• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

merhaba canım bugünkü menüm;

sabah 7 de 12 li karışım bitki çayı

7.30 1kk beyaz peynir, 1 domates, salatalık, biber, 1/6 yufka ekmeğin içine tıktım.

10.10 1dilim kek, okulda arkadaş ikram etti herkes yedi ağzım sulandı en küçük dilimi aldım valla:58:

öğlen 5 ızgara köfte, en battal boy saklama kabına doğranmış marul, roka(tuz, limon, yağ yok), 1 kase yoğurt, çok tıkandım otlanmaktan ekmek yemedim:1:

15.30 1 salatalık

akşamda saat 6 da yine bitki çayı
6.30 2 kaşık susuz kurufasulye, 1 kaşık pilav ve yoğurt yemeyi planlıyorum

nasıl:44:

merhaba canım

kahvaltı güzel
kek de ödülün olsun bir yazıda okumuştum gün içerisinde 80 / 20 oranına göre beslenin diyordu yani % 80 olması gerektiği gibiyse de %20 kaçamak ya da ödül işte adını sen koy o tarz beslenin diyordu:34:
öğleyi beğendim afiyet olsun.
salatalık bitki çayı bunlar da çok güzel
akşam için nacizane önerim kuru fasulyeyi 4-6 kaşık ye canımcım. pilav miktarı ve de yoğurt güzel. yanına 1 domates 1 salatalık da söğüş yiyebilirsin. gene de sen bilirsin tatlım:16:

tebrikler farmasi..topiğini güzel bilgilerini büyük bir zevkle takip ediyorum..ben aksam yemeğinden sonra saat 22.30 gibi meyveli yoğurt hazırlayıp içine 1 tatlı kaşığı tarçın katıp tüketiyorum..Tarçın yoğurta ve sütte çok güzel tat veriyor diye katıyorum yanlız sanki çabuk acıkmamı sağlıyor...Bu konuda herhangi bir fikrin var mı ?

allah allah benim de akşam yemeğini saat en geç 19 00 da ama normalde de 18 00 - 18 30 arasında yiyiyorum son 15 gündür ve de ondan sonra 500 ml su yersem 5-6 adet çerez ( fındık badem antep fıstığı gibi ) 1 adet elma yiyiyorum.
gece birşey yiyemiyorum

senin bünyende acıkma hissi oluşturuyorsa onu gündüz aralarında yesen
gece 2-3 adet kuru kayısı 1-2 ceviz ya da 4-6 fındık ya da badem yesene sütün yanında bir de öyle dene bakalım.:34:

Üst üste yapılması takdirinde metabolizmayı yavaşlatarak ters etki yaratabilecek bu diyetin belirli aralıklarla yapılması öneriliyor. 3 gün boyunca 3 öğünde de sabah kahvaltısı öğünlerinin tüketilmesi esasına dayanan bu diyeti dürüst bir şekilde uyguladığınızda hızlı kilo verebileceksiniz.

Ayrıca 2. günün sonunda midenize bir süpriz olarak normal bir akşam yemeği öğününün yenmesi diyet açısından hiç bir sorun yaratmıyor.

Haftada en az bir gün düzenli olarak protein tüketilmesi esasına dayanan protal diyet sırasında doğal olmayan hiç bir ürünün tüketilmemesine özen göstermelisiniz.

Aynı zamanda sabah sporları ve evdeki minik egzersizlikler ile destekleyebileceğiniz bu diyet, uzun vadede kalıcı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Son zamanlarda medyada konu edinilmiş 1 haftada 5 kilo diyeti sağlıklı bir şekilde mümkün değil. Yapacağınız bu tür diyetler size 1 hafta gibi kısa sürelerde 5 kilo gibi büyük miktarlarda kiloyu vermek bir yana sağlığınızı bozarak ömrünüzü kısaltır.

