Popüler Konu Farzet ki "O" burayı okuyacak

Ne kadar sakınırsan korkarsan hayatın gerçeklerinden(mikroplardan tut sorumluluklara kadar) her şey çok daha kötü olur zamanla, hastalıklara da hayata karşı da bağışıklığını düşürürsün, geleceğini zorlaştırırsın işte böyle... Ahh ah.
Geçmiş geçti gitti bitti evet ama artık kendi yanlışlarınızı yüklemeseniz mi, suçlamasanız mı sürekli? Artık bari bundan sonra daha iyi olsa her şey, daha uyumlu olsa, anlayış olsa... Biraz kabullenilse bir şeyler. Anlaşılmak ah öylesine önemli ki, gerçekten önemli derecede iyi gelecek biliyorum, geçmişin sıkıntısı da hafifler. Suçlamayı bırakın diye anlayın görün diye söylüyorum, kavgaya çeken ben değilim, istemiyordum aslında ama kendimi bildim bileli her şey kavgaya çekilince mecbur kalınıyor. Geçmiş değişmez ama şu anın ve geleceğin daha iyi olması için bir salın diye söyledim hep ve söylüyorum.

Son düzenleme:
Bana "gerçekten" yardım etmiyorsun çoğu zaman bu yüzden rahat bırak lütfen...
Maddi yardım gerçek yardım olmuyor genelde. En çok manevi yardıma, anlayışa ihtiyacım oldu ama tam tersini gördüm, zaten genelde sayende bu yardıma ihtiyaç duydum.

Ya sen tam bir geri zekâlı, ne istediğini bilmeyen, cahilin tekisin gidip kendi bokunda boğul lütfen...

Şu en ufak şeyde kendine, eşyalara vs. bela okumayı küfür etmeyi bırakmadığın sürece işimiz zor. Çok olumsuz bir insansın, böyle zor huzur bulursun. Allah yardım etsin dilerim ve bana da, çünkü bana da bu olumsuzluğunu yükledin ve bu yüzden türlü sıkıntılar yaşadım, yaşıyorum.

Beni çok kırıyorsun, çok haksızlık yapıyorsun bana, öyle çok ki... Öyle çok ki... Allah rızası için kendine bak biraz, kendini sorgula, haklı olmak için mahvoluyorsun karşındakine empati yap biraz... Sadece karşındakini suçlamayı biliyorsun, çok manipülatif birisin.. Çok yordun beni... Tek senin duyguların yok tek sen insan değilsin yeter, en kurban sensin hep. Ben tetiklenmedikçe sinirlenmiyorum insanı suçlu hissettirmek için canla başla çabalıyorsun, her şeyi senin başlattığın apaçıkken... Allah'ım aramıza sağlıklı sınırlar çizmeyi güzellikle nasip etsin zira artık kavga gürültü suçlanmak istemiyorum hasta oldum senin yüzünden. Artık kabul et haksız olduğunu yeter ya yeter. Beni başkalarına karşı suçlu çıkarmayı da iyi biliyorsun. Tek istediğim suçlanmamak, haksızlığa uğramamak. Yapmadığım şeyleri yapmışım gibi davranma yeter. Dinlememek, anlamamak için çabaladığından sesimi yükseltmek zorunda kalıyorum, başka türlü olmuyor. Allah görüyor biliyor neyin ne olduğunu bu açıdan kalbim rahat... Herkesi kendin gibi düşünme ya da karşılaştığın kişiler gibi... Bir de para meselesi var ki para da para para da para öf, bir endekslenilmiş buraya... Sorunların benimle ilgisi yok ama her zaman bana patladı... Allah'ım en ufak yardım gerektirmeyecek düzeyde özgür kılsın beni dilerim... Hiç gözüm olmadı aksine çok istedim ihtiyacım olmamasını ve huzurlu kalabilmeyi kendi başıma ama başka sebepler yüzünden olmadı işte...

