farklı şehirlerde yaşamak ve evlilik

ben biraz bu konuda farkli düsündügüm icin sehirlerin farkli olmasi bana cok siradan geliyor zira gurbette yalniz yasayan insanlar da var,ülke icinde sknti yok diye düsünüyorum ama tabi sizin karariniz saygim var her türlü. tanimayi deneseydiniz önce,hemen ilk etapta yasanilacak yer istanbul olmazsa olmaz gibi tavira ben olsam ben de kirilirdim dogrusu. orta yol bulunabilirdi bütün sartlar tamam olduktan sonra.
evet böyle kriter bazında yaklaşmak bana da hoş gelmez ama o an öyle yapmış gibi oldu. oysa amacım ileriye yatırımdı demedi demesin diye. yoksa tabiki insanlar biribirni sevdikten sonra şehir büyük bir sorun değil. ama ona böyle söylemedim mesela o :) onun hatası da şu bu konuyu şuan gündem yapmayacaktı. ben kapatmaya çalıştım konuyu onun aklına takıldı. neyse hayırlısı.

Hoşuna gitmeyen yorum görünce karsısındakinin psikolojısıne laf atan bir konu sahibi daha:)
Hiç şaşmaz kadınlar kulubunde bu durum..
Tanımadıgın insan hakkında yorum yapma derken aynısını burada yapıp kavram karmasası içinde boğulanlara bayılıyorum :)

Son düzenleme:
bir şey demedim zaten cevap veriyorum sadece bozuluyorlar :)
aynen öyle bir şeyleri göze alabileceğim bir durumda değiliz. ama seversem neden olmasın diyemedi tabana kuvvet kaçtı. bağlanmaktan korktu demek ki kendisi de şehir değişikliliği yapmamayu düşünüyor. bi de benim şehir meselesini sorun etmem hoşuna gitmedi bunu da biraz alındı.
Ama sende ona seversem neden Olmasın bende şehir değiştirebilirim diye acık kapı bırakmamısın. 2 hafta bunu düşünmek icin cok erken zaten. Bi gelseydi yüz yüze konuştuktan sonra belkide fikirler falan değişirdi, bişey kaybetmezdin

Farkli sehirde yasamak neden bu kadar zor geldi ki sana? Tamam daha ortada bi iliski bile yokmus ama insan tanidikca baglandikca fikirleri degisiyor. Su an senin tanimadigin biri icin sehir degistirmemen gayet normal. Bi sans vermeliydin bence. Sehir degistirince kimse hasretten olmuyor. Bi suru insan var oyle yasayan...
onun şehir değişikliği yapmasını istedim. o ailesindne uzakta yaşamış uzun zaman. ben yaşamadım. hem istanbulda yaşayıp küçük bir şehire gitmek benim için zor. o istanbula gelmeyi (olurda ileride bir birlikteliğimiz olursa diye) göze alabilmesini istedim(şuan için değil tabi) ama benim şehir konusunda kesin konuşmam ne kadar yanlışsa onunda daha düşünmeme fırsat bile olmadan birbirimizi bile tanımadan böyle bitirmesi o kadar hatta daha büyük bir yanlış oldu.

Ama sende ona seversem neden Olmasın bende şehir değiştirebilirim diye acık kapı bırakmamısın. 2 hafta bunu düşünmek icin cok erken zaten. Bi gelseydi yüz yüze konuştuktan sonra belkide fikirler falan değişirdi, bişey kaybetmezdin
amacım benim şehir değişikliği yapamacağımı düşünüp kendisi değişiklik yapsındı. evet ben bu konuyu şuan konuşmayalım dedim ama o takıldı kaldı ve bu hafta sonu yani şuan görüşecekken bitirdi. biraz ani kararlar veriyor. ne yapabilirdim ki o andan sonra. böyle bitirmesi hoşuma gitmedi ben de vedalaştım.