Metabolizmayı çökertebilecek bu tür diyetleri yapmanızı kesinlikle önermiyoruz. Farklı diyet alternatiflerine ulaşmak için sitemizin arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Diyet listesi sona erdikten sonra kilo vermeyi başardıktan sonra sorun tamamen ortadan kalkmış olmuyor. Sıkça yapılan zayıflama hatalarından birisi bir kaç kilo verdikten sonra hemen konttrolü elden bırakarak sorumsuzca yemek yemeye devam etme şeklinde değerlendirme yapmak doğru olacaktır.

Kilo verme proğramlarında içerisinde bulunduğumuz sosyal topluluğun etkileri oldukça yüksektir. 2 ay sürebilecek bir diyet listesi uygulanırken 60 gün boyunca sizlere karşı anlayışlı ve destek olabilecek şekilde onlarında bir takım değişiklikler yapması gerekecek. Bu şeklideki ayarlamalar motivasyonunuzuda oldukça etkileyecektir.

Zayıflamak için en doğru beslenme: Kıtlığa girmişcesine tüm sevdiğiniz yemeklerden kendinizi soyutlamadan arada sırada tatlı türleride tüketerek kendimzi ödüllendirmemiz gerekecektir. Diyet listesi uygularken bazı durumlarda kilo verme hızı oldukça yavaşlar hatta durma noktasına gelebilir. Bu durumda pes etmeden diyet proğramını uygulamya devam etmek gerekir.

Kilo kontrolü yapmak için: Kilomuzu korumak için hayat boyu sürekli olarak diyet yapmak gerekirmi. Elbette diyet ve beslenme uzmanlarının diyet proğramları sonunda sizlere beslenmeniz konusunda dikkat etmeniz gereken konularda bilgilendirecek ölçüyü kaçırmadan beslenmenize devam edebileceksiniz.

İhtiyacınız olan sadece egzersiz bandı ve 2 tane 5 kiloluk ağırlık.

Kas gücünüzü yükseltmek için vaktinizi haftada 20 dakika bu egzersizlere ayırmanız yeterlidir.

Çömelin

Kalça ve diz bölgenizi çalıştırın

Destek almak için bir sandalye kullanın. Sandalyeye tutunarak dizlerinizi hafifçe kırın ve sonra yavaşça çömeliyor gibi yapın ve biraz bekleyip kalkın. Bu hareketi 10-15 kez tekrarlayın. Eğer bu hareketi düzenli olarak 25 kere tekrar ederseniz 2 kilo kadar verebilirsiniz.

İleri hamle

Kalça, diz bölgenizi ve bacak kaslarınızı çalıştırın!

Bir ayağınız arkada bir ayağınız önce olacak şekilde çömelin ve elleriniz arkanızda birleştirin. Yavaşça arka ayağınızı kaldırarak kalçanızı hareket ettirin. Bu hareketi 5-10 kez tekrarlayın.

Üst sırt kasları

Omuz ve kollarınızı çalıştırın

Bir tabureye oturun ve bacaklarınızı kapalı tutun. Her bir elinize 5 kiloluk ağırlık alın, ellerinizi omuzunuza yakın şekilde tutun ve yavaşça kollarınızı önünüzde açıp kapatın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Haftada en az 15 kere yapmanız sizin için iyi olacaktır.

Düz oturuş

Omuz, kol kaslarınızı, sırt ve bel kısmınızı çalıştırın

Yere düz ve elleriniz yanınızda duracak şekilde oturun. Sırtınızı dimdik tutun. Egzersiz bandınızı ayaklarınıza sarın. Uçları elinizde kalacak şekilde kollarınızı ve kendinizi egzersiz bandı yardımıyla ileri, geri çekin. Bu hareketi 10-12 kez tekrarlayın.

Fazla kilolardan kurtulmak özellikle diyet yapma dönemlerinde kalıcı kilo verebilmek için sabahları kahvaltıyı mutlaka yapmak gerekiyor. Kahvaltıdan sonraki öğünleri ihmal etmeden düzenli bir şekilde aksatmadan beslenmek gerek. Yoğun iş temposu düzensiz uyku yemek yemekiçin mutlaka açlık hissetmeyi beklemet kahvaltı öğününü aksatmanın başlıca nedenleri arasında yer alır.

