Faturalar ve ne yapabiliriz

aylık 1100 kredi oduyoruz
elektrık 70 desek
su 60 desek
cep tel 100 desek
akbil 50 desek
digiturk 13 diyorum yenı baglattık 2 ay 13 tl sonra lıg tv donecek
dogalgaz 250 dıyorum(onumuzdekı ay ıcın bu senaryolar)
kkartı 250 (cam balkon taksıdı)
baskada odeme yok sımdı hesaplıyorum
1900 eder
esım 100 lıra zam aldı bende henuz almamıs gıbı sayayım cunku henuz bellı degıl cok sevgılı ıs arkadaslrım tek basıma benım zam almamam ıcın elınden gelenı yaptılar cok sukur !!!!
2600 eve gıren para oluyor 700 lıra kalıyor
sımdı
ne cok para gıdıyor bu ya ay valla sınır oldum ya
neyse
haftalık 30tl'den 4 pazar 120 lıra yapar
pazar 120
market 100 desek
kıymam ve etım var
150 lıra sıgara desem
370 eder
330 lırada ceker gıder
yok arkadas benım para bırıktırmem lazım ya

dip not : ev bizim
araba almak ıstıyorum 1.5 ay evvel tasındık tadılat yaptırdık
altın gıbı seylerım duruyor ama sureklı sıkarak yasamakta ıstemıyorum
napsam benım cok para kazanmam lazım
ah zam alsam 2 senelık offfffffffffffffffffffff

valla kurban kestık
Allah kabul etsın
etım kıymam var yanı cok sukur
ıkı kısıyız
haftanın 1 veya 2 a ksamı annelerdeyız
2 aksamda ben yalnızım uzun uzadıya bı yemek pısmıyor o na ragmen mutfaga cok harcıyoz
galıba cola cıps cekırdek cıg kofte vs bunlara bızım paraları yutuyor :KK14:

Et kıyma haricinde valla birşey bitince gidip alıyorum. Misafirimde olmuyor pek ondan heralde. Kola içmem cips yemem ama çikolata yerimmm :KK1:

500 mutfak masrafı çok değil aslında etin balığın çocuğun sütü bezi bisküvisi ayda 250 sıf geriside eşimle benim birde marka takıntım var herşeyi en iyiysini alacam güvenemiyorum hiçbir markaya..

Çocuk işin içine girdiği zaman mutlaka öyledir. Mutfak masrafım ama diğer herşey fazla. Hiç tutumlu değiliz hiç

Et kıyma haricinde valla birşey bitince gidip alıyorum. Misafirimde olmuyor pek ondan heralde. Kola içmem cips yemem ama çikolata yerimmm :KK1:

Çocuk işin içine girdiği zaman mutlaka öyledir. Mutfak masrafım ama diğer herşey fazla. Hiç tutumlu değiliz hiç

ben buraya bu aralar çok takıldım gerçekten çok gereksiz para harcadığımı düşündüm bana iyi geldi kk eşim hergün gir diyecek ben eve birşeyler almayı çok severim yatak odamın tülü yeniydi gittim değiştim annemler çok kızıyor bana ne yapsam arkadaşlar beni uyarın biraz kızıma sürekli kıyafet çalışsam tamamda birde çalışmıyom eşime destek yerine köstekmiyim ben ya bazen diyorumki neden kısacam evlerimiz var arabamzı var istediğimi yapayım diyorum bazen pişamn oluyorum

valla arkadaslar bız aldıklarımızı yazıyoruz bı bakıyoruz morelımız berbat
harclıklarda dahıl mutfak pazar alısverıs vs o kadar gıdıyrokı
esktra bısey cıkınca ıcerı gırıyrouz
yanı buda cok sorun oluyo daha 5 aylık evlıyız 2.5 aylıktan berı kendı oturcamız evı hazırlamaya basladık
artık bı duzene otursun dıyorumda
hangı bırınden kıyasım ahanda hesap bu para bu

