Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

yaptığın sporla kas oranın artar ve de sıkılaşırsın canım

merhaba kadınlar kulübünün kilo ile başı dertte olup da bu konuda pekçok diyet başarı öyküsü ,diyet yöntemleri, sağlıklı beslenme ve spor metotları hakkında yazı okumuş birçok kez diyete başlamış ve tekrar sil baştan olmuş bu uğurda bir sürü pişmanlıklar yaşamış ben bu işi başaramayacağım , boğazımı tutamayacağım diyerek kendini paralamış, bu işi başarmış kişilere gıbta ile bakmış değerli dostlar inanın 1. sayfadaki özet geçtiğim yazımdaki gibi sadece ve sadece önemli olan şeyler şunlar ;

öncelikle karar vermek
verdiğimiz kararın arkasında ne olursa olsun durmak ( kaçamaklarımız elbette olacak ama kaldığımız yerden sağlıklı beslenme prensibimize devam edeceğiz.)

bugün içimden geldi yazmak istedim oldukça uzun bir zaman oldu yazmayalı peki ne oldu bu süreçte

ilk 1 temmuz 2010 da sağlıklı beslenme kararı aldım ve o gün bu gündür buna dikkat etmeye büyük özen gösteriyorum.
her şeyi rahatlıkla yiyip içiyorum kasmıyorum kendimi . hala içimin istemediği tek şey kola ve tatlıları büyük ölçüde yemek istemiyorum tatlı yesem bile sonraki öğünlerde ya da günde sağlıklı beslenmeye aynen devam ediyorum.

28 ağustos 2011 de burada yazma işlemine son verdim bunun en önemli sebebi yazmadan da kendi kendime neler yapıp yapamayacağımı görmek istememdi.
çok şükür bunu da başardım.( 1 ocak 2011 den beri tam 1 yıldır kilomu aynı seviyede tutmuş bulunmaktayım.)

25 ocakta bademciklerimi aldırdım aldırmadan önce internette yaptığım araştırmalarda bademcik ameliyatı sonucunda kilo kaybı yaşandığını okumuştum inanırmısınız ben ameliyat öncesi birkaç hafta kilo almak için harekete geçtim ve ameliyata 55.5 kg ile gittim.
ve ameliyat sonrası 3-4 gün içerisinde 53 kg oldum
ve şunu da görmüş oldum bu sayede istediğim zaman kilo alabildiğimi ve istediğim zaman da verebildiğimi çok şükür bugünleri gösteren Yüce Rabbime

kızlar kesinlikle verdiğiniz karardan ne kadar kaçamaklarınızdan ötürü pişmanlık yaşarsanız yaşayın asla geri dönmeyin...

herkese sağlıklı ,huzurlu güzel günler dileğiyle...

Son düzenleme:
iyiki geldin :) HOSGELDIN... destegin ve önerilerin hatta bizleride unutmadigin icin ben kendi adima cok tsk ediyorum canim... yorumuna aynen katiliyorum,ayricada gec,is olsun

dileklerimi sunmak isterim.Bizleri unutma olurmu firsat buldukca yaz,sevgiyle ve zayif kalman dilegiyle... :)

çok teşekkür ederim canım bütün güzel dileklerin ve sımsıcak karşılaman için
herşey umarım gönlünce olur

kilo sorunundan bir an önce kurtulmak isteyenler acil nasıl zayıflarım derken bir çok yanlış uygulama neticesinde sağlık sorunu oluşturabilecek yanılış yöntemler uygulayabilirler. Özellikle acil kilo verme diyeti şeklinde geliştirilen beslenme diyetleri konusunda oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Kesinlikle şahsınıza özel kişisel diyet proğramı hazırlanmadığı sürece başkaları için hazırlanan diyetler uygulanmamalıdır. Öcelikle zayıflamak için yapılması gerekenler maddeler halinde düzenlenerek bu konudaki olmazsa olmazları listelemek ve sırasıyla uygulamaya çalışmak gerekir. Bu aşamada kazınılan alışkanlıkların beslenme tarzı olarak yaşam boyu uygulanması ideal kilo koruma adına avantaj sağlayacaktır. Şok diyet uygulamaları neticesi çok hızlı kilo verme ümidiyle yola çıkanların bitkinlik ve bir takım sağlık sorunundan başka elde edebilecekleri pek yarar görünmüyor. Bu nedenle bu şekildeki uygulamalardan kesinlikle kaçınılmalıdır. Çabuk zayıflamak değil sağlıklı zayıflamak gerekir, yapılması gereken de beslenmede yapılan yanlışlıkların gözden geçirilerek düzenlenmesi kilo vermek açısından oldukça yararlı olacaktır.

Özellikle bayanların nasıl kolay zayıflarım derken mutlaka ihmal etmemeleri gereken konu hareketliliklerinin arttırılmasının gerekliliğini ihmal etmemelidirler. Hareketlilik arttıkça kalori yakmak o kadar kolay olacaktır.

