• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

bu konuda yorum yapmayı artık uygun bulmuyorum bitanem.
ben o defteri kapattım.:16:
ama şikayet eden benim ,benim mesajlarımla dalga geçmelerine göz yummadım onun için ceza aldılar ama ne zamana kadar olduğunu bilmem mümkün değil zaten:16:

canım benım ya cevap verme zaten sacede bil. asla ben normal haytaımda bıle öleceğimi bilsem hakkımı savunurum müdürüme dava acmış biriyım ben yane her zmana hak aranmalı ve ceza veridirilmeli bunu savunurum:34::34::34::34:

canım benım ya cevap verme zaten sacede bil. asla ben normal haytaımda bıle öleceğimi bilsem hakkımı savunurum müdürüme dava acmış biriyım ben yane her zmana hak aranmalı ve ceza veridirilmeli bunu savunurum:34::34::34::34:

canım benim desteğin için çok teşekkür ederim , yanlış anlama beni .
ben de üzerine sünger çektiğim bir mevzuya daha dönüp de bakmam, bakmak istemem o açıdan demiştim .:34: tamam artık o defteri yırttım , yaktım. mazide kaldı benim için. bundan sonrası mazide bırakamayanların ya da bıkamayacakların sorunudur.konu kapanmıştır benim için .:16:
ben yeni topiğimde çok mutlu ve de huzurluyum daha önceden gelmek varmış diyorum şimdi.:38:

Son düzenleme:

Kilo verme proğramları uyguladığınzda belli periyotlarla kilonuzun ölçülmesi durumun nasıl ilerlediğnin kontrol edilmesi gerekir. Özellikle zayıflama ilaçları kullananların takibi dahada önem arzeder.

Diyet yaptıktan sonra belli bir kilo eşiğine gelindiğinde yani ideal kilonuza ulaştığınızda zayıflamayı devam ettirmek yeri bu kilonuzu sabitleyip aynı kiloda kalmaya çalışma aşamasına gelinir. Eğer uyguladğınız kilo verme proğramlarıfayda sağlamadı kilo vermeyi başaramadınız veya istediğiniz ideal kilonuza ulaşamadınız bunların sebepleri arasında iştahınızın kontrol edilmeden fazla yemek tüketmeye devam edmeniz.

Gerekli egzersiz ve spor proğramlarını yapmamanız. Troidlerinizden kaynaklanan hormonal bozukluklar. Yeterli miktarda su tüketmememek. Kan içerisinde bulunan insülin yüksekliği ve öğünlerdeki düzensiz beslenme alışkanlıklarından kaynaklanmış olabilir.

Belirtilen durumlardan bir veya birkaçının kendinizde olduğunu düşünyorsanız kilo verememeniz normal bazı bünyelerde olduğu gibi bir miktar kilo kaybettikten sonra kilo verme hızının çok düşmesi veya hiç kilo verememe durumunda vücudumuzun kendi kendini korumaya almasından bahsedilebilr.

Kişinin içerisinde bulunduğu ruhsal durumu kilo kaybetmesini oldukça etkileyen bir faktördür. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için öncelikle diyet ve beslenme uzmanın önerileri doğrultusunda hareket ederek uygulanacak olan kilo verme proğramından maksimum kazancı sağlamaktır.

Doğru kahvaltı ettiniz ama ara öğünü geçtiniz zamanda öğle yemeğinde makarna gibi karbonhidrat yüklü besinlere ağırlık verebilirsiniz. Aslında tercihlerimizle varız. Beslenmede her zaman doğru yolu seçmek zorundayız.

Örnek olalarak öğlen beyaz makarna yerseniz bu kan şekerini yine çok hızlı yükseltip ikindide tatlı istemenize sebep olabilir. İnsülin yükselen şeyi dengelemek zorundadır. Her hızlı yükseltişte daha fazla insülin salgılanıyor.

Karbonhidrat kan şekerini normalde olması gerekenden çok daha fazla düşürüyor. Dolayısıyla bu sefer yemeğe yöneliyorsunuz. Ayrıca yemekten sonra uyku gelebilir. Enerji düşebilir. Bu durum yenilenin miktarıyla değilde içeriğiyle ilgilidir.

Eğer öğle yemeğinde büyük bir salatayla, kepekli makarna, ızgara tavuk tercih ederseniz ikindide zaten o açlık krizini hiç yaşamazsınız. Açlık yönetiminde ana öğünler kadar ara öğünlerde çok önemlidir. Bütün gün tok ve enerjik hissetmelisiniz.