Belirli saat aralıklarıyla bünyemiz açlık sinyanlleri verek yaşamımız için gereken gıdaların alınmasını sağlar. Güne başlamadan önce yapılan yanlışlıklar metabolizma hızını olumsuz yönde etkileyerek kilo alma yolunu açacaktır.

Metabolizma hızının gerekn düzeyde tutulması için öğün araları dahil bütün öğünleri düzenli şekilde yapmanın yanı sıra egzersiz planlarını devreye koyarak idea düzeye ulaşılabilecektir.

Egzersiz planları uygulanırken diyet proğramları ile birlikte uygulandığında daha yararlı sonuçlar alınacaktır. Diyet ve egzersiz planları uzman kişilerce hazırlanarak uygulanmalı sağlığımızı riske atabilecek egzersizler ve diyet uygulamalarına başlanılmamalıdır.

SelamBugün yediklerimi şöööyle bi garalayıverimmm

Sabah(7:00)

1 bardak ılık su
yarım simit
1 üçgen peynir
1 kupa karma çay

Ara(10:00)
1 elma

Öğle(13:00)

2 yumurtanın beyazu
2 bardak çay
yarım simit+1 dilim kepek ekmeği

Ara15:00

2 form bisküvi
1 elma

Akşam(18:00)
2 kepçe sebzeli mercimek çorbası
2 yemek kaşığı tereyağlı spagetti
(ölçmedim)haşlanmış karnıbahar üzerine sarmısaklı yoğurt

Sanırım 1.5 litreye yakın su içtim....
Canım benim yediklerim bunlarrr gün boyu..Şu an patlayacak gibiyim acaba çok mu yiyorum diyorum bazennnn

1 bardak ılık su
yarım simit
1 üçgen peynir
1 kupa karma çay
canım kahvaltı çok renksiz simitin yanında peynir tamam da
hani nerede domates salatalık maydanoz gibi yeşillikler zeytin yok
bal pekmez vs yok . e vitamini deposu kuru yemişlerden ceviz badem fındık yok .
kuru meyvelerden yok erik incir kayısı gibi.bana kahvaltı hiç yapmamaktansa iyidir gibi bir imaj verdi.
nacizane fikrimi söylüyorum umarım kırmıyorumdur.:34:

1 elma
elma çok güzel

2 yumurtanın beyazu
2 bardak çay
öğlen çorba sebze et ürünü yoğurt salata gibi yiyeceklerle beslenmeni öneririm.
kahvaltı tarzı besleneceksen illaki bu yediklerinin yanına kahvaltı için önerdiklerimle zenginleştirebilirdin:34:

2 form bisküvi
1 elma
ara öğünler harika

akşam için afiyet olsun diyorum
su miktarı da güzel

Canım benim yediklerim bunlarrr gün boyu..Şu an patlayacak gibiyim acaba çok mu yiyorum diyorum bazennnn

canım ben her öğününün altına yorumumu yazmayı uygun buldum :16:

selam farmasicim:16:
elmalı kurabiyeyi yememişsin tebrikler:46::46:
2 lt su harika
hayırlısıyla gidecek mavlicim kilolar. inşallah herşey istediğin gibi olur.:38:
inşallah gidicek canım başladım ya yolu yarıladım gibi geliyor :9:

1 bardak ılık su
yarım simit
1 üçgen peynir
1 kupa karma çay

1 elma

2 yumurtanın beyazu
2 bardak çay

2 form bisküvi
1 elma

selam arkadaşım öğlenki simit fazla kaçmış gibi ama öğünlerinde öyle fazla bişey göremedim canım afiyet olsun kilo olmasın inşallah:36::56:

canım sen bir haftada en ideal oranda kilo vermişsin öncelikle bunun için tebrik ederim.:46::nazar:
3 kilo verdiğin hafta mı diyete başlamıştın?
sirkeli suyu içtim uygun yemek yeme düzeniyle yağ yakımında hem de çok etkili olduğunu bizzat yaşadım . mide şikayeti olanlar içmesinler.:16:

yok canım ondan önceki hafta diyete basladım saylır o zamanda yarım kilo vermiştim sonraki hafta hasta oldum ve birazda koşuşturma ile o hafta 3 kilo verdim bu haftada 400 grmcık vermişim benim hedefim haftada 1 kilo vermek ve vücudumu sıkılaştırmak bu arada ben bir ara kadın hastalığı yaşadım 3 ay gibi hormonlu ilaçlarla tedavi gördüm sonrda4 ay kadar adet olmadım şimdi normale döndüm mü bilemiyorum kilo veremdiğim için iç hastalıkları uzamnına gittim memlekette oda bana metobolizmamı hızlandıracak ilaç verdi ama böyle kilo veremeyince üzülüyorum yaaa
midemde sorun yok şükür o nedenle rahat içyorum ama bazen tiksiniyorum saol canım benimle ilgilendiğin için :71:

bende yazayım bugünkü menümü
10:00 1 fincan limonlu sıcak su
yarım domates salatalık 1 kaşık melemen çeyrek simit 2 tane limonlu çay
14:00 4 tane form bisküvi 1 limonlu çay
17.30 6 tane küçük hamsi 1 kase tarhana çorbası 1 kase yeşil salata(roka marul dereotu mor lahana)1 tane fırınlanmış mercimekli sigara böreği yaaaa öğün saatlerim kötü demi vakit bulup yemek yiyemedim akşama yemek yemek istemiyorum artık acıkırsam portakal elma kan üzümü yerim olurmu:17:

yok canım ondan önceki hafta diyete basladım saylır o zamanda yarım kilo vermiştim sonraki hafta hasta oldum ve birazda koşuşturma ile o hafta 3 kilo verdim bu haftada 400 grmcık vermişim benim hedefim haftada 1 kilo vermek ve vücudumu sıkılaştırmak bu arada ben bir ara kadın hastalığı yaşadım 3 ay gibi hormonlu ilaçlarla tedavi gördüm sonrda4 ay kadar adet olmadım şimdi normale döndüm mü bilemiyorum kilo veremdiğim için iç hastalıkları uzamnına gittim memlekette oda bana metobolizmamı hızlandıracak ilaç verdi ama böyle kilo veremeyince üzülüyorum yaaa
midemde sorun yok şükür o nedenle rahat içyorum ama bazen tiksiniyorum saol canım benimle ilgilendiğin için :71:

canım çok geçmiş olsun öncelikle.
ilk haftalarda zaten varsa vücuttaki ödem gider ,bağırsaklar boşalır vs derken hızlı kilo verilir.
ama ideal kiloya ulaştıkça zaten kilo verme yavaşlıyor. ben her zaman bunu şuna benzetiyorum bir araba güzergah boyunca yol alırken her zaman aynı hızda yol almaz alamaz çünkü buna yolun durumu müsade etmez değil mi canım? kimi yer de düz kimi yerde viraj almak gerekecek ya da yokuş çıkıp iniş inilecektir o nedenle bu da bizim için bir yolculuk ve aynı hızda kilo vermekye kalksak sağlığımızdan oluruz. vücut zaman zaman kendini korumaya alacaktır ama yılmak yok bunlar geçici şeyler öenmli olan bunu bilmek moral bozmadan stressiz yola devam etmek canım.kolaylıklar diliyorum.:16:

selam farmasicim:16:inşallah gidicek canım başladım ya yolu yarıladım gibi geliyor :9:

selam arkadaşım öğlenki simit fazla kaçmış gibi ama öğünlerinde öyle fazla bişey göremedim canım afiyet olsun kilo olmasın inşallah:36::56:

ve aleyküm selam canım nasılsın ?
evet ya karar vermek en önemli adım bence gerisi zaten azimle inşallah geliyor.:38:

bende yazayım bugünkü menümü
10:00 1 fincan limonlu sıcak su
yarım domates salatalık 1 kaşık melemen çeyrek simit 2 tane limonlu çay
14:00 4 tane form bisküvi 1 limonlu çay
17.30 6 tane küçük hamsi 1 kase tarhana çorbası 1 kase yeşil salata(roka marul dereotu mor lahana)1 tane fırınlanmış mercimekli sigara böreği yaaaa öğün saatlerim kötü demi vakit bulup yemek yiyemedim akşama yemek yemek istemiyorum artık acıkırsam portakal elma kan üzümü yerim olurmu:17:

evet ya öğün saatlerin çok kötü neden öyle ?:26:
17 30 yediklerin çok güzel ve ben onları akşam için sandım çünkü akşam menüsü için harika şeyler.
domatesi salatalığı kahvaltıda bütün ye canım korkma kalorisi yok neredeyse:1:
ara öğünlerin güzel.
en az 3 porsiyon meyve yemeye bak gün içerisinde
ve de 2-3 lt su tüketmeye bak canım .:38:

offf banada dur deyin artık kızlar yaaa bugün yine kaçırdım kendimi 4 tane sigara böreği 1 buçuk dilim kek yedim nolucak böyle yaa zaten yavas kilo veriyorum bide böyle giderse hiç veremem üstüne alırım nolur motive edilmeye ihtiyacım var hazirana kadar vermek istiyorum tatilede gidicez bu kilolarla denize falan giremem çatlaklar zaten var bide vücudumda etler fazlalıklar olsun istemiyorum zayıflamak istiyorum kıyafetlerimi giyince yanlardan taşmış etleri görmek istemiyorum offf çok yazdım çok dertliyim 3 aydır daha 4 kilo verebildim hızlandırmam için napmalıyım yaaa lütfen bana yardım edin:43::43::43:

Son düzenleme:
evet ya öğün saatlerin çok kötü neden öyle ?:26:
17 30 yediklerin çok güzel ve ben onları akşam için sandım çünkü akşam menüsü için harika şeyler.
domatesi salatalığı kahvaltıda bütün ye canım korkma kalorisi yok neredeyse:1:
ara öğünlerin güzel.
en az 3 porsiyon meyve yemeye bak gün içerisinde
ve de 2-3 lt su tüketmeye bak canım .:38:
canım daha öncede bahsetmiştim galiba gönüllü olarak yaptığım bir iş var ve ben gün boyu dışarda farklı farklı yerlerde oluyorum genelde oturup yeme fırsatım olmuyo ne bulursam onu yiyorum mesela bugün 11den 3e kadar bir toplantıdaydım öğlen saati acıkınca ikram edilen çayla çantamdaki bisküviden yedim mecburen eve gelene kadarda saat 5 olmuştu ancak yemek yedim işte ben buyüzden diyet listesi uygulayamıyorum :50: genede elimden geldiğince öğünlerimi atlamamaya çalışıcam hala acıkmadım ama birazdan elma portakal yiycem birde kuru üzüm kan yapsın diye

offf banada dur deyin artık kızlar yaaa bugün yine kaçırdım kendimi 4 tane sigara böreği 1 buçuk dilim kek yedim nolucak böyle yaa zaten yavas kilo veriyorum bide böyle giderse hiç veremem üstüne alırım nolur motive edilmeye ihtiyacım var hazirana kadar vermek istiyorum tatilede gidicez bu kilolarla denize falan giremem çatlaklar zaten var bide vücudumda etler fazlalıklar olsun istemiyorum zayıflamak istiyorum kıyafetlerimi giyince yanlardan taşmış etleri görmek istemiyorum offf çok yazdım çok dertliyim 3 aydır daha 4 kilo verebildim hızlandırmam için napmalıyım yaaa lütfen bana yardım edin:43::43::43:

canım uygun bir yeme düzeniyle ve de sportif aktiviteyle başarabilirsin.
istersen yediğini içtiğini yaptıklarını burada paylaş ve de eleştiriye açık ol. birlikte istediğimiz kilolara ulaşalım.:16:

hoşgeldin iyi geceler prienecim nasılsın ?:16:

Farmasi, ne güzel olmuş topiğin. Birkaç sayfaya baktım ve çok yararlı buldum. Her sorana aynı şeyleri tekrar tekrar anlatabilmek seni öğretmen yapan özelliklerinden biri tabi.:46:

Back