yahu yorumlar ne kadar itici? bende genelde ınternetten tanışmalara olumsuz bakıyorum.lakın yakınlarımda öğretmen olan çok ve bılıyorum kı çoğu yalnız...neden? çunku atananlar genelde evlı oluyo çevre malum tanımadıgınız ınsanlar vs baska sehır vs vs...oğretmenlerın çoğu yalnız.....ve yası evlılık yasına gelmış çoğu keşke bekar oğretmen gelse asık olabılecegım sevebılecegım dıye dusunuyorlar....yanlış mı? hayır degıl...kımse tek basına yasamak ıstemez...ve eger bır ogretmensenız sıze ev kızı gbı durduk yere görucu gelmez.çunku bı meslegınız bı standartınız var yanı
yanı 2 haftada evlılık dusunmek degıl olay evlılığe gıdecek bır yolda tanışmak....ıkı tarafta oğretmen olunca boyle dusunmek çok normal..kötu bırşey yok kı......nıyetler baştan konuşulmuş
sorunuza gelınce ailenızden uzak yasamak fıkrı sızı korkutuyorsa ( benım gbı ana kuzusuysanız :) hıç bulaşmayın gıden gıttıgı yerde kalsın derım. adam bastan soylemış sonuçta.....

Hoşuna gitmeyen yorum görünce karsısındakinin psikolojısıne laf atan bir konu sahibi daha:)
Hiç şaşmaz kadınlar kulubunde bu durum..
Bayılıyorum tanımadıgın insan hakkında yorum yapma derken aynısını burada yapıp kavram karmasası içinde boğulanlara:)
a sen hala burda mıydın :)
psikoloji değil aslında tam olarak. hormonal bir gerginlik diyelim. karamsar olabiliyor o zamanlarda kadınlar ya da biraz kavgacı.
ayrıca yorumunu yapabilirsin inan bana :)

a sen hala burda mıydın :)
psikoloji değil aslında tam olarak. hormonal bir gerginlik diyelim. karamsar olabiliyor o zamanlarda kadınlar ya da biraz kavgacı.
ayrıca yorumunu yapabilirsin inan bana :)

Hangi durumda kavgacıydım acaba?
Kendime göre 2 haftada evlilik konusan böyle bir erkekte art niyet ararım dedim? (reelde ya da sanalda)
Bunu söylemem hosuna gitmedi diye kavgacı ve hormonal bir gerginlik mi olusmus oldu?:KK55:

Vallahi gerginsem bile güldürdünüz beni. tesekkürler:)

amacım benim şehir değişikliği yapamacağımı düşünüp kendisi değişiklik yapsındı. evet ben bu konuyu şuan konuşmayalım dedim ama o takıldı kaldı ve bu hafta sonu yani şuan görüşecekken bitirdi. biraz ani kararlar veriyor. ne yapabilirdim ki o andan sonra. böyle bitirmesi hoşuma gitmedi ben de vedalaştım.
Belkide Hayırlısı böyleymiş ama sendede hata var neden direk daha fol yok yumurta yokken şehir meselesine geldinki? Ben yurtdışında yasıyorum, erkek arkadasımda burada ama memleketlerimiz farklı. Ben 3-4 icinde memleketime kesin dönüş yapmak istiyorum oda öyle. Ama ne o bana benim memleketime gidelim dedi nede ben ona ben baska yerde yaşayamam dedim. 1 Yıl olacak ve daha yeni yeni Konuşuyoruz ileride nerede yaşayacağımızı. Erkek arkadasım benim memleketime gelmeyi istiyor cünkü Büyükşehir,senin memleketini zaten severdim şimdi daha cok seviyorum diyor :oops:. Ben açmadım konuyu,belki bende Kapıları kapatsaydım oda işi inada bindirecekti. Bende memleketimden baska yeri istemiyorum ama bunu erkek arkadasım bilmiyor, sen bastan söyleyince korkmustur belki zamana bıraksaydın senim sayende oda senim bulunduğun Şehirde gelirdi.