Son düzenleme:
farmasi merhaba canım

ameliyat olmuşsun çok geçmiş olsun..bu arada ben diyetisyen kontrolünde kilo verdim.diyetisyene 4 seans gittim 1.5 ay gibi sürdü.5 kilo verdim 61.6 ya düştüm.daha sonra maddi nedenlerden dolayı devam edemedim ama diyetisyenin bana verdiği listeden aynen kendi başıma devam ettim.59 a kadar düştüm.sonra 1.5 ay fln biraz kendimi saldım.bu arada 59.5 oldum sonra 7 şubat tan itibaren tekrar aynı listeyle devam ediyorum şu an ve 58.2 yim.yani toplamda 8.400 gr verdim.diyetisyene gittiğim dönem senin günlüğünüde takip ettim.gerçekten çok ilham aldım senden ve çok etkilendim.azminden ve kararlılığından dolayı tebrik ediyorum seni canım.
bu arada benim boyum 1.60 kilom şu an 58.2 ve hedefim 52 kilo olmak.şu anda benim bir kk da diyet günlüğüm var oraya yazıyorum günlük yediklerimi.bana önerebileceğin bişeyler olurmu acaba? gerçekten seni çok taktir ediyorum.ideal kilona inmeyi başardın ve en önemlisi kilonu korumayı başardın.bu gerçekten çok zor birşey tekrar tebrik ediyorum seni.kilonu ömür boyu koruman dileğiyle canım :)

merhaba canım çok teşekkür ederim.
tebrik ederim vermiş olduğun kilolardan ötürü , umarım herşey gönlünce olur
güzel duygu , düşünce ve temennilerin için çok teşekkür ediyorum

çok teşekkür ederim canım

şu an kaç kilosun kilonu koruyorsun hala dimi ?

birde ben şu an 57.7 yim boyum 1.60. hedefim mayıs başına kadar 52 olmak sence 2 ayda 52 ye gelebilrimiyim yada sence ne kadar zamanda vermeliyim.artık kilo vermek daha da zorlaşıyor.önerebilceğin bir taktik var mı.yediklerimi mi azaltmam lazım.senin önerilerin benim için çok önemli.

merhaba canım ben 1 yılda 12 kilo vermiştim .
ne zamandır dikkat ediyorsun bilmiyorum ama 2 ayda 52 kiloya gelmek bence zor
daha gerçekçi hedefler koyarsak eğer hedefe ulaştığımızda çok sevinir ve motive oluruz yoksa gerçek dışı hayallere ulaşamayınca sürekli mutsuzluk çekeriz ve hep stres hep stres bence bunu kendimize yapmaya hakkımız yok.
üstelik ideal kiloya yaklaşıldıkça da kilo vermek baştaki gibi aynı hızda devam etmiyor , vücutlarımız çok akıllı programlanarak yaratılmışlar çünkü en baştaki hızda kilo kaybetmiş olsak bizler bu kilo verme işinde duvara deyim yerindeyse toslarız
yani sağlığımızı kaybederiz Allah korusun .
o nedenle senin yerinde olsam ben 2 ayda 55 kiloyu hedef koyardım kendime.

ben de 160 boyunda şu an 53 kilodayım. en son 52.2 kg oldum sonrasında mahsus 2 kilo aldım 54 oldum. şu an 53 kilodayım kilomdan memnunum inan kilo vermek istesem veririm verebilirim ama istemiyorum.
vücudum dinç giydiğim yakışıyor hala da çok zayıfsın kilo al biraz diyen insanlar var demekki doğru yoldayım.

harika gorunuyosun yaa fistik gibi olmussun. bende 50 kiloya inmek istiyorum, cizelgemde hedef kilo 55 yazsada 50 kilo benim ideal kilom.boyum 155 cunku. temmuz basina kadar verebilir miyim 15 kiloyu? sence mantikli bir hedef mi?

harika gorunuyosun yaa fistik gibi olmussun. bende 50 kiloya inmek istiyorum, cizelgemde hedef kilo 55 yazsada 50 kilo benim ideal kilom.boyum 155 cunku. temmuz basina kadar verebilir miyim 15 kiloyu? sence mantikli bir hedef mi?

merhaba canım çok teşekkürler darısı başına inşallah.

umarım hedefine ulaşırsın .
ama sana tavsiyem sakın aceleci davranma az ama öz , kalıcı olsun.
uzmanlar ayda 500gr ile en fazla 2 kiloya kilo vermenin uygun olacağını dile getiriyorlar ama bu ortalama bir değer çünkü her kişinin metabolizmasının işleyiş düzeni farklı farklı o nedenle bence aslolan sağlığın bozulmadan kilo verilmesi.
temmuza kadar en kötü ihtimalle ayda 500 gram versen 2.5 kg verirsin
1 kg versen 5 kg vermiş olursun
2 versen 10 kg vermiş olursun o nedenle 15 kiloyu bir kenara bırak 10 kg verip de bunu en az 6 ay koruyup yeniden kalan 5 kiloyu verebilirsen bence mükemmel olur.

ama şunu unutma ideal kiloya yaklaştıkça kilo vermek çok ama çok zor olur.

kısacası aceleci olma sakin ama emin adımlarla kalıcı kilo vermeye bak derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…