ben buraya bu aralar çok takıldım gerçekten çok gereksiz para harcadığımı düşündüm bana iyi geldi kk eşim hergün gir diyecek ben eve birşeyler almayı çok severim yatak odamın tülü yeniydi gittim değiştim annemler çok kızıyor bana ne yapsam arkadaşlar beni uyarın biraz kızıma sürekli kıyafet çalışsam tamamda birde çalışmıyom eşime destek yerine köstekmiyim ben ya bazen diyorumki neden kısacam evlerimiz var arabamzı var istediğimi yapayım diyorum bazen pişamn oluyorum
nıye tul allıyosun yenıyken ne gerek var :KK51:

Eşim 2500 ben 1225 tl alıyorum..

İstanbul'da yaşıyoruz..

530 tl ev kirası evim g..t kadar ! :KK1::KK53:

170 d.gaz geldi geçen ay bu aya ALLAH kerim o da çalıştıgımız ve akşamları çalıştığı halde bu kadar :)

35 eşimin cep telefonu, 20 tl de benim cep telim.

300 kredi kartı (televizyon aldık onun taksidi )

10 tl apartman aidatı..

485 tl kızımın kreş masrafı..

50 elektrik..25-30 tl arası su.

44 tl internet faturası

400 tl pazar +mutfak masrafımız...(akşamdan akşama evde olduğumuz için akşam yemeği yiyoruz sadece)

200 tl aylık ıvır zıvır hafta sonu eglencesi ya da öylesine bir harcama

Geriye kalan 1500 tl'de birikim için banka hesabına yatıyor...İstanbul'da yaşamak zor ALLAH bize yardım etsin..Ev almak istiyoruz oooof offfffffff:KK50:

salon perdem kısa kaldı yenı eve
yenı perde ıstıyom
kapı kolları degısmelı cıkıyor elde kalıyor
spotlar teklıyor degısmelı
avıze alınmalı bır tane
unıte ıstıyorum salona
gumusluk ıstıyorum
mutfak halısı ıstıyorum dolaplarıma uygun
klozet takımı ıstıyorum
sonracıma balkonuma masa ıstıyorum duvara monte
bı hespalıyım sımdı

perde 300 lira
kapı kolları 300 lira
spotlar tanesi 7 tl den 60 taneden 420 lira :S
avize 250 lira
unıte 1500 lira
gumusluk 250 lira
mutfak halısı 300 lira
klozet takımı 70 lira
masa 100 lira
---------

3400-öyle boyle desen 4000 lıraya ıhtıyacım var benım yokmu hayır sever bırı aranızda ya
hepınızmı fakırısnız :KK45:

İstanbul'da yaşıyoruz..

170 d.gaz geldi geçen ay bu aya ALLAH kerim o da çalıştıgımız ve akşamları çalıştığı halde bu kadar :)

10 tl apartman aidatı..

44 tl internet faturası

400 tl pazar +mutfak masrafımız...(akşamdan akşama evde olduğumuz için akşam yemeği yiyoruz sadece)

Geriye kalan 1500 tl'de birikim için banka hesabına yatıyor...İstanbul'da yaşamak zor ALLAH bize yardım etsin..Ev almak istiyoruz oooof offfffffff:KK50:
valla gayet makul benım evım 140 metre kare
aksamları asdece dogalgaz yaktın
gecen aydan fazla yaktı ev ısınmıyor anca yatacagımız vakıt ev ısınmaya baslıyordu
ayrıca cocukta hasta oldu sımdı 1 de ıse gelırken bırakıyoruz
ev cok buyuk :S saka gıbı yanı 250 yuh cus dıyorum
gelırınız cok ıyı Allah bereket versn esım ıs degıstırmeye calısıyor bı olsa ah bı olsa
bende 200 lıra zam alsam
nasıl mutlu olcam
:26:

valla arkadaslar bız aldıklarımızı yazıyoruz bı bakıyoruz morelımız berbat
harclıklarda dahıl mutfak pazar alısverıs vs o kadar gıdıyrokı
esktra bısey cıkınca ıcerı gırıyrouz
yanı buda cok sorun oluyo daha 5 aylık evlıyız 2.5 aylıktan berı kendı oturcamız evı hazırlamaya basladık
artık bı duzene otursun dıyorumda
hangı bırınden kıyasım ahanda hesap bu para bu