yahu yorumlar ne kadar itici? bende genelde ınternetten tanışmalara olumsuz bakıyorum.lakın yakınlarımda öğretmen olan çok ve bılıyorum kı çoğu yalnız...neden? çunku atananlar genelde evlı oluyo çevre malum tanımadıgınız ınsanlar vs baska sehır vs vs...oğretmenlerın çoğu yalnız.....ve yası evlılık yasına gelmış çoğu keşke bekar oğretmen gelse asık olabılecegım sevebılecegım dıye dusunuyorlar....yanlış mı? hayır degıl...kımse tek basına yasamak ıstemez...ve eger bır ogretmensenız sıze ev kızı gbı durduk yere görucu gelmez.çunku bı meslegınız bı standartınız var yanı
yanı 2 haftada evlılık dusunmek degıl olay evlılığe gıdecek bır yolda tanışmak....ıkı tarafta oğretmen olunca boyle dusunmek çok normal..kötu bırşey yok kı......nıyetler baştan konuşulmuş
sorunuza gelınce ailenızden uzak yasamak fıkrı sızı korkutuyorsa ( benım gbı ana kuzusuysanız :) hıç bulaşmayın gıden gıttıgı yerde kalsın derım. adam bastan soylemış sonuçta.....
evet ben de evlenme niyeti ile insanların baştan konuşmalarının yanlış görülmesini anlamıyorum. acaba bu kişi ile mutlu olabilir miyim diye düşünmekte ne sakınca var ki ?
bu kişi düşünceleriyle, esprileriyle, tavırlarıyla dikkatimi çekti. yok yere konuşmaya başlamadım ki ben.
evet ailemden ayrı kalmayı istemiyorum bu yüzden net davrandım o gelebilir istanbula diye düşündüm ama onun da gözü kesmedi nihayetinde istanbul zor bi şehir. ve yol yakınken döndü. ben yine de korkakça buldum bu tavrını bence bu kadar acele etmemeliydi.

Keşke ileriye dönük konuları birbirinizi bir kere gördükten sonra konuşsaymışsınız.Yüzyüze görüştüğünüzde ya birbirinizi çok beğenecektiniz başka şehirler sorun olmayacaktı ya da tam tersi beğenmeyecektiniz o zaman yine şehir sorunu olmayacaktı...

i
Belkide Hayırlısı böyleymiş ama sendede hata var neden direk daha fol yok yumurta yokken şehir meselesine geldinki? Ben yurtdışında yasıyorum, erkek arkadasımda burada ama memleketlerimiz farklı. Ben 3-4 icinde memleketime kesin dönüş yapmak istiyorum oda öyle. Ama ne o bana benim memleketime gidelim dedi nede ben ona ben baska yerde yaşayamam dedim. 1 Yıl olacak ve daha yeni yeni Konuşuyoruz ileride nerede yaşayacağımızı. Erkek arkadasım benim memleketime gelmeyi istiyor cünkü Büyükşehir,senin memleketini zaten severdim şimdi daha cok seviyorum diyor :oops:. Ben açmadım konuyu,belki bende Kapıları kapatsaydım oda işi inada bindirecekti. Bende memleketimden baska yeri istemiyorum ama bunu erkek arkadasım bilmiyor, sen bastan söyleyince korkmustur belki zamana bıraksaydın senim sayende oda senim bulunduğun Şehirde gelirdi.
inan bana konuyu ben açmadım, o sorguladı daha çok. ben kapatmak istedim hatta. ama evet net davrandım. bu sebeple beni tanımaktan bile vazgeçeceğini düşünmemiştim. pişman değilim. böyle kesin konuştum diye bitirmesi daha yanlış çünkü bence. bana zaman bile vermedi.