Eğer değilseniz kendinizi sorgulamalısınız. Sağlık sosyal, fiziksel, ruhsal olarak tam bir iyilik halidir. Şimdi fiziki olarak kendimi dengeleyeceğim diye kendinize çok yasak koyarsanız mutsuz olabilirsiniz. Yasaklı olduğunuzu bilmek acıkmanıza veya hep ya hiç diye düşünmenize neden olabilir.

Kilo verme hızı nasıl arttırılır ile ilgili konumuzda kilo veremiyor veya istenilen hızda kilo vermeyi başaramıyorsanız uyguladığınız kilo verme diyeti ve proğramları kontrol etmelisiniz. Kilo verme teknikleri öğrenilmeden zayıflama kolay olmayacak.

Bünyemiz aldığımz kiloları kontrolünde tutmaya çalıştığından kimi zaman kilo verme hızı kontrol dışına çıkabilir. Özellikle düşük kalorili şok diyetler uygulayanların karşılaştığı sorunlar, vücudun almış olduğu kiloları korumaya başlamasıyla metabolizma hızı iyice yavaşlar çok gıda alınmasına rağmen kilo verme gerçekleşemeyebilir.

Kalori miktarı düzenli periyotlarla azaltılğında ise metabolizma hızı olumsuz yönde etkilenmeyeceğinde düzenli bir şekilde kilo verilebilir. Yapılan sporla birlikte metabolizma hızı normal düzeyinde seyrettiğinden kilo sorun fazla gerçekleşmeyecektir. Belirli besin gruplarını tamamen soframızdan çıkarmak yerine düzenli olarak hazırlanan diyet listesi menüsüne eklenmeli.

Düzenli bir uyku profili olmayanlar yeek öğünlerini daha kolay aksatabildikleri için kilo almaya daha müsait olabilirler, aynı şekilde kilo verme konusunda başarı şansı oldukça azalacaktır.

Meyvelerin muhteşem etkilerinden yaşamımızın hiç bir döneminde mahrum kalmamalıyız. Düzenli olarak sebze ve meyve tüketimi yapılamalıdır.

Yaşam tarzınızdaki ufak değişiklikler kolayca zayıflamanızı ve formunuzu korumanızı sağlar Kısa sürede zayıflatan veya tek tip beslenmeye yönlendiren diyetlerden hemen vazgeçin.

453.6 gr yağ 3500 kaloriye eşittir. Diyet ve egzersizle günde 500 kalori harcadığınızda haftada yaklaşık 453,6 gr yağ eritirsiniz. Eğer şimdiki kilonuzu korumak istiyorsanız, günde 100 kalori harcamanız yeterlidir, bu da her yıl ekstradan yarım ve bir kilo almanızı engeller. Diyete başvurmadan ağrısız ve acısız zayıflama stratejilerini kolayca uygulayabilir ve alışkanlık haline getirebilirsiniz.

1. Her gün kahvaltı yapın

Sabah kahvaltı etmeyerek zayıflamak birçok insanın başvurduğu ortak yoldur. Çoğu insan kaloriyi azaltmak için kahvaltı yapmamanın en iyi yol olduğunu düşünür ancak günün sonunda daha çok yerler. Bun un yerine sağlıklı ve kilo aldırmayan yiyeceklerle kahvaltı etmeyi tercih edebilirsiniz.

2. Geceleri mutfağınızı kapatın

Acıkmadığınız halde sadece sıkıldığınız için gece yarısı atıştırmalarını ya da TV karşısında gece geç saatlere kadar bir şeyler yiyerek oturmayı bırakın. Bir fincan çay alın, canınız şekerli bir şeyler istediğinde zor eriyen sert şekerlerden bir tane, ufak bir kase veya külah light dondurma ya da dondurulmuş yoğurt yiyin. Şekerli gıdalar tükettikten sonra dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin.

3. Tatlandırılmış içeceklerden uzak durun

Tatlandırılmış içecekler kalori doludur. Susadığınızda, serinlemek istediğinizde sadece su, limonata, düşük yağlı veya yağsız süt, ufak porsiyonlarda % 100 meyve suyu için…

4. Doğal besinleri tüketin

Yemek sırasında açık büfeden uzak durun. Yiyecekleri istediğiniz kadar tabağınıza koyun. Yemeklerden önce salata yiyin ve bir kase çorba için. Bu sizin iştahınızı azaltır. Mutfağınızda atıştırmak istediğinizde yiyebileceğiniz meyve ve sebzeler bulundurun.

