Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

tavsiyen için tesekkur ederim canim. acele etmemin sebebi o tarihlere kadar kilomu verip ikinci bebegi yapmayi dusunuyoduk, aslinda daha erken ama hemen olacak diye bisey yok.cunku birinciyi asilama yontemiyle hamile kaldim.yani anliycan hamile kalmadan fazlaliklarimdan kurtulmak istiyorum.ama dedigin gibi yavas gideyim ki hem saglikli olsun hemde kalici.

hayırlı zamanda hayırlı evlat sahibi olman dileğimle canım

farmasi merhaba canım..yanıtın için çok teşekkür ederim.

ben geçtiğimiz ekim başından itibaren dikkat ediyorum.ekim başından aralık 15 ine kadar diyetisyenin verdiği listeyle 66.6 dan 59 kg a düştüm.sonra bıraktım listeyi normal yemeye başladım.1.5 ay kadar.bu arada 59.5 oldum.sonra kendiliğinden 500 gr gitti.şimdide 7 şubat tan itibaren 59 kg ile tekrar diyetisyenin verdiği listeye çok uymasamda ona benzer bir beslenme uyguluyorum.şu an bu sabah tartıldım 57.2 kg yum.
boyum 1.60 kendimi iyi hissettiğim kilo 52 ama 55 kilo bile harika benim için.senin dediğin gibi 2 ayda 55 i hedef alıcam.benim daha çok bölgesel problemim var mide,göbek ve yan simitler yoksa aslında şu anki kilomla bile kötü değilim.dediğim gibi benim kilom o bölgelerde toplanıyor.yorumlarını bekliyorum canım.çok teşekkür ederim canım görüşmek üzere :)

2.5 ayda verdiğin kilo miktarı çok iyi ben de ilk 2.5 ayda 8 kilo vermiştim sonra yavaş yavaş kilo verme hızı düştü .
ama inanki ömür boyu sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirirsek hiç gönlümüz üzülmeden kilomuzu koruyabiliyoruz canım.

çok teşekkür ederim canım.haklısın yaşam biçimi haline getirmek önemli olan ve ömür boyu koruyabilmek..ve sen bunu başardın hala da kilonu koruyorsun maşallah diyorum canım vallahi sana hayranım :)

çok teşekkür ederim canım.haklısın yaşam biçimi haline getirmek önemli olan ve ömür boyu koruyabilmek..ve sen bunu başardın hala da kilonu koruyorsun maşallah diyorum canım vallahi sana hayranım :)

çok teşekkür ederim safiyecim darısı başına inşallah herşey gönlünce olur.

elbette dozunda kaçamaklarımızda olacak ama biz bunları telafi etmeyi bileceğiz ve hiç sorun olmayacak.

kilomu korurken hiç kendimi kasmıyorum tatlı tuzlu aklına ne gelirse yiyip içiyorum ama öncesindeki ya da sonrasındaki öğünlerde ya da günlerde kaldığım yerden düzenime devam ediyorum.
daha doğru bu tip beslenmek benim ömür boyu sürecek düzenim oldu.

sevgli meslekdaşım seni canı gönülden tebrik ediyorum..nasıl güzel bi duygu değil mi ? o duyguyu ben de yaşamak istiyorum yaa.çok acele etmek en büyük problemim benim.baktım olmuyo bırakıyorum hemen.kendime yakın zamanlara uçuk hedefler koyuyorum koyarken de biliyorum aslında olmayacağını.nedir bu anlamadım..olmasın diye mi zayıflamayayım diye mi uğraşıyo içimdeki diğer ben..:2:

çok teşekkür ederim canım darısı başına inşallah
nerede hata yaptığını bilmen de güzel hiç olmazsa telafisi daha kolay olur.
küçük hedeflerle adım adım ilerlemeye ve mutlu olmaya bak derim.
inşallah güzel haberlerini almak dileğiyle

tebrik edrmm çok güzel olmuşşunuz :))

çok teşekkür ederim canım )
şimdi artık son 1 yılı geçik aynı kilomdayım, etrafımdakiler kilo almamı söylüyorlar
kimseye hiçbirşey demiyorum bildiğimi okuyorum
hele son 2 aydır hiç ama hiç dikkat etmiyorum ama kilo almıyorum tersine gram gram veriyorum ben onları geri almak için uğraşıyorum desem yeridir. şu bademcik ameliyatından sonra hiç yeme isteğim yok zorla yemeye çalışıyorum

