Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

günaydın kızlar

kahvaltım:
250 ml su (önce)
2 kuru kayısı
1 dilim ekmek
2 dilim köy peyniri
6 zeytin (küçük oldukları için)
1 haşlanmış yumurta
1 çay kaşığı çikolata
1 bardak şekersiz çay
250 ml su (sonra)

1 lt suyumu bitirdim şimdiye kadar

tosti hepsi de mükemmel ne bir aşırılık ne de eksik kalan hiçbirşey yok maşallah barekellah sana

çoook haklısın farmasi benim bu kahve işini bitirmem gerek

günaaaydıııııııın herkese hayırlı günler ....

merhaba canım

çok güzel olmuş listeniz, ben çikolata falan hiç yemiyom yesemmi ki:44: gerçi ben ağzımı bulaştırırsam öyle 1 kaşıkla kalkamam

canım benim salı günü tam gün perşembe günleri de öğleye kadar dersim yok branşçı olmanın avantajı

evet hep özenmişimdir canım bende. benim tam gün bide ek derste falan gözüm yok maaş karşılığına razıyım ama öyle bi seçeneğimiz yok maalesef

merhaba farmasi ve tüm kader ortaklarım

ben gitmedim bugün okula, kızım dün çok ateşlendi, onu doktora götürdüm, nerde üşüttüyse bu kadar
sabaha kadar mız mız uyuyamadım, külçe gibiyim

neyse sabah meyveli müsli, süt
ara 2 kaşık tahin pekmez
öğlen 2 tahta kaşık patlıcan yemeği, yoğurt, 2 dilim ekmek
arada yine meyve yerim

akşamda 1 kase mercimek çorbası, 2 biber dolma ve cacık yemeği düşünüyorum

nasıl:44:

öpüyorum hepinizi

bide aklıma gelmişken sorayım kızlar, su içmek iyi diye abarttım, gözünü çıkardım tabiri caizse 3- 3.5 lt içmeye başladım

çok mu abartmışım, yani fazlasıda azı gibi zararmı ki:44:

bende zayıflamak istiyorum şuan 65 kiloyum 57 ye düşmek istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...

Çpk geçmiş olsun tatlım...Kızın biran önce iyileşir inşallah...Menün çok güzel...Afiyet olsun

Bu arada benim menüm

Kahvaltı
2 dilim ekmek
2 tane zeytin
1 yumurtanın beyzı
1çk tahinpekmez
domates,salatalık ve peynir
1 kupada 5i 1 yerde

Ara

tane form bisküvi(limonlu)

Öğle
3 kaşık mercimek çorbası
çok az salata
ve biraz yağlı et döner
birkaç dilim lavaş ekmeği
1 bardak ayran

Ara
1 yeşil elma
1 kupa 5i 1 yerde

Akşam

1 kutu ayçiçek yağlı ton balık ve salata

Yatmadan da 1 bardak layt süt ....

bende 31 marttan berı dıyetteyım sadece gecen hafta sonu bozdum baya yedım abur cubur. yuruyusumu her gun , pılatesımıde haftada 3,4kez yapıyorum. tartılamadım hıc zayıfladımmı bılmıyorum. ama kalcamı olctum 2cm ıncelmıs. benım abur cubura zaafım avr zor tutuyorum kendımı, bazende yıyorum eskıden 3tane halley yıyorsam bır seferde , sımdı eger tutamazsam kendımı 1tane yıyorum. ınsallah sonuca ulasırım, acelem yok 2 ayda 8 kılo vermeyı planlıyorum, alısverıs merkezınde tartılmıstım 31 martta 63 kıloydum kıyafetlerı cızmeyı falan dussem 62 olur, 54,55 falan ıstıyorum. ınsallah saglıklı verırım. yalnız ben yogurt ve sutte lıght kullanmıyorum eve alınandan yıyorum gunde 3kasık yogurt, bır cay bardagı 100 grammıs o kadarda sut ıcıyorum.

Valla aramı değiştirdim yazıyorum utanara
1 tane sitick çikolata
4 badem
1 kuru incir
1 kuru kayısı
4 tane kuru üzüm ve 15 tane alan leblebi...Ama güzeldi valla sevdim bunuŞimdiye kadar 1 litrede su içtim...Ama suya devam...Ya burası ödev gibi oldu yediklerimi yazmazsam içim rahat etmiyor....

bende zayıflamak istiyorum şuan 65 kiloyum 57 ye düşmek istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...

hoşgeldin canım, biz çok güzel paylaşımlarda bulunuyoruz burada, vermen gereken kilo da çok değil yaparsın kolayca merak etme

Çpk geçmiş olsun tatlım...Kızın biran önce iyileşir inşallah...Menün çok güzel...Afiyet olsun

sağol canım benim

kalçan incelmişse vermişsindir muhakkak kilo, bi tartıl istersen
yoğurt ve sütte bende light kullanmıyorum
abur cubur alışkanlığını bırakmak çok zor, zaten bizi mahfeden de onlar
kolay gelsin

çok güldüm canım yaa olsun afiyet olsun
bende dün 1kk gofretle ,yarım bardak kazos içtim nolcekmiş ki
itiraflara bak

merhaba canım öncelikle miniğe çok geçmiş olsun.
menün de çok güzel canım

bide aklıma gelmişken sorayım kızlar, su içmek iyi diye abarttım, gözünü çıkardım tabiri caizse 3- 3.5 lt içmeye başladım

herşeyde olduğu gibi suyun da azı da çoğu da zararlı elbette canımcım. çoğu da böbreklerinin çok fazla çalışmasına neden olur, onları yorar.
afiyet olsun canım öğlen 1 kepçe de yiyebilirdin çorbanı .
liste genel olarak başarılı.