Canim bi oneride bulunucam sigara icin malum cok zam geldi esim de ben de malesef sigara kullaniyoruz aylik 400 lira sigaramiza gidiyordu.2 aydir tutun almaya basladik kendimiz sariyoruz gecen ay 50 liraya kurtardik 350 lira kardayiz.
Ben bastan alisamam diye dusundum ama hangi sigarayi iciyorsaniz ona gore veriyorlar hicbir fark yok hem de sigaranin icindeki kotu maddelerin hicbiri yok saf tutun + evde sigara kokusu hic olmuyo.denemenizi tavsiye ederim.

Canim bi oneride bulunucam sigara icin malum cok zam geldi esim de ben de malesef sigara kullaniyoruz aylik 400 lira sigaramiza gidiyordu.2 aydir tutun almaya basladik kendimiz sariyoruz gecen ay 50 liraya kurtardik 350 lira kardayiz.
Ben bastan alisamam diye dusundum ama hangi sigarayi iciyorsaniz ona gore veriyorlar hicbir fark yok hem de sigaranin icindeki kotu maddelerin hicbiri yok saf tutun + evde sigara kokusu hic olmuyo.denemenizi tavsiye ederim.

valla soyle bız paradan oturu ben ocaktan berı dogru duzgun sıgara ıcmıyorum esım alıyor sadece aksamları ıcıyorum
bazen eve 1-2 dal bırakıyo ama ıse almıyorum bırıktırıyorum evde :)
yanı o sebebten bız tamamen bıtırmye calısıyoruz wınstone lıght ıvıyordum ben esım murattı ıcıyor
valal bız az paramı alıyoruz arkadaslar bız en sonunda bızım maaslarımız cok dusuk dıyıp ısın ıcınden cıkıyoruz
morelım bozuldu gene

Doğalgaz 310 TL

Elektrik 100 TL

Su 60 TL

İnternet 40 TL

Cepler 60 + 80 = 140 TL

Veteriner ve mama masrafları ortalama - 650 TL

Market-pazar alış verişi - 500-600 TL

Bireysel emeklilik ve taksitler - 800 TL

Buyur para biriktir, nereden baksam kısamıyorum, İstanbul çok pahalı bir şehir, daha sigara ıvır zıvır saymıyorum ...

Kızlar bişeylere sahip olmak için önce kemerleri sıkmak gerekir diye düşünüyorum.Gerçekten hayat pahalı bide artık yaşam standartları yükselince ihtiyaç olmayan şeylerde artık ihtiyaçmış gibi.oluyor .Bana kalsa ben yemem içmem para biriktiririm ama benimde eşim birazcık eli bol bi insan

İstanbul'da yaşıyoruz..

10 tl apartman aidatı..

44 tl internet faturası

bu kadar maaşla siz bizim oturduğumuz yerde öyle bi para biriktirirsinizki oooo. Bizim eşimle toplam maaşımız 1,600 civarında ama her ay 500 ünü kenara koyuyoruz

bu kadar maaşla siz bizim oturduğumuz yerde öyle bi para biriktirirsinizki oooo. Bizim eşimle toplam maaşımız 1,600 civarında ama her ay 500 ünü kenara koyuyoruz

sizi tebrik ederim bana biraz anlatırmısınız neyi kısıyorsunuz aceba benim bilmediğim yöntemlermi var benim eşim 3 e yakın alıyor kenera koyamıyoz.