Son düzenleme:
Bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş, bu boş, saçma bir laf değil, özellikle hem söyleyip hem o şeyi yapman için gerekli davranışları sergiliyor ve seni kışkırtmak için çabalıyorsa biri, söyleyip durmak da tuz biber oluyor, insanın zorla bilinçaltına işleniyor, artık söyleme bunu gerçekten korkmaya başlıyorum, kendime yakışmayacak doğru olmayan bir şey yapmak istemiyorum. Gerçi sen de korktuğun için söylüyorsun da zaten hep böyle yani bu hayatta çok şeyden çok korkuyorsun ve çekiyorsun çekmek için elinden geleni yapıyorsun farkında değilsin(bilinçaltında aslında kurban olup bunu kullanarak üste çıkmaya da bayılıyorsun, bu seni haklı kılıyor ve bunun için çabalıyorsun, bu oyuna gelmemek gerekiyor işte), güya hazır olup korumaya çalışıyorsun kendini. Yaşattığını yaşamaktan da korkuyor olabilir misin? Sorguluyor musun bilmem ama sen bilinçli olarak yapmasan bile bilinçaltın yapıyor olabilir, bildiğin şey bu çünkü, gördüğün de yaşattığın da bu. Korkuların kaygıların bana geçti haliyle, sürekli olumsuz biriyle olmak insanı oldukça olumsuz etkiliyor ama kurtulmak için uğraşıyorum hep. Huzursuz, kaos, kavga gürültü olan ortam yaratıyorsun bir de, insanın üstüne üstüne gelip haklı çıkmaya, bastırmaya çalışıyorsun, ya susacak karşındaki ve sen otorite olacaksın ya konuşacak ve kendini koruyacak ama bunu da kabullenmemek için ortalığı ayağa kaldırıp daha da zorluyorsun karşındakini sınırını ve bunun için de karşındakine kızmaya devam ediyorsun o başlatmış gibi. Rabbim daima, her an her saniye dengede, bilinçli ve kontrollü olmama yardım et, aynı şekilde ona da bunu diliyorum, zorlu bir süreç var sanki önümüzde. Başkaları yüzünden kendimden, yolumdan saptırma. Sınırlarım zorlanıyor ve sürekli haklı çıkmak için suçlu gösterilmeye çalışılıyor bu durumlarla düzgün, sakin şekilde başa çıkabileyim.

Son düzenleme:
Olumsuzluğun, en ufak şeye lanet bela okuman galiba artık o kadar çok tahammülsüzleştim ki çok ruhum daralıyor bunu her yaptığında... Yeter diye bas bas bağırmak istiyorum. Karamsarlığınla çok yordun beni çok.

İnşallah kendine değer verirsin, hepimize yarar.
Ben kendim için çabaladım hep, çabalıyorum.

Rabbim senden ve senin gibi fesat, kötü düşünen, haksızlık yapan insanlardan korusun beni ve bana kendimi, sınırlarımı koruyabilecek doğru davranışlar sergilemem için yardım etsin. Daha fazla saçma, yanlış laflar duymak istemiyorum.

Sana en çok ihtiyaç duyduğum ve en hassas, en zorlandigim anda senin beni anlamıyor olman o kadar üzüyor ki beni. Canımı acıtıyorsun, beni mahvediyorsun sen ya. Ama yokluğun daha kötü mahveder.

Saygısızlık, hakaret vs. edip, onur kırıp sonra canın istediğinde gelip yumuşak şekilde canım cicim demen güzel şeyler söylemen hiç umurumda olmadı, yıllar önce inanmak istediğim zamanlar oldu bu da çok normal ama hep yüzüme kapandı o kapılar, 180 derece döndün hep ve artık bir noktada inanmadım, tepkisiz kalmayı tercih ettim. Fazlasıyla kırıp döküp can yakıp sonra güzel şeyler söylemenin hiç bir anlamı, değeri yok benim gözümde. Dengeli sevmeliydin ben çoktan hazırdım iş birliğine bir çok konuda ama mecbur kabuk ördürttün bana seninle arama, zorla yaptın bunu. Öfkenle içime öfke tohumları da ektin maalesef ama umarım aşıcam bunu. Bana farkındalık ve ders alabilme kapasitesi veren Rabbime çok şükür. Tek istediğim huzur ve bu en iyi versiyonumu hedef belirleyip dengeli bir hayat yaşamakla mümkün görünüyor.

Başkaları hakkında konuşurken kendini yeriyorsun bazen, o kişide sendeki özellikler de oluyor çünkü :)

Bana tüm bunları yaşatacağına ölmeni tercih ederdim. Hakli bir yasım olurdu.

Evet bunu çözümleyecek kişi benim ama siz de dibine kadar suçlusunuz ve anca kendinizdeki suçu başkalarına atıyorsunuz haklı çıkmak ve iyi hissetmek için. Haksız yere suçlanırsam karşı tepki de gösteririm, hoşunuza gitmiyor ama yapacak bir şey yok. Ben sadece size maruz kaldım ve çok yoruldum.

Son düzenleme:
X