abur cuburu kestikten sonra ya da çok önemli miktarda azalttıktan sonra bu iş olur canım.
afiyet olsun çok güzel
farmasi beni motive ette başlayım diyete ya başlayamadım bi türlü
canım boyun ve kilon kaç ?
bir de kilolarını daha fazla taşımak istemiyorsan hemen başla bir kenarından bu işe.
ama ben kilolarımı taşımaktan memnunum diyorsan da o senin bileceğin iş.
bana sorarsan iskeletimize de ruhumuza da fazla yük yüklemeyelim tatlım. en iyisi bir an önce burada yediğini içtiğini paylaşmaya başla derim .herşey gönlünce olsun canım

:60 afiyet olsun arada oluverir. stres yapma canım

hoşgeldin arkdaşım bak vallahi başlamak için tören falan yapmıyoruz onu söyleyeyim yani ben yapmadım başlıyorum dedinmi başlarsın mesela yarın sabah kalkıyosun ve burdaki listelere benzer bir şekilde başlıyorsun sakın pazartesiyi bekliyeyim falan deme hemen başla hergeçen gün zarar canımcım şimdiden başarılar Rabim kolaylıkla kilo vermeyi nasip etsin

canım arkadaşım suyun çoğuda zararmış ama uzmanlar kilo verirken 3 lt içilmesi gerektiğini söylüyorlar çokta gözünü çıkarmamışın maşallah sana 3 iyidir iyi

hoşgeldin arkadaşıminceldiysen vermişsindir canım genede tartıl ona göre diyetini düzenlersin... ayrıca bende light yoğurt kullanmıyorum
bugünkü menüm
uyanınca 500 ml ılık limonlu su 1tk keten tohumu 2 kayısı
10.30 2 dilim çavdar ekmeği 2 yk çemen zeytin peynir 2 kaşık ıspanaklı yumurta 2 tk tahin pekmez domat salatalık 2 şekersiz çay
14:00 2 tane kuru kayısı
16.30 1 kase kısır 4 dal marul 1 tane kornişon turşu domat 2 az şekerli çay
20.00 gibide 1 kase portakallı yoğurt yiycem inşallah

Televizyonda gazatede hep çok su içmenin faydaları anlatılıyor.Oysa her zaman durum böyle değil.Uzmanlar yaz aylarında suyun az tüketiminin yanı sıra fazla tüketiminin de sakıncalı olabileceği belirtildi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, suyun insan yaşamı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu, insanların yemek yemeden haftalarca canlılığını sürdürebildiğini, ancak susuz sadece birkaç gün yaşayabildiğini söyledi.

İnsanların ter, idrar ve solunum yolu ile su kaybettiğini ifade eden Dr. Murat Akbaş, Online Sağlık'a (Online Sağlık | Doktor ve Hastaları Buluşturan Türkiye'nin Sağlık Portalı) yaptığı açıklamada, normal bir bireyin su gereksiniminin, metabolizma hızı, ortam ısısı gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Normal koşullarda insanların gereksinim duyduğu su miktarının günde 1,5-2,5 litre arasında değiştiğini açıklayan Akbaş, yaz aylarında sıcak ortamlarda, ishal, aşırı terleme ve çeşitli hastalık durumlarında su ihtiyacının artacağına işaret etti.

Vücudun normal sıvı dengesinin sağlanabilmesi için kayıp kadar sıvı alınması zorunlu olduğunu ve böbreklerin vücut sıvı ve elektrolit dengesini sağlamasının hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Dr. Murat Akbaş, şöyle konuştu: "Fizyolojik oranlarda gereken su miktarının alınamaması durumlarında, vücutta sıvı açığı gelişecektir. Biz buna tıpta 'dehidratasyon' diyoruz. Dehidratasyona bağlı olarak kan basıncında düşme, kalp atımlarında artış gibi tablolarla karşılaşabiliriz. Bu tablonun ilerlemesi ile beraber, hipertansiyon, şok ve böbrek yetmezliği gibi süreçler gelişebilir."

Son yıllarda cilt güzelliği, diyet, toksitlerin atılması ve kanın temizlenmesi gibi gerekçelerle insanların günlük 4-5 litre sıvı tüketilmeye teşvik edildiğini ifade eden Akbaş, şunları söyledi: "Böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır.

Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Bunu da tıpta 'hiponatremi' olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir."

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, özellikle böbrek yetmezliği çeken hastalarının kamuoyunun yönlendirmeleri ile, "Üremiz düşsün, kanımız temizlensin" diyerek 3 litre, 5 litre su içtiklerini, bunun sonucunda da zehirlenme olaylarının yaşandığına dikkati çekerek, böbrek yetmezliği çeken hastaların aşırı su içiminden kaçınmalarını istedi.

ABD'de yapılan ve en çok suyu içenin ödülü kazandığı bir yarışmada, yarışmacılardan birinin hiponatremi sonucu hayatını kaybettiğini aktaran Akbaş, yine ABD'de bakıcısı tarafından su içmekle cezalandırılan 3 yaşındaki bir çocuğun da hiponatremi nedeniyle öldüğünü kaydetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…