rica edrm cnmm :)) ayy bncde kilo alma böle süper olmuşşun eski haline göre :)) demekki cok saglıklı verdn o yüzden geri almadınn kilolarını :) geçmiş olsun bu arada rahatsızlıgın geçmiştir umarım bnde kilo verme telası içerisindeyim sürekli arastırıodum bu siteyi gördümm saglıklı beslenmeyi bnde ögreniorum yavaş yavaş bana birazcık tüyo verrebilirmisin kilo vermem için :))

tebriklerrr kilo verdikten sonra kilonu korudugun için, yavaş yavaş vermene ragmen bıkıp vazgeçmedigin için, beslenmeyi ögrendigin için.. bende ugraşıyorum ilk defa inanıyorum ideal kiloma ulaşıcagıma, insülin direncim var yavaş kilo veriyorum ama olucak bıkmıcam inşallah, 3ünü verdim 9 kaldı o da verilir dimi 1 ayda 3 kilo verirsem kaç ayda 9 kilo veririm acaba, daha da mı az kilo vericem ilerleyen aylarda bilmiyorum bazen ümidim kesiliyo ama bu sefer olucak inşallah

Allah'ın izniyle kilo almaya hiç niyetim yok malum bizim toplumda biraz etine dolgun görüntülü olsun isteniyor kadınlar özellikle eski zihniyete sahip annem yaşındaki kadınlar tarafından

tavsiyelerime gelince;

erken kalk
aç karına en az 1 bardak oda sıcaklığında su iç
mutlaka kahvaltı yap
mutlaka en azından 2 ara öğünün 3 ana öğünün olsun.
yiyebileceğin kadar değil yeteri kadar yemeye özen göster.
kahvaltında bile domates ,salatalık tarzı yiyecekler de olsun.
yoğurt veya ayran öğünlerinde mutlaka yer alsın, çünkü kalsiyum yağ düşmanı.
sana uygun bir sportif faaliyetle haftanın 3 günü uğraş. ( ben yaşantımın hareketliliği gereği yapamadım,yapmadım)
kabızlık sorunun varsa sorunu çözmeye bak, hergün düzenli tuvalet alışkanlığı geliştirmen kilo vermeni veya almamanı olumlu etkiliyor.
gün içerisindeki öğünlerinde et-süt-tahıl -meyve-sebze dengesinin olmasına özen göster,hem sağlıklı beslenmeni hem de kalıcı ve güzel kilo vermeni geröekten olumlu etkiliyor.
ara öğünlerinde fındık, badem,ceviz, antep fıstığı, yerfıstığı kuru üzüm , kuru erik, kuru elma, dut kurusu, kuru kayısı gibi yiyecekler olsun.( ben örneğin şu alternatif şekillerde tükettim.
- 6 fındık 4 badem 2 kuru kayısı + 1 bardak süt yanına istenirse
-10-15 antep fıstığı+ 1 meyve ( 1 elma, 1 portakal, 5-6 çilek ,2 parça karpuz,4 erik vs gibi) meyveleri ya da sütü çerezlerin yanında istersen ye çok geldiyse yemeyedebilirsin. bırakırsın 1 saat kadar sonra 2. bir araöğün yaparsın
1 paket kepekli çubuk kraker+200 ml süt( ister sade ister meyveli süt)
şekerli yiyecekleri yedikçe devamı geliyorsa basit şekerli gıdaları devamlı tüketmeyip meylerden şeker ihtiyacını karşılayabilirsin.
ben devamını getirmediğim için az yedim ama hep yedim.
mesela 1 dilim yaş pasta yedim ara öğünümde ama sonraki öğünlerim de onu dengelemek için tedbirler aldım. daha az kalorili yiyecekler tükettim, yediğim pastadan tatlıdan vs hiç pişmanlık duymadım ödül olarak gördüm hep.
kola ve asitli diğer içecekleri içmeyi bıraktım o da vücudum için gerçekten çok faydalı oldu hissettim bunu. hiç aramıyorum .2 yılda içtiğim toplam kola gazoz miktarı sanırım.2 lt ancadır.1 yudum alsam ağzımda sanki 1 çuval şeker var gibi hissediyorum artık.
ben aklına gelebilecek herşeyi yedim hala da yemeye devam ediyorum.işte böyle canım umarım bir fikir verir.

öncelikle sabırsız olma sabırsızlık kilo verme sürecinde hüsran getirir.
bir defa bu kiloları 1 günde almadık 3-5 günde ya da haftada da pat diye veremeyiz en azından sağlıklı bir şekilde veremeyiz bunu hiç birzaman aklımızdan çıkarmamalıyız.
bence kilo verme diye değil dengeli beslenme diye bakarsak olaya ve o bakış açısıyla hareket edersek istemesek bile o sürece giren vücudumuz zaten fazlalıklarını atıyor.

ama bunun için sabırlı olmak şart yoksa vücut inatlaşmaya başlıyor bizimle adeta.

