• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı şehirde evlenecekler

ikoloji

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
187
-12
641
İstanbul
Arkadaslar damadın memleketıyle gelının yasadıgı sehır farklı olanlar dugune gıderken otobus kıralama ısını nasıl yapıyor?? Yanı düğünde gelin tarafının, damat tarafına gelmesi için tutulacak otobüsün masraflarını damat mı karşılar yoksa gelın tarafı mı ?? fıkırlerınızı beklıyorum

biz mersinde yaşıyoruz
kuzenimde öyle tabi
ve gelinimiz (eski gelin :D ) izmirliydi
biz erkek tarafı olarak kalabalık gittik baya ne gelin tarafı ne de damadın anne babası biz ödeyelim demediler
herkes kendi otobüs biletini aldı gitti
ama tabi biz öyle dir düğünlük değil ufak bir nişan için gitmiştik
daha kalabalık olunan durumlarda benim bildiğim damat tarafı araba tutar
bizde öyledir yani
not:adıyamanlıyım.adıyamanın adetine göre söyledim.

bence bu durumlar genelde erkek tarafı yapar diye biliyorum ama yine de iki tarafta anlaşıp ortak da ödeyenler de var ya bazı yerlerde böyledir ama siz aranızda anlaşıp halledebilirsiniz.mutluluklar bu arada :)

kızlar sagolun daha dugunum bellı degıl ama aılemle bu konu hakkında bı konusma gectı nısanlıma sordum o da ayıpladı bu durumu benım de tuhafıma gıttı onun ayıplaması cımrı de deıldır ama,, burada sorayım dedım

kız kardeşimin düğünüde başka şehirdeydi.otobüsü babam tuttu.damat evide biz memleketlerine gittiğimizde yemek yedirdiler.oradan salona gittik.

kızlar sagolun daha dugunum bellı degıl ama aılemle bu konu hakkında bı konusma gectı nısanlıma sordum o da ayıpladı bu durumu benım de tuhafıma gıttı onun ayıplaması cımrı de deıldır ama,, burada sorayım dedım

Nişanlınızın ayıplaması doğal. Kız tarafının düğüne gideceği otobüsün parasını kızın ailesi verir. Oğlan tarafı nişana giderken masrafları kız tarafından istemiyor, aynı mantık. Bunun cimrilikle alakası yok.

canım ark.ım karşıyakaya gelin gitti (farklı şehir değil ama neyse mesafesi yeter bence:1: git git bitmiyor) erkek tarafı ayarladı tüm ulaşımları....
2tanede teyze kızı evlendirdik ki birtanesinin eşinin ailesi ÇOK cimriydi herşey onlar için gereksizdi onlar yine ulaşımı ayarladı...biri aynı aynı şehir diğeri merkezden(kız merkezde oturuyor) 1 saat uzak ilçeye gitti....
buarada karşı taraf nereli yazdın mı benmi görmedim...çünkü bazı cimri erkek tarafı farklı şehirlerde olunca bizde öyle birşey yok diyorlarda:1: uyanıklar....

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Yeni Evleneceklerin Sohbet Alanı" başlığına taşınmıştır.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya dikkat edelim.

canım ark.ım karşıyakaya gelin gitti (farklı şehir değil ama neyse mesafesi yeter bence:1: git git bitmiyor) erkek tarafı ayarladı tüm ulaşımları....
2tanede teyze kızı evlendirdik ki birtanesinin eşinin ailesi ÇOK cimriydi herşey onlar için gereksizdi onlar yine ulaşımı ayarladı...biri aynı aynı şehir diğeri merkezden(kız merkezde oturuyor) 1 saat uzak ilçeye gitti....
buarada karşı taraf nereli yazdın mı benmi görmedim...çünkü bazı cimri erkek tarafı farklı şehirlerde olunca bizde öyle birşey yok diyorlarda:1: uyanıklar....

Canım sagol yorumların ıcın..nısanlım kırsehırlı ben ıst.dayım

Nişanlınızın ayıplaması doğal. Kız tarafının düğüne gideceği otobüsün parasını kızın ailesi verir. Oğlan tarafı nişana giderken masrafları kız tarafından istemiyor, aynı mantık. Bunun cimrilikle alakası yok.

cok tesekkur ederım ama herkesten farklı bir şey duyuyorum.sanırım yoresel farklılıklar da var bu konuda

Back