilerin yüzde ellisi vardı bende. yanma karıncanlanma kaslarda ağrı kramp sızı sık idrara çıkma titreme uykusuzluk çarpıntı iştahım bile kapanmıştı kılımı kıpırtadamıycak kadar halsizdim. ssen dr gitmedin mi
Senin sadece sırtındamı oluyor bu şikayetler.Kol bacak da olmuyor mu ? Karıncalanmalar falan sadece sırttamı?
Ben doktora gittim.Kardiyoloji, Nöroloji ve Fizik Tedavi doktorlarına gittim.Psikolojik ve Fibromiyalji dendi ama ben güvenemiyorum .Çünkü bende bildiğin klasik ağrı pek olmuyor.Kolumda bacağımda tutukluk, yine yüzümde, bacağımda ve kolumda yanma, üşüme, acıma,karıncalanma gibi şikayetlerim oluyor.Buna ilave olarak dirsek ve el parmaklarımın eklemlerinde sızı gibi oluyor.Bunların dışındada bağırsak hareketliliği, çarpıntı,yorgunluk,titreme gibi şikeyetlerim var.
tahlillerin ve filmin çekildi ve bişi çıkmadıysa korkma. başka bişi yoktur altında sadece bu hastalık insanın psikolojisini iyice bozuyor moral bozukluğu yapıyor dr ilaç verdi mi kullanıyo musun:2:
Dr antidepresan verdi ama çok fazla yan etkisini yaşadım ve bıraktım kullanamadım.
Canım ısrarla aynı şeyi soruyorum ama senin sırtının dışında başka bir yerinde uyuşma karıncalanma yanma veya benzeri bir şikayetin olmuşmuydu
sırtım boynum başım ellerim kollarım ve ayaklarımda olmuştu. şimdi ne ilacı içiyosun ağrı kesici kas gevşetici falan kullanmıyo musun?
yok canım hiç bir ilaç içmiyorum.İçtiğim antidepresan'ın yan etkileri tam olarak atlatamadım onlar bir geçsin.Birde tam olarak bir inanırsam fibromiyalji olduğuma kafam bir netleşirse o zaman platese başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bir fizik tedavi dr u bana uyku testi yapmak istedi ama ben henüz yapmadım bu testi.ona göre ilaca başlıcaz demişti.Belki de uyku testinide yaptırırım.Yarın başka bir fizik tedavi dr una gidicem bakalım o neler söyliyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?