öncelikle cvpın için çokk tskr edrmm ablacımm :)) gerçekten zayıflık çok yakışmış genç kız gibi olmussun bnde 20 yasındayım 72 kgym yasımdan daha büyük duruorum giydiklerim yakışmıo ( fotolarına baktım tek tek keşke bnde böle olabilsemmm ddmm inan çok imrendmm :) bn cok yanlış besleniomusum burda soruorum arastırıorum yazdıklarını not aldımm tekrar tsk edrmm merak ettm abla diyete basladıgnda kaç kiloydun şimdi kaç kilosun vee ne kadar zmanda verdnn haftada kaç kilo gidiodu mesela sayfalarını tüm okuyamadım, bide hangi tür yemekler yedn hamur işleri falan yednmi kadınlar böle seyleri yemeyi çok sevio bundan dolayı kilo alıyoruz... diyete baslayanlar önce ekmekgi pilavı makarnayı kesio sendemi öle yaptınn yoksa ölçülümü yedn akşam en geç kaç gibi yedn öğünlerde et-süt-tahıl -meyve-sebze- dengesini nasıl kurabilirrmm ??? çok fazla oldu sorularım galiba k.bakma ablacımm :))

merhaba canım 64.5 kilo idim.52.2 kg ye düştüm ilk 2.5 ayda 8 kilo gitti. sonraki 10 ay içerisinde de diğer kilolarım gram gram da olsa gittiler.
sonrasında ben mahsus 53-53.5 kilo arasına geldim ve 1 yıldır da ayen koruyorum.

dediğim gibi aklına gelebilecek herşeyi tükettim ama 1 çatal 2 çatal
1 kaşık 2 kaşık özellikle tatlıları
hamur işlerini 2-3 kibrit kutu büyüklüğünde
biraz sayfalara bakarsan örnek beslenme şekillerini bulabilirsin canım.

mesela önceki sayfalardan beslenme örnekleri vereyim birkaç tane

sabah kalkınca

500 ml ılık su

kahvaltı
1 dilim beyaz ekmek
2 tk tahin-pekmez
1 kk keçi peyniri
3 zeytin
1 ceviz
1 kuru kayısı
1 domates
250 ml şekersiz çay

öğleye kadar ara yapmak aklıma bile gelmemiş koşuşturmacadan.

öğlen menüm

1.5 kepçe yayla çorbası
2 yk patates püresi
4 adet minik köfte( bütün köfteler 3 kk kadardı)
4 yk yoğurt
2 domates

ara:200 ml çilekli süt

ara: 1 elma

500 ml su

ara: 1 küçük dilim kepek ekmek
1.5 tk tahin pekmez

ara: 250 ml su

akşam menüm

1.5 kk haşhaşlı çörek
1 dilim kepek ekmek
3 tk tahin- pekmez
2 dilim kaşar peyniri
2 zeytin
1 domates
1 salatalık
250 ml şekersiz çay

ara: 250 ml su

sabah kalkınca
500 ml ılık su

kahvaltı
1 dilim kepekli ekmek
2 tk tahin-pekmez
3 zeytin
1 kk beyaz peynir
1 domates
2 minik salatalık
250 ml şekersiz çay

ara: 6 fındık
200 ml çilekli süt

ara: 200 ml su
ara: 200 ml su

öğlen
3 yk yumurtalı patates
2 kepçe tarhana çorbası
1 dilim kıtır ekmek
5 yk yoğurt
3-5 dilim domates

ara: 4 adet beyaz dut kurusu
1 elma

ara: 500 ml su
ara: 1 kahve fincanı kabak çekirdeği
ara:500 ml su
ara. 1 portakal

akşam
1 kepçe yeşil mercimek yemeği
2 yk yoğurt
biber ,domates,salatalık

2 tk kazandibi

ara :500 ml su

sabah kalkınca
500 ml ılık su

kahvaltı
1 tost ( 1 dilim kepek ekmek, 1 dilim kaşar peyniri, ketçap)
1 domates
1 yeşil biber
1 salatalık
4 beyaz dut kurusu
1 kuru kayısı
1 ceviz
3 zeytin
250 ml şekersiz çay

ara: 200 ml sade süt
1 dilim kek

öğlen
2 kepçe yeşil mercimek
3 yk yoğurt
1 domates
1salatalık
1 yeşil biber
ara: 10 adet dut kurusu
500 ml su

ara: 1 elma
5 beyaz leblebi
3 fındık
ara: 1 dilim kepek ekmek
2 tk tahin- pekmez

akşam
6 yk yumurtalı ıspanak
3 yk yoğurt

ara: 1 kk elmalı kurabiye

yatarken :250 ml su

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…