Fakültede üstten ders alarak erken bitirme nedir?

3 senede bitirmek mümkün 3buçuk senede bitiren bi arkadaşım vardı..
alman gereken zorunlu seçmeli dersleri minimum sayıda alırsın çakışmayan üstten dersin varsa onuda alırsın 1. sınıftan 3e kadar böylece 4e ders kalmaz.. yazın da yaz okuluna gidersin kendi okulunda yoksa başka okula gidersin (emin değilim ama olabilir yani) 2 yılda bile biter ama dersten başka vaktin kalmaz

benim bildiğim kadarıyla yaz okulları her okulda kalktı onun yerine bütünleme geldi bütünlemeye de dersi alıp kalanlar girebiliyor ama yaz okulunun okula getirdiği paranın hatrı sayılır bir yeri var üstelik yaz okulunun kalkması üstten ders alıp erken bitirmek isteyen öğrencileri hiçe saymak anlamına geliyor ama ne yazııkki üniversitelerimiz başarılı olan öğrenciyi hiç kaale almazken neredeyse atılma noktasına gelen öğrencilere yalvarırcasına önüne her türlü imkanı sermekten geri durmuyor bütünlemeyi getirmeleri çok açık bir örneği

offf ya ben ıstemıyorum yaz okulunu kalakmasını ustten ders alıp kpssye daha rahat hazırlanmayı dusunuyordum
bızım okuldan bazıları ya zokulu kalkar bazıları kalkmaz dıyo bı hoca da kalkar belkı ama talep olura kalkmayabılır demsııt yanı onceden bı sınıf 100 kısıyse butunlemem geldıgı ıcın 50 30 kısıye dusebılır demsııt
ben bu sene yaz okuluna gıttım 4 ders aldım alttan ama ben alammstım o yuzden alttan almıstım ve butunleme hakkım yoktu ama butunleme hakkı olan bazı arklarım bıle yaz okulundan bazı derslerı almıslardı yanı hem butunlemeye gırıp hemde yaz okuludna o dersı vermeye calısmııslardı cunku hangı puan yuksekse o alınıyomus ogrencı lehıne yanı

onceden alınmasını bılmıyorum cnm bende bu sene secemlı dersı ılk defa alıcam 3. sınıfım ınsallah
ustten ders almak genelde 1. sınıfların hayalı oluyop bende bı zaanlar ole dusunuyodum yaz okuluna gıderım ustten alırım falan am ahıc ole kolay degıl
helekı iibfcıysenız dersler cok oluyo ve gercekten alınmıyo ustten ders

Şu an hayal gibi.İlk sene biraz rahatım sonra dersler derslerr.Kimya bölümüyüm ama Mühendislik Fakültesinde olacağım.
(İÜ'de böyle sadece) Erken bitirmek değil sene uzatmasam yine iyi
Sadece şu son sene olayı biraz kafamı karıştırmıştı.

son sen eolayı derken cnm anlamadım ?
sorma valal bende zamanından hayırlısıyla bı mezun oluyum da dıyorum bırde ben bu sene kpssye hazırlanmayı dusunuyorum genellere bakalım cunku yıne alttan ders falan olur belkı sıkısır dersler o yuzden bı an once baslamak lazım cnm sen kacıncı sınıfsın bu arada kardesımde muhendıslık ıstıyo elektrık elektronık yada ınsaat elektrık elektronık dah atutuluyo dıye bılıyorum pıyasada sen ne dusunuyosun o da bu sen garıbım gıt,rcek sınavlara

Son sene sadece bitirme tezi var sanmıştım ben.
Bu arada yeni başlıyorum üniversiteye yeni başlıyorum.1.sınıf olacağım inşallah.Mühendislik fakültesinde olsam da Kimya bölümü/Kimyagerlik benim.
Mühendislikler hakkında çok bilgim yok ama iş ilanlarında Endüstri Mühendisligi çok aranıyor.Diğer mühensiliklerden farkı işletme ağırlıklı ders görmeleriymiş.Kızlar için daha revaçta.Gerçi artık mesleğin kızı erkeği olmuyor.
İnşallah çok çok iyi yerler kazanır kardeşiniz.Mühendislik için teknik üniversiteler çok daha iyi.İmkanları staj vb. daha fazla.

Son sınıfta sadece bitirme tezi var sanmıştım ben.
Bu arada yeni başlıyorum üniversiteye hazırlık yok 1.sınıf olacağım inşallah.Mühendislik fakültesinde olsam da Kimya bölümü/Kimyagerlik benim.Mühendislikler hakkında çok bilgim yok ama iş ilanlarında Endüstri Mühendisligi çok aranıyor.Diğer mühendisliklerden farkı işletme ağırlıklı ders görmeleriymiş.Kızlar için daha revaçta.Gerçi artık mesleğin kızı erkeği olmuyor.
İnşallah çok çok iyi yerler kazanır kardeşiniz.Mühendislik için teknik üniversiteler çok daha iyi.İmkanları staj vb. daha fazla.

Son düzenleme:

sagolcnm ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…