Keşke ileriye dönük konuları birbirinizi bir kere gördükten sonra konuşsaymışsınız.Yüzyüze görüştüğünüzde ya birbirinizi çok beğenecektiniz başka şehirler sorun olmayacaktı ya da tam tersi beğenmeyecektiniz o zaman yine şehir sorunu olmayacaktı...
ben de böyle düşünüyorum, evet bir şeyler zamansız oldu.

daha fazla bağlanmadan niyetini belli etmesi sizin için iyi olmuş
karşı taraf böyle düşünerek pat diye bitirdi sanırım. bilmiyorum böylesi mi iyi oldu yoksa bir tanışmak da fayda mı vardı emin değilim.

25 yaşındayım ve artık bazı şeyleri çok kolay anlayabilecek kadar hayat tecrübesine sahibiz.
2 haftalık tanışma ile evlilik kararı vermiyorum hanımefendi, tanışma şansı veriyorum.
bu arada emin olmak % 100 luk bir durumdur. %90 emin olunmaz.
başka isimle hesap açsa da çok dert değil benim için. orası bir mesleki platformdu bu nedenle benim konuştuğu için oradan çekip gitmesi gerekmiyor.

Pfff, he he çok kolay anlayabilecek hayat tecrübesiymiş gerçekten mesleki paylaşım sitesinde yüzünü bile reelden kendi gözlerinle görmeden güvenilir biri olduğuna karar vermek. Bu mükemmel tecrübenizi, adli olaylarda falan da kullanın bari boşa gitmesin. Evlilik kararını iki haftada aldığınıza dair her hangi bir gönderme yapmamışım da orada. Tüm kimliğini araştırıp öğrenebildiğinizi ve bu yüzden güven sorunu olmadığını yazmışsınız FBI ve bilimum istihbarat sitelerinde kısmet arıyordunuz heralde. Bu arada herkes ne kadar emin olacağına kendi karar verir, ben o durum için %90 dedim, ama siz tanıdığınıza inandığınız kişinin düşüncelerinize ne cevap vereceğini bile kestirememişsiniz, oysa ki seninle her yere gelirim yeter ki sen mutlu ol demeyeceği bariz. %100. Tabii ki çekip gitmesi gerekmiyor, derbeder olup lanet olsun sanal yaşama, hayallerim yıkıldı, demeyeceği konusunda dedim onu da %10 zaten işi olduğu için girmiyordur.

Pfff, he he çok kolay anlayabilecek hayat tecrübesiymiş gerçekten mesleki paylaşım sitesinde yüzünü bile reelden kendi gözlerinle görmeden güvenilir biri olduğuna karar vermek. Bu mükemmel tecrübenizi, adli olaylarda falan da kullanın bari boşa gitmesin. Evlilik kararını iki haftada aldığınıza dair her hangi bir gönderme yapmamışım da orada. Tüm kimliğini araştırıp öğrenebildiğinizi ve bu yüzden güven sorunu olmadığını yazmışsınız FBI ve bilimum istihbarat sitelerinde kısmet arıyordunuz heralde. Bu arada herkes ne kadar emin olacağına kendi karar verir, ben o durum için %90 dedim, ama siz tanıdığınıza inandığınız kişinin düşüncelerinize ne cevap vereceğini bile kestirememişsiniz, oysa ki seninle her yere gelirim yeter ki sen mutlu ol demeyeceği bariz. %100. Tabii ki çekip gitmesi gerekmiyor, derbeder olup lanet olsun sanal yaşama, hayallerim yıkıldı, demeyeceği konusunda dedim onu da %10 zaten işi olduğu için girmiyordur.
tanıdım derken sahte bir kimlikle kendini tanıtmadığını anladım ve öğrendim. güven veriyor derken de internetteki bir insan olarak güvenilir buldum. huyunu suyunu karakterini tanıdığımı iddia etmedim. güvendim derken tanışacak kadar güvendim, çünkü ben her konuşmak tanışmak isteyene güvenmiyorum tabi ki. ne var bunda anlamayacak. kimliğini öğrendim demek doğru değil. tanıttığı kimliğin doğru olduğunu öğrendim bu kadar.
inanmak istemesen de sanal ortamda olsa karşılaşmak istemiyor işte. bir internet sitesi görüştüğü insandan daha önemli olmayabilir bir insan için neden inanılası gelmiyor bu ? herkes kötü niyetli ve bir siz akıllısınız evet. tamamen haklı çıkmak için konuşuyorsun mantıklı ve makul olanı söylemek için değil. haklı olmak seni rahatlatacak öyle farz edebilirisin.