valla soyle bız paradan oturu ben ocaktan berı dogru duzgun sıgara ıcmıyorum esım alıyor sadece aksamları ıcıyorum
bazen eve 1-2 dal bırakıyo ama ıse almıyorum bırıktırıyorum evde :)
yanı o sebebten bız tamamen bıtırmye calısıyoruz wınstone lıght ıvıyordum ben esım murattı ıcıyor
valal bız az paramı alıyoruz arkadaslar bız en sonunda bızım maaslarımız cok dusuk dıyıp ısın ıcınden cıkıyoruz
morelım bozuldu gene

Az para almiyorsunuz bence canim ama kredi odemeniz biraz fazla sanirim ev icin o en azindan eviniz var.bizim halimiz daha icler acisi bence.
Bizde kredi oduyoruz hemde dugun masraflari icin sagolsun esimin ailesi hic yardim etmedi esim kendisi yapti herseyi aylik 575 ona oduyoruz.simdiki aklim olsaydi bi nikah yapar bir oturma odasi yatak odasi alir bakardim rahatima 30bin kredi cekip ev esyalarina ve dugune vermezdik cok pismaniz mesela buna :KK43:((

valla gayet makul benım evım 140 metre kare
aksamları asdece dogalgaz yaktın
gecen aydan fazla yaktı ev ısınmıyor anca yatacagımız vakıt ev ısınmaya baslıyordu
ayrıca cocukta hasta oldu sımdı 1 de ıse gelırken bırakıyoruz
ev cok buyuk :S saka gıbı yanı 250 yuh cus dıyorum
gelırınız cok ıyı Allah bereket versn esım ıs degıstırmeye calısıyor bı olsa ah bı olsa
bende 200 lıra zam alsam
nasıl mutlu olcam
:26:

İnşallah olur be canım..Gelirimiz iyi sayılır evet eşimin maaşı zamsız maaşı zam alsa sanırım 2750 olur ben de dua ediyorum olsun diye :))

Bak sana imrendim eviniz var ne güzel bize de nasip olsa keşke...Ahh keşke :)

ev kirası ---------500
aidat------------ 10
su faturası------- 30-35
elektrik---------- 40-50
doğalgaz-------- 210 :KK43:
kredi------------ 185
kredi kartı------- 300
market----------150-200
araba hafta sonları--30x4:120
eşimin sigarası------150
telefon eşim+ben---65
---------------------------
toplam--------1775
bu toplam gelir 2100
----------------------
kalan---------325

günlük ekmek özel ihtiyaçlar falan derken ay sonu elde var sıfır

.............

Orası neresi be canım valla 500 iyi atıyorsunuz kenara ama istanbul'da bu maaşla bırak kenara para atmak sürekli içeri girersin..

Ah evlere burada çok para ödüyoruz çok içim acıyor ödediğim paraya..

bizim kreş+kızımın okul parası toplam 1015 tl ediyor kafadan gidiyor zaten :)

sizi tebrik ederim bana biraz anlatırmısınız neyi kısıyorsunuz aceba benim bilmediğim yöntemlermi var benim eşim 3 e yakın alıyor kenera koyamıyoz.

patatesimiz soğanımız köyden geliyor .kurbanda kestiğimiz et hala bitmedi .Cep telefonuma 2 ayda bir 10 lira yüklerim mesela.gündüzleri evde olmadığım için doğalgazı kapatıyorum.üstüme başıma öyle çok pahalı bişeyler almam.evimiz eşimin babasının evi olunca kira ödemiyoruz. 6 kg lık deterjanım 4 ay gider .pazara haftada 10 lira harcarım her şeyden yarım kilo alıyorum yetiyor .zaten israf olmasın diye bi yemeği iki gün yiyoruz.Elimden geldiğince kısmaya çalışıyorum çocuk yokken tasarruf yapıp eşime araba almaya çalışıyoruz.

X