5. Tahıl tüketin

Kek, beyaz ekmek, bisküvilerde kullanılan tahıllardan elde edilen un işlenmiş, kepekleri alınmıştır. Tüketeceğiniz tahıllar ya da kepekli yiyecekler sizin daha tok hissetmenizi sağlar. Bu nedenle kepekli ürünleri, yiyecekleri seçin.

6. Evinizde kalorili yiyecekleri bulundurmayın

Mideniz kazındığında şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklere saldırırsınız. Bu nedenle yüksek kalorili yiyecekleri mutfakta bulundurmayı, almayın. Bu tür restoranlardan uzak durun. Canınız bir şeyler yemek istediğinde sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin. Çok yemek yememek için büyük bir bardak su içtikten sonra en az 15 dakika bekleyin.

7. Porsiyonlarınızı küçültün

Eğer yemek tabaklarınızı küçültürseniz zayıflarsınız. Çoğu restoranda ihtiyacınızdan daha fazla yemek servis edilir. Fazla yemeyi tabaklarınızı, bardaklarınızı ve kaselerinizi küçülterek önleyebilirsiniz.

8. Her yemek ve ara öğün de protein içeren besinler yiyin

Protein içeren yiyecekler daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Düşük yağlı yoğurt, ufak kase fındık, yumurtalar, kuru bakliyat ve yağsız et yiyin. Uzmanlar her 3–4 saatte bir ufak miktarda ara öğün oluşturarak kan şekerinizi yükseltmenizi öneriyor.

9. Diğer hafif alternatifleri değerlendir

Düşük yağlı salata soslarını, mayonez, süt ürünleri gibi yiyecek alternatiflerini tüketmeyi azaltın. Kahvenizde krema yerine yağsız süt, tatlı patates yerine beyaz patates, salatalı sandviçi tercih edin.

10. Öğün aralarını sıklaştırın

Öğle yemeği ve akşam yemeği arasında hiçbir şey yemeyip, iyice acıkmayı beklemeyin. Bu sizin daha çok yemenize sebep olur. Onun yerine acıktığınızı hissettiğiniz anlarda açlığınızı bastıracak ara öğünler oluşturun. Örneğin bir elma veya bir kase yoğurt yiyin.

canım hepimiz insanız sonuçta motivasyon yüksekliği de düşüklüğü de gayet insani duygular hepimiz yaşıyoruz zaman zaman elbette. önemli olan kişilerin birbirine şurada sırf allah rızası için sanal bir ortamda bile olsa güzel şeylere vesile olabilmesi adına biraraya gelebilmek öyle değil mi ?
kilon çok güzel vermek istediğin de 4-5 kilo eminim sağlıkla verirsin başarılar diliyorum:16:

Teşekkürler canım inşallah veririm ve ben de senin gibi ömür boyu koruma programına girerim. Aynen dediğin gibi burada insanlar karsılıksız birbirlerine yardım ediyor, Allah herkesten razı olsun ve gönüllerine göre versin..

Teşekkürler canım inşallah veririm ve ben de senin gibi ömür boyu koruma programına girerim. Aynen dediğin gibi burada insanlar karsılıksız birbirlerine yardım ediyor, Allah herkesten razı olsun ve gönüllerine göre versin..

yürekten bu güzel dileklerine kocaman AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN diyorum canımcım:34:

farmasi ben kimin haklı olduğuna karar veremem. konuyuda bilmiyorum. yani site kurallarını filan bilmiyorum. siteyide çok dolaşacak fırsatım olmadı. sadece 1 kişiye karşı 6 kişi ceza almış garip geldi. demekki sitenin kendine göre kuralları var onlar uygulanmış. evet haklı sende olabilirsin. bana sadece topikten ayrıldın ve 6 kişiyi şikayet ettin ceza aldılar buna neden gereksinim duydun onu merak ettim. yoksa kimseyi haklı görecek durumda değilim.
sanırım sende kendinle alay edildiğini görüp şikayet etme gereksinimi duydun

farmasi ben kimin haklı olduğuna karar veremem. konuyuda bilmiyorum. yani site kurallarını filan bilmiyorum. siteyide çok dolaşacak fırsatım olmadı. sadece 1 kişiye karşı 6 kişi ceza almış garip geldi. demekki sitenin kendine göre kuralları var onlar uygulanmış. evet haklı sende olabilirsin. bana sadece topikten ayrıldın ve 6 kişiyi şikayet ettin ceza aldılar buna neden gereksinim duydun onu merak ettim. yoksa kimseyi haklı görecek durumda değilim.
sanırım sende kendinle alay edildiğini görüp şikayet etme gereksinimi duydun