tanıdım derken sahte bir kimlikle kendini tanıtmadığını anladım ve öğrendim. güven veriyor derken de internetteki bir insan olarak güvenilir buldum. huyunu suyunu karakterini tanıdığımı iddia etmedim. güvendim derken tanışacak kadar güvendim, çünkü ben her konuşmak tanışmak isteyene güvenmiyorum tabi ki. ne var bunda anlamayacak. kimliğini öğrendim demek doğru değil. tanıttığı kimliğin doğru olduğunu öğrendim bu kadar.
inanmak istemesen de sanal ortamda olsa karşılaşmak istemiyor işte. bir internet sitesi görüştüğü insandan daha önemli olmayabilir bir insan için neden inanılası gelmiyor bu ? herkes kötü niyetli ve bir siz akıllısınız evet. tamamen haklı çıkmak için konuşuyorsun mantıklı ve makul olanı söylemek için değil. haklı olmak seni rahatlatacak öyle farz edebilirisin.

Benim haklı olmam neyi değiştirecek ki allasen, tanıyacak olan sizdiniz, söz konusu olan da sizin ilişkinizdi. Adamın yol yakınken ve işler ilerlememişken kendi tavrını koyması iyi olmuş, sizin de kartlarınızı açık oynamanız iyi olmuş. Bundan sonra da aynı şekilde devam ederseniz sorun çıkacak değil, pişman da değilmişsiniz zaten bittiğine, daha ne?

Benim haklı olmam neyi değiştirecek ki allasen, tanıyacak olan sizdiniz, söz konusu olan da sizin ilişkinizdi. Adamın yol yakınken ve işler ilerlememişken kendi tavrını koyması iyi olmuş, sizin de kartlarınızı açık oynamanız iyi olmuş. Bundan sonra da aynı şekilde devam ederseniz sorun çıkacak değil, pişman da değilmişsiniz zaten bittiğine, daha ne?
açık davrandığıma pişman değilim evet. bitirmek isteyen o oldu o yüzden bu konuda pişman olamam. ciddiyetsiz gibi görünse de böyle netten olsan kısa bir görüşme ben biraz üzüldüm yok yere beğendiğim birini kaybettim diye, şehir konusuna takılmakla hata mı ettim diye fikir danıştım.
ama şuan bitmesi konusunda karşı tarafın etkisi daha büyük diye düşündüğümden dolayı rahatım.

internetten eş adayı pek de mantıklı gelmedi benim kulağıma, 2 hafta birini tanımak için çok çok kısa bir süre.

haklısın o yüzden onun bunu şuan sorun etmemesi gerekiyordu. tanışmamız gerekiyordu. ve bir takım şeyleri daha sonra konuşmamız gerekiyordu. hata etti bu konuda. zaten fevri bir insan olduğunu düşünmüştüm.
korkak buldum biraz da. başka bir şehirde yaşamayı gözü kesmedi baştan bir şeyler ilerlemeden kesti.

Bu yazdığın şeylerin tümü senin için de geçerli. Bu tarz bi soruyu i, zamanı gelince konuşulur ve ikimiz için de neresi daha iyi olacaksa orası tercih edilir diye geçişitirmeliydin. Sende ailem de ailem demişsin ki bu dışardan çok korkutucu. Kadın, erkek farketmeden aileden (hastalık, maddi gibi zorunlu nedenler dışında) ayrılamam diyen insanlar, birey olmaktan uzak geliyor bana.

Bu arada her ne olursa olsun, adam dürüst davranmış ve olmayacak duaya amin dememiş. Gideyim bi takılalım, gezelim de diyebilirdi..

X