bu konuda gerekli cevabı sabahki mesajınıza verdiğimi düşünüyorum:16:
dedikodunun peşine düşmeye ve dedikodu ortamları meydana getirmeye sizce gerek var mı ?:34:
bence yok. umarım bir daha bu konuyla ilgili paylaşımda bulunmaz ve de merak gidermeye çalışmazsınız . şimdiden teşekkür ederim.:16:

farmasıcım ben bı alet almak ıstıyorum eve ama karar veremedım yurume bandı mı yoksa eliptik bisiklet mi alsam sence:34:

farmasıcım ben bı alet almak ıstıyorum eve ama karar veremedım yurume bandı mı yoksa eliptik bisiklet mi alsam sence:34:

ben alacak olsam eliptik alet alırdım çünkü yürüyüşü kendimiz de ister açık hava da ister leslie gibi programlar eşliğinde yapabiliriz ama eliplik aleti netten görüntüsüne filan bakmanı tavsiye ederim nette gördüm ve de yazın gittiğim bodrumdaki tatil yerinde eliptik alette spor da yaptım hakikaten harika birşey canım . o sebepte eliplik alet diyorum. bak bir de fikirlerine çok saygı duyduğum neruda var 60 - 69 topiğinde de yazıyor arkadaş ve onun var . ona da sor dilersen bir konuda karar verirken istişare güzeldir.:34:
benim oyum eliptik aletten yana :34::16:

ben şöyle yapmayı düşünüyorum canım kendim gün sonunda ya da ertesi gün bir günün tam listesini günahı ve sevabıyla yazmayı .
sence nasıl ? bölük pörçük yazmadan tüm listeyi bütün şekliyle gösterebilmek adına:34:

yaz canım yaz yorumlarım ama profesyonel elden çıkmadığını da aklında tutmanı isterim :34::16:

sabah: 1dlm peynir, 1 domates,salatalık,biber,2 tatlı kaş.bal,2 zeytin
ara 1 bardak süt
öğle 1 kase tarhana çorba,yoğurt,salata
ikindi misafirim vardı 1 dilim ıslak kek:58:
akşamda ızgara köfte ve salata yiyecem

keke dayanamadım:59:

sabah: 1dlm peynir, 1 domates,salatalık,biber,2 tatlı kaş.bal,2 zeytin
ara 1 bardak süt
öğle 1 kase tarhana çorba,yoğurt,salata
ikindi misafirim vardı 1 dilim ıslak kek:58:
akşamda ızgara köfte ve salata yiyecem

keke dayanamadım:59:

merhaba canım
sabahki bütün kahvaltılık malzemeler çok hoş, ekmek yemedin mi ?:26: buna dair birşey yazmamışsın
aradaki süt de çok güzel
öğlen çorba tamam fakat gene ekmek yok galiba:26: salatanın miktarından ziyade zaten yağ tuz oranı önemli , yoğurdun miktarı da yok :26:
ikindi 1 dilim ıslak kek bugünkü ödülün olsun önemli olan sonrasında telafi etmek daha da önemlisi yediğini yakabilmek.
akşam için köfte ve salata planı güzel en az 3 -4 yk yoğurt ve köftenin yanında başka birşey yemiyeceksen 1 dilim ekmek yemeni tavsiye ederim. şimdiden afiyet olsun.:16:

sabah 2 dilim, öğle akşam 1 dilim ekmek var unutmuşum yazmayı.

teşekkürler canım bu arada, yaza kadar kalan kilolarda gider inşallah ta banu alkanın deyimiyle tanga pikinimi giyerim dermişim:27:

farmasi merhaba :) gerçekten çok büyük bir başarı elde etmişsin tebirik ediyorum seni..sana sormak ıstedıgım sey su :S malasefkı kılo alınca heryerden alıoruz :S senın kıloluyken goğus ölculerın neydı yanı kılo vermenle gogus olcun de kuculdu mu??

Tebrik ederim, fark müthiş görünüyor sadece 10 kg. farka rağmen.. Göbek tamamen gitmiş ama aynı oranda kalça ve bacaklar da çok incelmiş.. Bu belli bir düzende spor yapmadan mı oldu tam anlayamadım yani biraz dans, biraz bisiklet ya da leslie gibi.. Yoksa rutin yapılan birşey var mıydı özellikle basen ve bacaklar için?

Back